Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2006-02-28

 

Hull i pizzaen

Hjemmelagde pizzaer hos Jorunn & Eirik sist fredag. På en av dem fulgte de opp forslaget mitt om hull i midten:
Og poenget? Flere:Uansett så ble pizzaen god:
Litt enklere å spise ble den også. Men den hadde vært enklere å spise hvis hullet hadde vært større? Men jeg har ikke tenkt å klage. Pizzaen var så god at alle bitene forsvant før jeg rakk å ta flere bilder :-)

2006-02-27

 

Enda et par grunner for å velge matematikk

Aftenposten har en morsom artikkel; 11 grunner til å velge matte. Et injurierende sitat: Når 55 000 idioter velger å putte pengene sine i pyramideselskapet "The Five Percent Community", er det fordi de ikke kan regne. Det bør legges til at utsagn kan være injurierende selv om de er sanne!?

Selv legger jeg til følgende jungelordtak: Lotto er skatt for folk som ikke kan regne!

PS: En 12. grunn for å velge matte kan være noe så enkelt som skjønnheten! Bildet til høyre er et utsnitt fra et stort bilde som illustrerte Wikipedias artikkel om Mandelbrot-settet. Kun matematikk; vidunderlig enkel matematikk!


 

Når fotnotene har fotnoter

Er på jakt etter en annen mobiloperatør. Surfet innom sidene til Chess og fant et fristende tilbud. Jeg kunne jo skaffe meg en ny mobiltelefon samtidig?

Jeg har allerede sett meg litt om etter mobiltelefoner. Men jeg blir frustrert over manglende informasjon om hva det koster totalt inklusive tvangsabonnement. I så måte er det positivt når det i tillegg til den falske lokkeprisen, også blir oppgitt den totale prisen.

Men hva hjelper det når det er en fotnote til totalprisen med følgende:
Ikke fant jeg noen informasjon av hva den frakten vil koste. Kort sagt: jeg vet fortsatt ikke hvor mye dette vil koste alt i alt. Jakten fortsetter :-(

 

Et pust verdt 10.000,- kroner

På fredag fikk jeg hentet den tonerkassetten jeg blogget om. Lav pris og god service hos NetShop; all ros til dem for det!

Jeg så samtidig litt på bærbare PC-er. De hadde mange gode tilbud, og jeg fikk grundige og presise svar på mine spørsmål. Men da jeg spurte om det med døde piksler, ble det litt mer ullent. Ved en eventuell klage ville de se an hvor mange døde piksler det var på skjermen, og hvor sentralt. Jeg liker ikke helt tanken på å punge ut med ti tusenlapper for så å måtte irritere meg over en eller flere døde piksler som noen andre ikke anser som et problem.

Altså ble det til at jeg funderte litt mer på problemet med min gamle IBM ThinkPad R30, 2656-D3G. I fjor sommer begynte den å slå av seg selv av ved tung belastning. Dette problemet forverret seg, og nylig ble det umulig å bruke Skype; undersiden ble varm, vifta jobbet hardere, og - vips - slo maskinen seg selv av. Jeg hadde mistanke om at noe var galt med ventilasjonen. Jeg tok frem skrutrekker, og åpnet så mye som jeg tørte. Men det var ikke nok. Jeg kom ikke til der hvor jeg antok problemet måtte være.

På lørdag fikk jeg så idéen om at jeg kanskje kunne prøve å blåse vekk noe støv. Vifta blåser all luften den ene veien; hva om jeg blåste den andre veien? Av med maskinen, ut med ledninger, inn med maskinen i kjeften og kraftig blåsing.

Frem dukket det en liten hybelkanin som jeg klarte å pirke ut.

Og hjalp det? Jepp! For første gang på flere måneder har jeg nå klart å kjøre en fullstendig virussjekk av hele harddisken. Før eller senere må jeg nok kjøpe meg en ny og kraftigere bærbar maskin. Men det store behovet er ikke der lenger. Noen problemer er det tydeligvis en god idé å bare blåse i? :-)

PS1: Nå kunne jeg selvsagt kommet med en overskrift om at jeg utførte en blow-job verdt flere tusen kroner. Men kanskje best å la være; man vet aldri hvem det som er i stand til å misforstå slikt!?

