Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2006-07-10

 

Hvor er midten av Oslo?

Mange firmaer bruker egne rekrutteringsbyråer for å ansette folk. Selv er litt skeptisk til slike. Noe av min negative holdning er kanskje påvirket av hvordan enkelte firmaer ukritisk har brukt et scientologene til slikt. (Mer om akkurat dette det i Operation Clambake present: U-MAN og Advarer mot U-Man.)

En annen grunn til min skepsis er at ansatte må søke på jobber de vet veldig lite om. Hvis jeg skal tilbringe mesteparten av min våkne liv på et sted, ønsker jeg å vite om det er et sted hvor jeg faktisk vil trives og være produktiv. Hvor godt kjenner folk i bemanningsfirmaer til faktorer som temperatur, støy, bilparkering, sykkelparkering, dusjmuligheter og anledning til å smøre seg et par brødskiver når man blir sulten en fire-fem ganger i løpet av en litt lengre arbeidsdag?

Nå bør det også legges til at jeg har vært i kontakt med noen ansatte i slike firmaer. Og jeg har fått et meget godt inntrykk av hvor profesjonelle og grundige de er. Men det er og blir visse ting om et firma som man bare kan vite når man har jobbet der i en lengre periode.

Slike firmaer er også litt hemmet av at kundene deres ikke alltid vil at de skal røpe for mye. Noen rekrutteringsbyråer vil muligens også selv holde tilbake informasjon for at ikke jobbsøkere skal kontakte kundene direkte?

I går fikk jeg tips om en jobbannonse på FINN. Han som sendte meg tipset, kommenterte den geografiske plasseringen "sentral beliggenhet midt i Oslo":
- Er ikke det omtrent ved Kikut? spurte han.
Selv mener jeg at det geografiske sentrum i Oslo er ved Blankvann, litt sør for Kikut, men fortsatt et godt stykke inn i Nordmarka. Men, selvsagt, både han og jeg skjønte jo hva de mente :-)

PS: Googling etter "midt i Oslo" gav ca. 43.200 treff. Ingen av dem hadde visst noe med Blankvann å gjøre.

2006-07-09

 

Hvordan gjøre tennis populært

Det er visst en finale i Wimbledon-turneringen i dag. Når var det sist jeg så en av disse? Det må vel ha vært da J. McEnroe seiret over B. Borg i 1981. En herlig kamp. Men tennis ble for kjedelig å se på. Kanskje på tide å endre reglene?

Mitt første forslag er å tillate kun ett forsøk på å serve. Grunnen til at man i sin tid innføre regelen om to server, var for å gi serveren en rimelig sjanse til å sette i gang spillet. På den tiden var serven et defensivt slag, noe man kun gjorde for å sette i gang spillet. Siden da har spillerne blitt bedre og høyere. Utstyret er blitt bedre. Spillerne må ikke lenger ha bena i bakken under serven. Alt dette har gjort servene mer offensive. Selv andreserven er nå ofte et rent angrepsslag. Hvis jeg vil se tennis, vil jeg se ballvekslinger. Ikke serve-ess etter serve-ess. Tillat bare én serv, og man får samtidig jevnere spill.

Mitt andre forslag er å forby sprettingen av ballen i bakken før hver serv. Jeg har null interesse av å se en nervøs spiller sprette ballen i bakken så-og-så mange ganger før hver eneste ballveksling. Kanskje han server dårligere hvis han ikke får lov til det? Flott! Da man spillet bli enda jevnere. Et av problemet med dagens tennis, er jo at de som server, som oftest vinner ballen.

PS: Slik spretting av ball gjorde også at jeg mistet litt av interessen for volleyball. Jeg var med noen kollegaer i Skedsmo-hallen noen ganger. Kjedelig! Jeg ble knapt svett. Mesteparten av tiden gikk med på å se at han eller hun som servet, først måtte foreta sine rituelle dunka-dunka-er med ballen. Jeg gjorde et infamt eksperiment mot ei av jentene. Jeg lot henne dunke-dunke-dunke seg ferdig med ballen. Endelig ble hun ferdig og skulle til å serve.
- Fjorten, sa jeg bare. (Eller tolv eller sytten eller så-og-så mange ganger hun hadde dunket ballen i gulvet.)
Hun mistet konsentrasjonen, ble rasende, hadde skarpe negler og jeg sluttet med disse kommentarer. Men er det nok tilskuere på tenniskamper som føler som meg, er det bare å gjøre det samme :-)

 

Før finalen i kveld

Snakka med en svenske tidligere i uka. Diskuterte bl.a. fotball-VM.
- Kun én positiv ting så langt, sa jeg. - Sverige er slått ut!
Han tok det humoristisk :-)

Foran hvert VM er det noen lag jeg håper gjør det bra hvis de er med. (England, Tyskland, Brasil, Danmark & Norge.) Og noen lag som gjør at jeg alltid holder med motstanderne. (Frankrike, Argentina, Italia & Sverige.) Bortsett fra de skandinaviske landene, er det ingen logisk grunn til dette. Men det gjør jo kampene mer underholdende.

