Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2006-04-30

 

Hvordan Allah prioriterer

Til høyre en skjermdump fra Dagbladets Koranenes kirkegård.

70 mennesker døde! Samtidig var den allmektige Allah tydeligvis opptatt med å sikre noen huller i fjellet med mer eller mindre ødelagte papirer!?

 

Amerika er mer enn USA

Bolivia, Cuba og Venezuela har inngått en trilateral handelsavtale som skal demme opp for amerikansk innflytelse i Latin-Amerika.Den absurde skjermdumpen til høyre er fra Nettavisens Trio vil stoppe USA. Med amerikansk innflytelse mener forfatteren tydeligvis innflytelse fra USA.

For en del år siden var det en idrettsbegivenhet i Norge. Fjernsynsreporteren omtalte idrettsutøverne fra DDR som østtyskere. Det likte ikke østtyskerne, og truet med boikott.

Hvordan akkurat den saken ble løst vet jeg ikke. Skulle man i stedet for østtyskeren har sagt noe à la Det-Det-Er-eren? For det er utvilsomt et språklig problem med land som DDR og USA. Man kan ikke si USAisk innflytelse, eller omtale en person derfra som USAianeren. På den annen side går det greit med NASAs raketter?

En viss forståelse har jeg for journalistenes problemer. Men jeg liker ikke helt at de løser problemene med å skrive noe de vet er galt :-(

2006-04-23

 

Når nettene blir lange

En alternativ tittel på denne artikkelen kunne vært Blod, Svette og Golfballer. Det var dugnad på golfbanen i går, 22/4-2006. Noen ofret virkelig blod for å få unna jobben.

Selv var jeg ikke av de som var der lengst. Men jeg hadde utvilsomt den lengste jobben. Jeg og to andre fikk i oppgave å løsne noen nett og frakte dem ned til parkeringsplassen. Disse nettene var festet med strips til en stålwaier. Det var ikke bare-bare å få løsnet disse. Som bildet til venstre viser, gikk det med litt blod i den prosessen.

Når så endelig nettene var løse, kunne vi rulle dem sammen i bunter som vi så bar ned. Selv foretrakk jeg å dra dem nedover. Som bildet til høyre viser, var det ikke lett å få til dybdeskarphet. Og om det ikke var like effektivt, var det i det minste morsommere. Men det så da ut som de som bar buntene, også hadde det litt gøy.

Og ellers? Rett og slett trivelig! Litt merkelig å treffe på folk i april som ønsker godt nytt år. Men slik er det gjerne på en golfbane. Man sier takk og farvel om høsten, og møtes på nytt igjen om våren.

Og hva fant jeg av spennende ting? I fjor fant jeg jo bl.a. en femtilapp. Noen baller fant vi selvsagt da vi løsnet nettene. Men det var først på hjemveien at jeg kom over de fleste ballene. På nordsiden av Trondhjemsveien, dvs. på den andre siden av golfbanen, fant jeg til sammen seks golfballer. Dette er altså baller som noen slo i i fjor, eller tidligere, og som nå dukker opp etter snesmeltingen. Litt skremmende med tanke på trafikksikkerheten!? Som oftest vil dette være baller som har tapt det meste av hastigheten når de kommer opp dit; de vil som oftest bare rulle over veien. Men før eller senere kan det skje noe ekkelt der oppe.

PS1
: Heldigvis var det ingen av mine baller jeg fant der oppe. Jeg klarer uansett ikke å slå så langt.

PS2: OKI-ballen til høyre, med rød stripe, er en såkalt driving-range-ball. Slike baller er det ikke lov å ta med ut på banen. Kan det være at noen har slått den ut fra driving-rangen? Da må en eller annen ha slått langt, svært langt. Det har man heller ikke lov til.

PS3: De ødelagte nettene som vi fjernet, var i enden av driving-rangen. Det var kanskje en fordel å få erstattet disse?

