Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2006-06-29

 

Flytende statue

Rett ved Aker Brygge kom jeg over denne statuen.

Jeg skal ikke påstå at dette er verdens eneste flytende statue.

Men dette er i hvert fall den første flytende statuen jeg noensinne har sett :-)

 

Fortsatt langt til likestilling

Skjermdump fra VG tidligere i uka:
Dama er presentert med et bilde som viser både pupper og kløft. Bildet av mannen er kuttet slik at man så vidt ser fyren har slips. Fortsatt et stykke igjen til reell likestilling!?

PS: Men jeg klager ikke. Og jeg er glad for at det ikke var omvendt. Det er visse ting jeg liker å se på, og det er visse ting jeg er glad jeg slipper å se. Solheim med bar overkropp kommer i den siste kategorien.

2006-06-28

 

1,33333 er forskjellig fra 1,618034

Skjermdump fra Aftenpostens artikkel om det gamle fjernsynsformatet; 115 år gammelt format:
- Formatet 4:3 er det gylne snitt, og det gylne snitt har sine røtter tilbake til antikken, sier Jørgensen.
Feil! Det gylne snitt er grovt sett lik 1,618034... forskjellig fra 4/3 med sine 1,333... :-(

PS: Mer om det gylne snitt i norske wikipedia eller i artikkelen Geometri og det gylne snitt eller Det gylne snitt eller en av de over femten tusen andre artiklene man finner ved et søk i Google.

 

Reklame eller sponsing?

- Alt av våre programmer, det være seg hallodamene, reklamesnuttene våre, alt vil fra denne datoen bli både produsert og sendt i 16:9. I noen tilfeller vil det bli enkelte 4:3-innslag i nyhetene, blant annet arkivstoff, men NRK vil fra denne datoen fremstå som en 16:9-kanal, sier teknisk direktør i NRK, Arild Hellgren.Skjermdumpen til høyre er fra Aftenpostens Klart for 16:9 den 16.9. Men NrK har vel ikke reklame!?Men av visse politiske grunner skal man ikke kalle det reklame.

 

En litt irriterende oppdatering

Australia changed the regularly scheduled end of Daylight Saving Time (DST) in five states due to the 2006 Commonwealth Games. Microsoft issued an update to adjust those settings. This update will return your computer to the correct DST settings for those time zones by removing the previous update. After you run this item, you may have to restart your computer.For noen år siden skjønte jeg ikke helt -symbolet som ofte dukket opp nederst til høyre på skjermen min. Men jeg har da lært at det er varsel om oppdateringer. Og jeg prøver nå å få med meg alle slike.

Til venstre en skjermdump i forbindelse med dagens oppdatering av Windows 2000.

Hvis jeg har skjønt det riktig, så er snakk om endringer i sommertider på den andre siden av kloden!?

Bakgrunnen er et idrettsarrangement for England og deres tidligere og nåværende kolonier. Og dette er en oppdatering som vil fjerne tidligere oppdateringer som ikke lenger er nødvendige?

Og etter at jeg har gjort dette, må jeg kanskje starte opp maskinen min på nytt.

Nesten litt irriterende.


 

Liker Dagsavisen å henge ut USA?

Man kan lett få inntrykk av at Dagsavisen liker å henge ut USA. Se bare skjermdumpen til høyre!

Tre ganger på forsiden har de omtale av den samme nyheten :-)

 

En anerkjent minister?

Skjermdump fra VGs artikkel «Tog-drapsmann» henrettes i morgen:
Blant Resendiz' ofre er en anerkjent minister og hans kone. De to ble drept i sitt eget hjem.
Hvis det var snakk om en minister, eller bare en delstatsminister, så er vel det en sak vi ville hørt om før. Og hvem har vel noensinne hørt om en anerkjent minister!?

Jo, det var nok snakk om en litt for rask oversetting fra en ikke-spesifisert kilde:
(VG NETT 26.06.06 kl. 10:11)
Samme tidsstempel litt senere. Men da med en liten korrigering:
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=121102
Det virker litt mer troverdig.

2006-06-27

 

Tetris gjør tydeligvis noe med hjernen

Sånn ca. i midten av desember 1998 kjøpte jeg et håndholdt elektronisk spill på Clas Ohlson. Der var det bl.a. Tetris. Jeg ble hekta.

Omtrent en måned senere satt jeg på et visst sted. Der  ble jeg sittende litt lenger enn det man normalt gjør på slike steder. Jeg hadde nemlig tatt med meg dette spillet, og jeg klarte ikke avbryte. Det var først da jeg fikk krampe i bena, at jeg slutta.

I dag, over syv år senere, stod jeg på et visst sted i Oslo sentrum. Jeg glante rett inn i en flislagt vegg. I hodet mitt begynte jeg å rotere de mørke partiene slik at brikkene ville falle på plass.

Jeg tror jeg bør holde meg unna Tetris i minst en syv, åtte år til :-(


 

Utstillingsdukker har ingen rettigheter

Fra et utstillingsvindu i Oslo sentrum i dag, 27/6-2006.

Utstillingsdukker har tydeligvis ingen rettigheter. Butikkansatte ser vel på dem kun som noen plastbiter de kan sette på de mest absurde ting.

Hva ville skjedd hvis en fyr dukka opp på stranda ikledd noe slikt? Ikke vet jeg hva slags offentlig institusjon han da ville blitt bura inn i.

Men det ville nok uansett medført en viss form for tvungen medisinering!?

2006-06-26

 

Det står nogra limousiner på Karl Johan

Karl Johans gate 17/6:
Flere ting å legge merke til på dette bildet:Men disse to bilene var unektelig litt fine. Og det var ikke bare jeg som fotograferte disse.

Klistremerket på en av bilene, fortalte kanskje litt om eieren?
If you touch my car I`ll fuck your dog!
Ikke følte jeg for å si til ham at I`ll nok heller skulle vært skrevet I'll.

 Jeg oppdaget ellers noe pussig fremme på en av bilene:
På hver side stakk det ut en pinne. Antenner, kanskje?

PS: Enda en dum tanke i hodet mitt i forbindelse med dette; kan en slik pinne være trafikkfarlig? Jeg så liksom for meg en fyr på bakken som ble spiddet av denne. Men hvis han først er i en posisjon som gjør at han risikerer dette, så har han vel uansett ganske så store problemer!?

 

Hvordan slippe unna med ulovlig parkering

VolvoFra Aker brygge lørdag kveld, 17/6-2006.

Dette er et sted hvor det slettes ikke er lov å parkere. Men det pleier ofte å stå en og annen  dyr og splitter ny og bil der. Av og til har de også litt informasjon om priser og slikt.

Men kan det være at en smart riking har funnet en sleip måte for å parkere gratis på et ulovlig sted. Det er bare å late som om bilen er til utstilling, og dermed får den stå i fred!?

 

Er det bare jeg som liker SF?

Det er ofte deprimerende i bokhandler å sjekke avdelingen for science fiction. Ofte finner man noen få SF-bøker stappet inn blant mye fantasy. Greit nok, Harry Potter & Co. selger mer enn SF.  Bokhandlerne må få lov til å selge bøker slik de ønsker det. Men det føles likevel litt surt.

