Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2006-03-31

 

Alle veier fører til

Morsomt skilt i Lillomarka, 16/3-2006:
Forklaringen? Antageligvis ei hytte til salgs:
Tyder på nok sne i år :-)

2006-03-30

 

Uff, den farlige Bibelen

Sitat fra VGs artikkel Konverterte til kristendommen - kan få dødsstraff:
Rahman ble arrestert i forrige måned fordi han holdt en bibel, noe som betyr at han forkaster islamsk tro.
Der er det også et bilde av dommer Ansarullah Mawlavezada som holder det han hevder er den samme Bibelen. Hvorfor risikerer ikke han også dødsstraff!?

2006-03-29

 

Ikke spesielt oppdaterte kiosker

Til venstre utsnitt av en brosjyre jeg plukket opp i Narvesen på Grorud senter 23. mars, 2006. Spennende! Men først da jeg kom hjem, så jeg at fristen var 1. desember 2005. En aldri så liten nedtur.

Uka etter så jeg at denne brosjyren fortsatt lå fremme. Jeg kunne jo ha sagt fra. Men jeg så ikke helt poenget. For noen uker siden spurte jeg nemlig om å få se på en mobiltelefon de reklamerte for på en plakat de hadde hengende ved kassa.
   - Beklager, var svaret, - den har vi ikke inne!
Beklager? Hvis fyren virket beklaget det, så ville han vel i stedet ha sagt noe à la:
    - Ups, har vi glemt å ta ned den reklamen?
Men, nei, det var visst enklere å beklage enn å ta ned reklamen. For reklamen ble hengende. Kort sagt totalt likegyldighet mhp. hva folk får av informasjon. Slitsomt!

PS1
: Vinneren av konkurransen er allerede kåret. Men det er visst ingen som hvem som vant - Ingen spor av ukjent forfatter.

PS2: Som postansvarlig for fotballgruppa i Romsås I.L. har det blitt en del turer til postboksene hos MIX på Romsås senter. Til høyre et bilde fra et magasin jeg mener å ha sett der mange ganger. Det kan jo legges til at jeg allerede ca. i fjor sommer lastet ned og installerte Mandriva Limited Edition 2005. Jeg sjekket nå arkivet til dette magasinet. Eksemplaret på bildet er fra en utgivelse i juni 2005. Siden da har det kommet ti andre utgaver!

 

Militæret bak matudeling til de utrengende

I Lillomarka 16/3 var det et slags militært skirenn. Rett ved Sinober var det en matstasjon. Etter at alle løperne hadde passert, var det igjen masse oppskåret appelsin. Dermed ble det utdeling til de satt der i sola og kanskje innerst inne hadde lyst på noe slikt.

Barna i barnehagen fikk også appelsiner. Og skallene ble alle som en kastet i søppelkassa. Og da måtte de voksne også gjøre det samme. Ikke ett skal ble liggende på bakken :-)

PS1: Så kan man jo lure på om slik utdeling gjør folk flest mer positive til militæret? Kynisk sett er det jo folk flest som i utgangspunktet har betalt for disse appelsinene. Men selv var jeg litt sliten og jeg var litt sulten og aldri tidligere har appelsiner smakt bedre. Jeg ble mer positivt innstilt til militæret!

PS2: Da jeg så alle de hvite militærskiene slo det meg at det var kanskje ingen spesielt god idé?
- Om sommeren vil jo ikke den hvitfargen være noen god kamuflasje, tenkte jeg for meg selv.
Jo, jeg var nok litt sliten!

 

Trist formørkelse

Utsikt fra min balkong i dag 12:22. Overskyet, yr i lufta og ingen spor av solformørkelsen.

PS: Dagbladet har i det minste oppdatert tittelen på den artikkelen jeg blogget om tidligere i dag. Fra I morgen forsvinner sola til Solformørkelsen i gang. Men de har lagt til følgende:
I Oslo forsvinner Sola 12.02
Den var litt upresis. Hvis det ikke hadde vært overskyet vær, vil den solformørkelsen vært synlig fra det tidspunktet. Og siden det er snakk om delvis formørkelse her i nord, ville sola aldri forsvunnet. Men forsvunnet har den jo likevel :-(

 

Dagbladet alltid bak

Hovedoppslag hos Dagbladet nå, 29/3-2006, 06:00:
Øverst til høyre ser man:
Dette er i dag. Problemet er at solformørkelsen er i dag, ikke i morgen. Det finner man kanskje ut av hvis man går til selve artikkelen:
Selve artikkelen var sist oppdatert i går:
Dvs. at mindre enn to timer før midnatt skriver de om noe som skal skje dagen etter. De bruker da formuleringen I morgen. Korrekt nok, men egnet til å forvirre.

PS1: For informasjon om tidspunkter for formørkelsen - http://hyades.uio.no/webcast.html

PS2: Ser ut til å bli en grå og trist dag i Oslo. Får heller nøye meg med mine bilder fra den forrige formørkelsen.