Jo, forresten argentinerne og italienerne jukser så mye at man klarer bare ikke å like dem. Legg f.eks. merke til italienerne under kveldens finale hver gang de sender en ball utover sidelinjen! I den triste semifinalen var det absurd å studere hvordan de hver gang rakk opp armen for å signalisere at det var ikke de som hadde hatt den siste berøringen. Men samtidig som de protesterte på denne måten, begynte de å løpe nedover i eget forsvar.Men likevel, de opp med armen for å signalisere at de er de som burde hatt ballen. Det er kanskje i deres natur å være usportslige? Nesten så man er fristet til å holde med franskmennene for en gangs skyld!?

PS: Jeg har så langt sett fem hele kamper under dette VM-et. Så veldig gode har de ikke vært. Et tegn på det, er at jeg har tatt meg tid til å studere de horisontale feltene i gressmatta. Ikke dumme disse feltene. Det blir f.eks. lettere å følge med offside på den måten. Men de er ikke like brede.Av de detaljer som ikke Dagbladet helt har fått med seg i sin Virtual Replay.

 

Butikken i Hurdal

Helt nord i Hurdal er det en butikk. Den eneste i gangavstand fra hytta mi. Dette er antageligvis Akershus nordligste og høyeste butikk.

Påsken i fjor, 2005, begynte det å bli litt tynt i hyllene. De var i ferd med å avvikle.

Litt senere var det en afghaner som stod for driften. Han var trivelig og hyggelig. Kjørte visst fra Lørenskog hver dag for å drive dette stedet. Men, dessverre, det gikk ikke så bra.Jeg opplevde selv det triste med å spørre ham om en ting, og få den typiske ja, ja tilbake. Den typiske ja, ja som klart viser at mottageren overhodet ikke forstod hva jeg spurte om, men ikke vil innrømme det. Da blir det ikke lett å hjelpe fyren. Og hvordan kunne han da ta i mot forslag og spørsmål fra kundene om varer han manglet? Det var visst flere som forgjeves prøvde å hjelpe ham.

Da jeg gikk ned dit sist påske, 2006, var det stengt. På parkeringsplassen var det spor av mange biler som hadde kommet, sett og snudd. Trist! En hyttenabo kom med et sitat som forklarer det meste.
- Når man har ti varer på handlelista, og kanskje får kjøpt én av dem, så nytter det ikke å handle der.
Men nå er det yngre par som har tatt over. Om de er norske, vet jeg vel egentlig ikke. At de ser norske ut, spiller heller ingen rolle. Viktigere er det at de snakker og forstår norsk. Og det ser ut som om de vil satse. Utvalget i butikken er minst like godt som i gamle dager, dvs. før påsken i fjor. De prøver også å samle sammen navn og adresser til hytteeiere i nærheten. Skal blir spennende å se hvordan de følger opp.

Merker også på både hyttenaboer og fastboende en slags motivasjon til å bruke denne butikken nå.Men trivsel er vel ikke bare spørsmål om hvor mye penger man har igjen i lommeboka!?

 

Å, jeg vet en seter

Bildet til høyre er fra en annonse på FINN. To grunner til at jeg  blogger denne.Jeg har selv feriert der og kan anbefale stedet. Forhåpentligvis kan jeg snart blogge litt bedre bilder.

2006-07-08

 

Irriterende feil om VM i '74

Skjermdumpen til venstre er fra Nettavisens Nektes å trene på VM-arenaen. Arg :-(

VM-finalen i '74 ble spilt i München, 7. juli. Intet overvann! Kampen mellom Vest-Tyskland og Polen ble derimot spilt i Frankfurt, 3. juli. Og der var det ganske så mye overvann. Det regnet og det regnet. Kampen ble utsatt og utsatt. Brannmenn kom inn på banen for pumpe vekk vannet. Hvor mye det regnet, skjønte jeg ikke før produsenten viste nærbilde av en vanndam. Smart! Det var først da at TV-seerne virkelig kunne se nedbøren.

PS
: Ikke skjønte jeg poenget med å la tyskerne og polakkene spille kampen nok en gang. I '74 vant tyskerne 1-0, og det gjorde de i år også. Kunne de ikke bare sendt den forrige kampen i reprise?