Bedre var det heller ikke hos SF-avdelingen på Stovner bibliotek. Dette synet møtte meg der; med markeringer i ettertid:
Litt ros til dem for at de i det minste hadde prøvd å skille ut litt SF i en par småhyller nederst:
Men det føltes som et slag i magen det jeg så lenger oppe:
Ikke bare var den boka plassert i FANTASY-avdelingen. Den var også merket som FANTASY.
Greit nok så står det på forsiden at boka inneholder både science fiction- og fantasyfortellinger. Men syv av de novellene var det jeg selv som skrev. Og de hadde overhodet ikke, absolutt ikke og slettes ikke noe som helst med fantasy å gjøre :-(

 

Dyresex i Dagbladet

Reklame i Dagbladet 17/6-2006. Der vises sex helt usladda:

Minner nesten om vitsen med spørsmålet om toppen av perversitet. Svaret er det å piske en død guttehvalp! (Nekrofili, sadisme, pedofili og zoofili; kanskje også homofili hvis det er en mann som står for piskingen?)

Hvor mange fili-er kan man se i dette bildet? Og kan man i en slik opptelling ta med at ingen av dyrene kan være spesielt gamle!?

 

Trerelieffene i rådhusets borggård

På nordsiden av rådhuset i Oslo er det noen trerelieffer av Dagfin Werenskiold. Motivene er fra den norrøne gudeverdenen. Bl.a. annet har vi dette motivet som liksom ikke passer helt med bygningen hvor fredsprisen  blir utdelt:
Av en eller annen grunn er mennene nakne, mens kvinnene er fullt påkledde:
Og hvilken skjebne rammer så trefigurer av nakne menn  på  et offentlig sted i  Oslo sentrum? Heldigvis er ikke dette et sted hvor fulle folk pleier å vandre hjem sent på kvelden. Men en viss mishandling har likevel skjedd opp gjennom årene. Se bare på denne avkappa snurrebassen:
En annen fyr har mista alt stellet sitt:
Kanskje like bra at disse figurene ikke er bedre kjent!?

 

Stenbru ved Stenbruvann

Stenbruvann, 1/6-2006Stenbruvann i Lillomarka fikk visst navnet sitt fordi det i sin tid var en bru av sten over vannet. Men det var før vannet ble demmet opp. Ingen spor av den brua nå.

Men på østsiden av vannet kom jeg over følgende lille bru av stener.

Dette er sted hvor vann lett kan bli liggende ved mye regn og/eller kraftig snesmelting. Altså har noen turgjengere prøvd å gjøre det litt lettere for dem selv og mange andre. Takk til dem for det :-)

PS: Men hvordan skal man ta bilder av et skyggefyllt sted hvor sola stikker frem her og der? (Enten blir noen deler for lyse eller andre deler for mørke.)

 

Det sjunger några flickor på Karl Johan

Egertorget i Oslo sentrum, 17/6-2006. To søte jenter stod for gatemusikken. Jeg hadde et par minutter til overs før jeg skulle treffe noen. Dette var på et offentlig sted.

Jeg antok det var greit at jeg tok noen bilder.

Et morsomt motiv nesten med en gang. En syklist snek seg til en klem fra vokalisten.

Sjekk blikket til gitaristen!

Litt proffe var de. Musikken holdt de gående; både før, under og etter dette overfallet.

Og musikken? Tja, jeg vet liksom ikke. Mulig lydanlegget var for dårlig. Selv hadde jeg vanskeligheter med å høre ordene.

Det virket uansett som om de likte å stå frem på den måten.
  • Vise frem hvor søte de var?
  • Vise frem til bare skuldre?
Men det er kanskje litt urettferdig av meg å bedømme dem på den måten?

En idé kunne være for dem å legge ut et par MP3-filer. Da kunne man fått hørt hva de virkelig stod for? For det hender jo at jenter lager god musikk, selv om de er søte, vakre og sexy og alt det der.
Og noe publikum hadde de. Men de klarte liksom ikke helt å trollbinde dem.

Kanskje de fleste følte det som meg? Litt grei underholdning mens de ventet på noe annet?
Mest imponert var jeg kanskje over vokalisten.

Ikke over tatoveringen akkurat. (Kvinnehud er som oftest mer enn vakker nok fra naturens side.)

Men sjekk lua! Ganske så utrolig at hun klarte å stå der i sommervarmen med slikt på hodet!                        

Konklusjon?

Noen som husker dama til Forrest Gump? Hun som så gjerne ville synge foran et publikum. Og hun fikk jo til slutt en anledning til det. Men det var liksom ikke sangen publikum var mest interessert i!? 

ABC

Fra gangen inn til uteboden min. Av den slags tagging må vanskelig kan bli sur over.

Bildet tok jeg 15/6. Først 24/6 så jeg at det manglet en og annen bokstav. Heller ikke av de ting man kan bli spesielt sur over :-)

 

Snille tollere

Normalt har jeg ikke mye til overs for tollere. De kommer på mange måter i samme kategori som lisenskontrollører og bomvakter. Dvs. folk som overhodet ikke produserer noe; kun gjør livet surt for folk flest grunnet håpløse politikere.

Men, greit nok, tollere kan nok ha en positiv funksjon for å hindre innførsel av atombomber og visse drikkevarer som slettes ikke er det folk tror det er.

Og selv om jeg ikke har spesielt sans for folk som klipper av skiltene på biler rundt omkring, har jeg en viss forståelse for at av og til må dette gjøres. Jeg liker faktisk at andre bilister har forsikringen i orden, og at bilene deres er i sånn noenlunde god stand.

På Romsås kom jeg over en Ford Scorpio hvor skiltene var klippet.

Dvs. skiltene var slettes ikke klippet. Både foran og bak satt skruene på plass.

Av de små detaljer som tyder på at tollerne er proffe og viser en viss respekt for andre eiendom; dette selv om neste stasjon for denne eiendommen antageligvis vil være en bilopphuggeri.

Og på vinduet hadde de satt opp en lapp som informerte eieren om hva som hadde skjedd.

Stort mer kan man vel ikke forlange?

PS: Men hva slags ord er dette?
motorkøyretøy
Ikke vet jeg om det er snakk om nynorskifisering eller en regelrett skrivefeil. Vel, forskjellen er vel uansett ikke spesielt stor!?

2006-06-23

 

En vits som kan ødelegge en fotballkamp

Gullbryllup nordpå. Gjestene har gått. Det gamle paret sitter alene igjen og mimrer. Da er det gubben føler for å komme med en betroelse.
- Jeg har no' jeg vil fortelle deg.
- Ka da?
- Jeg har holdt det hemmelig i over femti år.
- Ja, ka da?
- Jeg er fargeblind!
Kona grunner litt over dette før hun fortsetter.
- Men da har jeg no' jeg vil fortelle deg.
- Ka da?
- Jeg har holdt det hemmelig i over femti år.
- Ja, ka da?
- Jeg er ikke fra Tana, jeg er fra Ghana!
Av de teite vitsene man bare ikke glemmer. Og hver gang jeg hører eller leser noe fra Tana eller Ghana, så klarer jeg ikke å lå være å tenke på nettopp denne vitsen.

Og til tirsdag skal Brasil spille mot nettopp Ghana i fotball-VM. Så langt har jeg ikke sett en hel kamp i dette mesterskapet. Men jeg kunne tenke meg å se denne. Spørsmålet er om klarer det uten hele tiden å tenke Tana-Ghana-Tana-Ghana-Tana-Ghana? :-)

 

Hvordan gjøre det vanskelig for kundene

I fjor blogga jeg om mitt nye mobilabonnement hos Mobyson. Da anbefalte jeg dem. Det gjør jeg ikke nå.

Senere på i fjoråret kutta de ut muligheten for å betale via Postbanken. Så ble det et nytt nettsted man skulle forholde seg til:
 http://www.noextras.net/
Går man dit, blir man omdirigert til et sted med flash:
http://www.noextras.net/home/load_flash.htm
Vanlige linker, er bytta ut med simulerte gule lapper med håndskrift. Hvorfor?En meget effektiv måte å luke ut blinde og svaksynte fra sin kundemasse.

