Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2006-12-30

 

Stakkars vovsen

Småsurt i Oslo i går, 29/12-2006.

Åpent på Lilloseter. Ingen satt i solveggen. Kun én på utsiden da jeg fikk kreket meg opp dit i går. Det var en stakkars hund som trofast hadde fulgt sin(e) eier(e) opp. Og takken? Sitte der alene bundet fast til flaggstangen:
PS1: Veggmaleriet på bygningen til høyre:
PS2: Utsikten fra Lilloseter:
God nok forklaring på hvorfor jeg tok denne turen opp dit!?

2006-12-29

 

Unger, navnebytter og fusjoner

Noe av de dummest firmaer, organisasjoner og etater kan gjøre, er å bytte navn og eller logoer. Millioner har vært brukt for å gjøre navn og logo kjent. Kostnadene for å gjør nye navn og loger like kjente, kan beløpe seg til milliarder. Men, likevel, svake sjefer skal vise at de gjør noe, og bytter villig vekk både navn og logo.

Men legg merke til at hvis det er snakk om fusjoner, da blir det selvsagt veldig viktig for sjefer og ansatte i begge selskaper å beholde navn og logo på sitt selskap! Nesten så man kan sammenligne med unger!?

 

Clinton skilt?

Hillary Clinton, tidligere president Bill Clintons tidligere kone, kan bli en annen sterk kandidat.Skjermdump fra Dagavisens Edwards blir presidentkandidat igjen.

De er vel fortsatt formelt gift!?

2006-12-23

 

Glad jeg ikke jobber i Renovasjonsetaten

Nei, jeg har ikke noe i mot Renovasjonsetaten eller folkene som jobber der. Jobben de gjør er både nyttig og nødvendig. Kan også nevnes at jeg kjenner som er ansatt der. Han er både trivelig og hjelpsom.

Men tanken på å måtte vise meg selv offentlig i en slik nisselue!?

PS1: Rett før jul for noen år siden stakk jeg innom utsalget hos Hval sjokoladefabrikk. Jeg tok en titt gjennom vinduet til produksjonslokalet. De ansatte hadde alle slike luer. Der og da syntes jeg det var et trivelig syn. Nesten som et nisseverksted. Så kanskje jeg er blitt en surpomp med årene, siden jeg nå stønner bare jeg ser en slik lue?

PS2: For alt jeg vet er det 100% frivillig om ansatte både i sjokoladefabrikker og renovasjonsetater vil ha på seg slike luer. Uansett er det fritt valg hva slags musikk de lytter til under arbeidet. Og da denne søppelbilen kjørte rundt i borettslaget mitt sist onsdag, hadde de stereoen på full guffe. Jeg fikk nesten litt fordommer da. En ting er at de kler seg ut. Men hvordan skal man tolke de at de samtidig spiller Girls Just Want to Have Fun?

 

Husker du Tennis egypter?

Til den forrige artikkelen, Stovner i tåka, hadde jeg egentlig tenkt å bruke mitt favorittsitat fra Asterix:
Høyt hevet over den gemene hop!
I forarbeidet gjorde jeg et søk i Google på den frasen. 128 treff! De to første var til mine egne sider. Jeg hadde allerede brukt denne tittelen to ganger tidligere :-(

Og hva har dette med Tennis og en egypter å gjøre? Jo, i albumet Asterix i keiserens klær dukket det opp en egypter med navnet Tennis. (Navnet hans ble skrevet som en tennisbane.) Bare jeg ser en tennisbane, tenker jeg på den fyren. En tidligere kollega fortalte meg en gang at han kjente en som lignet på denne Tennis egypter. Stakkars gutt! Det var selvsagt det navnet han måtte leve med under hele oppveksten.

PS: Og sitatet med den gemene hop? Fra albumet Brann i rosenes leir.

 

Stovner i tåka

Årets korteste dag i går. Utsikt mot Stovner fra Romsås:
Selv tok jeg en rusletur til Stovner senter. Mørkt og dystert:
Stovner kirke lå rett ved siden av. Kanskje jeg kunne få til et bilde som viste kirken sammen med det kommersielle budskapet?
Kanskje et passende tema for et julekort?

