Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2006-08-29

 

Høst på Stenbruvann

Prøvde en trimtur i Lillomarka sist søndag. Hadde et merkelig gnagsår. Ble en kort tur. Brukte i stedet en av bryggene på Stenbruvann til å slappe av i sola og ta et par bilder.
Det var en følelse av høst i luften. Det var bare noen få som badet. I stedet var det tre båter på vannet. To av dem ble brukt til fisking.
Nå er det visst egentlig ikke lov til å ha båter på dette vannet. Men tror ikke noen brød seg om det :-)

PS: Pussig det å ligge på flytebrygger. Nesten som å være i en båt. Man kjenner bevegelsene i vannet. Og man ligger trygt, selv om man ligger der og halvsover med MP3-spilleren inn i ørene! Hvis noen andre begynner å gå ut på brygga, merker man det med en gang.

2006-08-28

 

Prøver igjen med Linux

I forrige uke skrev jeg om problemet med Kubuntu-en min. Link til løsning lå på øverst på hjemmesiden til Ubuntu. Gikk som en drøm å fikse det. Er oppe med Linux igjen :-)

Denne bloggingen skrives og sendes fra Thunderbird på maskinen som kjører denne Linux-en. Og det er på den samme maskinen jeg kjører programmet som tar i mot eposten og blogger innholdet. Ser ut som det virker greit!

Men jeg har nok av småproblemer.Prøvde å laste ned siste versjon av Opera. Klikket jeg der jeg trodde jeg skulle klikke.The utility is not in your Path Resultatet ble feilmeldingen:
The utility is not in your PATH.
To forslag til hva jeg kan gjøre:
Please install it
Installere hva? Neste forslag:
or contact your system administrator.
Det er vel meg det? Og meg nytter det ikke å spørre. Det har jeg prøvd!

Nå, ja, alt dette er ting jeg antagligvis vil finne ut av hvis jeg søker litt, jobber litt og er villig til å bruke litt tid. Det hender også at det hjelper å blogge slike problemer. Herved gjort :-)

PS: Uansett er det gøy å kjøre Linux. Vite at maskinen er litt sikrere. Et par programmer er også betraktelig med stabile her. Det er flere programmer som under Windows XP bare stopper opp, uten noen forklaring. Slikt har jeg så langt ikke opplevd med Linux!

 

Foredraget med Tory Christman

Droppet fotballtreningen i går og dro på foredraget til Tory Christman som jeg blogget om i forrige uke. Forfriskende at det fortsatt finnes noen som klarer å fortelle om ting uten PowerPoint!

Til sammen 32 tilskuere. Selv var jeg muligens en av dem som visste mest om scientologene på forhånd. Jeg regnet med at jeg kanskje ikke ville få vite så veldig mye nytt. Jeg tok feil!

Dette er altså en dame som var scientolog i 30 år. Og hun holdt et praktfullt foredrag om hvordan hun kom inn i sekten, hvordan det var å være medlem av sekten og hvordan hun kom seg ut.

Det hun fortalte var fascinerende. Både tragisk og komisk. Tragisk med tanke på alle dødsfallene hun kunne fortelle om. Men også komisk om hvordan hun bl.a. roste Tom Cruise med at ingen har hjulpet kritikerne mer.

Hun hadde også en positiv vinkling av sekten:
- The nice thing about them is that they are shrinking.
Selv hadde jeg ikke fått med meg at Human-Etisk Forbund i Oslo (visstnok?) hadde byttet adresse siden jeg besøkte dem en gang i forrige årtusen. Så jeg kom akkurat like før foredraget begynte. Dermed måtte jeg nøye meg med en plass bak. Litt dårlige fotoforhold, men dermed kunne jeg også fotografere uten å forstyrre.

Til venstre et knips i det hun fortalte om these huge pictures of Hubbard. Som man ser, hadde jeg begrenset sikt :-)

Under foredraget fikk hun god hjelp av Andreas Heldal-Lund, mannen bak Operation Clambake. Men der var ikke så mye han fikk sagt. Og hva skulle han si all den tid dama roste ham for å ha fått henne ut av sekten?

Før foredraget var det en viss bekymring for at en eller flere scientologer ville prøve å sabotere. Så skjedde ikke. De ville uansett hatt en håpløs oppgave.

Men antageligvis var det en scientolog til stede. Jeg mener jeg kjente ham igjen fra åttitallet. Han satt hele tiden med en avis foran seg. Og han var den eneste som ikke lo av de komiske poengene. Og han forsvant raskt ut da foredraget var over. Men han holdt kjeft, og jeg mener at han nikket vennlig og muligens gjenkjennende til meg.

Etter foredraget ble det tid for ekstra kommentarer og spørsmål. Noen ville gjerne bli fotografert sammen med hovedpersonen. Og det fikk de selvsagt lov til.

Selv fikk jeg gitt bort 19 eksemplarer av den boka om scientologi som jeg sitter på restopplaget av. Det var alt jeg fikk plass til i sekken ned til byen. Og under foredraget hadde jeg god nytte av disse bøkene. Jeg brukte dem som støtte til kamerene i mangel av stativ.

PS: Deretter fikk jeg være med Tory, Andreas og to andre ut på restaurant. Mens vi satt der, stusset jeg litt over et par som hadde slått seg ned ved nabobordet.Etter at de hadde gått, kunne Tory fortelle at de sannsynligvis var scientologer. Hun var vant med slik ekstra oppmerksomhet. Og de forsvant raskt da hun begynte å ta bilder av dem.

 

Ikke så lett med alle de skråstrekene over e-ene

Parkeringskjelleren på Aker Brygge i går, 27/8-2006. Et forvirrende sted.
Heldigvis et par skilt som viste vei:


Legg merke til skrivefeilene! På det første skiltet er vel skråstreken feil vei:
På det andre skiltet har de fått riktig vinkel, men over gal bokstav:
For å være sikker på vinkelen, så gjorde jeg et et oppslag i Bokmålsboka og fant at en allé er en gate, vei med trær på begge sider. Har Fjordalléen trær på begge sider!?

PS: Opplysende kommentar fra Eirik i en tidligere blogging om noe av det samme: Ifølge Store Norske kalles de begge aksenter, den som peker på skrå opp mot høyre kalles akutt (alt. aigu), den andre kalles gravis (alt. grav).

 

Jeg har blitt utvalgt

Du har blitt utvalgt til å motta 250 gratis visitkortTil høyre en spam fra før-filter-boksen min. Det er en del morsomme ting med denne.

Det første man legger merke til, er hvordan Thunderbird has blocked remote images in this message. Bra!

Deretter hvordan de skriver visitkort i stedet for visittkort.

Men spammen fungerte tross alt på den måten at jeg ble nysgjerrig og gikk videre til det aktuelle stedet, http://www.vistaprint.no/. Fytterakker'n!

Ikke klarer de å skrive ø-er:
Markedsf¢ring
I stedet bruker de det rare ¢-tegnet.