Heldigvis har jeg to øyne som virker. Men jeg har et annet handicap. Jeg bruker Firefox som effektivt stopper popups og andre irriterende ting. Men det er nettopp slikt som kreves her:
Firefox har visse nødløsninger for slikt, og man kommer seg videre til dette:
Men, nei, det var ikke snakk om autoriseringsfeil, kun snakk om brukeruvennlige løsninger. (At det var minst to skrivefeil der, var vel som forventet?)

PS: En annen sak er at de bruker en fonttype som man hadde håpet forsvant med de siste skrivemaskinen. Dvs. slik skrift benyttes vel også i diverse terminal- og kodevinduer. Men da kun fordi hvert tegn bør være like bredt. En slik fonttype senker nemlig lesbarheten. Men designerne syntes vel den så morsom ut!?

 

Nemi liker ikke Telenor

Jeg har tidligere blogget om hvordan tegneren av Nemi mobber Telenor. Et nytt eksempel fra Adressa i dag.

I denne stripa forsøker stakkars Nemi å få hjelp til å koble seg på Internett. Etter å ha blitt tvangsfôra med Abba, blitt plassert som nummer fem-og-seksti i køen, får hun så beskjed om å logge seg på www.teleno..

PS: Men var det ikke sak for noen år siden om at Hermansen nektet å innføre pausemusikk i telefonkøer? Hurra, da fant jeg endelig noe positivt å skrive også om ham :-)

2006-06-22

 

Hjemme - Uavgjort - Gorte?

Bortekamp mot Ready i går. Stusset litt på bokstaven G!?
          Hjemmelaget mot Gortelaget?
Forklaringen var nok at den G-en stod for Gjester.

Men burde ikke H-en da vært byttet ut med en V for Verter?

 

Dårlig oppvask på Big Horn

Restaurant Big Horn, Aker Brygge, 8/4-2005. Vi hadde bestilt og ventet på biffene. Oppdaget at bestikket var urent.

Nå kunne vi ha klaget der og da. Men norske kunder gjør ikke det. Dessuten var vi sultne. Vi kunne risikert forsinket servering. Dessuten var dette faststørkna møkk. Litt uappetittlig kanskje, men ikke direkte uhygienisk. Jeg nøyde meg med å ta noen bilder og konsentrerte meg om maten når den kom.

Vel hjemme, god og mett, sendte jeg en epost til Big Horn med link til en egen side med bilder.Men jeg fikk aldri noen tilbakemelding. Ha'kke vært på noe Big Horn i de over 15 månedene som har gått siden da; frister liksom ikke :-(

2006-06-21

 

Smil til fotografen

Sist lørdag, Aker Brygge. Noen hadde tydeligvis funnet ut av hvordan man kunne bruke selvutløseren på et kamera :-)


 

Først tar du bilde av meg, så tar jeg bilde av deg

Turistene stod for underholdningen foran Rådhuset i Oslo sist lørdag. Først tok turist A et bilde av turist B:
Så tok turist B et bilde av turist A:
Skal vi gjette på at det er snakk om japanesere!?

2006-06-20

 

Og der kom websidene mine tilbake

Søndag blogget jeg at websidene mine muligens ville forsvinne snart. Det gjorde de i går. Tilbake nå; på en måte.

For et par uker siden fikk jeg mitt første norske domene, moradi.no. Der var det muligheter for såkalte subdomains. Jeg har aldri helt skjønt meningen med dette før nå. Og for å gjøre en lang historie kort:Ser ut som det virker sånn noenlunde!?

PS1: Og navnet moradi? Jeg var på jakt etter et navn til varslingstjenesten min. En tidligere kollega, Tom Arthur Opperud, kom med dette forslaget.Rett og slett av de navn man husker; takk til ham for det!

PS2: Men det er to små grunner til at jeg angrer litt på navnevalget. En ting er at jeg nå (midlertidig?) har mine private websider under et slikt navn. Nesten litt pinlig? En annen sak er at jeg har ambisjoner om å utvide varslingstjenesten med mulighet for P-pille-alarm. Men vil jenter like å få slike meldinger fra en tjeneste med navnet: mora di'?

2006-06-19

 

Fotball-VM på storskjerm

Stakk innom festningsområdet i Oslo sist lørdag. Fikk med oss slutten av første omgang av USA-Italia på storskjerm:
Artig opplevelse! Da de viste reprise av De Rossis overfall på Brian McBride, gikk det et stønn gjennom publikum. Virket som om USA fikk litt større sympati etter dette.

Og andre omgangen? Nei, slutten av den så vi et annet sted. Det ble litt kjøligere etter at sola gikk ned. Benkene var heller ikke spesielt gode å sitte på. Og selvsagt måtte de sette på musikk med full guffe i pausen.

Litt bedre sitteplasser på tribunen lenger bak. Og ikke fult så langt bakover, var det et par andre som tydeligvis var mer opptatt av andre ting enn fotball:
Morsomt også å se en detalj fra baksiden av storskjermen:
Storskjermen er satt sammen av mange litt skjermer satt sammen. Seks i høyden. Blir det da seks også i bredden!?

 

Reddet av en skrivefeil

Jeg skrev en epost til en person A. I den eposten beskrev jeg en person B.

Jeg valgte Send. Men eposten ble ikke sendt. I stedet fikk jeg opp vinduet for ordsjekking. Thunderbird hadde oppdaget en skrivefeil.

Det var da jeg så at at denne eposten, som omtalte person B, var adressert til den samme person B. Det kunne lett ha litt pinlig.

PS: Moralen kan være at man bør følge med. Men enda bedre hadde det kanskje vært om man ikke drev med elektronisk baksnakking!?

 

Som i en tegneserie

Oslo sentrum, sist lørdag, 17/6-2006. Statue av Wergeland.

I tegneserier pleier slike statuer å ha en fugl på toppen. Men jeg kan ikke huske å ha sett dette før i virkeligheten. Men man blir kanskje litt mer oppmerksom på slikt når man går rundt med en kamera i rumpetaska?

PS1: Sporene nedover hodet tyder på at dette slettes ikke er den første fuglen som har sittet der :-)

PS2: Er det noen som lenger leser noe av den fyren? Mener å huske at jeg ble tvangsfôret med noe på gymnaset; skjønte ingen ting!

 

Hvor sikker er Telenor

Reklame fra Telenor i både Dagbladet og VG sist lørdag:
Par pussige ting der:Et par egne markeringer i en skjermdump fra den aktuelle websiden:
Skrivefeilen med file dine, er mer morsom enn alvorlig. Litt mer alvorlig er påstanden helt sikkert. Jeg tviler! Det er og blir umulig å lagre noe 100% sikkert, dessverre! Uansett hva man gjør, er det alltid en viss risiko for at noe kan gå galt. Den risikoen kan man selvsagt gjøre liten.

Kunne vært morsomt om Telenor kunne presisert nøyaktig hvor sikker de mener at tjenesten er. Om ikke i prosenter, så i garantier. Dvs. hvis noe går galt, så få kundene så-og-så mange kroner i erstatning. Det ville økt troverdigheten!

PS: En annen sak er spørsmålet om hva de mener med sikkert?Problemet er at disse to punktene ofte er delvis selvmotsigende.Kanskje reklamefolkene er klar over dette dilemmaet? Altså enklere å ikke presisere hva som menes med sikkert!?