2006-03-26

 

Hvorfor jeg fortsatt ikke abonnerer på TIME

Jeg har tidligere blogget om problemer med å abonnere på TIME. Men jeg savner jo det fordømte bladet. Og prisen var lav. Jeg gjorde et nytt forsøk.

Første irritasjonspunkt var klokka jeg ville få med på kjøpet. Den så jo herlig ut. Med stållenke, analoge visere og et digitalt vindu. Men hva er poenget med dreieskiva på utsiden? Siden viserne ikke er sentrert, vil den skiva stort sett bare være til pynt. Rett og slett for dumt :-(

Verre var det med den såkalte Preferred Subscriber Automatic Renewal Program. Sitat fra den lille skriften nederst på siden:
Credit card subscribers, we will continue to renew your TIME subscription at the guaranteed low rate, without interruption, unless you tell us to stop. At the end of your initial term and then before the start of each new term, we’ll simply charge your credit card in time to lock in the savings then in effect. We’ll send you a reminder, with a number to call if you wish to cancel, before we charge your card. You may cancel at any time during your subscription and receive a full refund on all unmailed issues. If your credit card is inactive, we’ll bill you directly instead.
Jeg likte ikke det med unless you tell us to stop. Det er jo nettopp derfor jeg ikke abonnerer på noen norske aviser. Jeg vil kjøpe så-og-så mange utgaver, for så å vite at det stopper opp automatisk hvis jeg ikke ber om å få flere utgaver. Ja, ja, da sparte jeg de penga :-)

PS: Det er visst mulig å abonnere uten å bruke kredittkort. Men den prisen blir da ca. 50% høyere. Nei, takk!

2006-03-22

 

Lærerinnen man aldri fikk

Aftenposten skriver om lærerinnen som Slipper fengsel for elev-sex. Pussig sak. Tro om det er noen gutter eller menn som ikke ville ha ønsket seg en slik lærerinne når de var 14 år gamle?

Saken stiller seg kanskje litt annerledes hvis man skal tolke Aftenpostens bildetekst bokstavelig. Er Debbie til høyre!?

Nei, skjermdumpen er fra artikkelen som ble lagt ut med følgende datering:
Det kom en oppdatering litt senere:
Feilen var rettet, og dama var til venstre. Puh :-)

 

Ikke troverdige benektelser

Det finnes en enkel regel for å avsløre alternative medisiner og behandlingsformer. Hvis noen hevder at noe er fullstendig uten bivirkning, er det god nok grunn til å være skeptisk. Alt som har virkning, har også bivirkning; dessverre!

Noe lignende kan brukes i forbindelse med finansielle råd. Hvis noen hevder at noe er 100% sikkert, bør man takke nei. Absolutt alle investeringer har en viss risiko. Denne risikoen kan selvsagt minimeres; jo mindre forventet eller mulig gevinst, dess lavere risiko. Men helt uten risiko er ingen, absolutt ingen, investering; dessverre!

Derfor blir jeg litt skeptisk når jeg leser i på Aftenpostens websider artikkelen - Konkursrisikoen er lik null; bl.a. intervju med Lars Marius Furu i Fondsfinans:
Lav risiko? Ja, godt mulig! Null risiko? Nei, det tror jeg rett og slett ikke er mulig; dessverre!

PS: Legg merke til skjermdumpen øverst til høyre! Publisert i dag, 22/3. Oppdatert allerede klokken 00:02 :-)

2006-03-21

 

Når posten sender spam

Jeg fikk en epost fra posten.no. Dvs. jeg fikk den egentlig ikke, epostfilteret mitt stoppet den. Heldigvis oppdaget jeg dette i loggen og fikk lest den. Fikk også sett på årsaken til at filteret antok at det var snakk om spam. Programmet mitt reagerte på litt for mye av det som var lagt inn på slutten av eposten; sitat:
The contents of this e-mail are confidential to the person(s) or organisation(s) to whom it is addressed. No-one else may copy or forward all or any of it in any form without the prior written consent of the originator. If you have received this e-mail in error, please contact the sender and delete the material from any computer.
Spam? Kanskje ikke. Men mange av formuleringene går igjen i ordinære spammer. Det er nettopp derfor filteret mitt reagerte. Dessuten virker det ikke særlig profesjonelt at en slik engelsk tekst blir lagt til automatisk på slutten av en norsk epost fra en ansatt i den norske posten til en nordmann.

Er nesten fristet til å beholde de reglene :-(

2006-03-18

 

Teknologiske problemer også hos FrP

I forbindelse med forrige artikkel tok jeg med en link til Fremskrittspartiets hjemmeside. Muligens en tabbe. Websiden består kun av en heftig systemfeil.

Det er forresten sjelden man ser så god design på en feilmelding. Nesten litt merkelig at noen har gått til det skritt å designe presentasjonen av en slik feil!?