De klarer heller ikke å slå sammen ord:
Gummi Stempler
Og det med gratis visitkort? Selv trodde jeg naivt at gratis betyr at jeg slipper å betale noe. Men, nei, 59,-kroner skal de har for frakt & håndtering. Og håndtering defineres som: de forskjellige kostandene som er forbundet med ditt produkt og bestilling. Kort sagt, de hevder det er gratis, men jeg må likevel betale det det koster!

For ordens skyld får jeg også
VistaPrint logoen trykket på baksiden av alle kortene. Kort sagt så vil de at jeg skal betale for å levere ut reklame for dem!?

2006-08-25

 

Enda et fristende foredrag

Fredag om én uke; 1/9-2006, 10:15 - 12:00; foredrag med Richard Dawkins; fyren bak bøkene The Selfish Gene og The Blind Watchmaker. To bøker som begge er blant de ti bøker som har betydd mest for meg.

PS: Har en side om en kommentar til den første boka.

 

En x-scientolog forteller

Det blir nok ingen fotballtrening på meg til søndag. Prioriterer i stedet et foredrag med en tidligere scientolog.

Man kan lese om henne på Wikipedia og hun har en egen webside.

PS1: Mye kan jeg si om scientologene. Men Andreas Heldal-Lunds Operation Clambake forteller det meste bedre enn meg.

PS2: Mitt eget litt bidrag til scientologiavsløringer er noen eksempler på hvordan de manipulerer bilder. De lyver, og det vet de lyver når de gjør det!

PS3: Jeg deler også ut gratiseksemplarer av en bok om sekten. Hvis noen ønsker det, kan jeg alltids ta med noen bøker på søndag :-)

2006-08-24

 

Løsning funnet

Fant en løsning på det Problemer med Windows Media Player i forrige posting. Selv tok jeg et søk i Google etter "Windows Media Technologies". Fikk da et tips om en blogging med bl.a. følgende:
It's getting narrowed down! Currently it appears that wmploc.dll in C:\Windows\System32 is the file causing hell for some users while trying to WMP 10. The solution might be rather simple, navigate to C:\Windows\ServicePackFiles\i386 and copy wmploc.dll to C:\Windows\System32.
Og det virket! Og innen jeg hadde rukket å teste dette ut skikkelig, fikk jeg et tips om det samme i en tråd jeg satte i gang på news. Herlige nett :-) PS: Jeg har bittelittegranne dårlig samvittighet over at jeg var for rask til å blogge problemet og sette i gang den tråden. Men kanskje neste gang noen har det samme problemet, så finner de løsningen takket være spørsmålene mine?

 

Problemer med Windows Media Player

Noen av naboene har hatt forskjellige problemer med PC'n. Det siste var at de ikke fikk kjørt Windows Media Player. Jeg trodde jeg skulle klare å fikse det. Jeg tok feil!

Uansett hvilken versjon av spilleren jeg prøver å installere, får jeg meldingen:
Denne versjonen av Windows Media Technologies er inkombatibel med denne versjonen av Windows.
Lenger kommer jeg ikke. Å fortsetter er tydeligvis ikke lovlig. Velger jeg å se på Detaljer, får jeg kun opp (for meg) intetsigende informasjon.

Frustrerende :-( 

Alle har jo telefon i våre dager

Bestilte en periodisk EU-kontroll. Fikk opp skjemaet til høyre.

Legg merke til kravet om å fylle ut telefonnummer!

Så hvis man ikke har telefon, får man altså ikke utført en slik test?

PS: Litt morsomt at det ikke er noe krav om adresse. Telefon må man ha. Men det holder at man har et postnummer :-)


 

Mulig jeg har visse fordommer om norske filmer

Definisjon av å være paranoid? Sitte på første rad i en kinosal hvor det vises en norsk film og tro at det er noen bak deg!

Ja, jeg har visse fordommer om norske filmer. For da jeg leste Dagbladets «Uro» kopiert og spredd, stilte jeg meg selv følgende spørsmål:
Hvis noen laster ned og ser på en norsk film, er ikke det i seg selv straff nok!?
PS: En IT-blogging med diskusjon om forskjellen mellom hacker og cracker i den forbindelse.

2006-08-23

 

Hvorfor jeg fortsatt bruker Windows

Jeg liker Linux; tankegangen, programmene, filosofien, idéene, åpenheten og det kreative.

I går lekte jeg meg litt med Kubuntu; fikk installert de siste oppdateringene; satte i gang noen programmer; og så bare låste det seg.

Til høyre et foto fra skjermen. Brukte jeg musa, hoppet den litt ca. hvert halve minutt. Det gjorde vel også sekundviseren på klokka. Umulig å slå av maskinen på normal måte.

Så var det å ta ut strømledningen og starte på nytt. Jeg kom så langt at jeg fikk opp det til venstre. Lenger kom jeg ikke.

Altså var det å ta ut strømledningen en gang til og starte opp på nytt. Men denne gang valgte jeg Windows :-(

PS: Når jeg starter, har jeg mulighet til å spesifisere bl.a. en slags sikker modus. Ville det ha hjulpet?

 

Nesten litt misvisende

Noen prøvde seg med en databutikk på Romsås senter. Dessverre ikke spesielt vellykket. Også den butikken er nå nedlagt:
Nesten litt misvisende med butikkens motto over stengselet:
DONJ@ BRINGER VERDEN SAMMEN
Kanskje mer trist enn morsomt!?

2006-08-22

 

Ballbingeproblemer

Mye styr med en ballbinge i borettslaget mitt. Populært blant barna. Ikke populært hos de som har soverom rett ut mot denne.

Mye kan skrives om konfliktene som denne bingen har medført. Diverse tiltak har kommet.Nylig kom det også et nettingtak over hele bingen. Altså fikk barna enda en ting å leke med.

Selvsagt vil noen baller havne på oversiden av dette taket. Dermed blir det å prøve å skyte ut disse ballene ved å treffe dem med andre baller :-)

2006-08-21

 

Kjølluftstriper

Groruddalen Golfklubb, lørdag 19/8-2006. Sånn omtrent 11:30. Vi hadde hatt et kraftig regnskyll. Gikk ut på andrerunden da det så ut som om regnet skulle gi seg :-)

Mulig at jeg hørte et fly passere over oss. Da jeg senere så opp, kunne jeg se sporet til venstre. Legg merke til svingen til venstre mot Gardermoen. Litt senere var det et annet fly som hadde kjørt rett frem.

PS: Nå kunne det vært fristende med litt kontrastforsterkning. Men det passet best å vise autentiske bilder; dvs. etter utsnitt og forminsking.

2006-08-20

 

Sultestreik mot høye flypriser

10. mai i år skrev VG om en fyr som Sultestreiker for billigere fly. Sitat:
Butt sier han vil fortsette å sulte til PIA senker prisene til 6000 kroner på økonomiklasse og 9000 kroner på businessclass.
Hva skjedde? Hvis PIA, Pakistan International Airlines, virkelig senket prisene, burde vi vel ha hørt om det!? Det har nå gått 102 dager. Driver fyren forsatt og sultestreiker? Eller mente han kanskje ikke det han sa?