PS2: Jeg har aldri helt skjønt hvorfor blow-job brukes på noe som slettes ikke har med å blåse å gjøre. Var det kanskje noe jeg totalt hadde misforstått? Jeg ble nysgjerrig, og gjorde et søkt i Wikipedia. Og, jo, dette var en misnomer. Jeg kan jo å sitere fra artikkelen og samtidig ta med en liten advarsel:
The common slang term blow-job is a misnomer, as blowing is not normally part of fellatio. In fact, blowing air into a partner's penis is an unhealthy practice.
PC'n min klarte seg derimot mye bedre!

2006-02-26

 

Dramatisk kondens

I går, lørdag, 17:44, så jeg en et artig fenomen på vesthimmelen.

Antageligvis var det bare ei kondensstripe etter et fly.

Med 10 ganger zoom så det litt dramatisk ut!?

2006-02-24

 

Kule norske prester

Nyhetene på Kanal24 08:00 i dag 24/2-2006. Innslag om at slektninger må søke om få utsette begravelser grunnet tidsklemma. Kort kommentar fra prest Einar Gelius i Vålerenga kirke:
 - Jeg er ikke noe særlig happy for å ...
Slike hippe prester vil norsk media ha!?

PS: Ja, det var den samme presten som skulle/skulle-ikke være dommer i en missekonkurranse.


 

Hundeparkering

Hundeparkering på Oslo City i går. Imponerende!

Syv bikkjer samlet uten noe bråk.

Bare én var bundet fast. De hadde tydeligvis fått ordre om å bli liggende. Litt høflig interesserte var de nok. Men de ble liggende.

Noe av utstyret tyder på at det kan være snakk om førehunder for blinde? Kanskje en del av et treningsopplegg?

Mest imponerende var det at noen klarer å være så totalt avslappa, midt i et kjøpesenter :-)

 

Når man ikke gidder å reise seg

Sist mandag hadde jeg endelig fått satt meg ned i reclainer'n. Laminatplata på armlenene og den bærbare oppå der igjen. Dyp konsentrasjon med å formulere en litt viktig epost. Da ringte det på døra.
- Skal jeg gidde å åpne? spurte jeg meg selv.
Stort sett alle jeg har lyst til å få besøk av, pleier å ringe på telefon først for å høre om det passer med et besøk. Og da pleier de å ringe på nede på tablået ved inngangen til oppgangen, ikke på døra til leiligheten. Hvis det er noen andre som ringer på døra, pleier det som oftest å væreNaboer hjelper jeg mer enn gjerne, men frykten for selgere og/eller fanatikere gjorde at jeg valgte å ignorere dørklokka.

Det ringte en gang til, kraftigere. Jeg var like lat.

Det ringte en tredje gang, kraftig og flere ganger på rad.
- Kan det være en krise på gang?
Men, nei, hvis det f.eks. var snakk om brann eller noe som hastet, ville jeg ha hørt løping i trappa. Jeg ble sittende.

Senere fikk jeg høre fra en nabo at det hadde vært lisenskontroll. Søren ôg, da gikk jeg glipp av muligheten til å terge en tidligere politimann à la det jeg gjorde for to år siden! Vel, fyren visste nok at jeg var hjemme. Jeg hadde på både lys og radio. Jeg tror nok jeg klarte å terge ham likevel :-)

Uansett så fikk saken et lite etterspill. I går ringte det en fyr for mobiltelefonen da jeg var ute en tur. Han hadde den typiske politimester-Sebastian-stemmen; høflig og korrekt da han informerte meg om at det var lisenskontroll på gang. Jeg sa, nok en gang som sant var, at jeg hadde ingen TV. Det virket liksom ikke helt som om han trodde meg. Han mumlet et eller annet som hverken var takk eller unnskyldning, og la så på.

