Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2006-10-31

 

Høst i Oslo

Bilde fra luftebalkongen min på Romsås i går, 30/10-2006, 10:00.

Man ser sola, men man kjenner den ikke. Typisk høst!

PS: Forminskede versjoner av de tre bildene jeg tok.

 

Ikke av de bokomslag som akkurat øker leselysten?

Deichmanske bibliotek, avdeling Stovner, i går, 30/10-2006. Noen nye bøker var stilt ut.

Ikke klarte jeg å hisse meg opp over et av bokomslagene. Meningen var kanskje at jeg i stedet skulle bli opphisset? Det slo heller ikke til.

Hva er i det hele tatt poenget med slike omslag? Provosere? Skape oppmerksomhet?

Jo, jo, jeg ble da oppmerksom på boka. Men jeg fikk da ikke noen spesielt lyst til å lese den :-(

 

Og dermed fornærmet jeg hele Bergen

Bran ble stiftet i 1908. Altså er klubben 98 år gammel. I løpet av disse årene har klubben klart å ta to seriegull. Dvs. ett gull hver 49. år. For å ta åtte gull til, vil de trenge 392 år. Vi kan se frem til stor feiring i Bergen i år 2398 :-)Jeg klarte ikke å motstå fristelsen til å gjøre narr av bergensere da jeg leste Nettavisens RBK-stjerne nummer to.

Det er altså snakk om at fotballklubber smykker seg med en stjerne for hvert tiende seriemesterskap. (Det var nytt for meg!) Jeg ble nysgjerrig på hvor hvordan Brann lå an for å få seg en slik stjerne. Så selv med et irriterende sprett-opp-vindu, ble det til at jeg la inn kommentaren til høy­re :-)

PS1: Først nå ser jeg at jeg klarte å skrive Brann med kun én n. Det var ikke ment som noen bevisst fornærmelse.

PS2
: Litt morsomt å lese kommentarene til innlegget mitt, både mhp. innhold og det tekniske. Man trykker på +-ikonet, og - vips - får man opp ekstra tekst i det samme vinduet. Nydelig! Så  vidt jeg har skjønt, har dette noe med Ajax å gjøre. Utvilsomt av de ting jeg bør sette meg inn i!

2006-10-30

 

En manipulert nord-koreansk finger

Av en eller annen grunn fikk min far tilsendt masse verker av Kim Il-sung. Jeg antar at den nord-koreanske ambassaden hadde plukket opp tittelen hans fra f.eks. telefonkatalogen. De syntes kanskje det så litt imponerende ut med statsautorisert revisor?

Siden ambassaden visstnok sett var pålagt å spre disse verkene, fikk min far derfor mengder med disse bøkene. Selv syntes jeg det var morsomt å lese litt i disse. Jo, jeg har/hadde kanskje litt sær sans for humor? Uansett var det ingen andre i familien som protesterte over at  jeg som fikk overta  bøkene. Og slik gikk det til at jeg den dag i dag høyst sannsynligvis har Romsås' største samling av verkene til Kim Il-sung.

For ni dager siden kom jeg over Aftenpostens artikkel: - Nord-Korea plasserer handikappede i leirer. Historien var tragisk, men det tilhørende bildet var bare herlig.
Nord-Koreanske soldater hyller sin leder Kim Jong-il på et offisielt foto publisert av det statlige nyhetsbyrået KCNA. (Foto: KCNA/AP)
Et slikt bilde måtte det være mulig å bruke til et-eller-annet!? Jo, visst! I all ubeskjedenhet fikk jeg mange idéer. Men det var bare én av disse jeg følte var god nok.

Sist fredag sendte jeg derfor en lettere redigert versjon av bildet til NRK Alltid Moro. Deretter fulgte mange eposter frem og tilbake om detaljene. Skulle bildet klippes? Hvilken tekst skulle vi bruke? Hvor åpenbar skulle manipuleringen være? Små detaljer, men viktige detaljer! Humor skal man ta seriøst.

Og i dag kom tekst og bilde opp på forsiden til til NRK Alltid Moro, akkurat slik jeg ønsket det.

Dvs. idéen var min, bildeteksten var min. Men oppsettet rundt var det selvsagt redaktør Håvard M. som tok seg av.

Det var også han som ordnet med den endelige manipuleringen. Det var ikke snakk om mange piksler, men det var viktig at det så naturlig ut. Jeg fikk det ikke helt til; det gjorde han!

PS1: Jeg fant på et tilfeldig navn på den ene soldaten som var utsatt for manipuleringen, Kim Yong Lee. Får bare håpe at ikke heter det! For hvis det skulle være hans virkelige navn, kan man vel anta at han vil få en smule forklaringsproblemer?

PS2
: Og her er altså link til artikkelen med det manipulerte bildet: http://www.nrk.no/underholdning/alltid_moro/5802541.html.

 

Farlig marked på Grønland

Kom tilfeldigvis over et marked på Grønland i Oslo sentrum sist lørdag. Mye brukt & mye nytt.

Selv kjøpte jeg intet. Jeg kom så langt at jeg spurte om pri­sen for en 1 MB MP3-spiller. Fire hun­dre kroner var hun­dre mer enn jeg har sett den sam­me spil­leren bli solgt for i kjel­leren på Grorud senter.

Så det ble mest til at jeg tit­tet kun for å titte.

Til venstre et bilde av noe jeg ble litt bekymret over. Dette var altså ute, under delvis åpen himmel. Mye av utstyret som ble demonstrert, var av ymse kvalitet.

På lørdag var det fint vær, hverken regn eller sne. Men hva hvis de fortsetter med slike markeder utover høsten?

Slik strømtilførsel var også som reglen på baksiden av alle bodene, altså under åpen himmel.

Og som bildet til høyre viser, var nok ikke alt utstyret Nemko-godkjent. Dette så temmelig ujordet ut. Selvsagt praktisk hvis man  vil bruke jordet utstyr uten å ha tilsvarende strømtilførsel. Praktisk, men en smule utrygt! Og slikt utstyr ble ikke bare brukt, men også solgt :-(

 

Uten tittel

Jeg kunne kanskje utfordret leserne til å gjette hva dette var bilde av?

Men så fant jeg ut at dette kanskje kunne blogges uten noe om og men.

Det man kan kalle kunst for kunstens egen skyld? :-)

2006-10-29

 

Sølemønster

Fra siden til en Volkswagen Transporter.

Det burde være mulig å beregne hastigheten bilen hadde da den fikk dette sølemønsteret?

 

Spam uten mening

Til høyre en spam som slapp gjennom filteret mitt. Eller er det snakk om noe annet enn spam?

For det er mye denne eposten mangler:Dermed er det heller intet av det som gjør at programmet mitt normalt vil klare å stoppe slikt. Det er selvsagt mulig å skrive kode som gjenkjenner vås, eller mangel på mening. Men slikt tar tid, mye tid!

Men hvorfor sender noen ut noe slikt? Hva er poenget? Noe virus, kanskje?

Uansett: sprøtt! Og slitsomt :-(

 

Årets minst sensasjonelle nyhetsbilde

Oslo sentralbane stasjon i går. En rød veske stod hensatt midt på gulvet. Nesten litt ubehagelig.