PS4: 64 bilder fra dugnaden er lagt ut på en egen webside: http://home.smartcall.no/rom333/bilder/nr1072-2006-04-22-groruddalen-golfklubb-dugnad/

2006-04-22

 

Pinlig skriveleif

En av fordelene med blogging via epost fra Thunderbird, er automatisk ordsjekk. Men visse feil må jeg selv finne ut av. Her en skjermdump fra en av mine tidligere blogginger; skrivefeilen er uthevet:
Pinlig! Denne feilen lå ute på nettet i hele vinter før jeg tilfeldigvis oppdaget den nå. Hvorfor har ingen andre meldt fra?En annen mulighet er at ingen leser bloggen? Kanskje jeg skal slutte å spørre?

PS1: Skrivefeilen i tittelen er bevisst. Jeg la den inn for å teste om ordsjekkingen også tar med seg temafeltet. Det gjør den ikke! Dette har jeg blogget om tidligere; Hvordan forbli arbeidsledit-it-it.

PS2: Hvordan gikk det med den søknaden? Jeg fikk en bekreftelse på mottatt søknad allerede 20. oktober. Og 163 dager senere, 3. april, fikk jeg avslaget; den originale skrivefeilen var med i returen. I mellomtiden hadde jeg fått vite litt for mye om hvordan den bedriften behandler sine ansatte. Jeg ble ikke deprimert.

PS3: Det er lov å melde fra om skrivefeil på mine websider: rhj@rhj.info

2006-04-21

 

Og jeg som trodde jeg var kjent i Lillomarka

En av de trivelige folka Lillomarka i går, var en fyr fra Kalbakken. Jeg traff ham først på Sinober. Han fortalte om et, for meg, ukjent utsiktpunkt litt vest for Sørskogen.

Veibeskrivelsen han gav meg, var god. Dermed ble det til at jeg traff ham senere ved dette utsiktspunktet. Han viste meg veien de siste hundre meterne. Vel verdt turen!

Vi kunne se det meste av Oslo. Og han pekte og forklarte. Ikke bare var jeg ukjent i Lillomarka. Jeg fikk også vite om ukjente steder ellers i Oslo og omegn :-)

PS1: Oslo med Oslofjorden til venstre i bildet. Helt til høyre kan man så vidt skimte Tryvannstårnet.

PS2: Ja, det samme tårnet som liksom var til salgs 1. april.


2006-04-20

 

Nesten som en slange i et paradis

Lillomarka i dag. Sesongens muligens siste skitur. Mye sol og mange trivelige folk. Mye kunne jeg ha skrevet, og mange bilder kunne jeg ha vist.

Men jeg er trett og jeg er sliten. Nøyer meg med et bilde av et dyr jeg kom over. Ikke spesielt søtt, derimot ganske så trøtt!?

Hva slags orm? Hoggorm, kanskje? Ikke vet jeg, og ikke visste jeg. Dette var av de tilfeller hvor jeg er takknemlig for kraftig zoom. Jeg ville så gjerne ta et nærbilde; men jeg hadde ikke så veldig lyst til å gå nær.

Var dyret levende? Jo, da, selv om krypet lå ganske så stille. Taktikken med å holde seg i ro for å ikke være synlig, fungerer nok bedre hvis man ikke ligger på hvit sne? Stort sett det eneste livstegnet jeg så, var en tunge som stakk ut av og til. Men akkurat det fikk jeg aldri knipset.

 

En stjerne, to stjerner

Skjermdump fra Nettavisens artikkel Første bilde fra Venus-ekspress:
Delvis rett! Venus har en bane nærmere solen enn vår egen planet. Av og til vil planeten være synlig like før soloppgang; av og til vil den være synlig like etter solnedgang. Derfor har den også blitt kalt for aftenstjernen. Men, obs, det er forsatt kun snakk om én planet :-)

2006-04-19

 

Hva betyr glamour?

VG skriver om Aylar Lie: Aylar solgte bilde av egen pågripelse. Ikke bare er hun modell, hun er glamourmodell!