PS: Og hvordan var det så inne på senteret? Slitsomt, meget slitsomt! Ikke grunnet julehandelen. Det var relativt tidlig på formiddagen og lite folk. God service fikk jeg også. Men det jeg ble sliten av, var høyttaleranlegget. Stadig måtte jeg høre jenta med den typiske telefonselgerstemmen:
- Velkommen til Stovner kunderadio!
Så fikk man med jevne mellomrom høre hvilke butikker som hadde de og de gode tilbudene. Resten av julehandelen gjør jeg i dag, et helt annet sted :-(

2006-12-22

 

Det viktigste er vel hvordan de flytter?

Utsnitt av en plakat jeg kom over i går:
Ja, det er mange skrivefeil der! Men budskapet kommer da klart frem? Og ellers virker det troverdig:Så i stedet for å henge ut noen småfeil som kanskje bare irriterer meg, kan jeg i stedet tilby meg å sende kontaktinformasjonen videre til de som måtte ønske det. Det er visstnok noe som heter jul snart, og da skal man visstnok være snill :-)

 

Den mørke Oslogryta

Knallblå himmel i går. Lav sol. Håpløse fotoforhold for amatører uten så altfor kostbart utstyr. Herved utsikt over Oslo kl. 13:07:
I forgrunnen ser vi Grorud med høyblokka som illustrerer alle pressens artikler om hvor elendig boforholdene er i Groruddalen. Trondhjemsveien svinger mot byen. Forurensningen er visst fra forbrenningsanlegget på Brobekk. Og under tåkehavet bør det ligge et sentrum med en fjord og Nesoddtangen og diverse annet :-)

 

Dyre navneendringer

I forbindelse med fusjonen mellom Statoil & Hydro kan man lese:
   ... Hermansen mener at et navneskifte er ren sløsing med mye penger.
Hvem var sjefen i selskapet som i sin tid endret navn fra Televerket til Telenor!?

2006-12-21

 

Sola snur

Hørte på morgenandakten i dag. Visstnok en Halvor Nordhaug som snakket om at det er i dag, 21. desember, at sola snur.

I følge astronomi.no skjer dette først i morgen:
VINTERSOLVERV: 22/12 kl. 01.22
Uansett er har vi nå årets korteste dager. Ekstra mørkt og trist blir det når sneen lar vente på seg. Men dermed blir også litt spesielt lysforhold av og til:
Bildet er fra Stenbruvann i går, 20/21-2006, kl. 10:53. Lyset på venstre side, er altså fra det som kalles sola :-)

2006-12-20

 

Tyvlån av naboens bredbånd

Tenkte å skrive litt for ITbloggen om hvordan man kan surfe reklamefritt. I den forbindelse trengte jeg å teste en filteret mitt fra utsiden. Ikke lett!

Tre ganger har jeg fått testet dette fra andres maskiner. Men fikk det ikke til. Jeg mente det var grunnet brannmurer hos de andre, men jeg kunne ikke være sikker.

I dag morges våknet jeg opp med idéen om at jeg kunne kanskje surfe via en trådløs ruter hos en av naboene? Jo, da, jeg fikk raskt kontakt med en ruter som var usikra. Dermed koblet jeg meg opp via denne, og jeg fikk testet det jeg skulle.Uansett så fikk jeg bekreftet at også andre kan surfe reklamefritt vha. filteret på min maskin. Dette kan du selv prøve ved å sette opp proxy 62.97.172.73, port 8118. Og hvis du ikke vet hvordan du gjør dette, er det alltids lov å spørre! (Men da bør jeg vite hvilken nettleser du bruker.)

 

Så veldig forbrytersk er jeg nok ikke

Definisjon av LOTTO? Skatt for folk som ikke kan regne!

Jeg regner med at FLAX kommer i samme kategori. Men, det er jo klart, folk kjøper seg litt spenning i hverdagen. Og uansett om de vinner eller taper, så får de den spenningen. Og hvis jeg selv får noen FLAX-lodd, så skraper jeg villig.