Og hva så med neste gang det ringer uventet på døra? Jo, jeg tror jeg skal prøve å åpne. For jeg kom på en ting i forbindelse med det som skjedde for to år siden. Fyren den gang påstod at han visste at jeg hadde TV. Jeg blir litt sur når folk står og lyver meg rett opp i trynet. At det er snakk om en tidligere politimann, gjør ikke saken særlig bedre. Siden sist har jeg kjøpt en MP3-spiller med opptaksmulighet. Kan være morsomt å dokumentere en slik løgn og legge den ut på nettet :-)

PS1: Fyren som ringte i går, hadde først prøvd å ringe fasttelefonen. Han oppgav ingen beskjed på telefonsvareren; det gjør slike folk aldri. Men all ros til ham fordi han ikke gjemte seg bak et skjult nummer. Da fikk jeg via telefonkatalogen.no også bekreftet at han virkelig var en tidligere politimann:
Dette er vel en fyr som jobber på provisjon. Jo flere unnalurere han tar, dess mer penger. Ikke rart han er så ivrig. Om det var ham som jeg fikk besøk av for to år siden, vet jeg ikke. (Jeg spurte ham om det i går, men fikk ikke svar.) Uansett har disse folka utvilsomt et økonomisk motiv for å ha et fleksibelt forhold til sannheten!

PS2: På mange måter passer dette godt med den Stalin-boka jeg leste. Jeg har da ikke gjort noe ulovlig, men forfulgt blir jeg likevel. Skjønt folk som levde under Stalin, opplevde vel aldri at politiet unnlot å arrestere dem hvis de bare lot være å åpne døra?

 

Feig oversettelse i VG?

Stripa Tommy og Tiger'n i gårsdagens VG, 23/2-2006.

Men det var da ikke slik jeg husker denne stripa? Var det ikke noe med at Tiger'n undret seg over den nye slutten, og at Tommy lurte på om de noengang ville finne hodet til Huffe!?

Eller kanskje jeg blander sammen to forskjellige striper?

PS: Jeg ble godt kjent med disse figurene etter at jeg i '92 vant et års abonnement på bladet :-)

 

Bokblogg #15

Ofte når jeg prøver å studere sektledere, kommer jeg til å tenke på Matteus 16, 26:
Hva vil det gagne et menneske om det vinner hele verden, men taper sin sjel?
Dette var også relevant da jeg leste en bok fra 1966 jeg tror jeg plukket opp i en Fretex-butikk:
Robert Payne: The Rise and Fall of Stalin [330 02146 X]
Skremmende og fascinerende. Mye nytt, noe spekulativt og utrolig godt skrevet. Par punkter jeg husker i ettertid:En liten skuffelse var kanskje at det ikke var noen beskrivelse av biologen Trofim Lysenko. Men i stedet fikk jeg en beskrivelse av en tilsvarende filolog, Nikolay Yakovlevich Marr. Han var helt ukjent for meg, og nesten like fascinerende i all sin tullskap.

PS: Og det røde feltet nederst til høyre på omslaget? Navn og adresse til tidligere eier! Lenge siden jeg sist så Tlf. (02) etterfulgt av 6 sifre :-)

 

Det finnes andre nettlesere

I jakten på et nytt dusjkabinett kom jeg over en annonse for Badebutikk1. Jeg tastet inn adressen http://www.badebutikk1.no/ og fikk opp dette i Firefox:
Legg merke til bruken av tegnet '\' i stedet for '/'. M$IE takler slike feil litt bedre:
At de bruker fastlåst bredde, er en ting. Koden har også en drøss med feil. Uansett bør de nok teste websidene også med andre nettlesere!?

2006-02-23

 

Ikke alle never er like knyttet

Dagbladet har et stort bilde i forbindelse med en artikkel om urolighetene i Irak. Mange menn, kun menn, er rasende etter ødeleggelsen av al-Hadi mausoleet. Men kanskje ikke alle er like opprørte?

Noen av tilskuerne ser nesten ut til å kjede seg.

Andre benytter anledningen til å ta et par bilder.