Seks ganger brukes betegnelsen glamour om hva slags modell VG mener at hun er. Men hva betyr dette ordet? Man slår opp, og finner følgende:
glamour -en (utt glamo>r; eng., eg skotsk variant av grammar 'grammatikk', fordi lærdom ble forbundet med magi) magisk skjønnhet, sjarm (som ofte er utvendig) hun har g-
Ja, ha?Kan det være at journalisten kjente godt til definisjonen av ordet? :-)

 

En avisvogn til besvær

Høsten 1987 flyttet jeg til Romsås. Jeg prøvde et abonnement på Aftenposten. Fikk så et tilbud på datidens Arbeiderbladet og prøvde det en periode. Aftenposten var bedre! Jeg hadde nok gått tilbake til dem hvis det ikke var for én filleting.

Jeg mente nemlig at jeg meldt fra til Aftenposten om at jeg ville stoppe abonnementet. Men de fortsatte å sende meg aviser. Da de endelig stoppet med det, sendte de meg en regning for disse ekstra avisene som jeg ikke hadde bedt om. De ville ikke svare på konkrete spørsmål fra min side. Jeg fikk kun standard svada tilbake med trusler om inkasso hvis jeg ikke betalte. Så mye penger var det ikke snakk om, så jeg betalte. Men jeg lovte meg selv at jeg ikke skulle abonnere mer på den avisen før jeg fikk disse penga tilbake.

Selvsagt har jeg aldri sett noe mer til de penga. Grovt sett har jeg dermed spart minst et halvt hundre tusen kroner på å ikke abonnere på Aftenposten i årene som har gått siden da. En annen morsom ting er at jeg har hatt en praktfull unnskyldning på lager hver gang noen senere har prøvd å selge meg et abonnement. Selvsagt har ikke disse selgerne noen myndighet til å betale meg tilbake penger. Og dermed får de heller ikke solgt meg abonnement.

Hvilken konklusjon kan man trekke fra dette; rent bortsett fra at jeg er en sær og vanskelig kunde? Jo, at Aftenposten muligens mangler et system for toveis kommunikasjon i salgsapparatet. Selgerne får sikkert mye informasjon fra ledelsen om hvordan de skal selge aviser. Men har de et system for at ledelsen kan få informasjon fra selgerne? Ingen av de selgerne jeg har vært i kontakt med, har så langt vist noen som helst interesse for hvorfor jeg ikke vil abonnere. Salg eller ikke salg, der og da, er det eneste de er interessert i.

Noe lignende gjelder kanskje også for distribusjonen. Her på Romsås er det stadig avisvogner henslengt. For noen år siden tipset jeg et avisbud jeg kjente om en slik vogn som lå i en grøftekant. Han var totalt likegyldig. De siste månedene har det også i borettslaget mitt stått et par vogner hvor låsene er brutt opp. Hver dag går det to avisbud gjennom borettslaget. De må da se disse vognene. Men de gidder ikke si fra, og vognene blir stående. Nå forsvinner de nok snart i forbindelse med vårdugnaden.

I mellomtiden har barna stor glede av å leke med dem. Ja, minst én voksen også. Selv hadde jeg stor nytte av en av disse vognene på mandag. Jeg skiftet fra vinter- til sommerdekk på bilen. Å bære slike hjul et par hundre meter, er tungt. Slike vogner viste seg å være meget godt egnet for transport av dekk :-)

 

Møteplikt?

Oppslag i gårsdagens VG: Jagland refser Hagens påskeferie; sitat:
- Vi har fastsatte ferier i Stortinget, slik det er for alle andre arbeidstagere. Det er det vi bør holde oss til. Når det er møter, bør vi møte på jobb, sier Jagland til VG.
Interessant! Betyr det at det nå blir slutt bilder av en stort sett en tom sal i Stortinget når de har møter der!?