Det jeg selvsagt tenkte på, var at det kunne jo være en bombe.

Men ubehaget var ikke verre enn at jeg gikk rolig forbi. (Kanskje med bittelittegranne høyere puls?) Det jeg burde gjort, var kanskje skreket ut, skapt panikk, reddet menneskeliv, blitt årets helt?

Men, nei, alt jeg gjorde var å ta frem kameraet og ta et bilde som kanskje kunne bli verdt noe hvis et eller annet skjedde. Men lyset var dårlig, avstanden for stor og jeg glemte å slå av blitzen. Alt jeg fikk var et uklart bilde av en lettere småstressa dame som hentet vesken sin.

PS: Så kan man selvsagt lure på hva slags damer det er som klarer å sette igjen noe slikt på et slikt sted? Det mest sannsynlige var selvsagt at hun var småstressa. Men kanskje hun var en profesjonell tyv som lot som om det var hennes veske? Kanskje utveksling av løsepenger? Kanskje en terrorist som prøvde ut beredskapen? Eller kanskje en fremmed, fra en annen planet som ikke helt hadde skjønt hvordan man bør oppføre seg? Eller kanskje det bare er jeg har en litt for absurd fantasi av og til? Tror jeg slutter nå :-)

 

Hvordan følge med ledige plasser hos fastleger

Min onkel, som ikke har Internett, bad meg ofte å sjekke om en spesiell fastlege hadde noen ledige plasser. Dette var utvilsomt en populær lege. Det var aldri noen ledige plasser. Jeg hadde ikke noe i mot å hjelpe min onkel. Men jeg ble litt lei av å stadig slå opp på den aktuelle siden for å sjekke dette. Selv hadde jeg fått anbefalt en fastlege her på Romsås som heller ikke hadde noen ledige plasser. Altså var det på tide å lage et lite Java-program som sjekket dette automatisk. Hver natt, ved halv-fire-tiden, får jeg dermed en post med tre tall:
 1. Ledige plasser hos den fastlegen jeg ønsker.
 2. Ledige plasser hos den fastlegen min onkel ønsket.
 3. Ledige plasser hos enmer eller mindre vilkårlig lege; ikke fullt så populær. (Et slikt varierende tall gjør at jeg får tillit til at programmet mitt faktisk fungerer. Det å hele tiden få to nuller, sa meg liksom ikke så mye.)
Sist tirsdag, 24/10-2006, fikk jeg så endelig en epost hvor et av de de første tallene var større enn null. Dermed tok jeg en telefon til min onkel og informerte ham om at den aktuelle fastlegen hadde 19 ledige plasser. Onkelen min rotet frem sitt fødsel- og personnummer, og jeg kunne dermed bytte fastlege for ham. Dagen etter var antall ledige plasser 5, så 4, og så var det fullt igjen.

PS1: Er det noen andre som vil benytte seg av programmet, er det bare å ta kontakt, rhj@rhj.info. Og, nei, man ikke få tilsendt en epost hver eneste dag. Det holder kanskje med én epost den dagen en ønskede lege har ledige plasser? Eller kanskje en tekstmelding stedet? (Men kanskje ikke alle som ønsker å få SMS så tidlig om morgenen?)

PS2: For to år siden blogget jeg om Rasistiske Oslopasienter? Når man nå sorterer etter ledige plasser, både i stigende og synkende rekkefølge, finner man at typiske norske navn er på topp begge steder. Men man skal ikke studere resten av lista så veldig grundig før man får visse fordommer om folks fordommer!?

2006-10-28

 

Enda et andebilde

Tur i Lillomarka 25/10-2006. Kom ned til badedammen ved Grorud. Motlys.

PS: Dette er et forminsket utsnitt av et bilde på 2816 x 2120 piksler. Her er hele bildet sterkt forminsket, og utsnittet av den fremste anda uforminsket:

Men slikt er kanskje mest for de teknisk interesserte!?

 

Når man ikke vet hva man skal svare

Har tidligere blogget om en spørreundersøkelse jeg avbrøt. Her  om hvordan jeg avbrøt enda en spørreundersøkelse; denne gang om det telefonprogrammet jeg ikke klarte å installere.

Jeg fikk en epost med spørsmål om jeg ville delta i en spørreundersøkelse. Man liker å hjelpe til, så hvorfor ikke? Et av de første spørsmålene var greit:
Neste spørsmål virket litt overflødig:
Jo, forresten, det kan jo være at jeg har brukt programmet selv om jeg ikke har klart å installere det på min PC. Men da burde de vel ha klart å registrere det? Uansett jeg gikk videre:
Smart å ha med et tredje alternativ for usikre intervjuobjekter! Men så kom følgende:
Hva er Mitt abonnement?Ingen forklaringer å finne! Intet vet-ikke-alternativ. Jeg kunne kanskje sendt en epost tilbake og forklart om hvorfor jeg ikke svarte. Men slikt har jeg gjort før; aldri fått noen respons :-(

2006-10-25

 

Hvor ren var den tilfeldigheten?

Fra artikkelen Sperm gjør deg rynkefri:
At Spermine er en antioksidant ble først oppdaget av forskere ved Universitetet i Tromsø, og det hele skjedde ved en ren tilfeldighet på midten av åttitallet.
En ren tilfeldighet!?
- Jo, egentlig var det noe helt annet jeg skulle undersøke. Men tror du ikke at helt tilfeldigvis så ...
Kanskje like greit at vi ikke vet hva som skjedde?

 

Bredbåndstelefoni mot cellulittene

Gikk gjennom spam-boksen min i dag. Kom over denne nydelige her:
Bestill bredbåndstelefoni / Bli kvitt cellulittene
En ting er at også Thunderbird korrekt antok at dette var spam. Men legg merke til det herlige temaet:
Bestill bredbåndstelefoni / Bli kvitt cellulittene
Nå står dette som to uavhengige setninger. Men får lett inntrykket av at man kan bli kvitt cellulitter vha. bredbåndstelefoni!?

 

Popcorn

Var på besøk sist søndag hos en som har en maskin for å poppe popcorn. Altså poppet vi popcorn. Og da måtte jeg selvsagt ta noen bilder.

Det var bare noen få sekunder det var mulig å ta bilder. Like etter at poppingen begynte, ble maskinen dugget til.

Til venstre det eneste bildet jeg klarte å få til av selve prosessen.
PS: Ja, jeg vet det er noen som vil bruke ordet sprettmais. Men, nei, de spretter ikke, de popper!

Pop-pop-popperi-pop-pop-pop!

2006-10-24

 

Høstgull

Midt under en telefonsamtale i dag, var jeg litt uhøflig. Jeg begynte å ta bilder!

Grunnen var at jeg så ut av vinduet og oppdaget noen herlige farger i et tre på tunet. Sola kom inn akkurat slik at treet ble opplyst bakfra, men ikke rett bakfra.