2006-02-22

 

Elgen kom tilbake

Dvs. jeg vet ikke om det er den samme elgen som jeg blogga om på lørdag. Men den ligna. Og denne gang stod den nærmere blokka, uten trær eller busker i veien:
Litt zoom:
Så raste det ned noe sne fra taket på blokka, elgen ble skremt og trakk seg tilbake :-(

 

Og dermed klarer jeg ikke lenger å huske passordet

Jeg har et par passord jeg husker sånn noenlunde. Dessverre er det noen tjenester på nettet som krever at jeg endrer disse passordene. Å endre bare litt, er tydeligvis  ikke lov.

Jeg innser at jeg ikke vil klare å huske alle de forskjellige passordene, og jeg må skrive dem ned. Enda et eksempel på at rigide krav til sikkerhet gjør at sikkerheten blir lavere!?

 

En avisand?

Dagbladet skriver om en fyr som skulle måke taket; Festet sikringstauet til bilen. Dessverre ville kona bruke bilen, og han ble skadet. Fullt mulig, men jeg tviler.Ingen av disse tingene beviser at historien er falsk. På bygda er det kanskje litt mer vanlig å la nøklene være i bilen!? Men magefølelsen min er at dette er en avisand.

2006-02-21

 

Åtte mennesker og én geit

Tok en skitur i går i Lillomarka. Kom til Sinober. Nok av sne. Man kan så vidt skimte menneskene som sitter der i sola bak snehaugen:
De samme folka fra en annen vinkel:
I midten en frittgående geit! Normalt holder den til i en innhegning. Men mye sne, gjør det enkelt å klarte over gjerder og slikt. Altså gikk den rundt og prøvde å tigge til seg mat. Og det den ikke fikk, prøvde den uansett å ta. Bare trivelig det! Selv lærte jeg at når man skal fotografere geiter, så bør man ikke gå for nærme:
En ting er muligheten for å bli stanget. (Akkurat det var ingen fare. Geita var snill!) Verre var det at jeg som oftest kuttet horna. Typisk amatørfotograf!?

2006-02-20

 

Planeter og galakser og sånt

Nettavisen skriver om mulighet for liv blant våre nabostjerner; Her kan det være liv. Altså illustrerer de artikkelen med et bilde av en annen galakse. De samme gjør forskning.no i sin artikkel: Liste over mulige verdener. Men de valgte en annen galakse.

Dagbladet skriver også om dette; Solsystemene som kan inneholde liv. Der har de valgt et bilde av en tenkt planet rundt en annen stjerne. En ting er at denne planeten visstnok er en gassgigant. Verre er det med bildeteksten:
Ikke alltids så lett å vite hva som er galakser og hva som er stjerner? Dessuten er det vil ikke helt riktig å kalle en kunstnerisk fremstilling for et foto!?

2006-02-19

 

En gang hadde Norge kolonier

Aftenposten har en fin side med de siste 100 nyhetene. Selv lagde jeg i sin tid et program som sjekket den siden og styrte signaler til et relé. Dermed blinket det i en skrivebordslampe hver gang det kom inn en nyhet. Hverken spesielt seriøst eller nytting; men litt morsomt var det jo.

Litt morsom er også skjermdumpen fra denne siden. Det er vel noen år siden nyheter fra Grønland kunne kalles for innenriks!?

 

Nå har også jeg offentliggjort en karikatur av Muhammed

Til venstre utsnitt fra en karikatur om Muhammed. Jeg mener at tegneren er Kanadisk, men jeg finner ikke frem til ham nå. Selv hentet jeg tegningen fra en en annen blogging. Klikk på bildet til høyre for å se en lokal kopi jeg har liggende på min harddisk. Av de utallige karikaturer som har kommet i kjølvannet av de originale danske, er det denne som best illustrerer hva jeg føler. Det samme føler kanskje også noen andre!?

2006-02-18

 

God elg!

Jeg tok en titt ut av vinduet i klokken 08:48, lørdag 18/2-2006; to elger! Et tegn på at det er mye sne i marka. Jeg bor tross alt helt syd på Romsås.