I forrige uke hadde jeg sjansen. Jeg hadde betalt for meg i et supermarked. Mens jeg pakket varene, gikk kassadama bort for å ordne noe annet. Det var nesten litt fristende å ta armen rundt plastkassa og røske med meg en strimmel av lodd.

Og hvorfor gjorde jeg det ikke? Kanskje jeg er for feig? Kanskje jeg føler at hvis jeg først skal bli forbryter, så skal det være for mer enn dette? Og, dessuten, jeg var ikke sikker på om jeg hadde den helt fulle oversikten over videokameraene :-)

 

Jeg, en lovbryter

Et lettere absurd skilt ved Linderudkollen:
Automatbom - Berøring forbudt
Det finnes de borgere som respekter lover og regler, og det finnes de borgere som ikke respekterer lover og regler.
Ja, jeg gjorde det. Og jeg ville gjort det igjen :-)

2006-12-19

 

NIKE ring

En ring jeg fant. Jeg skjønner den ikke.

Det er vel en NIKE-logo? Men hvorfor på en ring?

Har de begynt å produsere smykker? Er det noen som har betalt for noe slikt?

Eller er det noen som har laget dette. Kun for moro skyld!?

 

Drukningsulykken på Romsås

Tragisk ulykke på Romsås. En 11 år gammel gutt ble liggende under vann. Han kom på sykehus, men døde senere.

Mye av dette på nettet. Lokalpressen har selvsagt skrevet om dette; Fakkeltog for Hassan:
Barn og ungdom på Romsås stilte opp for å minnes sin venn Hassan (11) som mistet livet etter en bade-ulykke på Romsås bad.
Trist! Også trist det bl.a. en artikkel i Nettavisen kommer med:
Denne uken har flere medier meldt at badevaktene på Romsås bad hetses av innbyggere i området etter ulykken.
Badet er stengt. Hverken barn eller voksne får svømt. Sjansene for drukningsulykker blir ikke mindre av den grunn?

Og hva skjer med badet? Hvilke badevakter er det som vil våge å jobbe der?

Selv vet jeg ikke hva som skjedde. Kanskje like greit å la politiet gjøre jobben sin med å finne ut av det? Jeg liker i hver fall ikke tendensen i visse miljøer om at noen skal tas fordi et barn døde. Ulykker skjer, selv med badevakter. Kanskje et litt upassende ordspill; men det virker som om ingen tør påpeke at badevaktene uansett ikke er ansatt som barnevakter?!

Og bedre blir det ikke av at noen sist helg prøvde å smadre rutene. Jeg telte fire ødelagte ruter.

 

Mobilfri med to mobiltelefonnumre

Mobilfri Baard Persson Vaage,,Kontaktinformasjon for Mobilfri Baard Persson Vaage,,Telefon:	98 21 80 71,Telefaks:	22 15 18 11,Mobiltelefon:	98 23 20 93,,Besøksadresse:	Birch Reichenwaldsgate 35,0483 Oslo,,Hjemmeside:	www.mobilfri.no,Epost:	mobilfripost@mobilfri.noHerr M.F. sendte meg et tips om en morsom side; sitat:
... sjekk hva han har to av ...
Numre som begynner med 98, er vel til mobiltelefoner?

Litt pussig!?

2006-12-16

 

Én valgmulighet

En lørdagskveld for noen år siden stakk jeg innom noen som også hadde besøk av bl.a. en franskmann. Trivelig det! Men litt slitsomt at TV'n stod på. Det var nemlig finale i Melodi Grand Prix.

Det var ikke selve programmet som var slitsomt, men franskmannens stadige avbrytelser. For hver eneste gang noen sang på engelsk, måtte selvsagt denne fyren komme med indignerte kommentarer.

Hvorfor nevner jeg dette nå? Sjekk valgmulighetene mhp. språk i menyen til høyre :-)

2006-12-14

 

Kanskje apene stammer fra oss?