Men, sukk, jeg hadde bare stilt inn kamerat på 1 MB i stedet for 6 MB. Ikke klarte jeg å holde kameraet i ro. Attpåtil klarte ikke jeg og/eller kameraet helt å gjengi de gyldne fargene. Og et par minutter senere ble sola borte.

Uansett la jeg ut alle bildene hvis noen har lyst til å se hvordan man kan misbruke gode motiver :-(


2006-10-23

 

Linux, fonter & VG

Jeg har aldri helt fått til det med fonter i Linux. Her et eksempel fra VGs forside med Firefox under Kubuntu:
Ambulanse på tok med 330-skavdronen
Akkurat her er det mulig å se hva som skal stå. (Selv om det muligens kan misforstås?) Men ofte hender det at teksten blir så forkortet at jeg må gjette meg til innholdet.

PS: Kan det ha noe med at jeg kjører Privoxy? Egentlig ikke! Her fra den samme siden uten den proxy-en:
Alt som skjedde, var at det kom inn masse reklame :-(

 

Jeg håper teksten mangler

Fra dagens Bizzaro, http://www.start.no/tegneserier/, 23710-2006. Jeg skjønner ikke poenget :-(

Dvs. jeg antar at teksten mangler. Dvs. jeg håper teksten mangler. For hvis denne tegningen er morsom uten tekst, så er jeg dum og/eller mangler jeg humoristisk sans.

Er det noen som har sett en versjon med teksten? ... og som husker teksten? ... og som kan hjelpe meg?

 

Ting man ser når webservere er trege

Steffen Iversen jubler etter scoringen mot Odd Grenland.Steffen Iversen jubler etter sin tidlige scoring mot Odd Grenland. Til slutt vant trønderne 4-0 i Skien.Lastet inn rb.no, treg server, og jeg rakk og ta skjermdumpen til venstre. Klikker man seg til artikkelen, får man opp det til høyre.

Så man kan vel vanskelig kalle det juks. De skriver om en kamp i Bergen. Men det kommer klart frem at bildet er fra Skien.

Det var kanskje det eneste/nyeste bilde de hadde av Iversen!?

PS
: Legg merke til at bildet til høyre er tatt i solskinn! Altså er det uansett ikke snakk om et bilde fra Bergen i går kveld.

 

Men fullførte han løpet?

Nettavisen skriver i artikkelen Her går det galt:
Robert Cheruiyot, som var førstemann i mål, skled, og traff bakken med hodet først. Cheruiyot ble liggende på bakken i flere minutter før han ble tatt med til sykehuset for undersøkelser. Det viste seg at han hadde fått lettere hodeskader.
Utsnitt fra bildet til artikkelen:
For det første, er det klart at han ikke traff bakken med hodet først. Begge hendene var nede i bakken. En annen sak er om han fullførte. Det er brystpartiet som er avgjørende. Og hvis han ikke hadde krysset mållinjen før han datt!? Ut fra bildene ser det ikke slik ut! Kanskje noen  bar ham over mållinjen? Sitat fra Wikipedias artikkel om OL i 1908:
The most famous incident of the games came at the end of the marathon. It occurred when the first runner to enter the stadium, Dorando Pietri of Italy, collapsed several times and ran the wrong way. Not far from the finish-line, two of the officials took him by the arms, and brought him to the line. As a consequence, after crossing the line he was disqualified.
Kanskje han krøp over mållinjen selv om han ble liggende på bakken i flere minutter? Ikke gyldig passering! Etter at en eller annen løper, husker ikke hvem, sikret seg bronsemedaljen i et eller annen mesterskap, ble det tendenser til fallesjuke på idrettsbanen. De endret reglene. Man måtte holde seg stående/gående/løpende over mållinjen.

PS1
: En mulig forklaring fra en Yahoo-artikkel:
"He just slipped," race referee Pat Savage said. "Luckily for him, he slipped completely forward. The finish line is right at the beginning of the mat, and he ended up sliding right across it. ... There is no doubt about it; he's the winner."
Dvs. han gled over mållinjen? Også med brystet? Mulig det. Men jeg er fortsatt usikker om en slik passering av mållinjen er gyldig.

PS2: Men hvis jeg hadde deltatt, og hadde fullført, ville jeg nok ikke protestert mot at Cheruiyot ble utropt som vinner. Så lenge jeg uansett hadde blitt sist, hadde ikke spilt så veldig stor rolle hvor mange-og-tredve-tusen jeg hadde hatt foran meg :-)

2006-10-22

 

- Ditt førbainna kveithau!

Skjermdumpen til venstre fra Dagbladet. Det er to bilder der. Fyren til venstre kjenner jeg ikke. Men fyren til høyre er Odd Iversen i landslagsdrakt som kjefter på Sveriges keeper. Ronnie Hellström?

Bildet til høyre er fra en RBK-side, visstnok årets bilde i 1968!? Men jeg er ikke så sikker. Legg merke til at i Dagbladets versjon, dvs. det høyre bildet i skjermdumpen til venstre, står Iversen lavere! Og jeg tror det er den versjonen folk flest husker best. Morsommere når han skjeller ut svensken fra en slik knestående posisjon.

 

Historien om den gravide kalkunen

En av de historiene jeg bare fortelle videre:
Last year at Christmas time, my mom went to my sister's house for the traditional holiday feast.

Knowing how gullible my sister is, my mom decided to play a trick.

She told my sister that she needed something from the store and asked if my sister wouldn't mind going out to get it. When my sister left the house, my mom took the turkey out of the oven, removed the mixed stuffing, stuffed a Cornish hen, and inserted it into the turkey... then re-stuffed the turkey. She then placed the bird(s) back into the oven.

When it was time for dinner, my sister pulled the turkey out of the oven and proceeded to remove the stuffing. When her serving spoon hit something, she reached in and pulled out the little bird.

With a look of total shock on her face, my mother exclaimed, "Barbara, you've cooked a pregnant bird!"

At the reality of this horrifying news, my sister started to cry hysterically.

It took the entire family almost two hours to convince her that turkeys lay eggs!

Yes, my sister is a BLONDE.
Selv fant jeg denne i news-gruppen rec.humor.funny som også har en egen webside. (Jeg søkte nå i Google etter denne historien, og fikk 687 treff. Man kan trygt regne med at det tallet vil stige!)

PS: Må innrømme at først etter at jeg... slo det meg at fugler blir ikke gravide :-)

 

Uvedkommende blir borttauet

Uvedkommende blir borttauetSkilt på Romsås.

Jo, jeg skjønner selvsagt at det er uvedkommende biler som blir borttauet :-)

PS: Legg merke til telefonnumrene! Man kan enten ringe et nummer, eller man  ringe det samme nummeret.

2006-10-21

 

Én link; to bilder

Eirik blogga om Dagens flybilde. Alt jeg fikk opp var dette:
Slår jeg derimot av Privoxy, får jeg dette:
Det Eirik kunne gjort, var å ta med en link direkte til det aktuelle bildet? Dvs. http://eu.airliners.net/photos/middle/6/9/0/0925096.jpg. Selve bildet blir ikke filtrert vekk av Privoxy. Det er noe med måten bildet vises frem på.