Litt pussig også at de der skriver:
..., vennligst meld fra til systemadministrator med en beskrivelse av hva du gjorde når feilen oppsto.
Kunne de ikke da tatt med f.eks. en eller annen epostadresse om hvordan man skal melde fra? Uansett ingen direkte god reklame; hverken for partiet eller Idium Portalserver.

 

Flere strategispørsmål

I går kom Aftenposten med artikkelen Her er Arbeiderpartiets Fr.p.-strategi. Det er en del pussige ting i den forbindelse.

Det første man legger merke til, er at avisa legger ut hele strategien som en PDF-fil. Ser ut som om alt har vært skrevet ut og skannet inn. Og den skanningen har antageligvis skjedd i forbindelse med at dokumentet ble fakset. Litt pussig at noen fortsatt bruker faks, spesielt hvis det er snakk om folk som sitter i regjeringsposisjon!?

I denne faksen er det bl.a. tatt med noen noen eposter. F.eks. en som begynner med dette:
Dette er altså sendt fra Institutt for informasjons- og medievitenskap i Bergen som på nettet bl.a. presenterer seg med dette:
Institutt for informasjons- og medievitenskap har som mål å undersøke dette store og komplekse området i sin forskning og undervise studentene i hvordan man skal forstå og takle dette.
Sist mandag, midt på formiddagen, sendte altså en fyr på dette universitetsinstituttet en epost til Arbeiderpartiet for å hjelpe partiet i strategien mot Fremskrittspartiet. Er det riktig bruk av universitetets resurser?

Ellers kan man lese at denne Jens Elmelund Kjeldsen skrev følgende:
Dette er den samme fyren som Aftenposten skriver om i Debattekspert angrer; sitat:
Kjeldsen gir overfor Aftenposten uttrykk for at han angrer på at han fremsto som retorisk eksport uten å opplyse om oppdraget for Ap. i forkant av debatten.
Men det virker jo som om han visste at dette var et betent tema på forhånd! Hvorfor ville han ellers holde navnet sitt skjult?

Dagbladet skriver også om hvordan dokumentet kom på avveier: Frp-politiker fikk epost til statsministeren; sitat:
E-postmeldingen med det følsomme dokumentet skulle sendes til Statsministerens kontor, smk.dep.no.
Partipolitikk i et departement? Er det lov? I Norge er det kanskje ikke direkte forbudt. Men det virker litt merkelig!

Forresten har vi ikke en eller annen lov i Norge om offentliggjøring av korrespondanse til og fra departementer?

2006-03-16

 

Også VG har narrelinker

I forrige uke blogget jeg om Irriterende indirekte linker. Jeg nevnte at VG gjør noe lignende. Men jeg trodde da ut linkene som Les mer på Dine Penger. Jeg tok feil!

Til høyre en skjermdump fra forsiden av dagens VG på nettet. Juks! Man klikker på linken og kommer kun til Dine Penger. På den siden må man så finne frem til ønsket link før man endelig kan komme frem til den relevante artikkelen. Irriterende!

Irriterende også atartikkelen ikke har link til selve auksjonen. Alt de har tatt med, er en link til Tollvesenet. Og den linken har de lagt ut slik at mange nettlesere må åpne et nytt vindu. Meget lite brukervennlig.

Ny surfing før man finner artikkelen om Tollauksjon på nett. På den siden har de linken Til tollauksjonen. Også den lagt ut slik at antikvariske nettlesere åpner enda et nytt vindu.

Og når man så endelig har kommet frem til den siden man var interessert i, med tre vinduer i steder for ett, får man meldingen: You are not authorized to view this page :-(

PS: Problemet med at nye vinduer spretter opp, løser man ved å bruke siste versjon av Firefox. (Mulig man må spesifisere noe slikt etter installasjon. Jeg kan blogge mer om dette hvis noen eventuelt får problemer; send f.eks. en epost til rhj@rhj.info!)

2006-03-13

 

Ikke rart at biler ruster

Fra naboplassen min i parkeringshuset på Romsås, 10/3-2006. Ikke rart at biler ruster opp i Oslo. Jeg antar det er salt. (Det frister ikke å smake på slike gulv.)

Hvorfor saltes det så mye? Man kan vel anta at det er en eller annen offentlig etat som er forpliktet til å holde veiene sne- og isfrie. Saltingen løser kanskje den oppgaven på den rimeligste måten for akkurat den etaten.

Men har noen sett på de totale kostnadene for samfunnet? En ting er biler som ødelegges. Rustne biler er farlige biler. Salting redder kanskje noen liv, men medfører muligens også tapte liv!? Uansett medfører rustskadene økte utgifter til reparasjon og kjøp av nye biler. Ironisk nok er dette noe staten antageligvis tjener på grunnet skatter og avgifter. (Er vi til for staten; eller er staten til for oss?)

Og hva med miljøet? Saltet må produseres, fraktes og transporteres. Alt dette medfører skader på miljøet. Verre er det selvsagt at saltet deretter spres i miljøet. Det kan da ikke være spesielt miljøvennlig?