Artikkel i Dagbladet: Når gikk mennesker og aper hvert til sitt? Nytt tidspunkt for når mennesket og sjimpansen skilte lag: 4 millioner år siden!

Men det har jo dukket opp eldre levninger av menneskeaper!? Hvordan forklare det?

En mulig forklaring kan være at 13/12-3.997.993 f. kr. er et noenlunde korrekt tidspunkt. Men i stedet for at mennesket utviklet seg fra noe apelignende, var det kanskje apene som utviklet seg fra noe menneskelignende? Selv liker jeg den forklaringen; man slipper å bortforklare diverse paradokser!

2006-12-11

 

Forventet falsk reklame

Kjøpte en topakning tannkrem. Er på slutten av den andre nå. Det fulgte med et bilde av tenner slik de ville bli. Her sammen med mine egne tenner; med og uten blitz.

Trodde jeg virkelig at jeg ville få Så sunde tænder at de skinner? Nei, selvsagt ikke. Spesielt ikke siden bildet på pakken var sterkt manipulert :-)

2006-12-10

 

Velfortjent mobbing

Fikk være med på ny fotballtrening i Manglerudhallen i går. Gøy!

Bare det å være i en slik hall, er fascinerende. Vi var bare litt over dusinet. Brukte bare halve banen. Nok til å bli sliten; meget sliten!

Og hvem var det jeg spilte med? Vet ikke helt. Kjenner bare navnene på et par av dem så langt. En eller annen tidligere seriemester for Vålerenga var visstnok med. Og selv om alle ikke var like unge, kunne jeg se at mange av dem visste hva man skal gjøre med en fotball. Også det var fascinerende.

Selv var jeg muligens den dårligste av dem alle. Men det var det ingen som påpekte. De andre var så gode at de konsentrerte seg om å ha det gøy. Uansett hva man gjør av tabber, så blir de ansett som nettopp det. Kun tabber! Sure tabber, kanskje? Men ingen grunn til å la slikt ødelegge for moroa.

Men, selvsagt, litt mobbing hører med når så mye testosteron er samlet. Og når noen møter opp med gult på bena, så ber man jo om å bli mobbet!? Det var som om man begynte å se etter hvilket skap fyren hadde kommet ut av.

Han hevdet at det var snakk om fotballstøvler, men det var det ingen som trodde på.

Han mumlet noe om Rekdal under fotball-VM i '98. Jo, jo, når man sender Norge videre i et slikt mesterskap, så må man vel kunne akseptere at ikke alle fotballstøvler må være svarte. Men gule var i hvert fall ikke Rekdals fottøy!

Uansett så tok fyren det med godt humør. Han spilte bra. Og han lot meg ta et par fotografier etterpå. Jeg tok med litt av de hårete leggene; om ikke akkurat et bevis, så i det minste en indikasjon på at det faktisk var snakk om en mann?

PS: Egentlig burde jeg være takknemlig! Selv er jeg litt gørrete i halsen for tiden. Syntes det var litt småkaldt i hallen. Spilte derfor hele tiden med lue. Ingen påpekte det. Men hvis denne fyren hadde møtt opp med gult i stedet for svart, er det ikke utenkelig at det var jeg som ville blitt dagens mobbeoffer?

2006-12-09

 

Mari har sluttet; kontakt Mikkeli

En eller annen spammer sendte en epost til Mari fra den fiktive epostadressen ekwu@rhj.info. Men Mari har sluttet.

Altså fikk jeg beskjed om man i stedet kan kontakte Mikkeli.

Utrolig hva man får vite på Internett!?

 

Gammel mann med hatt i Volvo med automatgear

Skrekkopplevelse lørdag for tre uker siden. Jeg satt på i en Volvo hvor sjåføren hadde hatt. Attpåtil en Volvo med automatgear!

Nå vet jeg ikke om en cowboy-hatt i skinn kjøpt i Texas teller som hatt i forbindelse med kjøring på norske veier. Dessuten var dette en ganske så ny Volvo.