PS: En annen sak er at sultestreik burde hatt en virkning. Det er visst nå det er høysesong for reiser mellom Norge og Pakistan. PIAs fly er visstnok blant de største som lander på Gardermoen. Hvis alle som reiste med disse flyene på forhånd hadde sultestreiket et par måneder, ville totalvekten gått drastisk ned. Mindre vekt betyr mindre behov for flybensin. Det var jo økte bensinpriser som ble brukt som forklaring på høye billettpriser.

 

Noen små tabber fra finn.no

Jeg prøver altså å selge den gamle bilen min. Har derfor lekt meg med tre forskjellige annonsetjenester på nettet for å selge bilen min. Når det gjelder det tekniske var finn.no best. Men også der er det et par små feil.

Først litt skyt av hvordan de tilbyr RSS-støtte for spesifiserte søk. Bra! Her en skjermdump fra Thunderbird over søk etter leiligheter på Romsås:
Den å-en i Romsås ble litt merkelig. En annen ting er hva som skjer hvis man trykker på et av bildene. Nettleseren kommer opp med det bildet man valgte:
Man kan der gå frem og tilbake i bildene. Bra! Men prøv så linken til høyre med Tilbake til annonsen! Det man da får, er et kall på JavaScript:
javascript:history.go(-1);
I stedet for en helt normal link, har de prøvd på noe smart; litt for smart! Linken virker selvsagt ikke siden jeg kom til bildene direkte.

PS1: Søker jeg etter leiligheter på Romsås? Nei, en på fotballen har flyttet og prøver å bli kvitt den gamle leiligheten. Tenkte jeg kunne gi ham litt gratisreklame samtidig som jeg blogger om noe som har irritert meg bittelittegranne :-)

PS2: Som man ser har megleren brukt bilder av tunet med mange leiligheter. Hun kunne kanskje markert hvem av disse leilighetene som er den aktuelle?

2006-08-19

 

Hvor kom tallet 3100 fra?

Fra en artikkel i Nettavisen om Dupeditter i særklasse:
3100 koder skulle holde for den mest engstelige båteier.
Hvor fikk de det tallet fra? Det er klart, man kan ikke ha koder med fire like sifre. Heller ikke koder som 1000, 2000 eller 1234. Fortsetter man slik, ender man kanskje opp med bare 3100 koder? Blir omtrent som den vitsen med at det er så mange regler og restriksjoner for passord, at det til slutt finnes kun ett sikkert passord :-)

 

En unik klokke

Må bare brife litt med en klokke jeg kjøpte tidligere i år. Digital:
Satte inn batteri tidligere i uka. Noe slikt hadde jeg aldri før sett i en klokke:
Forklaringen:
Av de gjenstander man ikke bør ta meg seg ombord i fly!?

 

Hvordan bli lurt av en golfball

Jeg har tidligere blogget om en Ny type golfballer; farget kjerne med glasshinne. Oppdaget senere at jeg ble litt lurt av disse ballene.

En gang for lenge side, kanskje sånn omtrent 150 år siden, oppdaget man at slitte golfballer gikk lenger enn nye. De nye ballene var glatte, det var ikke de brukte. Forklaringen var visstnok at slitte golfballer hadde litt ekstra friksjon slik at de dro med seg litt luft. Dermed ble det luft-mot-luft-friksjon i stedet for luft-mot-ball-friksjon. Dette kan også ha noe med turbulens etter ballen?

Uansett begynte man etter hvert å lage nye baller som ikke var helt glatte. Man fikk de karakteristiske kraterne; på engelsk kalt dimples. Plasseringen av disse er noe hobbymatematikere kan more seg med å undersøke. Selv skal jeg prøve en dag å lese Wikipedias artikkel om golfballer.

Tilbake til de nye golfballene med glasshinne. Også disse ballene har slike dimples. Men disse samsvarer ikke med markeringen innenfor glasshinnen. Rett og slett falske markeringer for at golfballen skal se ut som en golfball!?

 

Dobbelt gratulasjon til herr Newth

Som han selv har blogget om; både HitchHiker-bursdag og deltagelse i "Skal vi danse"; herved gratulerer!

En annen sak er at han muligens lider under det som berget Reagan. Nixon måtte gå av grunnet Watergate. Et-par-og-tjue år senere fikk Reagan problemer grunnet skandalen med noe Contras- og Iran-greier. Men det kom aldri opp noe godt navn på dette. Irangate? Contrasgate? I motsetning til Nixon, kunne Reagan sitte ut også sin andre periode.

Sammenligningen med herr Newth? I VGs beskrivelse av dette, er han astronom. I Aftenpostens artikkel er han forfatter og astrofysiker. (Mener å husket at i papirversjonen var han kun en forfatter!?) Og snart blir han også kjent som danseløve?

2006-08-18

 

Glad jeg ikke bor på Grorud

Rett utenfor Grorud senter sist onsdag. En gjeng musikanter sang og spilte. Kan ikke ha vært særlig morsomt å oppholde seg i en av leilighetene i den blokka.

Dette er rett utenfor en restaurant med uteservering. som er blitt et støyhelvete for naboene.

Jeg har en viss sympati med de naboene.

PS: Det er den samme restauranten jeg blogget om i forbindelse med En ikke helt bra lagerplass for næringsmidler. Det var for 16 måneder siden jeg der skrev bl.a: Uansett tviler jeg om dette stedet vil holde oppe så veldig lenge. Jeg tok feil :-)

 

Man ser det først på bilene

Var i fellesgarasjen i går. Så at det på plassen til nabo A stod en bil jeg aldri før har sett der. Det kunne være mange forklaringer på det.Ikke av de største mysterier. Og ikke nok til at jeg gadd å ringe på hos nabo A for å spørre om hva som har skjedd. Heller ikke så jeg noen poeng i å ringe ham eller sende epost. Men jeg var nysgjerrig nok til at jeg bestemte meg for å spørre ham om dette neste gang jeg traff ham.

Et par minutter senere snakker jeg med nabo B. Jeg får da tilfeldigvis vite at nabo A har flyttet fra samboeren sin. Altså kommer jeg ikke til å spørre nabo A om det med den bilen :-(

 

Hvordan man ikke skal jogge

Herr K.A.N. og jeg ble enige om en joggetur sist fredag fra Badedammen på Grorud. Vi begynte forsiktig. Så fikk han vondt i knærne. Så fikk jeg vondt i anklene. Så ble det mest rusling oppover til Lilloseter.

Der ble vi sittende en times tid før vi ruslet nedover igjen. Dvs. jeg løp vel til sammen ca. fem-og-tredve meter.

Da hadde vi brukt så lang tid at vi begge var sultne. Altså kjørte vi ned til en McDonald's. Herr K.A.N.  tok kaffe og en burger. Jeg tok en meny.

Vi ble sittende en stund der på utsiden. Blant annet moret vi oss med å fange veps inn brukte embalasjer. Det ble en del morsomme lyder ut av det.

Begge fikk vi etter hvert lyst på en dessert, altså ble to stykk dessert kjøpt og spist. Så ble jeg kjørt hjem. Jeg kunne gått hjem; gadd ikke.

Veide meg morgenen etter. Opp et tusendels tonn :-(

PS: For å lese om folk som virkelig kan det med å jogge, er det bare å ta en titt på Marathonmenn-bloggen. Mye morsomt og inspirerende der.