 

Nok sne på Romsås

Jeg har aldri før sett at løypa fra Lillomarka har blitt forlenget inn under broa inn til Romsås. Bildet ble tatt for tre dager siden fredag 10/3-2006. Siden da har det kommet enda mer sne.

Ser også ut som om fotballen vil fortsette med innetreninger noen uker til :-)

2006-03-11

 

Man føler seg nesten litt lurt

Var inne på Opplysningen 1881. Fikk ikke helt tak i den informasjonen jeg søkte etter:
Det har oppstått en feil, vennligst prøv igjen senere
Men jeg fant følgende:
Bli med i vårt brukerpanel du også! Vi forbedrer vår internettjeneste og ønsker å gjøre den enda mer brukervennlig. Derfor trenger vi dine synspunkter. Alle som er med kan vinne flotte premier. En av premiene er en iPod med Bose SoundDock.
Litt motivert var jeg nok av premien. Men jeg var nok kanskje mer motivert av muligheten til å påpeke feil ved tjenesten dere. Jeg klikket meg inn, og fikk sagt min mening.

Spørsmålene var gode og skjemaene var bra utformet. Ros til Refleks for det :-)

Etter ikke så altfor mange sider, med ikke så altfor mange spørsmål, tastet jeg inn navn, adresse og telefonnummer. Jeg fikk da opp dette:
Februar!? Har de lurt meg til å delta i et brukerpanel når premien ble trukket allerede i forrige måned? For alt jeg vet, blir kommentarene mine aldri lest. Uansett føler jeg meg litt lurt :-(

PS: Og hvilken februar er det de viser til? Jeg antar det er snakk om den i 2006. Men sikker er jeg ikke.

 

Hvem misbruker Mette-Marit mest?

VG skrev om at 500 nordmenn fikk bl.a. følgende to spørsmål:
- Kunne du tenke deg kronprinsesse Mette-Marit som elskerinne? - Eller som mor til dine barn?
Dette forteller de om i artikkelen på nettet med overskriften Mette-Marit brukt i stor sex-måling. Samme dag bruker de dette som hovedoppslag i ca. 350.000 papirutgaver. Førstesiden domineres av et bilde av dama med ordene SEX-MÅLING limt inn over deler av kroppen hennes. Hva kan anses som mest støtende?

2006-03-10

 

Telio nede

Ingen summetone på min IP-telefon fra Telio. Har muligens en sammenheng med at serveren deres er nede?

En kamerat prøvde å ringe dem tidligere i dag. Da var det noen-og-førti stykker i køen. Tyder på at det er flere enn ham og meg som har problemer!?

Og når jeg først kommer med negativ reklame, kan jeg jo nevne at Forbruker­ombudet har nylig lagt ned forbud mot bred­bånds­tele­foni­selskapet Telios markeds­føring av lokkepriser.

Selv har jeg blogget om hvordan de regelrett lurte meg til å tro at det var gratis å ringe Færøyene. Tidligere i dag plukket jeg opp en brosjyre fra dem. Der står det fortsatt:
Vest Europa - fast: 0,- hele døgnet - alle dager - hele året
Ingen fotnoter der i det som de kaller Norges enkleste prisliste! Først lenger ute i brosjyren er det en oppramsing med mange forskjellige land som det faktisk koster noe å ringe til. Og dypt inne blant land som Kirgistan, Lesotho og Cote d'Ivoire, dukker Faroe Island opp. Lureriet fortsetter!

2006-03-08

 

Monogram hos NrK

Tidligere i dag sendte jeg en epost til NrK Alltid Moro. Jeg la ved en link til monogrambloggingen min. Og som skjermdumpen til venstre viser, kom et av monogrammene mine med på startsiden til NrK.

Nå bør det legges til at dette var langt, langt nede på siden; langt, langt ute til høyre. Plasseringen var litt bedre på forsiden til Alltid Moro.

PS: Ari-monogrammet er det Håvard Mossige som laget. Artig! Kunne kanskje utvikles videre med en sånn hatt som Joker'n i kortstokken har? Kanskje med et par terninger på? :-)

 

Morsomt med radio på nettet

Av og til passer det å høre radio på PC'n. Dessverre har de norske radiostasjoner altfor krøkkete løsninger for å kunne lytte til dem via Internett. Løsningen var Screamer Radio.

Brukergrensesnittet var behagelig. De må ha jobbet hardt for å få det så enkelt :-)

Morsomt også hvor enkelt det var å ta opp og lagre lydsnutter. Som et eksempel på det,  har jeg lagt ut det nyhetsinnslaget jeg blogget om tidligere i dag. (Fra P4, 8/3-2006, kl. 7:02.)

 

Invitasjon til novellekonkurranse

I går fikk jeg tilsendt en trivelig invitasjon til novellekonkurransen i forbindelse med arrangeringen av Shadowcon 11 (3/8-6/8). Selv har jeg tenkt å delta med minst én novelle. (Maksimalt antall bidrag er muligens tre?)