Jeg prøvde å sjekke litt på kildekoden til selve websiden. Men en validering gav følgende resultat:
Sorry, I am unable to validate this document because on line 381, 416, 419-420, 435 it contained one or more bytes that I cannot interpret as utf-8 (in other words, the bytes found are not valid values in the specified Character Encoding). Please check both the content of the file and the character encoding indication.
En titt på kildekoden, viste at de var veldig glade i å bruke JavaScript. Litt for glade til at jeg gadd å undersøke siden nærmere.

PS: I kommentarene var det også snakk om et tilsvarende problem:
Det var det jeg trodde. En annen ting, HP: hvorfor legger du ikke inn peker til bloggen din når du kommenterer? Kanskje det bare er meg (knegg, knegg), men alt jeg får opp er en side som er like innholdsrik som TV2s lørdagsprogram... ;-),Posted by: Eirik on Oktober 11, 2006 04:02 EM
Når jeg prøver den aktuelle linken, får jeg også opp en helt tom side; både med og uten Privoxy. Forklaringen? Tja, prøver man å validere siden med listing av kildekoden, finne man bl.a.at:Prøver man å se siden fra M$IE får man opp noe. Men man kan da ikke forvente at Newth & Co. skal bruke noe slikt!?

 

Spontananalogi om dansing

Først leser man i Andedammen at Eirik er slått ut. Så ser man at Eiriks blogg har blitt blå over natten! Tilfeldig?

Uansett trist at han ble slått ut. Men samtidig må jeg innrømme en bitte-liten lettelse. Jeg kom aldri så langt at jeg tro til og satset en tusenlapp på at han skulle vinne. For det var jeg fristet til etter å ha lest følgende:
Og er du en gambler kan det være gode penger å hente på Newth som vinner. Nettstedet Centrebet gir han nemlig 101.00 i odds.,,God tet-trio,Det betyr at om du satser 1000 kroner og han vinner - sitter du igjen med 100.000 kroner.
Man skal jo unne hverandre suksess i livet. Men hvis man samtidig taper hundretusen kroner!?

Kan også nevnes at jeg i går kveld diskuterte dansingen til Eirik med en felles bekjent. Det kom frem at ingen av oss hadde noen interesse av å se på dette selv om vi begge håpet at det ville gå bra for herr Newth. Jeg fikk en kommentar; sitert fra hukommelsen:
- Jeg setter pris på å få rent tøy. Men setter meg ikke dermed ned foran vaskemaskinen for å følge med i prosessen.
Vedkommende innrømmet at dette var litt en dårlig spontananalogi. Uansett synes jeg den bør bevares for ettertiden. Herved blogget!

PS: Selv om jeg ikke har sett noe av dansingen, så har jeg jo utvilsomt fulgt med. Og jeg er imponert over innsatsen til herr Newth. Noen var kanskje overrasket over at han kom så langt? Det var ikke jeg!

 

Mine bange anelser slo til

Den 2/6 i år blogget jeg om en sannsynlig fremtidig snarvei. Jeg kan herved dokumentere at jeg fikk rett!

Bildet er fra 23/9 i år. Siden da har det bare blitt verre. (Det var derfor jeg forgjeves begynte å studere fly- og satellittfotografi over dette området, hvilket jeg blogget om i forrige artikkel.)

Nå bør det legges til at noe av denne slitasjen er det jeg selv som er ansvarlig for. I så måte kan man kanskje snakke om delvis selvoppfyllende profeti!?

PS: I ettertid ser jeg at jeg muligens klarte å dokumentere et lovbrudd. Det er to vokse personer på sykkelen!

 

Når terrenget ikke stemmer med kartet

Et regel jeg husker fra da jeg lærte orientering:Litt morsomt å følge med på kart og bilder av det nye bygget jeg har blogget om tidligere. Det vil si bygningene med nummer 8 og 10 i karet til høyre fra http://kart.gulesider.no/.

Flyfoto fra samme tjeneste, og satellittfotografi fra Google Earth, er derimot ikke så oppdatert:
 
Legg merke til uenigheten om Doktor Kloumanns vei :-)

2006-10-20

 

Test av Java applet

Jeg har tidligere blogget om en prototype for å hente bilder fra kameraer og legge dem ut på nettet. Tilbakemeldinger gjør at jeg nå vurderer å gjøre programmet nettbasert.

Tanken er at man går til en webside, kobler til kameraet og så går resten av seg selv.Dette har jeg prøvd å løse ved å bruke Java applet. En ulempe med det igjen, er at ikke alle nettlesere kan kjøre slike. For å teste dette, har jeg laget en egen testside. Prøver man den, kan man få opp noe à la det oppe til høyre.

Hvis man ikke får opp noe slikt, har jeg problemer! Jeg setter pris på tilbakemeldinger i så måte: rhj@rhj.info. Hvis det derimot går greit, kan man få videre til en side for å teste innlesing av bilder fra et kamera. Applet-en på den siden, prøver å finne ut om man kobler til et kamera mens applet-en kjører. (Viktig at kameraet ikke er koblet til før man laster opp siden.)

For å beskytte surfere mot farlige applet-er, vil man få opp noe à la det til venstre. (Fra Opera 9.02.) Normalt bør man være veldig forsiktig med å gi slike tillatelser! Advarslene taler vel for seg selv!?

Hvis folk velger å ikke gi en slik tillatelse, er det selvsagt greit. Jeg er uansett takknemlig for tilbakemeldinger om hvor langt man kom. Fikk du i det hele tatt opp de første applet-ene?

Og hvis du tror at jeg er en grei og ærlig fyr, og gir en slik tillatelse, vil applet-en be deg om å koble til kamerat. Når så skjer, vil den lete frem bildene, og man vil få en beskjed à la dette: Fant 19 bilder på G:\\DCIM\100OLYMP. Alt OK! Senere versjoner av applet-en vil så laste ned bildene fra kameraet og sørge for at du får opprettet en nydelig webside med bildene fra kameraet. Men det gjenstår selvsagt litt koding før så skjer.

Selv laster jeg inn masse Java på alle maskiner jeg får tilgang til. Microsoft er derimot ikke så begeistret for det språket, og prøver så godt de kan å sabotere. Hvor dyktige de er til det, er noe av det jeg håper å teste vha. det jeg nå har lagt ut.

PS1: Startsiden for testing: http://rhj.info/kamera_test/

PS2: Hvis du ikke klarer å kjøre Java på din maskin, men ønsker å gjøre det, kan du laste ned f.eks. Java Runtime Environment (JRE) fra en SUN side.

2006-10-19

 

Litt mer om den gode samaritan

I en tidligere artikkel i dag skrev jeg litt om bl.a. den barmhjertige samaritan. På Wikipedias sitatside om Margareth Thatcher, kom jeg over denne:
No-one would remember the Good Samaritan if he'd only had good intentions; he had money as well.
Jeg nevnte dette for en fyr jeg visste var kristen og kanskje ikke så veldig begeistret for Thatcher. Er selv litt usikker på om jeg gjorde det for å erte, provosere eller av ren nysgjerrighet. Men jeg fikk et godt svar tilbake. Fritt etter hukommelsen:
- Man kan forvente mer av ham som har penger!
Av de svar som får meg til å tenke. Kunne man kanskje unnskylde både presten og levitten som bare gikk forbi? Kanskje de hverken hadde penger, olje, vin, esel eller tøy til å forbinde fyren som trengte hjelp!?