Tittelen på en av artiklene sier kanskje det meste om ha som blir beskrevet i akkurat den bloggingen: Lam(bæsj)eter.

Ellers er bloggen et morsomt eksempel på hvordan flere kan dele én blogg. Legg også merke til trusselen helt på slutten:

Denne bloggen er opphavsrettsbeskyttet på alle tenkelige måter - bruker du innholdet kommer vi og løper over deg!

2006-08-17

 

Bilselgernes svøpe

Man setter inn en og annen gratisannonse om at man har en bil til salgs. Og, vips, får man telefoner fra annonseselgere. Så langt har jeg bare fått én slik samtale. Den varte i fem minutter og tretten sekunder. Og den var mer morsom enn irriterende.

Det ringer, jeg tar opp mobilen og kobler til:
- Rune Johansen her!
- Er det Rune Johansen?
Fyren i den andre enden presenterte seg ikke. Det i seg selv er irriterende. Men han hørtes ut som en jeg kjenner, en fyr som også pleier å begynne samtaler på nøyaktig den måten.

I tro på at det var snakk om denne fyren, svarte med en morsomhet. Fyren i den andre enden fulgte ikke opp, men begynte å prate om bilen jeg hadde til salgs. Ikke visste jeg at den fyren jeg jeg kjente var interessert i å kjøpe en slik bil. Men jeg svarte på spørsmålene.

Men etter en tid fikk jeg mistanke om at det var snakk om en helt annen fyr. Da var det litt for sent for meg å informere om misforståelsen. Så jeg lot fyren snakke videre. På det tidspunktet trodde det var snakk om en ordinær bilkjøper. Jeg trodde så det var snakk om et firma som kjøpte opp biler. Jeg var fortsatt interessert. Men det at fyren nevnte salgssum som var 5.000,- mer enn hva jeg hadde antydet, gjorde at jeg begynte å få små, små mistanker.

Fyren gjorde så en tabbe. Han begynte å ramse opp priser for annonsering og garantier og annet.  Dette gjorde han på en slik måte at jeg skjønte at han enten leste noe, eller tok noe fra hukommelsen. Kan det være at den forsvant, den lille nølingen man ellers har foran enkelte ord?

Det hadde da gått et par minutter, og jeg var kommet frem til et sted med en benk i solen. Jeg satte meg ned, og lot ham bare fortsette å prate. Så kom spørsmålet om jeg var interessert i dette. Jeg svarte nei. Han lurte på hvorfor, og jeg svarte at jeg aldri kjøper noe via telefonsalg. Men jeg la til at jeg var litt nysgjerrig, og sa at han godt kunne sende meg en epost om dette. Da ble linja brutt.

Teknisk feil? Eller han som bare la på da han skjønte at det var håpløst? Ikke vet jeg. Noen epost har jeg heller ikke fått. Nummeret han ringte fra, kom opp på telefonen. Men jeg klarte ikke spore opp 24101360 på noen av opplysningstjenestene på nettet. Nå, ja, jeg tror uansett ikke jeg er interessert i ny kontakt med denne fyren.

PS1: Har nå lagt ut en annonse på finn.no. I den forbindelse presiserte jeg følgende:
Jeg vil ikke b li kontaktet av telefonselgere
Resultat fra annonsen:
Ønsker ikke kontakt med telefonselgere
Tror jeg det hjelper? Overhodet ikke! Finnes det noen annonser på finn.no hvor dette ikke er presisert?

PS2: Har tenkt litt mer på tilbudet fra den annonseselgeren. Det var visst snakk om at jeg skulle betale 1.500,- kroner for annonsere hos dem. Jeg fikk aldri spurt om hva garantien gikk ut på. Men hvis han virkelig mente jeg kunne fått 5.000,- mer for bilen enn det jeg antydet i min annonse, burde vi ha kunnet kommet til en enighet. Jeg annonserer gratis hos dem, og de får halvparten av alt jeg får over en viss sum. Jeg risikerer intet, og de kan få mye mer enn det jeg ellers ville betalt for en annonse hos dem. Men jeg tviler sterkt på om de ville vært interessert i noe slikt!?

 

Noe som Jehovas Vitner ikke har klart å forklare

Jeg har opp gjennom årene lest en god del litteratur fra Jehovas Vitner. Mye morsomt der. Blant annet argumenterer de mot evolusjon med at komplekse liv ikke kan være resultat av en tilfeldighet.

De har selvsagt rett i det. Men det har aldri vært snakk om én tilfeldighet, men om mange!

De skriver også mye om hvor fantastisk og genial Jehova var da han skapte de forskjellige artene. Men så langt har de ikke kommet med noen eksempler som ikke kan forklares med evolusjon. Men det krever selvsagt at man skjønner hva evolusjonen går ut på.

En ting de ikke har forklart, er hvorfor den gode og geniale Jehova ikke klarte å skape veps som på egenhånd finner veien ut av halvåpne vinduer. Nesten så man er fristet til å anta at enten var Jehova infam, eller så var han ikke spesielt forutseende!?

Derimot har jeg ingen problemer med å forstå hvorfor evolusjonen har frembragt slike irriterende og dumme insekter. Men går det mange hundretusener av år uten at vepsene lærer seg å komme ut av halvåpne vinduer, så kan man kanskje begynne å stille spørsmål ved Darwins lære?

 

Hvordan kjøpe seg fri fra fengsel

Dagbladet har en artikkel om folk som Betaler for å slippe fengsel. Men dette er da ikke noe nytt?

Søker man i Google etter ordene subsidiært & fengsel, får man opp over ti tusen dommer hvor folk får valget mellom bøter eller fengsel. Han man penger, slipper man fengsel.

Eller for å sitere en side fra Oslo Sporveier:
Ved forfalsking av kort ilegges et større gebyr, for tiden kr 1500,-, og forholdet kan dessuten politianmeldes.
I praksis betyr det at enten godtar du gebyret på ett-og-ett-halvt tusen kroner, eller så risikerer du mulig straffesak.

PS: To merkelige sitater fra Dagbladet-artikkelen. Først om praksis ved starten av soningen:
- Det er veldig lett egentlig. Det er bare å dukke opp her det, og vise legitimasjonen til den du skal sone for, skrive under på at du er han du soner for, og bare ta dommen hans.
Deretter om hva som skjer når soningserstattere blir oppdaget:
Selv er hun bare kjent med to tilfeller. Da det ble oppdaget måtte den som sonet ut, og den egentlige straffedømte inn.

Den som hadde sonet for den dømte kunne gå fri uten straffetiltak. - Det er jo ikke straffbart å sone for andre, sier hun.
Men  å skrive under  på at man er en annen enn den man er, burde vel være straffbart? Eller for å sitere fra sporveissiden:
Dersom gebyret ikke betales påstedet, skal skjema med egenerklæring fylles ut, og gebyret kan være høyere. Navn og adresse må oppgis korrekt. I følge navnelovens §23 må ingen bruke navn som de ikke har rett til etter loven, eller som er galt skrevet. Overtredelse medfører straff, jfr. strafelovens §337.
Det er altså strengere på T-banen i Oslo enn i fengslene!?