Jeg bør i den sammenheng være sportslig nok til å følge oppfordringen i eposten:
Dere må gjerne føle dere frie til å skrive ut vedlegget og henge det opp der hvor dere ferdes. Jo flere som får vite om denne konkurransen, jo bedre.
Først tenkte jeg at jeg bare kunne sende videre den PDF-fila jeg fikk i eposten til diverse bekjente. Men de fleste jeg kjenner, foretrekker i stedet å få en link til slike filer. Altså la jeg ut fila her:
http://rhj.mine.nu/a/novellekonkurranse_shadowcon_2006.pdf
Så begynte jeg å vurdere hvem jeg skulle sende den linken til.Jeg kom frem til at de som oppfyller disse kravene, er stort sett de samme som leser bloggen min. Altså er det kanskje like greit å blogge dette. Og kanskje jeg da også får frem budskapet til en og annen ukjent som også både kan, vil og har tid til å skrive slikt? :-)

PS1: Er det nå jeg skal ønske lykke til!? Nei, så sportslig er jeg ikke! Jeg vil da ikke at noen skal vinne noe som helst på bekostning av meg selv!? Men, ok. jeg aksepterer å tape for de som er gode nok til å slå meg :-)

PS2: Ja, dette er årets utgave at den konkurransen jeg blogget om i fjor; Og dermed ble jeg nominert.

PS3: Og hvordan gikk det med den nominasjonen? Jo, jeg vant denne publikumsprisen! Nå bør jeg nok legge til at det var ikke så veldig mange som deltok i avstemningen. Men jeg aksepterer uansett folkets vilje. Om jeg ikke alltid er like sportslig, er jeg i det minste demokratisk!

PS4: Novella ligger fortsatt tilgjengelig på nettet: http://www.shadowcon.no/pdf/manelyst.pdf

 

Ikke bare så ballene udelikate ut

I høst blogget jeg om noen lekeballer som så udelikate ut. På P4-nyhetene i dag, 06:00 og 06:30 var dette et tema:
- Lekerom med små baller bør stenges så lenge renholdet er som det er. ...
Det var visst noen som hadde undersøkt bakterienivået på disse ballene. Slettes ikke bra :-(

2006-03-07

 

Alternative monogrammer

Fullstendig uten tillatelse har jeg til høyre gjengitt Mette Marits monogram fra en artikkel i Dagbladet. Jeg måtte det for å kunne vise mine to alternativer:
    
Sponsing er jo blitt så populært. Når NrK får lov å skaffe seg ekstrainntekter på den måten, så hvorfor ikke også kongehuset? :-)

 

Stripeflagget nok en gang

Jeg har tidligere blogget om det alternative norske flagget. I Nrk Alltid Moro dukket denne varianten opp igjen.

PS: Tidligere blogget jeg også om hvordan man kunne se en grovis i euro-mynter. Ta gjerne en titt på noe lignende fra værkartet :-)

 

Hippe norske politikere

Nyhetene på Kanal24 07:00 i dag 7/3-2006. Innslag om at FrP er blitt størst i Norge. Kort kommentar fra Siri Jensen:
- Jeg tror det skyldes atte ...
Slike hippe politikere vil norske partier ha!?

 

Irriterende indirekte linker

Skjermdumpen er fra dagens Nettavisen. Tre oppslag, tre linker; én av dem en jukselink. De to første linkene er til artiklene om henholdsvis Ikke på tale med nye karikaturer og  Scharner ble historisk.

Men den siste linken fører slettes ikke til en artikkelen Flott Berte leder Idol. I stedet kommer man til en ny portal, Side2. Man må skumme langt ned på den siden før man kommer til den ønskede artikkelen.

Hvorfor lurer de folk på den måten? Jeg antar at de vil ha mest mulig trafikk på den nye portalen. Men om det virker, er en annen sak. Irriterte brukere kan lett bli til tidligere brukere.

PS1: En annen sak er at folk som klikker på linker med berter og Idol, kanskje fortjener å bli lurt!?

PS2: VG har gjør også noe lignende med linker til den nye DINE PENGER.

2006-03-06

 

Ikke så rart at jeg ikke skjønner det med svarte hull og sånt

I fjor leste jeg en bok skrevet av Stephen Hawking. [Og ikke Hawkins slik jeg først skrev; takk Eirik!] Jeg er usikker på hvilken bok, men det kan ha vært Univers uten grenser. Mye av det var spennende, men jeg må innrømme at jeg skjønte minimalt.

Det bør kanskje legges til at jeg tilhører den minoriteten som ikke helt er overbevist om teorien bak Big Bang og universets skapelse. Men jeg har ingen sterk faglig begrunnelse for denne tvilen. Det er vel kanskje mer et ønske om å leve i et univers som er uendelig, både i tid og rom.