2006-04-18

 

Fordelen med å skifte dekk selv

P4 hadde i går nyheten Bytt til sommerdekk selv; sitat:
- Mange av disse bruker muttertrekker og ikke momentstav når de monterer hjulene igjen. Det fører til at boltene sitter så fast at folk ikke får dem løs igjen, sier Engebretsen til P4.
Et annet problem oppdaget jeg kvelden før. Jeg satt på i en bil hvor det kom rare lyder fra dekket bak. Selv har jeg nylig hatt problemer med bakhjulslageret på min egen bil, så jeg var litt var for slike lyder. Men denne gang var lyden annerledes. Dessuten forsvant den når sjåføren brukte bremsen. Det at han dagen før hadde byttet dekk på en bensinstasjon, tydet kanskje på at hjulet satt løst!?

Jo, vi sjekket dette. Mutterne var løse. Vi stramma dem til, og ulyden forsvant. Vi sjekka også de andre hjulene. Ca. halvparten av mutterne var løse. Et sted var det mutter som var borte! Skremmende!

2006-04-08

 

Umu kashana wa mabele ta langwa nshila

Den forrige bloggingen om kassalappen gjorde at jeg kom på noe jeg opplevde for noen år siden. Man kan trygt si at jeg ble misforstått. Dette skjedde i Oslo sentrum, på Eidsvolls plass, rett foran Stortinget. Det var i sommerhalvåret, og det var varmt. Fullt av folk der. Noen satt og noen bare stod der. Selv var jeg i ferd med å krysse plassen da en mobiltelefon ringte.

Dette var telefonen til en jente foran meg. Hun tar opp mobiltelefonen fra lomma og begynner samtidig å gå raskt ut mot kanten av plassen. Det hun ikke registrerte, var at hun sammen med telefonen dro opp femtilapp.

Det var flere enn meg som så dette. Men siden jeg var på vei mot midten av plassen, kom jeg frem først. Jeg plukket opp pengeseddelen fra bakken og gikk bort til jenta. Hun stod da med ryggen mot meg.

Jeg dunket henne forsiktig på skulderen. Hun snudde seg mot meg. Jeg viste frem seddelen. Hun snudde seg irritert vekk igjen.

Det var flere som hadde fulgt med på dette. En fyr begynte å le.
- Jeg hadde beholdt den, sa han.
Jeg nikket samtykkende på hodet, og gikk. Ingen så noe galt i det.

PS: Tittelen på denne artikkelen? Sitat fra Wikipedias artikkel om Bemba-språket:
Umu kashana wa mabele ta langwa nshila: Meaning: "You can not easily offer directions or guide a grown young maiden (with breasts)." This saying implies that however good the advice is that you would try to give a young lady, it will be scoffed at by her. Her perception is that you have a vested interest in her.
Jeg vet ikke hva ordet scoffed betyr. Men jeg kjenner meg liksom igjen i begrepet scoffed at by her :-)

 

Av og til er det lønnsomt å gi seg

En av mange regler jeg prøver å følge i livet, er å gi meg hvis jeg tjener penger på det. Ikke bare sparer jeg penger, men også mye tid og bryderi. Og det ser visst ut som om folk flest liker at jeg gir meg!

MENY på Grorud, 6/4-2006. En ny og trivelig kassadame bad meg å betale hundre-og-noen-og-femti kroner. Jeg mener jeg gav henne 155,-.

Deretter ventet jeg på at hun skulle gi meg noen småmynter tilbake. Men i stedet henviste hun meg til vekslingsautomaten. Den gav fra seg litt mer lyd enn forventet. Noe var utvilsomt galt.

Da jeg spurte henne om dette, trakk hun bare på skuldrene. Jeg har for lengst lært at det nytter ikke å diskutere med damer som mener de har rett. Og for alt jeg vet, gjorde hun det som rett var. At automatikken kanskje sviktet, var jo ikke hennes skyld?

Jeg la kvitteringen og myntene for seg selv i lommeboka. Vel hjemme, i ro og mak, ser det ut som om automaten var litt vel snill. 34,- kroners fortjeneste!?

PS: Jeg vet, eller har grunn til å vite, at jeg har fått for mye penger tilbake. Altså er ikke disse penga mine. Epost skal bli sendt. Man er da lovgyldig!

 

Hva har jeg spist?

I går avsluttet jeg en pakke salami.