Nei, forresten, et av poenget med historien er vel at samaritanen da han fikk se ham, fikk han inderlig medfølelse med ransofferet. To ting kom i tillegg, han prøvde å hjelpe, og han hadde midlene til å hjelpe. Så Thatcher hadde nok littegranne rett!?


 

Fra TV-shop til søppelbilen

Noe av det morsomste jeg har sett på fjernsyn, er TV-Shop. Skikkelig halleluja-opplegg med helt absurde påstander fra utrolig lykkelige, vakre, slanke, unge og blonde mennesker.

Litt skremmende er det å tenke på at det faktisk er noen som kjøper produktene det blir reklamert for!?

Til høyre et bilde fra Romsås 11/10-2006. Grovt sett hver annen onsdag i måneden kommer det en søppelbil til borettslaget for å samle inn større gjenstander. Selv tar jeg, og mange andre, ofte en tur rundt i den forbindelse. Det er utrolig hvor mange godsaker man kan plukke opp. Dvs. hvis man tør å plukke opp slikt.

Ganske så typisk var en kommentar jeg fikk fra en dame en gang. Hun hadde sett noe fristende.
- Jeg skulle gjerne ha tatt den, men jeg tørte ikke.
Det var selvsagt frykten for hva andre naboer ville trodd om henne hvis de så at hun gjorde det.

Uansett fikk dette støvete trim- og/eller torturapparatet stå i fred. Selv de ivrigste søppelplukkere har visse sosiale antenner mhp. hva man kan tillate seg.


 

Når alle går forbi

Fra Karl Johans gate 12/10-2006. Det sitter en dame på knærne og tigger; bønnfallende. Alle går forbi.

Akkurat som meg tenker vel de fleste at hun virker litt for profesjonell!? Men uansett hvor mye penger hun har, eller ikke har, så er det synd på dama. Fattig? Rik? Skurk? Utnyttet? Desperat? Noe er utvilsomt galt!

Man kan jo lure på hva den barmhjertige samaritan ville gjort? Kanskje stoppet opp, pratet litt? Kanskje spandert en kaffe på henne? Om han hadde gitt henne penger, er jeg derimot ikke så sikker på.


2006-10-18

 

Ingen god reklame for Cola

Oslo sentrum sist fredag morgen. På fortauskanten lå det en flaske.

Tydeligvis noen som har prøvesmakt den nye Cola-en.

Kanskje dårlig gjort av meg å ta bilde av dette og legge det ut på nettet? Jeg vet jo ikke hvordan den smaker.

Men så veldig lysten på å smake er jeg ikke :-)

 

Tack snälla professorn, men jag vill veta vad det är för en apparat

Et apparat jeg fant på bakken onsdag i forrige uke. Den så jo spennende ut.

Men hva er det? Jeg tror den skal spille noe musikk. Av og til når jeg slår den på, er det som om batteriet klarer å gi fra seg et halvt sekund med lyd.

Laget i Kina for McDonald's Corporation.

Har så langt ikke giddet å sette inn nytt batteri. Kanskje noen kan vara så hygglig och förklara vad det är!?

2006-10-17

 

Om scientologi i Aftenposten

Aftenposten har oppslag om scientologene:Jeg er litt misfornøyd med at sekten omtales som en kirke.(På hvilket grunnlag?) Men jeg kan ikke klage. Jeg ble jo spurt om å stille opp i videoen, men jeg takket nei. Med susete hode grunnet noe jeg tror er virus, er det tvilsomt om jeg ville gjort noen god figur!?

Uansett er jeg fornøyd med hvordan jeg ble sitert. Og jeg er godt fornøyd med at sekten blir omtalt i rikspressen. All ros til journalisten for godt uført arbeide!

PS: Morsomt å legge merke til hvordan sektens informasjonssekretær tar litt selvkritikk på hvordan forholdene var før, men mener tidene har forandret seg. Han er slettes ikke den første talsmannen for scientologene som har kommet med den melodien.

 

Flisespikkeri om lisensavgiften

Mye frem og tilbake i dagens nettaviser om Giske og lisensavgiften til NrK. Her en skjermdump fra Nettavisens Jakter svart arbeid i regjeringen, datert 17.10.06 12:15:
- Jeg betaler min lisens og jeg betaler den ut fra min privatøkonomi. Punktum, sier Giske til Nettavisen.,,Trond Giske er sterkt uenig i at han ved at staten betaler lisensen i hans pendlebolig, således får «dekket» NRK-lisens.,,- Når det fremstår som om jeg får dekket lisens, virker det som om noen betaler en regning for meg. Det er feil. Hvis Statsbygg betaler en unødvendig lisens for pendlerleiligheten, så er det ikke mitt problem, sier Giske til Nettavisen.
Det at han er likegyldig til om Statsbygg betaler en unødvendig lisens, vitner ikke akkurat om respekt for bruk av skattepenger. Men er lisensen virkelig unødvendig? Her fra Propagandas side Statsråder får dekket lisensen:
Deretter skriver Nettavisen at ”Giske får dekket lisens”. Dette er også feil. Giske får ikke dekket noen regning for lisens. Man betaler ikke ekstralisens for pendlerbolig. Om statsbygg betaler penger til NRK, er det i hvert fall ikke for å dekke lisens for Giske. Nettavisen har dessverre enda ikke rettet sin feilaktige framstilling."
Dette skal være fra en pressemelding sendt ut fra Kultur- og kirkedepartementet. Men det med man ikke betaler ekstralisens for pendlerbolig!? Her fra NrKs egen side: Hvem skal betale kringkastingsavgift?
Dersom du leier en bolig der det finnes mottakerutstyr skal du betale egen avgift for denne. Det er den som bruker dette utstyret som er pliktig til å melde fra til NRK Lisensavdelingen om bruken. §6 i Forskrifter om fjernsynsmottakere
Så hvis kulturministeren har TV på boligen, så skal det vel betales lisens også for den? Så når Giske hevder at han betaler sin egen lisens, er han muligens uvitende om at det holder ikke med én lisens! Og hvis han ikke selv betaler for den andre lisensen, så har han en ekstra fordel som han skulle vært beskattet for.
 
PS
: Flisespikkeri? Jo, visst! Men hvem er det som er ansvarlige for disse absurde reglene?

 

Offentlige prioriteringer

 I fjor blogget jeg om Aeats nye logo og design. Siden da har de brukt gudene-vet-hvor-mange penger på nytt navn, ny logo og ny design. Dvs. selve doménet, nav.no, betalte de 3,5 millioner kroner for. (Enig med en annen blogger: Penger ut av vinduet.)

Hva så med innholdet i tjenestene? Mye av det samme:
Tjenesten du forsøker å benytte er dessverre ikke tilgjengelig mellom kl. 23.00 og 07.00.
Dette blogget jeg også om for to år siden. Sier litt om prioriteringene i det offentlige!?