2006-08-16

 

Når gratis ikke er så gratis likevel

start passI følge planen vil jeg få meg en ny(ere) bil i neste uke. Altså på tide å selge den bilen jeg kjøpte 1. januar i år. Altså prøvde jeg i dag å sette inn en annonse hos Dagbladets ny.no.

Merkelige ting skjedde da jeg la inn den annonsen:Men jeg fikk da til slutt lagt ut bilen til salgs.I forbindelse med dette, hadde jeg også skaffet meg et sånt startpass hos start.no. Og i den forbindelse fikk jeg opp en side som lovte mye positivt, bl.a. dette: 
# Gratis e-post,# Opptil 30Mb lagringsplass for dine meldinger,# Velg ditt eget brukernavn,# Les e-post over hele verden,# Enkel adresse: ditt.navn@start.no - Opptil 10 adresser på samme konto, slik at du kan få den e-postadressen du ønsker.,,# Gratis hjemmesider,# Eget hjemmesideområde på opptil 30 mb,# Integrert med Frontpage,# Enkel adresse: home.no.net/brukernavn/,,# Gratis Internett (Modem/ISDN),# Ingen abonnementsavgifter,# Du betaler bare for lokaltakst,# Mulighet for dobbel ISDN,# 56K modem-hastighet
Det med gratis hjemmesider kunne det vært morsomt å prøve. Men jeg kom aldri lenger enn til en ferdig side. Hver gang jeg prøvde å legge over mine egne sider, fikk jeg en FTP-feil. Etter litt surfing kom jeg frem til en side med bl.a. følgende innhold:
Åpning av konto for FTP,Dersom du bruker en annen internett-leverandør enn Start.no, må du åpne kontoen din for FTP før du får tilgang til ditt hjemmesideområde. Denne sperren er dessverre nødvendig for å forhindre misbruk av tjenesten. Du kan åpne din konto på følgende måter:,,1: SMS: Send ST FTP [ditt brukernavn] til 1937. Dette koster 10 kroner, og er en engangssum. Du vil etter kort tid motta bekreftelse på at din konto er åpnet for FTP.,,2: Telefon: Du kan ringe vår support-telefon 820 73110 (13,09 kr/min) og be om at ditt brukernavn åpnes. Våre medarbeidere vil da åpne din konto umiddelbart.
Ti kroner for en SMS er kanskje ikke så mye for å skaffe seg et eget hjemmesideområde. Men det er og blir tusen ører mer enn gratis. Jeg er fortsatt litt takknemlig for at jeg kunne legge inn en gratis annonse. Men likevel fører jeg meg lurt :-(

 

Hvorfor vente?

Sitat fra Flyforbud over Oslo utsatt:   
Flyforbudet over Oslo sentrum skulle ha trådt i kraft 1. juni, men nå har Luftfartstilsynet utsatt det på ubestemt tid.
...
Forbudet skulle gjøre slutt på dagens ukontrollerte trafikk med småfly over Oslo sentrum, melder NRK. Årsaken til at Luftfartstilsynet nå har utsatt forbudet på ubestemt tid, er at tilsynet har fått mange og omfattende kommentarer til høringsforslaget.
...
La oss anta at det nå skjer en helikopter eller småflyulykke over Oslo. Store materielle ødeleggelser. Kanskje også mange omkomne. Resultatet ville umiddelbart blitt et omfattende flyforbud.

Kan man ikke bare anta at det har skjedd en slik ulykke. Hvorfor vente!?

 

Enda noe Nemi jeg ikke forstår

Dagens Nemi med en politisk vri. Jeg fikk med meg at dette er Bush jr.:
Men T-skjorta til Nemi?
Lise Myhre er vel ikke så infam at hun bare tegner noen tilfeldige tegn; kun for å forvirre de som tar tegneserier litt vel høytidelig!?

 

Nesten så man er fristet til å kjøpe Se & Hør

En golfball jeg fant for noen uker siden:

Mener å ha lest for noen år siden, sikkert hos en eller annen frisør eller tannlege, at de planta slike gevinstballer rundt omkring på forskjellige baner. Man kunne dermed vinne noe hvis man sendte inn ballene eller noe sånt.

Jeg fant ingenting på websidene deres. Får prøve sjekke neste gang jeg er hos frisøren :-)

2006-08-15

 

Et fenomen jeg ikke forstår

Badedammen ved Grorud i Lillomarka sist fredag. Selv med regnvær kan man se en grense mellom en klar overflate nærmest og en mer diffus overflate lenger ute.
For å presisere hva jeg mener:
Stenbruvann litt lenger innover. Her er de klare feltene lukket inne:
En litt nærmere titt på et slikt felt:
To timer senere. Det har sluttet å regne. Nå er det i stedet et avgrenset område med en innelukket diffus overflate:
Et annet slikt felt:
Hva skjer? Lokal blåst? Men, nei, det forklarer ikke hvorfor feltene var relativt stabile. Dvs. de holdt seg i ro mens vi gikk forbi. Jeg skjønner det rett og slett ikke.

 

Ny type golfballer

Tidligere i sommer kom jeg i snakk med en som spilte med en ny type golfballer. Et slags gjennomsiktig skall. Litt senere fant jeg en annen tilsvarende som hadde gått i stykker. Alltid morsomt å se hva som er inni slike.

Tidligere fant jeg ødelagte golfballer som hadde hard kjerne med en strikk surret rundt. Ganske gøy å surre ut den strikken og slippe ned fra store høyder. Men, sukk, nyere baller er som oftest litt kjedeligere :-(

 

Burde hun egentlig vært glad til?

Mener å ha lest om at det var en gruppe mennesker som ble spurt om hva de helst ville ønske at det ble snakket om i sin egen begravelse. En komiker hadde det beste svaret:
- Men se på liket, det rører på seg!
Kom til å tenke på dette da jeg leste en artikkel om ei dame som Fikk tilbud om sin egen grav. Jo, jeg kan forstå at hun var litt sur over å få et tilbud på en gravsten til sin egen grav. Men dette tilbudet ville altså vært helt i orden hvis dama  var død slik avsenderen trodde? Satt på spissen så ble dama sur fordi hun fortsatt var i live!?

 

Vitser

Hørt om tragedien med Norsk Dysletikerforbund? De arrangerte tur til Trollveggen. Alle medlemmene hoppet ut med hver sin flatskjerm!

Kom over en webside med mange vitser. Ble sittende irriterende lenge og gå gjennom alle sammen. Her er den beste; en jeg faktisk lo litt av:
- Dyslexics Of The World, Untie!!!
Så hvis du vil spare tid, lar du være å klikke videre for å lese alle de andre :-)

2006-08-14

 

Hvor er ballen?