2006-06-18

 

Mulig websidene mine forsvinner snart

Forsvinner websidene, forsvinner selvsagt også denne bloggen. Bakgrunnen er eposten til høyre som jeg fikk i går.

I fjor blogget jeg om hvordan et abonnement på TIME ble automatisk fornyet og belastet kredittkortet mitt. Den saken løste seg, og jeg fikk penga tilbake.

Når det gjelder noen av websidene mine, fikk jeg i det minste et forhåndsvarsel. Men hvilke websider er det snakk om? Ha'kke peiling!

Dvs. jeg har vel maksimalt to doméner hos dem? Og antageligvis er det snakk om http://rhj.info/ som også denne bloggen er en del av. Men jeg fant ikke ut av det ved å klikke videre på noen av de linkene de hadde oppgitt.

Nå er det ikke snakk om mye penger. $15.00 tilsvarer nå 93,02 norske kroner. Det enkleste for meg, hadde selvsagt  bare vært å la dette gå sin gang.

Men jeg liker bare ikke at noen med jevne mellomrom skal belaste et av kredittkortene mine. Jeg har nå sendt melding til både zesthost.com og 2checkout.com med beskjed å stoppe min recurring order.

Om det er nok til å stoppe belastningen av kredittkortet mitt, er usikkert. I verste fall tar de penga mine, men sørger likevel for å ta ned websidene!?

2006-06-17

 

Tilbud og etterspørsel

Grorud 15/6-2006. Esso ved siden av Trondhjemsveien. Jordbær til salgs.

Prisen for én kurv? 55 kroner! Selv syntes jeg det var vel dyrt. Men, bevares, det er et fritt marked. De kan sette den prisen de ønsker. Jeg kan velge om jeg vil kjøpe eller ikke.

PS: En annen sak er at jeg tviler å om jeg ville ha kjøpt selv med lavere pris. Dette var bær som stod fremme rett ved siden av en meget trafikkert vei. Det går jo an å skylle bærene før man spiser dem. Men det fristet liksom ikke!?

2006-06-16

 

Nobelpris i hva?

Guardian har en artig artikkel om alternative bosteder for oss mennesker; Wish you were here? Dessverre en del unøyktigheter her og der. Sjekk f.eks. dette sitatet om Mars:
... and there's a slim chance that you will stumble across some humble form of native life on the planet, which would win you an instant Nobel prize.
Nobelpris i hva? Hverken fysikk, kjemi, fysiologi/medisin, litteratur eller fred er en passende kategori. Flere nobelpriser finnes ikke :-(

PS: En annen sak er at prisen uansett ikke vil være instant. Uansett hvor kvalifisert man er, må man vente til 10. desember med å få den prisen.

2006-06-15

 

Ikke lett å følge lover

Bildet er fra Aftenpostens Skilt-tabbe til 50 000; sitat:
Stig Norback kjøpte hvitevarer i Sverige. Han kjørte den gamle Svinesund-broen hjem og overså tollskiltet. Det kostet ham dyrt.
Det er ikke lett å være lovlydig nordmann! En ting er et skilt med galt telefonnummer. En annen sak er at dette er et firkantet opplysningsskilt. Det jeg husker fra teorikurset i sin tid, var at det kun var påbud- og forbudskilt som setter juridiske krav til bilføreren. Men nå var det vel ikke som bilfører han ble bøtelagt?

En annen sak er at skiltet er satt opp et sted hvor det er en heltrukken linje mellom de motgående kjørebanene. En slik linje er det forbudt å krysse, i hvert fall i Norge. Der hvor skiltet er satt opp, er det forbudt  snu. Spørsmålet er selvsagt om denne heltrukne linja fortsetter helt til grensen!?

 

Aktivitet etter døden

Nettavisen skriver om hvordan Mohammed Fayed ønsker å bli balsamert og gjort om til timeviseren i en klokke etter at han er død. Et bedre forslag dukket opp i Glåmrik for tre-og-tredve år siden.

Handlingen i en stripa er at ei kjerring først bruker øks for å fisjonere gubben. Hun henter deretter asken fra et krematorium. Asken blir så brukt slik tegningen til venstre viser.

PS: Det var sjelden Glåmrik hadde noen originale vitser. Original var heller ikke poenget i den smakløse jøder-i-konsentrasjonsleir-stripa som gjorde at serien ble kastet ut av Dagbladet. Men jeg irriterer meg fortsatt over at ingen i den avisa reagerte før etter at dette kom på trykk. Og da var det kun tegneren, og leserne, som ble straffet.

2006-06-14

 

Stakkars Paul

Beatle Paul and Heather to separateEn gang i tiden var det en gruppe som het The Beatles. De hadde en viss suksess. F.eks. var det den gruppen som stod bak musikken de fleste forbinder med det tjuende århundret.
A miner lost his leg in a pit accident in S Africa today. The poor fellow said afterwards, "I'm screwed now! Who needs a one-legged gold digger?"

"Not me," shouted Paul McCartney.

Gruppen ble oppløst, og de fire prøvde se på egen hånd. Den som lyktes best, var nok fyren med navnet Paul McCartney. For noen år siden ble han enkemann, han giftet seg på nytt og skal nå skilles. Og hvordan blir den nyheten presentert? Over 35 år etter The Beatles, er han fortsatt kjent som en Beatle. (Skjermdumpen fra en artikkel i Guardian.)

PS: I news-gruppen rec.humor.funny dukket det opp en temmelig grotesk og smakløs kommentar i forbindelse med denne skilsmissen. Leserne får selv avgjøre om de vil klikke seg videre til den artikkelen. Eventuelt vil antageligvis teksten dukke opp i den røde firkanten hvis du trykker Ctrl-A.

2006-06-13

 

Hva man kan høre

Dagbladet har en herlig artikkel om Ringetonen bare unge kan høre. Sitat:
Ringelyden ligger i frekvensområdet 16000 herz (16 Khz) - et frekvensområde som ikke veldig mange over 30, og enda færre over 40, kan høre.
Jeg er over 40, og jeg hørte denne ringetonen. Det kan selvsagt være at jeg er ungdommelig kropp, eller kanskje mer presist: ungdommelige ører!? Men jeg tror nok dette har mer å gjøre med at jeg alltid har avskydd steder med høy musikk. Sånt kan selvsagt bli usosialt. Men jeg regner med å ha glede av musikk i hvert fall noen år til.

Fra artikkelen gikk jeg videre til en side hvor man kunne teste sin egen hørsel. Så veldig vitenskapelig gjorde jeg ikke dette. For eksempel satt jeg på en balkong med en gammel bærbar og kraftig vind som forstyrret en del. Ikke gadd jeg heller å lese bruksanvisningen. (Gammel eller ung; man er da mann!)

Uansett var det morsomt å se hvordan formen på kurven lignet det normale. Ikke fullt så gøy var det at her var det så vidt jeg hørte lyden på 16 KHz. Tror jeg fremover skal være litt forsiktig med lydstyrken i MP3-spilleren, sånn for sikkerhets skyld!

 

Mobiltelefoner påvirker hjernen

En gjenganger i nyhetene de siste ti-femten årene er om mobiltelefoner skader hjernen. Strålefaren en ting. Verre er det at mobiltelefonene virker sløvende.

Antall telefonnumre jeg har lært meg utenat dette årtusenet? Visstnok null! Det kan selvsagt ha sammenheng med at jeg er en smule eldre enn i forrige årtusen. Men jeg velger å tro at årsaken er mobiltelefonen jeg stort sett alltid har med meg. Jeg husker ikke lenger telefonnumre, jeg slår dem opp på mobiltelefonen. Noen ganger kan jeg ringe direkte uten i det hele tatt å se telefonnummeret.