Uansett er ikke dette av de meninger jeg akter å kjempe sterkt for eller i mot. Universet gir uansett blaffen i hvordan jeg mener det burde være.

Men når det er sagt, så skjønner jeg i det minste hvorfor jeg ikke skjønte alt i den boka. Se bare på formelen til høyre! I forklaringen dukker det opp en M som ikke er med i formelen. Og hva står S for?

Kan det være at diverse andre som jobbet med boken, heller ikke forstod så altfor mye!?

 

Lusekofter har fått et dårlig rykte

P4 i dag, 06:15; diskusjon om hvor lett det er å få et mobilabonnement uten å registrere seg med sitt eget navn. Bakgrunnen var artikkelen Aftenposten brukte fem minutter på å registrere et mobilnummer på NetCom-direktør August Baumann.

Konklusjonen var at for folk flest kan slikt være vanskelig. Men for proffe forbrytere, burde ikke slikt være noe problem. Sitat i den forbindelse:
- Folk i lusekofte som driver med dette på heltid ...
Virker som om en viss tiltalt er ansvarlig for å gi lusekofter et dårlig rykte!?

2006-03-05

 

Google Mail er visst ikke helt perfekt

Jeg fikk opp Google Mail i M$IE. Prøvde å lese en epost fra januar, men fikk en feilmelding.

Det bør legges til at problemet var forbigående. Men hva er poenget med en så utrolig lang kodesekvens?

PS: De røde rektanglene har jeg lagt på for at andre ikke skal kunne lese den samme eposten :-)

 

Spor i sneen

Gjennom vinduet på østsiden av blokka mi' dukker det stadig opp nye fotomotiver. Bl.a. elgen for 11 dager siden og den herlige soloppgangen i januar 2001. Jeg har også rettet kamerat rett ned og blogget plenen.

Nå er det litt mer sne på den plenen, og dermed nye motiver; bl.a. masse dyrespor. Jeg klarer som oftest å identifisere mennesker, hunder og kanskje elger. Jeg klarer også å se om det har vært noen fugler her og der. Men til venstre et spor jeg ikke helt skjønner.

Noen som har tatt med seg en rive ut? Nei, hvorfor skulle de det? Dessuten ser jeg ingen menneskelige fotspor i nærheten.

Kan det være en fugl som har flakset med vingene?

 

Google Talk eller Skype?

Jeg har tidligere blogget om Skype. Det finnes mange alternativer. Det vil si jeg vet om minst to alternativer. Et av dem er Google Talk.

For noen uker siden hadde jeg en Skype-samtale med en tidligere kollega. Han syntes lyden fra meg var for dårlig, og foreslo at vi i stedet skulle prøve Google Talk. Han mente det var bedre tekniske løsninger der. Jeg fulgte forslaget. Det gikk rakst å installere og ta i bruk Google Talk.

Jeg har senere anropt en annen som jeg så var logget inn på Google. Han tok i mot anropet og vi kunne snakke i vei. Det morsomme var at han på forhånd ikke visste om den muligheten!?

Men, dessverre, det er par irriterende småting som gjør at jeg foretrekker Skype fremfor Google Talk.Det er det siste punktet som irriterer meg mest. En annen irritasjon er at jeg ikke får startet opp Google Mail i Firefox. (Den bare henger; kommer aldri inn.) I M$IE går det greit, men det programmet bruker jeg minst mulig.

En ting som var irriterende med Skype, var at programmet kapret port 80. (En frustrasjon jeg har blogget om tidligere.) Hvis jeg skulle starte en egen WebServer, gikk ikke det. Jeg måtte først avslutte Skype, starte serveren for så å starte Skype på nytt. Men akkurat det problemet tror jeg at jeg har løst nå. I oppsettet for forbindelser, er deter fluebein som må fjernes. Dette kan kanskje flere ha nytte av å vite? :-)

2006-03-04

 

Idéen som rant ut i sanden

For ca. 1½ år siden fikk jeg en interessant forespørsel. Jeg fikk aldri helt tak i hva konkret det gikk ut på. Men dette hadde noe å gjøre med å generere mønstre med kode som kunne gjenkjennes optisk. Bruksområdene kunne være flere; f.eks. turorientering, plakater på offentlige steder eller merkelapper på brusflasker. Poenget var at man kunne ta bilder av disse vha. mobilen og sende dem vha. MMS. Dermed kunne man bevise at man hadde vært der, eller kjøpt en flaske eller sett en plakat.

Jeg kom opp med idéen til venstre som jeg også har beskrevet på en egen side. Tekstene over og under bildet, er representasjon av den samme informasjonen som ligger i bildet. (Henholdsvis ren tekst og heksadesimal kode.) Har man ikke mobiltelefon med kamera, kan man sende en SMS med en av disse kodene.