Sitat fra Dagbladets artikkel om bildemanipulering; Du tror det ikke før du får se det:
- På 1970-tallet lå det ferdig utklipte fotballer i ulike størrelser rundt om på mørkerommene i norske aviser. De ble brukt når fotografene ikke hadde fått med ballen på bildet.
Selv var jeg fristet til å legge inn en liten golfball i bildet til høyre. Sist søndag hadde herr GG en praktrunde som medførte nytt handikap. Han stilte opp med ny skinnhatt kjøpt i Argentina og nye golfsko kjøpt i Oslo sentrum. Han fikk et nydelig treff fra bunkeren på tredje siste hull. Jeg fikk knipset akkurat i det sanden ble slått opp. Et bilde jeg ville vært godt fornøyd med hvis jeg bare hadde fått med meg ballen :-(

PS1
: Noe manipulering har jeg likevel gjort med dette bildet. Å plukke ut et utsnitt, er kanskje ikke så alvorlig. Verre er kanskje speilvendingen. Herr GG er ikke kjevhendt!

PS2: Siste hullet denne søndagen. De tre andre hadde alle bommet på greenen.
- Er greenen ledig, spurte jeg flåsete.
Og så slo jeg ballen rett i en av sandbunkerne. Full fortjent!

 

Jeg vil rose posten

Jeg har tidligere blogget om posten på Romsås; både positivt og litt både-og. Positivt å kunne blogge litt positivt igjen.

Det lille negative begynte sist torsdag. Jeg kjøpte jeg to frimerkehefter i hos post-i-kiosk på Romsås senter. På lørdag oppdaget jeg at det manglet to merker i et av heftene :-(

Hva skjedde?  Ble jeg lurt? Nei! Noe menneskekunnskap har jeg. Og fyren som solgte meg merkene, er ikke typen som gjør seg selv til kjeltring; hverken for små eller store summer. Altså valgte jeg å se etter andre årsaker.

Kanskje en feil ved produksjonen av disse heftene? Ikke helt umulig. En teknisk undersøkelse av heftet kunne kanskje bevise at de to manglende frimerkene aldri har vært på dette arket. Men en slik undersøkelse vil vel koste betraktelig mer enn de 13,- kronene det er snakk om?

Men mest sannsynlig var det vel at  noen tidligere har kjøpt disse to frimerkene. En liten svikt i rutinene, og fyren solgte meg det han trodde var to komplette hefter. Han sjekket ikke, jeg sjekket ikke, og - vips - så ble det gjort en bitteliten feil. Kan skje av de små feil som nødvendigvis må skje hvis samfunnet skal fungere sånn noenlunde?

Ved analyser av fingeravtrykk kunne dette muligens bevises.Men, igjen, en slik undersøkelse vil også koste mye, mye mer enn det jeg tapte på grunn av dette. Jeg forventet ikke at posten vil sette i gang en slik undersøkelse for min skyld.

Mitt eneste lille håp om å få igjen penga, var kanskje hvis kassaoppgjøret viser 13,- kroner for mye? Men uansett var ikke dette ikke dette tapet så veldig alvorlig med tanke på min finansielle status i tiden fremover. Litt småirriterende, men av de ting jeg tåler.

Men da jeg stakk innom en tur for å sjekke postboksen tidligere i dag, fant jeg ut at jeg kunne jo nevne for fyren om det med de to manglende frimerkene. Uten noe om-og-men plukket han straks frem to frimerker som han gav meg. Han hadde kommet til samme konklusjon som meg om hva som var den mest sannsynlige forklaringen; og det gjorde han betraktelig raskere enn det jeg selv klarte.

Nå kan det jo legges til at han ikke behøvde å bruke tid på å avkrefte teorien om at han hadde lurt meg. Men til gjengjeld måtte han vel bruke noen sekunder på å vurdere om han egentlig kunne stole på meg. Man kan vel si at jeg dermed fikk en positiv tillitserklæring?

 

Farlige smådyr

I filmen Monty Python and the Holy Grail dukket det opp en meget farlig kanin; Rabbit of Caerbannog.

Selvsagt har ThinkGeek en slik til salgs.

Og daværende president Jimmy Carter ble i sin tid angrepet av en ekte versjon: President Jimmy Carter and the "killer rabbit".

Det finnes også farlige ekorn. VG skriver om: Ekorn gikk «nuts» - angrep flere i park.

PS: Nå ble jeg usikker. Skal rabbit oversettes med kanin eller hare?

 

Også en måte å bruke tjenere på

Fra Sherman's Lagoon. Dvs. akkurat denne ruta er den siste i dagens stripe fra en annen server, 12/8-2006.

Poenget er at haiekteparet har skaffet seg en tjener. Kona er redd hun ikke har oppgaver nok for ham. Men gubben setter tjeneren til å løse sudoku; eller soduku som det er kalt her.

Morsom!? Jeg syntes så. Men jeg kom på at jeg tilsvarende har brukt min egen datamaskin til å løse slike oppgaver. Ikke store forskjellen, kanskje? Men jeg brukte jo maskinen enten for å bekrefte at min egen løsning var korrekt, eller å bekrefte at aviser publiserte oppgaver med feil.

 

Ikke helt troverdig viten

Tor Arne Barreng er helt sikker på at skytingen mot morens hus ikke har noen sammenheng med T5PC-siktelsen. Nå tilbys han politibeskyttelse.Skjermdumpen til høyre er fra hegnar.no; T5PC-Barreng får politibeskyttelse.

Hvordan kan fyren være sikker på at skytingen ikke har sammenheng med noe; uten at han samtidig vet hva skytingen har sammenheng med!? Og har han fortalt det han vet til politiet? Hvis ikke, er det surt at politiet skal bruke resurser på å beskytte ham.

2006-08-13

 

Ikke nødvendigvis tykk; men kanskje litt oppblåst

Morsomt å gå gjennom diverse reklamekataloger. Kom bl.a. over følgende reklame for et slankemiddel:
Der finner man det vanlige før-og-etter-bildet:
Litt pussig med etter-versjonen til høyre. Det er liksom ikke slik smellfeite jenter pleier å bli seende ut når de har gått kraftig ned i vekt. Som regel er det diverse attributter som pleier å forbli litt større!?

Og før-versjonen til venstre? Det lille hodet virker litt malplassert på den store kroppen. Og bena? De ser liksom ikke naturlige ut. Som om de er oppblåste?

PS: At frisyren er den samme, behøver ikke bety så veldig mye. Kan jo være at slankemiddelet virket utrolig raskt. Alle som har punktert med sykler, har jo erfart hvor fort det kan gå.

 

Det er forskjell på web og news

Sitat fra Computerworlds Saksøker web-debattant:
Georg Oftedal er saksøkt av programvarefirmaet K-Soft for ærekrenkelse, etter å ha gitt uttrykk for sin mening om firmaet i en webdiskusjon.
..
Oftedal fortalte om sin erfaring med dette firmaet i et innlegg på nyhetsgruppen no.alt.diskusjoner og på Hardware.no, under tittelen "Svindlerfirma - K-Soft Norge AS".
Altså er det ikke snakk om en webdiskusjon. Slike nyhetsgrupper, også kalt news, eksisterte lenge før webben.

PS: Det bør legges til at det er mulig å bruke news via webben med for eksempel Google News. Her er et eksempel på en slik diskusjon som K-Soft begynte. Et par ting å legge merke til med det første innlegget:Mulig jeg nå kommer i faresonen for å bli saksøkt. Men dette virker ikke spesielt seriøst!?