Når jeg for å spare penger ringer fra fasttelefonen, må jeg som oftest taste inn numrene. Da  blir det som oftest til at jegEn annen ting er avtaler og møter. Før måtte jeg huske disse. Nå legger jeg dem bare inn i telefonen, eventuelt sørger for å få tilsendt SMS med påminnelser.

Jo, mobiltelefonen har nok utvilsomt påvirket hjernen min. Jeg er blitt sløvere; gidder ikke lenger anstrenge meg for å huske :-(

 

Lovlighet av provokasjoner

Nettavisen skriver om hvordan Politiet i Dallas fanger biltyver på en helt spesiell måte. De setter ut fristende biler og venter på at noen skal prøve å stjele dem. Sitat fra slutten av artikkelen:
En samtale med Riksadvokaten fastslår at denne metoden er uaktuell for Norge.

- Politiet kan ikke bruke en metode som fremprovoserer en straffbar handling, som ellers ikke ville blitt begått, sier førstestatsadvokat Morten Holmboe ved Riksadvokatens kontor til TV 2 Nettavisen.

Han kan videre opplyse at dette følger blant annet av en høyesterettsdom av 1993 der politiet ville fange pirat-taxier ved å praie tilfeldige biler og spørre om å bli kjørt hjem.
Så over til Aftenposten som melder at 15-åring fikk kjøpt øl på rusfri konsert; sitat:
Kontrollen på lørdag ble foretatt av Juvente, som er kjent for å bruke provokasjon som metode når de avslører ulovlig alkoholsalg.

Tre personer over 18 år var vitner. Én av dem fotograferte serveringen. Bildene er også sendt til både kommunen og politiet.
Tre voksne personer (mis?)bruker altså en mindreårig til å fremprovosere en ulovlig handling!?

PS: Legg merke til den første setningen fra Nettavisen! I følge den er det altså samtalen som fastslår noe, ikke riksadvokaten.

 

Romsås Cup 2006

Jeg har tidligere blogget om Romsås Cup 2004 (uten bilder) & 2005 (med bilde). Sist helg var jeg speaker under Romsås Cup 2006. Fikk også tid til å ta en del bilder; noen av dem har jeg lagt ut her.

Og hvordan gikk det? Alle 72 kamper ble startet, og alle 72 kamper ble avsluttet. Været var kanskje litt for godt? Det virket som om varmen gjorde at det ikke var fullt så mange tilskuere som tidligere år.

Selv hadde jeg min vanlige kvote med tabber:Så vidt jeg husker, ble hele første omgang spilt før noen fikk dratt på plass det målet. Pussig!? Det bør nevnes at den finalen var for de minste jentene. Og det var der jeg gjorde den største tabben av dem alle. Denne finalen skulle vært på 2x15 minutter. Det var først da kampen var over, at jeg ble klar over at jeg bare hadde latt dem spille 2x10 minutter. Heldigvis var det visst ingen andre som oppdaget dette. Ikke vet jeg hvordan man skulle ordnet opp i eventuelle protester. (Og nå antar og håper jeg det er for sent å levere inn slike protester!)

Heldigvis var det ikke bare dumme ting jeg gjorde. For eksempel fikk jeg for første gang koblet til en MP3-spiller. For fremtidige turneringer vil musikken gå av seg selv; kun snakk om å laste inn låter, starte spilleren før første kamp og slå den av om kvelden. Det eneste problemet var at låtene hadde forskjellige lydnivåer. Siden det alltid er noen som mener at musikken er for lav, samtidig som andre mener den er for høy, ble det mye justering opp og ned.

Pokalen kom opp i bua slik at folk kunne beundre den. Og siden jeg tok bilde av den, kan alle nå beskue også bildet av meg selv i gjenskinnet. (Ja, jeg vet jeg ble lang i maska!)

Av de bilder jeg ikke fikk tatt, var av en slåsskamp på lørdag. (Jeg hadde en pausetur i skogen.) Like greit var kanskje det? Begge de involverte lagene ble disket, tre spillere ble utvist for resten av turneringen, og det var det!

For første gang noensinne oppdaget jeg at en gruppe tilskuere stod bak sidelinjen i stedet for på den. Men ellers var det stort sett det samme som tidligere år. Alle vil se litt bedre enn de som står ved siden av. Alle går litt fremover, og alle står da på eller over linjen. Er det rett og slett ikke i stand til å innse at hvis alle stod et par meter tilbake, så ville:Men, nei, hver gang jeg er til stede på slike fotballkamper, så mister jeg litt mer av troen på mennesket som et rasjonelt vesen.

At det var varmt, viser vel bildet til venstre. En ting er den nye og temmelig originale måten å ha på seg en fotballtrøye. (Også noe jeg aldri før har sett på en fotballbane.) Men legg også merke til hvordan det støver rundt bena på spilleren.

Noe av det mest spennende var vanningen av grusen. Barna frydet seg over å bli søkk våte av det iskalde vannet.

Tilsvarende entusiasme så man hos tilskueren til høyre i bildet til høyre. Det er første gang jeg har sett noen har klart å dra i gang bølgen under Romsås Cup. Hadde vi hatt fire-frem flere av samme typen, ville dette blitt Norges heftigste fest uten alkohol.

Dessverre var det to skader som medførte at spillerne måtte bæres av banen. Den siste, i kvinnefinalen, så litt alvorlig ut. Selv måtte jeg dermed blåse av en omgang i bronsefinalen samtidig som jeg måtte la den første omgangen i finalen gå i åtte minutter til. Så veldig krevende var det kanskje ikke? Men jeg var glad jeg ikke møtte opp bakfull denne søndagen.

Og som vanlig benyttet jeg sjansen til å spise mye grillmat. Det var bare å rope ned til en av funksjonærene om at jeg var sulten, og dermed fikk jeg opp både mat og drikke. Dvs. det var noen som stusset litt da jeg fikk meg min fjerde grilltallerken i løpet av lørdagen. (Men det bør nevnes at jeg rakk bare to frokoster den dagen.)

PS: For ordens skyld, nok en gang, bildene til Romsås Cup 2006 ... og 2005 ... og 2004.

 

Det står alltid et tog

Oslo i går, 12/6-2006. Litt før tretiden. Varmeste dagen så langt i år. Ved Sjølyst stod det et vestgående tog bom stille. Det var et par hundre meter før en stasjon. (Skøyen?) Kan ikke vært særlig gøy for passasjerene.

Hvorfor stod toget der? Antageligvis rødt lys. Hvorfor rødt lys? Ha'kke peiling. Hvor lenge stod det der? Ha'kke peiling.

PS: Legg merke til at mesteparten av toget står i skyggen. En omtenksom konduktør? Eller omtenksomme planleggere som satte opp lysanlegg akkurat der? Eller bare en helt alminnelig tilfeldighet?

2006-06-12

 

Skyggen fra en jord

Sist lørdag kveld, 10/6-2006. Solen har gått ned i vest. I øst stiger det opp en skygge:
Så vidt jeg skjønner, ser vi skyggen fra jorden opp mot himmelen. Her med forsterkede kontraster:
Av de bilder man ikke finner på hjemmesidene til The Flat Earth Society!?

2006-06-09

 

Populær pupp

Aftenposten har ei side hvor de presenterer Bildeglimt fra hele verden. En av disse seriene er Hett på Brasil-trening. Tre steder på den samme siden har de en referanse til denne serien.