2006-10-16

 

Sesam, sesam!

Prøvde et lite søk i Sesam. Fikk feilmelding om at Dette kan skyldes at serveren er overbelastet. Kanskje et godt tegn? De har kanskje flere søk enn planlagt?

PS: Hvis de ikke klarer å oppgradere maskinparken, burde de kanskje fjerne den ekstra t-en i oppsttått!?

2006-10-15

 

Elkjøp kan se inn i fremtiden

Brosjyre fra Elkjøp i postkassa i går, lørdag 14/10-2006. Der kunne man bl.a. lese følgende:
Nordens strørste elektronikkmesse på Lillestrøm forrige uke var e n gedigen suksess,
Selve messen varer fra og med torsdag 12 /10 til og med søndag 15/10.

Virker som om noen har tatt suksessen for gitt!?

2006-10-12

 

Testpiloter søkes til test av prototype

Jeg har et flere år gammelt program som legger ut bilder på webben. Her er en beskrivelse av programmet og her er en side som programmet har laget. Uansett på tide å lage noe som er litt mer brukervennlig!

Har nå fått til en prototype av et slikt program med grafisk brukergrensesnitt. Man starter programmet og programmet prøver å få kontakt med et kamera. Her en skjermdump med en skrivefeil jeg oppdaget først nå:
Forsøk nummer
Når kameraet er koblet til, lastes bildene inn automatisk:
Deretter får man mulighet til enkel redigering. Enten å rotere bilder:
Eller man kan fjerne de bildene som ikke var helt vellykkede:
Deretter kan man velge å legge ut bildene. Dette blir gjort automatisk og programmet starter så nettleseren med siden hvor bildene ble lagt ut:
Selvsagt er det mye mer jeg kunne hatt lyst til å legge til. Bl.a. muligheter for å:Men dette er ting som gjør programmet litt mer komplisert. De som er interessert i slike ting, evner uansett i ta i bruk andre eksisterende programmer. Akkurat nå prøver jeg å lage et program for de som ikke klarer å ta i bruk f.eks. Flickr. Dvs. folk som:Programmet mitt kan gjøre dette for dem. Selvsagt kan det senere komme inn en mulighet for ekstra valg.  Men før jeg gjør det, vil jeg:Det siste har visstnok å gjøre med en feil i et av bibliotekene jeg bruker. Litt slitsomt :-(

Uansett er jeg interessert i å komme i kontakt med folk som vil teste nåværende versjon av programmet. Her kan du lese mer om prosjektet og her er  invitasjon til testpiloter.

PS
: Skjermdumper av programkjøringen er hentet fra Windows XP med oppsett som ligner på Windows 2000. Normalt vil man få noe à la dette:
Programmet kjører også under Linux. Men foreløpig er designen såpass dårlig at jeg velger å ikke vise den frem.

 

Illustrerende feilmelding

Windows cannot copySkjermdumpen til høyre er fra Aftenpostens Norske lærere stilt i skyggen. Sitat:
Kunnskapsminister Øystein Djupedal sier at arbeidet med å skjerpe kravene til allmennlærerutdannelsen starter umiddelbart.
Ganske så illustrerende hvordan fotografen klarte å fotografere siluetten til denne politikeren foran en feilmelding fra Windows!?

PS: Selv ble jeg oppmerksom på dette da jeg leste en annen blogg. Men jeg husker ikke hvilken; beklager!


2006-10-11

 

Thunderbird er ikke 100% feilfritt

Alert - There was an error truncating the Inbox after filtering a message to filer 'XXXXXX'. Yoy may need to shutdown Thunderbird and delete INBOX.msf.Jeg har ofte både rost og anbefalt Thunderbird; velegnet til både epost, news og RSS. Den er gratis, rask og enkel enkel å bruke.

Derfor bør jeg nok herved si fra at den er ikke 100% feilfri. Her har jeg tatt med en irriterende skjermdump jeg av og til får. [version 1.5.0.7 (20060909)]

Feilen kommer som oftest når det er snakk om ekstremt mange eposter som skal i forskjellige foldere. Nå har nok jeg litt flere foldere og meldinger enn folk flest. Så jeg tviler på om det er mange andre som får akkurat denne feilen!?

PS: En annen sak er at jeg har ingen grunn til å klage. Programmet er utviklet av frivillige og altså 100% gratis. Og hvis dette er et stort problem, er det bare å laste ned kildekoden for selv å  finne ut av og rette feilen.

2006-10-10

 

Ingen premie til meg

Fikk en epost med bl.a. følgende:
Alltid fint å kunne hjelpe til, spesielt med fristende premier. Jeg klikket meg til undersøkelsen, og svarte bl.a. dette:
Min vegring mot å bruke telefonen ble også presisert et annet sted:
Like etterpå får jeg følgende spørsmål:
Og:
Jeg ringer jo aldri opplysningstjenester. Så hva skal man svare? Å unnlate å svare, blir ikke godkjent:
Følte at jeg fikk valget mellom å lyve eller avbryte. Jeg valgte det siste :-(

2006-10-09

 

Hvorfor jeg trenger ordsjekkingsprogrammer

Man er blind for egne feil, takk pris! Hjernen vår registrerer minimalt av det vi tror vi sanser. Men i en fungerende hjerne vil alle sanseinntrykk etterbehandles. Man kan vel si at hjernen på den måten prøver å gjette seg til hva det er man forventer å f.eks. se og høre.

Uten slik etterbehandling ville vi ikke fungert spesielt godt. Men faren er selvsagt at hjernen tolker ting feil. Det ser vi spesielt når man prøver å lese korrektur av ting man selv har skrevet. Man vet selv hva man mente å skrive, og det slik hjernen vår tolker det vi leser. Altså blir man blind for egne feil.

Men også andres skriverier kan tolkes på samme måte. Det oppdaget jeg i går. Jeg satt i en kro og leste teksten på en isboks. Det var først da jeg oppfattet at det het HENNIG OLSEN og ikke HENNING OLSEN. Siden mellomnavnet mitt er HENNING, er jeg vant med det navnet. Altså er det slik hjernen min tolker ord som ligner på HENNING.

Tro hvor mange ganger tidligere øynene har tidligere har sett
HENNIG og tolket det som HENNING!?

2006-10-08

 

Foley & scientologene

Kongressmannen Mark Foley er hovedpersonen i de siste sexavsløringene fra USA. Du kan selv søke etter de siste nyhetene om dette hos sesam.