 

Gresset er faktisk grønnere på den andre siden

En Lesja-sau på et snauspist jorde. Denne, og de andre sauene, stakk hodet ut gjennom gjerdet for å få tak i det gresset som faktisk var grønnere på den andre siden.

Jeg ble fortalt at når sauene blir fraktet til fjells, så går de straks bort til nærmeste gjerde, stikker hodene igjennom og begynner å spise.

Har man først lært at gresset er grønnere på den andre siden, så antar man vel at slik vil det alltid være!?


2006-08-12

 

Hvordan rekke opp til bardisken

Aftenposten skriver om en barnefiendtlig båt; sitat:
Stena Line kommer dårligst ut i ny rapport fra Alkokutt, blant annet på grunn av barnedrinker og barnetrapp opp til bardisken.
Men er det så sikkert at denne trappen er en barnetrapp!? Det finnes jo en del kortvokste personer her og der. (Det er vel ikke politisk korrekt å kalle dem dverger?) Så i stedet for å være barnefiendtlig, er båten kanskje bare handicapvennlig?

 

Kanskje det lønner seg å være feit; kanskje ikke

Mirror har en artikkel om en fyr som ble reddet av ølmagen sin; Beer gut protects man impaled in horror fall. Kort sammendrag:Avisen hevder altså at fettet hindret fyren i å bli drept når han ble spiddet. Ikke utenkelig. Men hva hvis han ikke hadde vært feit? Godt mulig at stigen da ikke ville ha kollapset!?

Men la oss anta at stigen var så råtten at den uansett ville ha kollapset. Ikke sikkert fettet var en fordel da heller. Kanskje en tynnere versjon av mannen ville ha bommet på den pinnen som han ble spiddet på.

Dessuten er kanskje massefarten en avgjørende faktor for hvor grundig man blir spiddet i slike fall? En lettere versjon av den mannen ville muligens ikke hatt massefart nok til å bli spiddet såpass grundig?

PS: I en Aftonbladets versjon av denne historien lærte jeg et nytt svensk ord: pallade! Sitat: Men stegen pallade inte för Bobs vikt, utan rasade.

 

Og dermed ble Knut Jørgen Røed Ødegaard seriøs

Nei, jeg skal ikke påstå at at Knut Jørgen Røed Ødegaard er useriøs. Men jeg blitt litt sliten av at alle astronomiske fenomener enten er livets, århundrets eller tidenes største opplevelse.

Men se hvilke to bøker som stod ved siden av hverandre på Stovner bibliotek sist mandag:
Boka til venstre er det Ødegaard som har skrevet. Boka til høyre, vet jeg lite om. Men omslaget gjorde at jeg fikk visse fordommer:
Ødegaard ble dermed relativt sett en svært så seriøs forfatter!?

2006-08-11

 

En ekte radiobil

Fra Stovner Senter sist mandag. Selv trodde jeg først at det var snakk om en ulykke. Ja, jeg ble lurt av en knallrød bil med lys på taket

Nå var det jo ikke snakk om blålys. Men har hvem-som-helst lov til å montere slike orange lys på taket av bilen sin?

PS: Legg merke til fjortisjentene som tydeligvis (også?) syntes dette var veldig spennende :-)

 

Og enda en publikumspris

I fjor blogget jeg om hvordan en av mine SF-noveller ble nominert til en publikumspris. Sist mars blogget jeg om en invitasjon til årets konkurranse. På tide å fortelle om hvordan det gikk!

Jeg sendte inn tre noveller:Og det var den sentimentale som juryen likte. Dvs. det var novellen til Jørn Arnold Jensen som vant juryens pris.At det var en knapp seier, betyr at jeg ikke bør bli så altfor kjepphøy. Men en stor oppmuntring må jeg vel få lov til å skrive at det var!?

P
S1
: Hva handler novellen om? Er du nysgjerrig, kan du laste ned PDF-fila her: Den siste mann. Tittelen er litt tvetydig.

PS2: Og de andre novellene, de som andre hadde skrevet? Jeg må innrømme at jeg så langt ikke har lest dem.Teit? Ja! Jeg ta med en utskrifter på neste badetur. Den muligheten er det flere som har. Novellene er fortsatt tilgjengelige på nettet, alle sammen.

 

Tysk Toyota

Det hender jeg leker meg med å lese diverse hovedkort til datamaskiner. Dvs. jeg leser de forskjellige Made In. Det kan være mange land som har bidratt. Og det er bare de landene som har levert produkter med synlige Made In.

Nylig fikk jeg en liten overraskelse da jeg studerte baksiden av et Toyota-merke:
TOYOTA - MADE IN GERMANY
Made in Germany! Har tyskerene tatt på seg rollen med å produsere plastbiter for japanske biler!?

 

Den gang da; hver gang når

En huskeregel jeg flittig bruker: den gang da; hver gang når! Men jeg ble litt usikker da jeg kom over en teksten på  en melkekartong:
Det er jo ikke riktig å skrive at hver gang når de lanserer noe i 1971. Men blir det riktigere med den gang da de lanserer noe i 1971? Jo, kanskje!?

PS1: Jeg brukte litt tid på å skjønne hvorfor de skrev noe som skjedde i 1971 med overskriften 1957! Men det var vel Yoghurt naturell som ble lansert i 1957. Og i 1971 kom så fruktyoghurten.

PS2: De burde kanskje ha bytta ut et komme med punktum? Kanskje lagt til et komma? Men det er kanskje mest synsing fra min side?

 

Best-før er bare veiledende

Kina-lunch 31/7-2006. Til kaffen var det satt frem noen flasker med noe søtt:
Flaskene var uåpna:
Den ene hadde best-før-dato 04-2006. Den andre litt tidligere; 02-2005:
Nå, ja, det smakte greit nok :-)

2006-08-10

 

Avisvognene sprer seg

Jeg har tidligere blogget om avisvogner på avveie.

I Lillomarka, ikke langt fra Lilloseter, er det et hyttefelt.

De som jobber med denne hytta, har tydeligvis funnet behov for en slik avisvogn.Det kan selvsagt være snakk om noen unger som har lekt med den. Trillet den litt innover i marka, og enda litt lengre. Men, nei, så spreke er vel ikke dagens TV-generasjon!?

 

Hvordan sivilbefolkning blir drept i kriger

Sitat fra http://home.online.no/~naslakse/2vk/Norge.2vk.html:
Nyttårsaften 31/12-1944. De allierte forsøkte å bombe Gestapos hovedkvarter på Victoria Terrasse i Oslo. En av bombene traff en trikk full av sivile underveis til ulike selskaper. 75 sivile mistet livet. Flyalarmen ble ikke utløst.
Dette var ikke av de ting jeg lærte om på skolen. Men jeg har da senere lest om andre slike tragedier.

Alt i alt virker det som om nordmenn godtok dette. Tyskerne hadde okkupert Norge.Tyskerne angrep England. Altså angrep engelskmennene mål i Norge. Og dermed døde mange nordmenn.

Og hvorfor skriver jeg om dette nå? Litt for å trekke historiske parallellerHvilke alternativer hadde Israel?