Like etter leser jeg at det er blitt omsetningsforbud for slikt; Ny liste med potensielt livsfarlig spekemat.

Ja, ja, da slapp jeg å lure på om jeg skulle våge å spise det jeg hadde i igjen i pakka.

Spist er spist :-)

PS: Koden nederst, L 6064, er visst ikke med på Liste over tilbaketrukne produkter (PDF)

2006-04-07

 

Strålende leilighet på Romsås

Fuktig i lufta i går. Etter et par møter, ble det på kvelden en rusletur halve Romsås rundt. Kom da over et strålende fotomotiv.

Bildet til venstre ble tatt med blitz; ingen god idé. Men man kan skimte at det er en blokk der!?

Bildet til høyre var med nattstilling og god støtte til kamerat.

Dvs. jeg burde nok hatt stativ. Man kan se at jeg klarte ikke holde kameraet helt i ro. Men det var sent, og jeg var trett!

2006-04-06

 

Hvilken generalsekretær ligger her?

Til venstre en bildegåte fra Grorud kirkegård i går. Hvilken tidligere generalsekretær i FN, med kone, ligger gravlagt her?

Løsningen til høyre.

 

Menn i orange

Ikke av de syn man liker å se i disse tider med både terror og fugleinfluensa!

Heldigvis var det forhåpentligvis bare snakk om en øvelse hos Sivilforsvaret på Grorud.

I så måte var det vel et betryggende syn, tross alt? :-)

2006-04-05

 

Tegn på sosiale tragedier

Jeg har hørt om gjeldsslaver som, etter år med problemer, endelig kommer seg til en veileder. Da kan de ha med seg poser fulle av ubetalte regninger og krav. Disse posene setter de fra seg og trekker et lettelsens sukk.

De er selvsagt ikke kvitt problemene, og det er det vel ingen som tror at de tror. Men da har de vel i det minste kommet litt på vei. For en gangs skyld er det noen andre som vil se på problemene, uten baktanker om hva de kan tyne ut av offeret!? Av og til kommer jeg over hauger med tilsvarende ubetalte regninger og krav; på parkeringsplasser eller langsmed veien. Det ser ut som om noen har samlet dem opp og slengt alt fra seg. Hvorfor gjør det det på den måten? Fortvilelse? Et slags rop om hjelp?

Det pussige er at de legger ut slik informasjon med fullt navn og adresse. Det kan være snakk om store menger med papirer. Deler av livet deres blir blottlagt. Vil de at folk skal se hvem de er, og hvilke problemer de har? Eller er det bare at de ikke orker å bry seg lenger; vil bare bli kvitt alle problemene. Trist er det uansett. Man aner at det ligger tragedier bak.

 

Gud sin skyld

Sykkeltur til Strømmen sist lørdag. Trist syn i Skedsmo. Årets første dag med lys og varme; tørre veier og vår i luften. Der lå en liten fugl som gikk glipp av alt dette. Jeg kom til å tenke på ordtaket fra Bibelen: Ikke en spurv faller til jorden uten at Faderen vil det!

Nå kan man jo komme med et par innsigelser. Asfalt er kanskje ikke det samme som jorden? Og ikke er jeg sikker på om det virkelig var en spurv. Heller ikke er det sikkert at den falt ned. Kanskje mer sannsynlig at den ble påkjørt av en råkjører.

Uansett ikke er jeg den som tror så spesielt mye på det som står i Bibelen. Jeg tviler også sterkt på om det virkelig finnes en Gud. Men likevel følte jeg for å vende et anklagende blikk oppover: - Det er din skyld, Gud!

PS: En helt annen sak er om det spurveordtaket virkelig stammer fra Bibelen selv om det stod så i kilden. Det hadde vært enklere hvis de hadde tatt med informasjon om hvor i Bibelen man finner de forskjellige ordtakene!?

 

Mønstre i nysneen

Vel hjem fra fotballtrening om kvelden 26/3-2004. Det var litt nysne på bakken. Og et par morsomme mønstre.