En ting som derimot ikke har dukket opp i de norske nyhetene, er hans forhold til scientologene. Selv fikk jeg tilsendt tipset Foley Scandal: Enter the Scientologists. Skjermdump fra slutten av artikkelen:
In 2003, the Scientologists threw Foley a fundraiser in support of his short-lived Senate bid, Garcia noted. (You can see a pic and a blurb here.) They presented him with "leatherbound copies of Dianetics and The Way to Happiness," according to the group's newsletter.
Linken videre er til en scientologiside. Men intet bilde av Foley der:
Sekten har selvsagt nylig endret på denne siden. Men de klarte ikke å fjerne Googles arkiverte versjon av denne siden:
PS: Oversikt over politikere med tilknytning til sekten: http://home.tampabay.rr.com/sp/FLA.html

2006-10-06

 

Typisk norsk

Øverst hos Nettavisen i dag:
Litt lenger nede:
Det er mye jeg finner absurd med dette:
 • at slikt er lov
 • at slikt er mulig
 • at naboer og bekjente faktisk benytter seg av muligheten
 • at naboer og bekjente etterpå forteller meg at de har sjekket min ligning
Men kanskje jeg burde bekymre meg mest over de som snoker på meg, og holder kjeft om det!?

2006-10-05

 

Dobbelt trist hos Aftenposten

– De kan ikke forsørge verken seg selv eller familiene sine. De bruker alle pengene på khat, sier han.Skjermdumpen til venstre er fra Aftenpostens Tygger et tonn khat i uken.

Selvsagt trist at noen bruker penga på dop i stedet for på familien.

Men også trist at også Aftenposten nå skriver hverken uten h. Selv mener jeg at jeg lærte å skrive med h. For meg er verk noe jeg forbinder med f.eks. kunstverk eller ting som gjør vondt. Jeg googlet litt om dette, og kom til en side hos Riksmålsforbundet:
Som du påpeker kom verken (uten h-) inn i bokmålet i 1959, og dette har vært den eneste tillatte formen i offisiell rettskrivning etter den tid. Formen med h-, hverken, er en ren riksmålsform.
Altså er jeg tydeligvis en riksmålsmann!

PS: Videre sitat:
Grunnen til at verken kom inn i bokmålet var et ønske om å få ordet ’hverken’ inn i nynorsk, som et alternativ til ’korkje’. Nynorsk utelukker imidlertid hv- først i et ord og kunne således ikke ta hverken i bruk med denne rettskrivningen. Ergo, h-en måtte bort, og følgelig skulle den fjernes også i bokmål.
Midt sagt en teit begrunnelse! Er det rart jeg (mildt sagt) misliker nynorsk!?

2006-10-04

 

Så ingenting, men hørte at'n datt

Groruddalen Golfklubb, søndag 24/9-2006. Herr G.G. og jeg var de første som gikk ut. Praktfulle forhold.

Herr G.G. fikk et relativt dårlig utslag mot hull nummer 6. Han måtte opp i en skråning for andreslaget. Rett på green; bra!

Jeg konsentrerer meg om eget innspill, men blir distrahert av et rabalder. Selv har jeg spilt såpass med golf at jeg kjenner igjen lyden av en golfbag som velter slik at køllene renner ut. Jeg snur meg, og der ligger herr G.G. på bakken. Han har trådt over, og har det vondt. Det var den runden!

Han hinker seg til klubbhuset og låner en mobiltelefon for å ringe til kona slik at hun kan hente ham. Deretter blir det tur til både en og to legevakter før han får den nødvendige behandlingen. Vel hjemme, med én ukes sykemelding og store smerter, sender han meg en MMS med bildet av resultatet. Senere hadde visst den kulen vokst til størrelsen av en grapefrukt. Blir nesten som med den vitsen om fyren som slet med en gammel sjakkskade!?

PS1: Litt ros til herr G.G. Han avsluttet med stil! I stedet for å la meg plukke opp ballen hans, hinket han seg ut på greenen og hullet ut. At han misset par-putten, får så være. Jeg prøvde å være sportslig nok til ikke erte ham for mye med det.

 

B-post kun til andre planeter?

Fra Grorud postkontor sist mandag, 2/10-2006:
Over A-inntaket til venstre står der:
Alle innenlands- og utenlandssendinger SKAL i gul kasse!!!!!
Store bokstaver i SKAL og fem utropstegn, tyder på at de mener alvor. Men over inntaket til høyre står der:
B-post leveres her
Skulle jeg levert noe B-post, som ikke skulle ut i verdensrommet, hadde jeg nok blitt forvirret :-)

2006-10-03

 

Plustelig følte jeg meg gammel(dags)

Kjører for det meste Windows 2000 på min bærbare. Fordelene med XP er ikke så store at jeg orker ulempene. (Mer om det i en av Eriks blogginger.) Men skjønner at jeg blir stadig mer akterutseilt.

Kom nå over følgende på gulesider.no:
Ring med Telefonkatalogen™,,Nå kan du med et klikk ringe direkte på Internett. Med Telefonkatalogen™ Ring kan du søke opp personer og ringe direkte.,,Et klikk, samtalen starter - og du sparer tid og penger.,,Les mer
Det så jo litt spennende ut. Altså registrerte jeg meg og lastet ned programmet. At det var en EXE-fil, var kanskje ikke så sjokkerende. (Uansett hvor mye jeg liker Linux, kan det ikke benektes at jeg her og nå sitter og kjører Windows.) Verre var meldingen jeg fikk da jeg prøvde å kjøre det nedlastede programmet:
Dette programmet krever Windows XP eller nyere.
Akkurat det kunne de kanskje ha informert om litt tidligere!?

PS: Jeg kunne alltids prøvd dette på den stasjonære som bl.a. kjører XP. Men magefølelsen min går i retning av at man ikke bør prøve å kjøre noe som er laget spesielt for XP eller nyere.

 

Gal lyd fra brunosten

Nærbilde av en ost jeg kjøpte 19/9-2006. Lyden var litt merkelig.

En Synnøve Finden G35 fra Bunnpris på Skårer. Best før 140207. Men den så litt gammel ut; dvs. den hørtes litt gammel ut; som om det var noe sand i osten!?

Men ikke har jeg tenkt å klage. Den osten var muligens den beste brunosten jeg noensinne har smakt. Skarp og sterk i smaken. Den kornete konsistensen gjorde det også lettere å få til slike tynne skiver som jeg foretrekker.

Skulle likt å visst hva som gjorde at akkurat den osten ble slik. En produksjonsfeil, kanskje? Flere slike, takk!

 

Hva Amstrong sa på månen

Nok en gang er det skriverier om de første ordene til Neil Amstrong da han tok det første skrittet på månen. Se f.eks. Nettavisens Armstrong «frikjent» for måne-blunder!

Morsommere med legenden om Good luck Mr. Gorsky! Her en versjon som jeg fant på en side:
When Apollo Mission Astronaut Neil Armstrong first walked on the moon, he not only gave his famous "one small step for man, one giant leap for mankind" statement but followed it by several remarks and the usual com traffic between him, the other astronauts and Mission Control.

Just before he re-entered the lander, however, he made the enigmatic remark "Good luck Mr. Gorsky."

Many people at NASA thought it was a casual remark concerning some rival Soviet Cosmonaut. However, upon checking, there was no Gorsky in either the Russian or American space programs. Over the years many people questioned Armstrong as to what the "Good luck Mr. Gorsky" statement meant, but Armstrong always just smiled.

Just last year, (on July 5, 1995 in Tampa Bay FL) while answering questions following a speech, a reporter brought up the 26 year old question to Armstrong. This time he finally responded. Mr. Gorsky had finally died and so Neil Armstrong felt he could answer the question.