Én side; én pupp; tre bilder :-)

 

Mistenkelig pris

Skjermdumpen er fra forsiden til Dagbladet.no. Jeg stusset litt på en ting i den artikkelen. De skriver bl.a. om at australske Susan Michaelis startet flygerutdanningen sent, men ... med så sterke faglige resultater at hun mottok australske luftfartsmyndigheters Sir Donald Memorial Trophy i 1987. Er det ikke slik at tittelen Sir alltid skal brukes foran fullt navn? Det å kalle en pris opp etter en fyr uten å bruke fullt navn, virker litt merkelig.

Det eneste relevante treffet jeg fikk på søk etter Sir Donald Memorial Trophy, var The Sir Donald Anderson Award. Men den prisen er det ingen Susan som har fått.

Betyr det at artikkelen er feil? Nei, ikke nødvendigvis. Noen unøyaktigheter må man alltid kunne forvente. For alt jeg vet kan det være at dama i '87 fikk en pris med det merkelige navnet.

Men det er jo lit påfallende hvordan avisa måtte dra til den andre siden av kloden før de fant en blond og vakker dame de kunne skrive om. Legg merke til at det var to journalister som skrev artikkelen hvor det bl.a. også står:
Dagbladet.no møtte Susan Michaelis for noen få uker siden.
Men likevel bruker de et privat foto av dama!?

 

Astronomien blir mer og mer spektakulær

Knut Jørgen Røed Ødegaard har tydeligvis blir rikssynser for alt som har med astronomi og gjøre. Og hver gang det skjer noe, er det selvsagt snakk århundrets eller livets største opplevelse.

Det er klart, man kommer ikke frem i dagens media med å være nøktern!?

Og nå har det skjedd noe enda mer spektakulært. I følge Nettavisen var det snakk om - Tidenes romobservasjon.

 

Min bloggkarriere for ITavisen

For litt over to måneder siden begynte jeg å blogge for ITavisen. Jeg fikk betraktelig flere lesere på den måten.

Noe av det jeg skrev, var gjenbruk fra min egen blogg. Men jeg prøvde å skrive enda litt kortere. 

Jeg fikk også god oversikt over antall lesere; lærte også en del om hva det er som fenger.

Antall kommentarer var høyere enn i min egen blogg; mange av dem virkelig gode. Jeg har så langt bare kommet med én kommentar tilbake. Støynivået på nettet er høyt nok; blir ikke lavere om jeg ikke kan ta i mot kritikk uten å måtte svare.

15 artikler ble det til sammen:Og videre? Tja, da jeg sist helg prøvde å blogge artikkel nummer 16, fikk jeg ikke logget meg på. Jeg har bedt om få tilsendt passord, og fikk den automatiske tilbakemeldingen:
Nytt brukerpassord opprettet og sendt!
Intet passord mottatt så langt. Så langt heller ingen svar på eposter jeg har sendt om dette. Men, selvsagt, jeg kan alltids ta en telefon, eller sende et fysisk brev. Også mulig å møte opp i egen person og spørre om det er snakk om tekniske feil, eller om jeg rett og slett har fått sparken.

Uansett er det også et alternativ for meg å bruke fritiden min til litt andre ting enn å blogge enda et sted :-)

PS1: En annen sak var at det var litt slitsomt å blogge uten å gjøre det direkte ved å sende epost fra Thunderbird.

PS2
: Først nå oppdaget jeg at jeg har brukt PLUSTELIG i en av titlene. Dvs. det var ordsjekken til Thunderbird som oppdaget dette før jeg sendte denne eposten av gårde.

2006-06-08

 

Forskjell på folk

I går blogget jeg om hvordan kronprinsen håndterte sverdet sitt på offentlig sted i Oslo sentrum

Senere på ettermiddagen kom jeg over en notis i Aftenposten om en fyr som ble arrestert fordi han bar på sverd på et offentlig sted i Oslo sentrum.

Før jeg bastant slår fast at det er forskjell på folk, bør jeg kanskje vise til § 4 i Lov om skytevåpen og ammunisjon m.v. Sitat fra begynnelsen:
Denne lov gjelder ikke for skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon som er bestemt for eller tilhører Forsvaret eller politiet.
Da har jeg kanskje fornærmet kongehuset med å påstå at sverdet var kronprinsens!?


2006-06-07

 

Samma kan det værra?

Skjermdumpen til venstre er fra forsiden til Aftenposten. Jeg ble litt nysgjerrig på den ordenen.

Hvem fikk den? Hva slags orden? Og hvilken prestasjon var det som lå bak; verdig nok til en spansk orden? Jeg klikket meg inn på artikkelen, og fant intet. Kun masse dill-dall om vær og moter.

Kanskje videoen inneholdt noe mer informasjon? Men, nei, kun fine folk som gikk over slottplassen, fine folk som hilste på andre fine folk og masse fin usynkronisert musikk i bakgrunnen. Det var som om journalisten demonstrativt fikk frem at samma kan det værra!?

PS: Legg merke til bildet til høyre, fra videoen! Prinsen er med på å plukke opp noen blomster som en dronning har mistet. Kanskje han fikk ordenen fordi han husket på å bruke venstrehånden for å løftet opp sverdet mens han bøyde seg ned?

 

Høyt hevet over den gemene hop

I NrK er det minst én ansatt med selvironi. Sjekk bare den herlige innbydelsen jeg fikk tilsendt!

Nå tviler jeg på om jeg faktisk var innbudt. Se bare på mottagerlisten! Kun NrK-ansatte før mitt navn snek seg inn på slutten. Virker som om avsenderen ikke helt hadde oversikten da jeg kom med blant de andre utvalgte :-)

PS: Sitat fra kildekoden til den HTML-formaterte eposten:
X-MimeOLE: Produced By Microsoft Exchange V6.5.7226.0
De som bruker slike M$-produkter, må tydeligvis forvente at ting kan komme på avveie!

 

Merkelig assistanse

En brikke jeg fant i går. En gang i tiden har det kanskje hengt noen nøkler der. Men de var borte nå.

I teksten rundt står det en oppfordring om å legge greia i nærmeste postkasse. Litt pussig formulering, kanskje? Hva hvis det i stedet for IN THE NEAREST MAILBOX hadde stått IN A MAILBOX? Ville man risikert at folk kjørte lange strekninger for å unngå  legge den i nærmeste postkasse?

Og hva hvis det ikke passer med den nærmeste postkassa? Jeg skal f.eks. den andre veien; godtar de at jeg legger den i nest nærmeste postkassa? :-)

Uansett er det vel ikke mye poeng i å sende denne i posten siden nøklene er borte?

PS1: Jeg nevnte denne brikke for en ansatt i DnB NOR. Han stusset på at brikken var rund og at det ikke stod DnB NOR Assistanse på den. Tydeligvis en gammel modell!

PS2: Kanskje like greit at jeg sender dem en epost med informasjon om at jeg har funnet en nøkkelfri brikke med den angitte koden? Det ville vært mye lettere for meg. Men, tja, ingen epostadresse på websiden deres. De vil vel ikke ha tilsendt noen epost?

2006-06-06

 

Glemte politiet å spørre om førerkort?

En lokalavis for Asker og Bærum har en morsom artikkel: Gjenkjent av naboen:Sitat:
Dermed fikk 30-åringen dobbelt forelegg; for kjøringen og fordi han nektet å oppgi personalia.
Merkelig! Hadde han ikke førerkort? Nektet han å vise det? Da skulle han vel hatt tredobbelt forelegg!?

 

Blandete signaler fra Telio

Fikk et epost fra Telio med tilbud mobiltelefoni. Prisene var lave, og jeg er fristet.

Men det å sende en epost til en kjær kunde med ikkesvar som avsender!?