Hva skjedde så? Jeg fikk tilsendt en non-disclosure agreement. Jeg stusset over et par av punktene der. Jeg syntes bl.a. den var litt vel ensidig. En jurist som så på den, rådet meg til ikke å skrive under. Jeg sendte et par betenkeligheter tilbake, og det var det. Senere fikk jeg høre at de jeg var i kontakt med, hadde fått klar beskjed fra noen i USA om at hvis det ble stilt det minste spørsmål ved avtalen, så skulle all kontakt brytes. Dett var dett, og ferdig med det :-)

I år har jeg vært i kontakt med andre for å se på muligheten av å patentere dette. Men hverken jeg eller min kontakt klarte å selge dette. De som skulle avgjøre dette, klarte ikke helt å se potensialet. Det kan jo være at de har rett i det.

Det som nå hadde vært virkelig surt, var hvis noen andre patenterte dette; med suksess. Altså er det kanskje på tide at jeg offentliggjør hva jeg har gjort! Så vidt jeg har skjønt, er det dermed nå umulig å patentere dette. Men nå kan jeg i det minste beholde æren av å ha funnet opp dette. Kanskje jeg også fortsatt har et par rettigheter hvis noen er interessert i å bruke dette? Ikke vet jeg.

PS: For et par uker siden fikk jeg se hva som ble resultatet av det originale prosjektet etter at jeg kom på sidelinjen. Fotoet til høyre er fra klistrelapp på baksiden av en bærbar PC. Ikke dumt! (Jeg så også et tilsvarende merke på baksiden av en RAMLÖSA-flaske.) Men, sukk, akkurat dette klistremerket er delvis ødelagt grunnet slitasje. Og jeg får ingen side opp når jeg prøver å gå til itag.se.

 

Forsøk på å se det positive med det å være småsjuk

Det er nå sol ute, knallblå himmel, enorme mengder nysne og silkeføre. Drømmedag! Og jeg sitter inne :-(

Kort fortalt har jeg en irriterende småforkjølelse som jeg bare ikke blir kvitt. Jeg var ute en tur i butikken i går. På veien hjem ble jeg så sliten at jeg skjønte at jeg bare må ta det med ro. Ingen skitur i dag heller.

Påsken 2005; Skjærtorsdag; there will be days like this.
Men i stedet for å synes synd på meg selv, er det kanskje på tide å se på det positive? Herved mine antifrustrasjonspunkter:En annen sak er at jeg merker så smått vondt i hodet av å måtte være inne i dette fine været. Har kanskje en forbindelse med litt begrenset viljestyrke?

 

Hva NrK forteller om FrP, og hva NrK ikke forteller om FrP

Jeg hørte på nyhetene fra NrK nå, kl. 8:00. Der var det bl.a. noe at Fremskrittspartiet vil at alt kjøtt som selges, skal være merket med bildet av bonden. Jeg er enig i mye av politikken til FrP; ikke alt, men mye. Men akkurat dette må jeg si virket for dumt.

For å undersøke mer, gikk jeg til hjemmesidene til FrP. Jeg fant intet om akkurat denne saken. Det betyr selvsagt ikke at det ikke er noen i det partiet som har foreslått noe slikt. Men jeg fant også noe som NrK tydeligvis velger å ikke fortelle; NRK-lisensen når nye høyder; sitat:
I disse dager forfaller NRK-lisensen og tradisjonen tro øker den. Det koster nå over 2000 kroner i året å eie et tv-apparat. FrPs mediepolitiske talsmann Ulf Erik Knudsen raser mot den forhatte avgiften.
Man kan nesten begynne å tro at ansatte i NrK er litt selektiv i beskrivelsen av minst ett politisk parti!?

2006-03-02

 

Fra politi til purk

Jeg har tidligere blogget om en alternativ versjon av den nye Telenor-logoen.

En TV-stasjon i USA moret seg med å forandre en politi-logo; Does Cleveland Police Logo Contain Image Of Pig? Dette måtte jeg prøve å rekonstruere:
Barnslig? Jo, utvilsomt! :-)

 

Ja, den skal leve

For en del år siden fikk jeg to gedigne stueplanter i gave. Yucca-palmer, kanskje? Uansett, de trives og de vokste, høyere og høyere. En av dem rekker snart opp i taket, og jeg vurderte så smått å kaste dem. De er ikke spesielt vakre der de står med sine lange, skjeve og krokete stammer med litt grønt på toppen.

Men nå oppdaget jeg at på en av stammene har det begynte å spire. Trivelig det. Og da har jeg ikke lenger samvittighet til å kvitte meg med dem. Men hva er det som gjorde at den ene planten sånn plutselig fant ut at den skulle begynne å vokse til der nede? Og hvorfor bare den ene?

Det kan være fordi jeg i høst potta om akkurat den ene planten. (Større potte!) Det kan være fordi jeg har det relativt kaldt i leiligheten. Kanskje det også kan forklares med at jeg et par uker siden satte plantene inn i en litt mørkere del av leiligheten.

Eller kanskje dette er 100% normal oppførsel av slike planter?