Sjåføren var dessuten ikke så veldig gammel. Det manglet ca. et halvt år før han ville bli ett halvt århundre.

Dessuten var det sjåføren selv som selvironisk påpekte skrekkscenarioet. Og han lot meg ta bilder. Og det gikk da bra, tross alt :-)


 

Hockeypappaer

Fikk bli med på fotballtrening i på kunstgresset i Manglerudhallen forrige lørdag. Gøy!

Da vi kom dit, var det trening i ishallen. Jeg telte ti biler; alle stasjonsvogner!? Man må visst ha det hvis guttungen vil spille ishockey!

 

Fordelen med bil fremfor T-bane

Har man egen bil, er man forsiktig med hvem man slipper inn i den. Man prøver å unngå folk som tagger og folk som prater skingrende høyt.

Og i mine biler slipper jeg i hvert fall ikke inn folk som plasserer skoene på setene.

Den største fordelen med egen bil er kanskje at man slipper å skitne til bakdelen!?

PS: Og hvorfor har jeg sladdet vekk trynet på denne jenta? Det er kanskje lov å skitne til seter på den måten, men ikke å publisere identifiserbare bilder av de som gjør det?

2006-12-08

 

Lommemannen?

Lue funnet 30/11-2006Funnet 30/11-2006Lommemannen? Det var min spontane reaksjon da jeg kom over lua til venstre på Kaldbakken 30/11. Innfelt en del av et bilde fra Kripos' side om nettopp lommemannen.

Jeg stoppet opp og kom over noe annet interessant ca. en meter til siden for lua. Penger! Og en kniv, og et refleksbånd, og en nøkkel og et par briller. Jeg plukket opp det jeg fant og tok det med hjem for nærmere studier.

Pengene var det første jeg så på. Kroner 50,50 i alt!

Og det andre? Intet navn eller andre identifikasjoner.

Nøkkelen må selvsagt passe inn et eller annet sted. Men ikke har jeg tenkt å prøve ut alle inngangsdører i Groruddalen for å finne riktig lås.

Og det med brillene skjønner jeg bare ikke. De ser ikke ut til av være av de aller billigste. Tyvgods kanskje? Men hvilken tyv er det som slenger fra seg penger!?

Noe som noen har mistet? Akkurat det kunne jo passe med lommemannen. (Hull i lomma!) Men dette lå litt til siden for selve stien. Det er ikke der folk går. Kanskje dette er noe politiet kan ha interesse av å vite om? Epost er sendt lommemannen@kripos.no. Følte meg litt dum da jeg gjorde det. (Og hvorfor gjorde jeg ikke dette tidligere?) Uansett tror jeg at jeg vil sove litt bedre nå.

 

Tabbe ved skifte av vindusviskere

Tre uker siden i dag. Herr G.J. lurte på om jeg kunne hjelpe ham med å skifte vindusviskere. Intet problem; trodde jeg!

Det gikk greit med nummer én. Av med det gamle bladet. På med det nye. Test at det virket. Alt OK!

Av med gammel blad nummer to. Og det var da jeg tabba meg ut. Det er en fjær som normalt presser vindusviskerne mot rota. Når selve vindusviskeren er fjernet, er det kun en metallpinne som stikker ut. Og den trodde jeg holdt seg ute. Nei. Smokk inn i ruta! Resultatet ser man i bildet til høyre.

Dvs. den lange sprekken ble et par centimetre lenger i løpet av et par timer. Og lengre ble den. Men, heldigvis, ruta holdt et par uker til herr G.J. fikk en ny. Og han hadde uansett tenkt å ha bilen på service snart i forbindelse med noe annet. Og han hadde forsikring. Men noe måtte han punge ut med i egenandel.

Men herr G.J. var grei. Han skjønte jo at dette var et uhell. Det var jeg som måtte mase på ham for å få vite hvor stor egenandelen var. Hvordan vi skværet opp, får bli en sak mellom ham og meg. Alt i orden i så måte. Men alt i alt er dette av de tabber man helst bør gjøre sine egne biler!?

Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?