PS: En annen sak er at jeg har brent meg før med på å stole falsk reklame fra dem - Ikke helt gratis med Telio likevel.

 

Fortsatt sne i Oslo

Trist syn fra Alnabru i går, 2. pinsedag.

Den hvite sneen som lavet ned på veiene, tidligere i år,  har tydeligvis blitt fraktet dit.

Siste spor av vinteren. Fristet ikke til noen skitur :-(

 

Hva slags blomst er dette?

På Alnabru i går, like ved Østre Aker kirke. En rød blomst stakk opp fra buskaset. Hva slags?

Selvsagt vokste den midt blant brennesle og andre ting jeg ikke hadde lyst til å komme borti. Og selvsagt hadde jeg kortbukse på meg under denne sykkelturen. Men takket være forsiktig gange og ubarberte legger, kom jeg bort til den og fikk tatt noen bilder. Legg merke til den rare knollen til venstre for blomsten! Så ut til å være en del av den samme veksten.

PS: På nært hold var ikke blomsten fullt så fin som på avstand. Men fortsatt ganske herlig å se på. Og man kom ikke i nærkontakt uten å risikere å brenne seg. Minner litt om diverse damer!?

2006-06-05

 

Mynter er av metall, og metall er tungt

Sitat fra Nettavisens Bommen skapte lange køer:
- Grunnen til at det ikke er myntmottak på Svinesundsbroa, er at det er veldig dyrt å behandle mynter, sier Gressløs videre.
Det kan jo nevnes at da bomringen i Oslo ble planlagt, glemte de ansvarlige (?) fullstendig at fysiske penger ikke flytter på seg av seg selv. Utgifter til transport av mynter ble derfor ikke tatt med i budsjettet.

 

Merkelig nødutgang

Bildet er fra Risløkka i dag, 2. pinsedag. Under et av vinduene var det et lite grønt skilt:

Nødutgang fra hvor!?

 

Reklamefri skole

En gjenganger i nyhetene de siste årene, er reklame i skolebøker. Bl.a. fant jeg denne fire år gamle saken på SVs hjemmesider; Reklame i skolebøker, sitat:
SV la fram forslag, sammen med Senterpartiet, om lovforbud mot reklame i skolebøker i grunnskolen og videregående skole, men fikk bare Arbeiderpartiets støtte.
Nå har disse tre partene fått flertall på Stortinget. Altså burde vel være mulig å fremme saken på nytt med litt bedre håp om suksess? Men hva skjer så? Erfaringene fra det såkalte reklamefrie NrK viser vel veien? Websidene er fulle av reklame. Og ved å døpe om reklame til sponsing, er det tydeligvis bortimot fritt frem også på TV-skjermene.

Allerede nå har DnB NOR brukte sponsortrikset for å reklamere for seg selv i skoleverket; sitat fra en pressemelding:
Hovedsponsor for Ibsen-året 2006, DnB NOR, deler nå ut Ibsen-temahefter ...
... Temaheftet «Ibsen i vår tid» vil i tillegg til å bli delt ut til niendeklassene...
... Temaheftets siste kapittel inneholder en konkurranse hvor ...
En annen mulighet for å få inn reklame, ser man på trøyene til FC Barcelona. Offisielt er draktene deres reklamefrie. Men legg merke til den lille logoen de har på trøyene! Skulle  vært morsomt å sett hvor mye fotballklubben har betalt for disse draktene. Selv har jeg mine små mistanker om at det er snakk om et temmelig stort negativt beløp.

Skal vi gjette på at om en ti års tid vil de beste og billigste skolebøkene komme fra DnB NOR-forlaget AS?

PS: Fra begynnelsen på en artig side:
In 1964 the eminent physicist Richard Feynman served on the State of California's Curriculum Commission and saw how the Commission chose math textbooks for use in California's public schools.
Anbefales!

2006-06-04

 

Det holder ikke bare med hue'

For et par år siden var det et oppslag om en fyr som var blitt påkjørt av en syklist i Nordmarka. Journalisten hadde klart å få tak i både syklisten og offeret. Syklisten beklaget det som hadde skjedd, og forklarte også hvordan det hadde skjedd. Offeret lurte på hvorfor ikke syklisten hadde varslet med bjella når han så hva som var i ferd med å skje.
- Dessverre, svarte syklisten, - så selges ikke slike sykler med ringeklokker!
Jeg irriterer meg fortsatt over at journalisten ikke fulgte opp med spørsmål om hvorfor ikke syklisten hadde ropt. Enda mer irriterer jeg meg over at ingen påpekte at en ringeklokke faktisk var og er påbudt utstyr på sykler. Om det er lov å selge sykler uten ringeklokker, vet jeg ikke. Men det er uansett forbudt å bruke sykler før ringeklokker er kjøpt montert!

Tilsvarende irriterer jeg meg litt over en plakat noen har hengt opp ved forskjellige innfarter til Lillomarka. Ingen ringeklokke på den sykkelen heller!?

 

Willoch fikk rett

Rett etter kommunevalget i 1995 kom det opp et forslag om (mol)bomring i Oslo. Den ble vedtatt, bygget og satt i drift innen det neste kommunevalget.

En av de mange som kom med kritiske kommentarer, var selveste Kåre Willoch. Med tanke på løftebruddene i forbindelse med Lier-bommen,  luftet han faren for at også bommene i Oslo kunne bli stående lenger enn det som var planen.

Kommentarene fra hans partivenner i Høyre var temmelig indignerte.
- Klart man kan stole på de løftene de kommer med!
- Selvsagt skal bommene rives innen den lovte datoen!
Hva skjer? Det ser ut som det blir minst 20 nye år med bomring. Og nå holder Willoch kjeft!?

 

Tre menn i fengsel

En vits fra news-gruppen rec.humor.funny, 25/3-2006:
Three gas station owners report for their first day in prison. The prison guard asks one of them, "What are you in for?" He replies, "The government says I charged customers more for my gasoline than other gas stations. I'm in for price gouging."

The guard looks at the second man. "And you?" He answers, "I charged less for my gasoline than everyone else. I'm in for anti-competitive pricing."

The guard looks to the third. "And you?" He shrugs. "I charged the same price for my gasoline as all the other gas stations. I'm in for collusion."
Med tanke på de forhøyede bensinprisene i USA, var nok dette tidsaktuelt. Men dette minner utvilsomt om diverse andre tre-menn-i-fengsel-vitser. Man finner igjen denne, og flere andre på en side med slike vitser. Der er også den kanskje mest kjente tre-menn-i-fengsel-vitsen; fra Sovjetunionen:
First prisoner: I'm in here because I supported Gronsky.

Second prisoner: I'm here because I opposed Gronsky. (Turns to 3rd prisoner) Why are you in?

Third prisoner: Well, I AM Gronsky
.
Men tilbake til vitsen om bensinprisene. Den eldste versjonen jeg har funnet frem til, er en del av en tale Ayn Rand holdt i desember 1961 om America's Persecuted Minority: Big Business. Sitat:
Under the antritrust laws, a man becomes a criminal from the moment he goes into business, no matter what he does. If he complies with one of these laws, he faces criminal prosessions under several others. For instance, if he charge prices some bureaucrats judge as to high, he can be prosecuted for monopoly, or rather for a successful "intent to monopolize"; if he charges prices lower than those of his competitors, he can be prosecuted for "unfair competition" or "restraint of trade"; and if he charges the same prices as the competitors, he can be prosecuted for "collusion" or "conspiracy."
Vi får vel anta at hun mente det humoristisk!?

 

Hvor lovlige er disse skiltene?