Antageligvis er det noen oljerester som har gjort at sneen smeltet enkelte steder. Med litt bildebehandling fikk jeg frem en av figurene litt bedre.

Selv ser jeg et søtt lite fantasidyr :-)


 

Harpo 56 år i dag

Husker du Movie Star? Harpo, ja!

Hans versjon av Chaplins Smile er i mine ører den aller beste :-)

Han fyller 56 år i dag, 5/4-2006!

2006-04-04

 

Polién, polito, politre ...

Barnereglen slutter selvsagt på politi, hi, hi!

Hvis jeg en gang kommer til himmelen og ser at folk (?) rundt meg begynner å kjede seg, skal jeg be dem prøve følgende regle:Poenget er selvsagt at før eller senere kommer de til én biljardkule! Men, obs, dette funger nok best muntlig, ja!

Hvorfor nevner jeg dette? Kun fordi reklamen oppe til høyre lå igjen på skjermen min da jeg skulle ta ned maskinen for kvelden. Irriterende, men også litt småmorsomt. Surt hvis noen har latt en teller surre og gå for så å ikke få noen respons når de endelig nådde besøkende 1 Billion!?

PS: Nå er det godt mulig at den billion-en kun er en norsk milliard. Så da var det kanskje ikke så imponerende likevel?

 

Forsinket informasjon om en forsinket aprilsnarr

Jeg har ikke spesielt sans for aprilsnarrer. Det er for mange absurde ekte nyheter. De falske nyhetene blir liksom for tamme i forhold.

Hvorfor var f.eks. underjordisk svømmebasseng til Stortinget en spøk i sin tid, men ikke underjordisk garasje?

Eller kanskje det bare er jeg som mangler sans for humor?

Men det er da noe som selv jeg synes er morsomt. I går, mandag, fant jeg annonsen til høyre i Aftenposten fra søndag.

En annen sak er at 1. april var på lørdag!?


2006-04-02

 

Visse feil burde ikke være lovlige

Hørte nå på NostalgiaNrK P1. Et herlig program med mange gode gjenhør. Men denne gang ble jeg skuffet. Det var snakk om Melodi Grand Prix i 1973. Sitat 16:52, 2/4-2006:
- Da var det Spania som vant med Eres Tu
Tull! Spania kom på annenplass. Luxemburg vant i Luxemburg!

PS1: Jeg sjekket resultatlista for å være heeelt sikker på at jeg hadde rett. Jo, jeg hadde rett mhp. hvem som vant. Men det må innrømmes at jeg har gått rundt i ca. 33 år og trodd at Portugal kom på sisteplass. Også jeg kan huske feil!?

PS2: De spilte en engelskspråklig versjon av den spanske låta. Herlig! Men deprimerende at de avbrøt låta for å komme med en trafikkmelding. Nå. ja, akkurat det har jeg jeg blogget om tidligere.

PS3: Har kringkastingen gjort om litt på logoen? Den til venstre er visstnok fra 1999. (I følge en britisk webside.) Kan det være at noen vil gjøre om N-en til en A?

 

Ikke akkurat den øksen, vel?

Skjermdumpen til venstre er fra forsiden til Dagbladet, 1/4-2006. Bildet til høyre er visstnok fra Politimuseumet; øksen er visstnok den som ble brukt ved siste offentlige halshugging i Norge. Ser ut til å være den samme øksen.

Men slik er det vel med aviser nå for tiden. Man har en artikkel som omhandler bruk av en øks. Da bruker man like gjerne et bilde av en hvilken som helst øks!?

2006-04-01

 

Hadde det ennå vært så vel

Tallet på drepte amerikanere i Irak synker stadig.Jeg stusset litt da jeg hørte nyhetene på P4 i dag, 16:00. Det var snakk om færre antall drepte amerikanske soldater i Irak.

Jo, jo, selv jeg skjønte jo at det var snakk om frekvensen av antall drepte.

Men slik det ble presentert, kunne det tolkes som om de hadde begynt å gjenopplive noen av døde soldatene!?

Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?