Jeg antar det var snakk om mor og barn. Jeg hentet kameraet, åpnet vinduet for-sik-tig og klikket i vei. De brød seg uansett ikke om meg.Jeg lurte på om jeg skulle si fra til noen naboene. Men jeg vet av bitter erfaring at noen folk liker ikke å få vite om interessante ting tidlig om morgenen. Og jeg vet også, av bitter erfaring, at alt før 10:30-tiden på fridager, er altfor tidlig for visse mennesker.

Dessverre holdt elgene seg hele tiden inne i buskaset. Så de virkelig gode bildene fikk jeg aldri.

ADVARSEL; ENDA ET TEIT ORDSPILL: Akk, jeg skulle vært på fylla kvelden før. Da hadde det vært så enkelt å rope på elgen!?

 

Det skal vel mer til for å hisse opp sjåfører i New Zealand?

Nettavisen skriver om et gjerde i New Zealand hvor det henges opp undertøy; BH-gjerde får stå. Mildt sagt absurd!? Også absurd at jeg sitter i den andre enden av verden og surfer etter bilder av dette gjerdet. Tenk hvis noen vesener fra en annen planet akkurat da hadde observert meg! Tror hvordan de ville forklart hva som lå bak den surfingen?

Og hva fant jeg da jeg surfet? Bildet til høyre har jeg stjålet, men jeg tar i det minste med link til hvor jeg hentet det. Dessuten kom jeg over en morsom bildeserie av ei jente som tar av seg sin BH. Interessant å se hvordan hun gjør det uten å vise frem noe interessant.

Fullt så morsom er kanskje ikke skjermdumpen fra artikkelen?
Tro om redaktøren godkjente kommentaren på slutten!?

 

En ikke spesielt troverdig beklagelse

Dagbladet skriver om problemet med at det blir brukt syriske lire i stedet for norske 20-kroninger; Myntsvindlere herjer i Oslo.

Sitat: I dag stengte Posten manuelle myntvekslingsautomater ved flere postkontorer. Vekslingsautomatene tar de syriske pundene for 20 kroners mynter og lever norske sedler tilbake.

Til venstre en lavteknologisk løsning på problemet. Bildet er fra post-i-kiosk på Romsås, 10/2-2006. (Lappen har hengt der siden i fjor.) Det hjelper kanskje også litt at apparatet står på disken? Man skal være svært kald hvis man prøver seg med syriske mynter rett foran betjeningen.

En annen sak er den beklagelsen på slutten. Man får vel anta at den er ironisk ment? For det er vel ingen ansatte i posten som beklager at de ikke kan ta i mot syriske lire og dermed snyte posten for ca. 19 kroner!?

2006-02-17

 

Ingen troverdig fremtidsvisjon

Dagbladet skriver om Luksusferie til nye høyder; kilden til skjermdumpen. En større versjon av bildet finnes hos http://www.aerosml.com/ml5.htm.

Men selv i den lille versjonen er det mulig å se to bygninger som ble totalt ødelagt 11. september, 2001.

Nok et eksempel på en norsk avis som kopierer ukritisk fra nettet? :-(

2006-02-15

 

Diesen og Vaughan

Nettavisen skriver om at Forsvarssjef Sverre Diesen bruker alle midler for å hemmeligholde en ni år gammel anbudsrunde. Det var liksom noe kjent med både bildet og beskrivelsen av Diesen. Det jeg tenkte på, var Trumans senior Army aide and White House advisor, Harry H. Vaughan.

Denne fyren er nå mest kjent for sitatet If you can't stand the heat, get out of the kitchen. En temmelig negativ beskrivelse av ham er å finne lenger nede på siden The Stage Is Set.

2006-02-14

 

Hvor er alle menneskene?

På vei hjem fra Karlstad i går kveld stakk vi innom Töcksfors. Thon har der bygd et gigantisk kjøpesenter.Alt i alt fikk jeg en følelse av uvirkelighet; som å være i en SF-film, uten helt å vite hvilken?!