When he was a kid, he was playing baseball with a friend in the backyard. His friend hit a fly ball which landed outside his neighbor's bedroom window.

His neighbors were Mr. & Mrs. Gorsky. As he leaned down to pick up the ball, young Armstrong heard Mrs. Gorsky shouting at Mr. Gorsky, "Oral sex! You want oral sex?! You'll get oral sex when the kid next door walks on the moon!"
Og, nei, jeg tror ikke på denne historien. Men jeg forteller den gjerne videre :-)

2006-10-02

 

Hvor er Mekka?

Sarwar peker mot veggen bak lysekronen.,,- Der er Mekka, sier han og fortsetter:,,- Vi var heldige med tomten, vet du, den vender rett mot Mekka.Skjermdumpen til venstre er fra Aftenpostens Mot Mekka i nytt hus. Jeg er litt skeptisk til det med rett mot Mekka.

Men først må jeg si jeg er litt imponert over ordvalget hans. Han gir ikke Allah æren for retningen; kun at de var heldige. Men vender den veggen virkelig rett mot Mekka? Absolutt ingen feilmargin? Siden Mekka ikke er et punkt, men en by med utstrekning, så er ikke sannsynligheten null. Men jeg har visse mistanker om at de ikke har sjekket retningen så veldig grundig.

Hvordan kan man sjekke retningen? Men litt GPS, god sikt, god tid og noen beregninger, burde det la seg gjøre. Det kunne kanskje vært en fin øvelsesoppgave for noen elever eller studenter!? Selv har jeg gjort en uformell undersøkelse vha. av flyfotoene til Aftenpostens karttjeneste. Bildet til venstre er fra den tidligere lagerbygningen i Urtegata 11; bildet til høyre er fra Hotell Plaza:
Grunnen til det andre bildet finner vi i artikkelen Vaterland - med Mekka som rettesnor; sitat:
Egentlig skulle det vært moské der. Derfor har Mekka bestemt retningen på både kunst og bygninger ved Vaterlandsparken.
Den sørøstveggen på hotellet kan man derfor anta vender mot Mekka med en akseptabel nøyaktighet. Legger man det første bildet inn i det andre, ser man at retningene ikke er helt identiske:
Og hva får man hvis man gjør en tilsvarende undersøkelse med moskéen i Åkebergveien 28? Sørøstveggen i bildet til venstre er tydeligvis lagt i den retningen med hensikt. I bildet til høyre ser man hvordan retningen passer med den til hotellet:
Kan det være at noen slurvet under arbeidet? Eller er det kanskje undersøkelsen min som bruker gale metoder? Bildene er tatt i såpass lav høyde, at det lett kan ha blitt forvrengninger. Og ikke vet jeg hvor presist fotoene ble lagt inn. Noen som har en GPS til overs?

 

Norges verste nødrim

Tidligere blogget jeg om pinlig dårlig nødrim. Og dermed kom andre traumatiske minner frem fra hjernebarken.

Norges mest kjente nødrim er kanskje Bjørnstjerne Bjørnsons Jeg velger meg april
 • april/vil
 • faller/rabalder
 • april/til
Norges tre verste nødrim mener jeg vi finner i Finn Kalviks Livets lyse side. Her fra det andre verset:
Og mens fjerne måkeskrik - Fyller sjela med musikk
Og fra det tredje verset:
Og jeg dyrker kropp og sjel - For da føler jeg meg vel
Fra det fjerde verset er det noe som knapt kan kalles nødrim:
Her er det ingen verdens ting - Som kan bryte stemningen
Av de sanger som får meg til å ønske at jeg aldri hadde lært meg norsk. Fin melodi, fint arrangement & godt sunget. Men når endelig teksten når frem til hjernen, gjør det bare vondt, vondt, vondt :-(

2006-10-01

 

Om Mystic Mountain i DN

I fjor sommer blogget jeg om Mystic Mountain. Mye har skjedd siden da; ikke alt kan jeg fortelle om. Men jeg har ingen problemer med å fortelle at Dagens Næringsliv brukte 5½ sider på denne sekten forrige lørdag 23/9-2006.

Ikke ett ord om meg eller FRI-Norge hvilket er helt i orden. Det er andre som har:
 • stått på mye mer,
 • blitt angrepet mye mer og
 • virkelig fått merke hva det koster å stå opp mot en slik sekt.
Uansett er det en morsom og velskrevet artikkel. Jeg kunne kanskje ønsket at det var litt mer fokus på ofrene; sitat:
Dagens Næringsliv har vært i kontakt med andre personer som sier de har mistet kontakten med slektningene sine etter at de flyttet til Hedalen.
Det er tydeligvis alt heller ikke journalistene kan fortelle om alt de vet!? Det viktigste er uansett at en riksdekkende avis endelig har undersøkt og skrevet om denne sekten.
 

 

På tide med nytt kjøkken

Forrige søndag prøvde jeg å åpne en kjøkkenskuff. Da jeg stod der med den løse fronten i hånda, skjønte jeg det var på tide å få meg nytt kjøkken.

På onsdag fikk jeg besøk av en trivelig kjøkkenspesialist. Han målte, vurderte og kom med gode råd. Til slutt fikk jeg et et tilbud på 65.000,-. Ingen direkte overpris for god kvalitet med montering. Og det virket som om fyren både var real og kunne jobben sin. Men sluttsummen var litt i overkant av hva jeg hadde tenkt meg.

IKEA neste! Litt lavere priser, men også mer arbeid for meg. Men jeg vil spare såpass at timebetalingen blir høy. Litt morsomt også å lage en 3D-modell av mitt fremtidige kjøkken. Men det tar tid; spesielt med maskiner som er noen år gamle. Absurd at man blir sliten før man i det hele tatt har gjort noe som helst!?

PS1: Litt pussig hvordan jeg kunne lagre planene mine så langt:
Jeg har lest og godtar vilkårene for www.ikea.no sin behandling av ,,personopplysningene.,Les vilkårene her
For en gangs skyld tenkte jeg at det kanskje kunne være en idé å lese slike vilkår. Men om det var noen vits, er en annen sak. Jeg fant bl.a. dette:
Informasjonen på denne nettsiden kan inneholde tekniske og typografiske feil. ,,Informasjonen kan endres uten forvarsel.
Ikke lett å vite hva man godtar når vilkårene kan endres uten varsel?

PS2: Minner litt om en tidligere arbeidsplass hvor vi ble pålagt å skrive under vilkår som bl.a. henviste til en webside det ikke var tilgang til.

PS3: Irriterende brukergrensesnitt i forbindelse med lagringen:
Jeg fant aldri den Neste som de henviste til. Man kan vel si at det er snakk om en dobbel GUI-tabbe. Selve instruksen er gal. Det hadde også vært bedre med noe à la:
 • Først en forklaring på at man skulle skrive inn navn.
 • Deretter felter for å skrive inn navnet.
 • Og etter det igjen en forklaring hvor knappen er en del av forklaringen.
Hvorfor skal man tvinge brukeren til å lete etter noe som er et helt annet sted?

Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?