2006-07-07

 

Irriterende hos Elkjøp

Min gamle bærbare begynner rett og slett å bli for gammel. Jeg gikk inn på websidene til Ekjøp, gikk inn på siden for bærbare, så en som fristet, klikket meg videre og fikk opp dette:
Flere ting som irriterer meg her:Det absurde er at jeg fant ikke denne arkfanen noe sted på denne websiden. Jeg kom meg ikke videre.

PS: Dette er ikke ment som noen sur kritikk av websidene til Elkjøp. Det er mye bra der som fortjener ros. Men det er de små og få siste detaljene som er så irriterende. Det er ikke mye som skal til.

 

Forskjellige støpeformer

Ikke vet jeg hvordan man best skal oversette softspikes til norsk. Tidligere hadde man noen jernpigger man skrudde fast under golfskoene. Så fant man ut at disse burde erstattes av noe plastgreier. Kanskje man kan bruke ordet mykpigger!?

Uansett så undrer jeg meg over hvordan det på alle disse er en ekstra utheving på ett av de tre gule endestykkene. Men disse uthevingene er alle plassert nede, enten til høyre eller til venstre for C-en. Ingen på toppen.

To forskjellige støpeformer, kanskje? Men hvorfor lage to forskjellige slike støpeformer?

 

Håndfri funnet

Det heter vel kanskje handsfree på norsk!?

Uansett fant jeg denne greia tidligere i uka. Selv har jeg ikke bruk for den.

Så hvis du har mistet en slik en, eller kunne hatt bruk for en slik en, eller kjenner en som ... osv. ... så har jeg en liggende.

PS: Ser ut som det fortsatt er strøm i batteriet.  Det er i hvert fall noe som  blinker der hvis jeg trykker inn en og annen knapp.

2006-07-06

 

X under joggeskoene

xFølgende oppskrift:Dette måtte jeg selvsagt ta bilder av. Så veldig fine ble de  ikke. Men med litt utsnitt, speiling, rotering, negativisering og lek med Photoshop, ble det i det minste en lettere absurd blogging ut av dette også :-)

 

Ftalater både her og der

I forrige uke blogga jeg om noen badeleker. Disse fant jeg nå igjen i en artikkel fra Dagbladet.

Dvs. jeg er litt usikker på  baderingen. Men de greiene med Mikke Mus på, er utvilsomt blant de farlige.

PS: Nå var det vel aldri noen stor fare for at jeg skulle kjøpe noe av dette :-)

2006-07-05

 

Avslørende ikke-blogg?

Sitat fra Aftenpostens Blogger på nettet hjelper innbruddstyver:
Å legge ut informasjon på internett om hvor og når du skal på ferie, kan være rene gavepakken til innbruddstyver.
Men hva med de som jevnlig blogget en tre-fire artikler hver dag når de er hjemme? Smarte tyver følger med, og legger merke til når det blir en pause. De samme kan kanskje brukes mot overivrige news-forfattere!?

PS: Kanskje jeg skal modifisere blogg-fra-epost-programmet mitt slik at jeg kan utsette publiseringen av noen artikler? Dermed kan jeg spre artiklene utover en eller flere uker hvis jeg skal på ferie.

2006-07-04

 

Ingen god klokkereklame

Fra Tøyen senter i dag, 4/7:
Mulig  butikken er nedlagt. Noen god reklame er det uansett ikke med slike  usynkrone klokker!?

 

Følelsen av en gratis plastpose

Man handler på et supermarked. Man får spørsmål om man skal ha noen plastposer, og man takker nei. Så viser det seg at man likevel trenger en plastpose. Man tilbyr seg å betale, men fyren eller dama i kassa sier at det er greit.

Plastposen er gratis, men det føles litt merkelig. Kan det være at de andre tror at man er så gnukk at man bruker dette trikset for å spare ei krone?

En tilsvarende følelse fikk jeg i går. I forbindelse med websider for golfkroa har jeg tidligere hjulpet til med å bestille et doméne og webhotell hos cliche. Jeg valgte den billigste løsningen, for så i ettertid å oppdage at jeg trengte den nest billigste for å kunne kjøre PHP.Altså sparte jeg ca. 60 kroner. Jeg er takknemlig for det, og for god service. Men jeg sitter igjen med den merkelige følelsen av at jeg har fått en gratis plastpose :-)

PS: Link til websidene - http://golfkroa.no/

2006-07-03

 

Ros til Morten Jentoft

Jeg har tidligere blogget min frustrasjon om hvordan nordmenn  bl.a. omtaler hovedstaden i Mexico som Mexico City

Nyhetene på radio i dag, NrK P1, 07:35. Omtale av opptellingen etter presidentvalget i Mexico. Der nevnte Morten Jentoft at den ene kandidaten har vært ordfører i Mexico by.

Bra! :-)

Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?