PS: Teit vits som passer best muntlig:
- Hva er det motsatte av klaustrofobi?
- Klaus kom tilbake!
Som skrevet, den vitsen passer best muntlig ... gjerne et godt stykke utpå kvelden!

 

Ros til HP

Våren 1998 kjøpte jeg eget datautstyr. PC'n og skjermen ble foreldet ca. 18 måneder senere. Skriveren, HP LasterJet 6L, har derimot vært i bruk uten problemer i snart åtte år. Et meget godt kjøp! Dvs. et par småproblemer har jeg hatt:Og driftskostnadene? Bortsett fra papir og strøm: null! Har hatt den samme tonerkassetten hele tiden. Men for noen uker siden begynte det å komme et par hvite striper her og der. Det hjalp å ta ut kassetten, riste litt på den for å fordele pulveret. Men nå er det ugjenkallelig slutt. Jeg må skaffe meg en ny kassett. Litt over en halv tusenlapp er det verdt. Bare så irriterende at det er jeg har behov for å skrive ut et par dokumenter. Ja, ja, da får jeg helle snylte litt på naboer og kamerater. Dvs. jeg snylta litt på en nabo i helgen for å få skrevet ut et kart. Og dermed utsatte jeg å bestille ny kassett. Akk, så menneskelig jeg er :-(

Uansett: 100% ros til HP!

PS: Det kan jo nevnes at jeg for et par år siden fant en tilsvarende 5L-modell som noen skulle kaste! Den har jeg tatt med opp til hytta. Den fungerer også utmerket. (Dvs. jeg må nok spørre HP om jeg kan få et reparasjonssett for arkmateren også til den.)

 

Papir er ikke spesielt miljøvennlig

Jeg hadde for noen år siden en diskusjon med en kollega om papirposer kontra plastposer. Han mente papir måtte være mest miljøvennlig siden papir er resirkulerbart. Jeg var ikke enig. Produksjon og transport av papirposer bruker mer fossile ressurser enn tilsvarende for plastposer. At noen papirposer kan resirkuleres blir vel da irrelevant!?

Jeg kom til å tenke på dette på vei til Karlstad i går. Langsmed veien var det en fabrikk, visstnok en papirfabrikk. Uansett hva slags fabrikk det var, og uansett hvor miljøfarlige de utslippene var, så var det et fristende fotomotiv.

Motivet var enda bedre på veien hjem. Det var mørkt og utslippene gikk for fullt; opplyst fra undersiden. Fullmånen skinte igjennom. Men vi var slitne etter kjøring og møter. Selv var jeg trøtt. Sjåføren hadde også fått  beskjed fra kona om enda mer han måtte handle før grensa. Han ville hjem; det ville jeg også!

2006-02-12

 

Ris og ros til posten

Tidligere var det et postkontor på Romsås. Men det ble visst for dyrt. Senere ble det post i butikk og nå post i kiosk. Det har medført både fordeler og ulemper.

La meg først rose de som jobber der. Som oftest har jeg fått meget god service, mer enn plikten tilsier. Blide og hyggelige er de også. Kort sagt trivelig! Det at kiosken er åpen på søndager, gjør at jeg også kan få utført tjenester på tidspunkter da ordinære postkontorer er stengt.

I dag, søndag 12/2-2006, sånn ca. litt etter klokken ett, gikk jeg derfor opp dit for å få avgårde en rekommandert sending som det hastet med. Det begynte bra! Fyren gjenkjente meg, og mente at jeg hadde en sending liggende. Akkurat den hadde jeg hentet i går, men all ros til ham for å yte ekstra service!

Men så begynte problemet; han ville ikke ta i mot brevet mitt! Bl.a. grunnet rotet mitt med forrige sending, prøvde jeg nå å bruke noen utstemplede frimerker som tidligere hadde vært klistret på andre konvolutter. Men han nektet rett og slett å ta i mot dette.Det begynte å bli kø bak meg, og jeg skjønte det var håpløst. Jeg gav opp! I stedet får jeg heller sende klage til Posten Norge. Trist, for jeg har ikke lyst til at han skal få problemer fordi han ikke har helt har skjønt konseptet bak stemplede og ustemplede frimerker. Ansvaret ligger vel hos de som setter folk i arbeid uten skikkelig opplæring?