Så er spørsmålet hvordan jeg best skal sikre denne etterveksten? Og hva bør jeg gjøre for at også den andre planten også skal begynne med det samme?

 

Nytt dusjkabinett

Et dusjhjørne etter demontering og grundig vask
Fikk en lapp i postkassa med generell informasjon fra styret i borettslaget. Blant gjengangere om søppel og unødig opphold i oppgangene, var det også en påminnelse om at det ikke er lov å dusje rett på flisene. Au!
Så rent blir det vel aldri igjen?
Nå kan ikke jeg huske å ha lest noe om et slikt forbud tidligere. Og jeg tror da at jeg pleier å lese disse skrivene. Men det bør legges til at jeg har fått et par hint her og der om at en lekkasje kan koste dyrt. Nå har det gått greit å dusje rett på flisene siden jeg har flyttet inn høsten '87. Men hvorfor vente på den dagen naboen under oppdager fukt i taket? Jeg har jo også tidligere blogget om problemet med mitt gamle dusjkabinett. Altså var det på tide med noe nytt.

Et par telefoner med venner og slektninger, gav meg et par gode tips. Gjengangere var stort sett:
- Ikke skulle kjøp no' billig dritt!
Ellers kom min onkel med et tips om et sted han kunne anbefale, Rør og Kjøkken AS. Siden han kjente han som drev stedet, kunne jeg kanskje få litt rabatt også? Jeg tok en telefon, fikk snakka med sjefen, hilste fra min onkel og vi ble enige om at jeg skulle ta en tur innom to dager senere. To dager senere var ikke fyren der. Ikke hadde de noen utstilling heller. Jeg fikk prata med en kontordama og fikk noen brosjyrer. (Fikk ikke visst frem bildene jeg hadde tatt.) Men hun var grei nok, selv om jeg følte meg litt dum. Hvorfor ville sjefen ha meg ned når de ikke hadde noe jeg kunne se på? (At han ikke var der, kan kanskje forklares med at jeg var litt sent ute!?)

Neste punkt var å følge et tips fra en kamerat om å bruke Comfort. Jeg sendte et par eposter til noen forhandlere med link hvor jeg beskrev nåværende løsning.En av dem sendte en epost tilbake hvor de bl.a. skrev:
... ta en tur innom butikken vår og ta med deg bildene,
Arg! Går det ikke an å diskutere slikt via telefon og/eller nettet? Jeg prøvde en ny taktikk med å ringe til en annen butikk på forhånd, dvs. Comfort Bryn AS. Jeg fikk prate med en meget trivelig dame. (Eller jente?) Jeg spurte om det var greit at jeg sendte noen bilder og om deretter kunne gi meg et tilbud basert på det. Jo, da, det gikk greit det. Jeg sendte epost med den linken til bildene, og det gikk ikke lange tiden før jeg fikk en telefon fra fyr som kunne faget sitt. Det ble en trivelig telefon. Han mente bl.a. at jeg ikke burde gå for den billigste løsningen, og jeg lot meg villig overtale til noe litt dyrere. (Og i den sammenheng fikk jeg glede av de brosjyrene jeg fikk dagen før.) Vi ble enige om klokken 07:30 fire dager senere, og det var det.

Og i går kom to stykker med nytt EFÖ dusjkabinett. At de bare var 20 minutter forsinket, hadde jeg stor forståelse for med tanke på sneværet i disse dager. Vi snakker tross alt om et tidspunkt hvor halve Oslo er på farten med fullt kaos på veiene i snedrevet. (Så ordet bare i forbindelse med forsinkelsen, var ikke ironisk ment!) De jobba raskt og effektivt. Så vidt jeg kan bedømme, gjorde de en meget god jobb. (Ca. 40 ganger så raskt som jeg ville gjort jobben.) Før det var gått to timer, var de ferdige og ute av døra. Jeg kunne igjen dusje uten å frykte lekkasje. Proffe folk! :-)

Og er jeg fornøyd? Ja, jo, tja! Allerede mens folka var her, oppdaget jeg flekkene på bildet til høyre. Jeg spurte en av dem om dette, men han var ikke så veldig interessert i å bruke tid på slikt. Han nevnte muligheten for at dette kunne gå bort i vask, og mer var det ikke å si om det. Men, nei, dette ikke av de skader som kan vaskes vekk :-(

Etterpå fant jeg flere småskader. Til venstre noe nede som kanskje kan medføre lekkasjer. Det er ikke store åpningen, og den bør jeg uansett klare å tette selv.

Verre var det at jeg i bunnen fant jeg mange sorte flekker, kan sammenlignes med små bulker:
Så nå sitter jeg og lurer på om dette er noe det er bryet verdt å reklamere på. Før eller senere har jeg tenkt å ta en totalt rehabilitering av badet. Men det frister liksom ikke hvis jeg risikerer å endre opp med små irriterende flekker og skader her og der!?

Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?