Ble liggende bak en Statoil-bil ved Økern 24/5. Jeg stusset litt på de skiltene nederst.
Betyr det at man ikke har lov til å passere bilen på høyre side? Kan slike skilt være juridisk bindende? Har Statoil tillatelse til å bruke slike offentlige skilt på sine biler?

PS: En annen sak er selvsagt om det er særlig smart å passere slike biler på høyre side!?

2006-06-03

 

Burde ikke han ha erklært seg selv inhabil?

En et par dager gammel agurk fra Rogalands Avis om en nakenstrand i Stavanger; Naken prøveordning. Noen morsomme sitater der, først denne:
– Vi stemte mot forslaget fordi det er så få strender i Stavanger, og vi ønsker ikke å reservere et område for noen. Selv om alle kan gå der, så er det ingen som gjør det, sier Odd Jo Forsell (H).
Skal man tolke det at de ikke ønsker å reservere et område for noen, betyr vel det at naturister er velkomne på alle badestrender!?

Setningen med at alle kan gå der, så er det ingen som gjør det, skjønte jeg ikke.

Et annet sitat:
– Jeg bruker selv området mye. Holmen er et av stedene jeg går. Gjør jeg det nå med klær, blir jeg stemplet som en gammel gris, sier Nordal Torstensen (Pp).
Hva han tror andre vil tro om ham, får så være. Men hvis han mener at hans egne turtilbud blir svekket, burde han ikke ha erklært seg selv som inhabil i denne saken?

 

Hverken luftig eller gåtur eller sveving

Den forminskede skjermdumpen er fra Nettavisens Luftig gåtur. Litt merkelig ordvalg, kanskje?

Luft er det svært lite av der oppe over atmosfæren.

Gåtur er det vanskelig å få til når man er vektløs.

Og er det riktig å skrive at man svever når man befinner seg i bane rundt jorden!?

 

Både ball og pegg i lufta

Til venstre et bilde jeg tok i dag av herr Ghosh. Dette var på hull fire under en runde på banen til Groruddalen Golfklubb.

Bildet i seg selv er ikke all verden. For eksempel holdt jeg kameraet skjevt.

Men jeg fikk med både ball og pegg i fritt svev.

PS1: Ballen gikk lenger enn peggen :-)

PS2: Jeg prøvde ta bilde av selve svingen. Ikke lett! Som oftest blir slike bilder tatt litt for tidlig eller litt for sent. Dette bildet ble tatt litt for sent.

 

Kaffekontrast

Filterkaffe ute i sola tidligere i dag. Til venstre et forminsket utsnitt av et bilde jeg tok. Til høyre et kontrastforsterket utsnitt av det samme bildet.

Hva er det vi ser? Fett? Uansett så trengte jeg kaffen. Og den smakte godt. Og jeg takket ja til påfyll etter at den var drukket opp :-)

2006-06-02

 

Snill dame på Lilloseter

Trimtur til Lilloseter i dag. Jeg tok med nøkler, MP3-spiller, kamera og mobiltelefon. Vann? Nei! Penger? Nei!

Når jeg endelig kom meg opp dit, var jeg mildt sagt tørst. Ikke hadde det hjulpet om jeg hadde penger. På Lilloseter er det stengt på fredager.

Heldigvis fikk jeg hjelp fra oven. Mens jeg satt på benken og prøvde å få igjen pusten, var det et vindu som åpnet seg over meg. En dame holdt på å vaske vinduer. Jeg bad pent om å få noe å drikke, og hun kom ut med en kopp vann til meg. Hurra for alle snille damer :-)

PS: Jeg fikk også et par gode tips om hvordan man skal vaske vinduer. Hun kom også med velbegrunnet råd om at jeg bør ta med meg noe å drikke på slike turer. Skal prøve å huske!


 

Hva er en fakk?

Dagens nyord, for meg, er fra et skilt over inngangen til Stovner senter:
Har det kanskje en sammenheng med verbet å fakke!?

 

Også kulturministeren er en smule naiv

VG skriver om hvordan Kulturminister Trond Giske, ..., er rystet over hvordan Narvesen vil møte seddelforbudet på spilleautomater.

Han er altså rystet fordi de som driver disse automatene hjelper kunder med å veksle inn sedler slik at de kan få mynter å spille for. Det er godt mulig dette er stikk i strid med intensjonen bak seddelforbudet. Hva så? Hvorfor tror han at noen i første omgang har satt opp disse automatene? De har intensjon om å tjene penger! Hva hadde han forventet at de skulle gjøre? Passivt se på at omsetningen og fortjenesten minker for ikke å gjøre kulturministeren rystet!?

PS: Tro hvor lang tid det tar før vi får melding om det første ranet av en pengeveksler?

 

Den plenen vil leve farlig

Det tre dager gamle bildet er fra Grorud. I forbindelse med et nybygg, har det kommet en rundkjøring. Dette er på bunnen av en lang bakke opp til Romsås.

Folk på vei til Romsås kan se frem til en lang og seig tur oppover.

Syklister på vei nedover har ofte høy hastighet.

Den grønne linjen markerer hvor noen planleggere har tenkt seg at folk skal gå og syklister skal sykle.

Den røde streken markerer en svært så sannsynlig snarvei :-)

 

Ikke spesielt godt gjennomtenkte bekymringer

Tidligere i år blogget jeg min bekymring over kamuflasjeeffekten med hvite ski på sommerføre. Senere i år fikk jeg en tilsvarende dumhet i hodet mitt da tok på meg kontaktlinser.
- Dette kan ikke være lett for blinde, tenke jeg.
Finnes det noe navn for slike absurde dumheter?

Den siste slike dumheten kom for tre dager siden. Det var en lift i nærheten av noen ledninger. Jeg så opp, og tenkte som følger:
- Hvis noen er der oppe når den faller mot ledningene, så kan de få problemer?
Men selv uten ledninger, kan et slik fall medføre visse problemer!?

2006-06-01

 

Å shave

Skjermdump fra en webside jeg kom over nå.

Nok et engelsk ord på vei inn i det såkalte norske språk!?

 

FrP som folk flest

En fyr i FrP beviser at han er som folk flest. Dvs. en smule naiv. Sitat fra Krever avslag i NRK-lisensen:
FrPs Ulf Erik Knudsen mener TV-seere må få deler av NRK-lisensen tilbakebetalt etter langvarige stopp i programtilbudet. Han mener NRK ikke leverer det de tar betalt for om programtilbudet stopper.
Jeg er slettes ikke uenig i det han hevder. Men han glemmer det formelle grunnlaget for lisensen. Det er en avgift for å ha et fjernsynsapparat.Det har jo vært tilfeller hvor folk i Norge kun fikk inn svensk TV. De spurte pent om de i stedet kunne betale svensk lisensavgift. De var også temmelig naive :-(

Konklusjon? Ansatte i NRK kan streike til dommedag. Lisensavgiften skal likevel betales!

 

Tegn på liv på en planet

Bildet til venstre er en klar indikasjon på liv på en planet.

Dvs. nærbilde av noe pollen i det sydvestre hjørnet av badedammen, 1/6-2006.

Ikke skjønner jeg hvordan slike mønstre oppstår!?

 

Ban co mot loi cam on tu CHF

Et tegn på at kommunismen er død: fikk en spam fra Vietnam!

PS1: Hvordan vet jeg at denne dritten kom derfra?Websiden det blir reklamert for, så også vietnamesisk ut.

PS2: Thunderbird hadde mistanke om at dette var spam. Men filterprogrammet mitt klarte ikke å luke det ut :-(

Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?