 

Hvordan bloggerne avslører forfalskninger

Krigens første offer er sannheten! Det har vel aldri vært noen krig hvor de stridende parter ikke har forsøkt å vri skildringen i sin favør!?

Så også med den nåværende konflikten i Libanon. Det nye denne gang er hvordan bloggere avslører diverse mulige og/eller klare forfalskninger.Også har vi selvsagt bæring av døde  barn, tilsynelatende arrangert hvor The Green Helmet Guy er sentral. Det er forøvrig den samme fyren som dukker opp i illustrasjonen til Josteins Gaarders kronikk.

 

Krigen i '67

I Aftenposten på tirsdag 8/8-2006 var det en kronikk av Jan Benj. Røder, jøde og Midtøstenekspert.

Dette var selvsagt et svar på Jostein Gaarders kronikk om Israel. Selv må jeg si jeg har mer sans for det Røder skrev enn det Gaarder skrev. Men likevel klarer jeg ikke å la være å henge meg opp i én setning:
Du har glemt at krigen i 1967 ble startet av naboene for å utslette Israel.
Det stemmer vel ikke helt!? Det som skjedde var at naboene var i ferd med å starte krigen i '67 for å utslette Israel. Dette visste israelerne takket være god etterretning. Bl.a. hadde de fått med seg at sovjeterne hadde evakuert minst én ambassade i forbindelse med den kommende krigen.

Israel valgte å slå til først. Alternativet var å risikere å bli slått ut først. Så rent teknisk ble krigen faktisk startet av Israel.

PS: Foran krigen i '73 hadde israelerne også indikasjoner på at nabolandene skulle angripe. Men den gang angrep de ikke først.

 

Ett gull; to flagg

Jeg har tidligere  blogget om hvordan en norsk idrettsutøver ukritisk brukte en ulovlig versjon av det norske flagget. I Sverige var det i går en nordmann som kastet en pinne litt lengre enn diverse andre fra vår lokale del av verden som kalles Europa. Altså var det tid for å flagge litt igjen.

Til venstre en forstørret skjermdump av bildet jeg nå fant på VGs nettforside.

I følge loven skal den blå streken være dobbelt så bred som de hvite. Den blå streken er ca. 5½ ganger så bred som de hvite. Tyder på at fyren satte en aldri så liten rekord etter at han var ferdig med å kaste!?

PS: I selve artikkelen om dette gullet, er han avbildet med et annet og tilsynelatende korrekt flagg.

 

Kommentarer til kommentarer til blogg om Plutos måner

Saa utroligt interessant.. Jeg beundrer din vitenskap.. hehe. Er 15 aar og interessert i astrologi men det kommer til aa ta en tid foer jeg kan saa mye som deg:PPål Brekke blogget om at Plutos nye måner har fått navn. Selv hadde jeg ikke en gang fått med meg oppdagelsen av disse månene. Ja, da lærte jeg noe nytt :-)

Morsomt var det også å lese kommentarene til denne bloggen. En ting  var mye spam à la følgende:
Men legg merke til Helens søte kommentar i skjermdumpen til høyre! Ikke alltid like lett å vite om det er snakk om astrologi eller astronomi?

At hun bruker oe/aa i steder for ø/å tyder kanskje på at hun skrev fra utlandet?

Og Carbomontanus' svar? Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke det.

 

Et jærtegn på joggeskoene

For en god del år siden kom jeg over en engelsk bok. Tittelen var noe à la: Hvorfor jeg ikke jogger, trimmer eller driver med andre former for mosjon! Innholdet var kun avisklipp om folk som døde eller ble alvorlig skadet mens de jogget, trimmet eller drev med andre former for mosjon.

Jeg kom til å tenke på denne boka da jeg så på en av joggeskoene mine fra en litt annen vinkel. AIR klarte jeg å lese som RIP :-(

PS: RIP kjenner jeg  best som rest in peace. Men opprinnelig var det requiescat in pace som visstnok skal tolkes som let him rest in peace. Det kan man lese mer om i R-seksjonen av List of Latin phrases (P–Z) hos Wikipedia.

 

Forsinket melding

Den 5/7 skrev jeg om faren med å blogge jevnlig. Diverse gamle kjenninger av politiet vil skjønne at man er på ferie hvis de ser at bloggingen plutselig stopper opp.

Jeg har nå modifisert bloggeprogrammet mitt en smule. Jeg sender nå, 9/8-2006,17:06, en epost med temaet:
Forsinket melding #10
Programmet tolket tallet på slutten som at bloggingen skal forsinkes med 10 timer. Hvis alt fungerer, vil dette bli publisert litt etter tretiden i natt. Da sover jeg :-)

PS
: Har en følelse av at en ideell blogg har mellom tre-fire postinger om dagen. Noen ganger føler jeg for å blogge mye, noen ganger gidder jeg ingenting. Nå kan jeg spre meldingene litt.

2006-08-09

 

Egg på vindu

Varm sommer i år. Soveromsvinduet har vært delvis åpent hele tiden. Utsikten blir nødvendigvis noe redusert som følge av skråstilt vindu, mye pollen og ikke akkurat for mye vasking. Men 1/8 oppdaget jeg noe merkelig.

Ser ut som egg!? Da jeg kom borti med fyrstikken, så det ut som om dette satt ganske så godt fast. Får bare håpe det ikke er snakk om noe sosialt stigmatiserende. Litt pinlig hvis noen f.eks. fastslår at det er kakerlakker som har vært på vinduet.

Da foretrekker jeg heller teorien om fremmede fra rommet som planla å overta verdensherredømmet så fort eggene deres fikk næring fra litt vann og såpe. Men jeg fikk selvsagt aldri rotet meg til å vaske vinduet, eggene døde og jorden ble berget!

PS1: De små flekkene mellom gruppene av de runde tingene, er nok noe helt alminnelig støv, møkk og/eller pollen.

PS2: Ser ut som de tekniske problemene med bloggen nå er løst. Noen har kanskje sett diverse testmeldinger jeg lekte meg med tidligere i dag. Regner med at fremtidige blogginger vil være litt mer seriøse. Dvs. seriøse mhp. at det er snakk om reelle blogginger. At innholdet kanskje ikke alltid er like seriøst, får så være.

2006-08-02

 

Kalvefysikk

Teknisk sett intet spesielt godt bilde. Men dette var det beste jeg fikk til før motivet forsvant.

For legg merke til hvordan denne kalven sørger for å plassere tyngdepunktet slik at hun/han/den holder balansen!

Det store tunge hodet til høyre for å kunne følge med hva som skjer bakover; altså må magen ut til venstre!

PS1: Jeg antar det er snakk om en kalv.

PS2: Hvorfor ingen blogging på over tre uker? Litt fordi jeg har vært litt her og der. Litt fordi det har vært så fordømt varmt. Litt fordi jeg har prioritert andre ting. Men mest fordi det er en feil hos Blogger som gjør at jeg ikke kan bruke mail-to-blogger.

PS3: Og blogging fremover? Får se! Akkurat denne bloggingen gjør jeg manuelt. Dessverre litt for slitsomt :-(


Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?