PS1: Det kan jo nevnes at jeg tidligere har hatt problemer med rekommandert sending der oppe. Da måte jeg forklare dama hva som skulle gjøres, og hvorfor. Heldigvis fikk hun etter hvert hjelp fra en litt mer erfaren kollega. Denne kollegaen var ikke til stede nå :-(

PS2: Jeg bør vel være såpass ydmyk at jeg ikke helt utelukker en eller annen paragraf som gjør at sendingen min faktisk var ulovlig? Men da gjorde fyren for ti dager siden en feil. Men akkurat den eventuelle feilen har jeg ikke lyst til å klage på nå :-)

PS2, 14/2-2006: Var en tur i Oslo sentrum i dag og stakk innom et ekte postkontor. Fyren i skranka kommenterte ikke frimerkene. Dvs. viste kanskje tendenser til småirritasjon over at han måtte bruke kalkulator for å regne ut at summen var 55,- kroner. Han veide brevet, klistert på det han skulle klistre, og skrev det han skulle skrive. Han stemplet, og jeg fikk kvittering. Alt OK!

2006-02-11

 

Gikk Amundsen gjennom isen?

Skjermdump fra Aftenpostens Gjennom isen:
Meget mulig at seksjonssjef Svein Harsten vet mer om norsk polarhistorie enn meg. Men ikke kjenner jeg til noen episoder hvor Amundsen gikk gjennom isen. Kan det være at han tenkte på Hjalmar Johansen? Han og Nansen hadde visst problemer med åpninger i isen der nordpå. Men hvis og dersom de gikk gjennom isen, var vel ikke bare å fortsette vandringen?

PS: Den ene gangen Nansen måtte ut i vannet for en liten og dramatisk svømmetur, var det slettes ikke snakk om å rusle videre sånn med en gang.

2006-02-10

 

Etterlysning

En plakat jeg kom over i Oslo sentrum 20/1-2006. Hva har skjedd? Ulykkelig kjærlighet? Har hun stukket av med noen favoritt CD-er? En familietragedie?

Uansett, fyren ber pent om at noen kan ringe ham. Det minste jeg kan gjøre, er å stille bloggen til disposisjon:

Jeg kan ev. sende en større versjon av bildet til de som måtte ønske det; kontakt rhj@rhj.info.

 

Enda en respektløs tegning

Jeg har tidligere blogget om Telenors nye logo. Til venstre en versjon jeg fant på http://home.no/arniemar/telenor.gif. Opprinnelig hadde jeg ikke tenkt å blogge dette.

Men når jeg selv synes diverse redaktører og politikere er feige i forbindelse med diverse andre tegninger, så blir det å møte seg selv i døra hvis jeg unnlater å blogge noe så uskyldig som dette?

Ok, litt respektløst er det nok. Men forhåpentligvis morsomt nok til å forsvare offentliggjørelsen!?

 

Sjarmerende navn

I Lillomarka er det mange hytter. De fleste er små, noen er litt forfalne, og minst én står på LECA-blokker. Men det er ikke derfor jeg blogger hytta til høyre. Jeg syntes rett og slett at navnet på hytta var sjarmerende:
JOHNSENE'S HVILE
Så får man heller tåler gal bruk av genitivapostrof :-)

 

Snakke, men ikke tegne

En av nyhetene i dag morges på NRK var at Djupedal oppfordret til dialog. Sitat fra en side hos Utdanningsforbundet:
Mediedekninga av de sterke reaksjonene på publiseringa av Muhammed-bildene har ført til at mange barn og unge i Norge føler seg utrygge. Kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) oppfordrer derfor at det i skoler og barnehager blir snakket om temaet.
Da jeg gikk på skole og i barnehage, ble det ofte til at vi tegnet og snakket om slikt. Kanskje det er et tegn på litt fornuft hos herr Djupedal at han nå valgte å droppe ordet tegne!?

 

Vekslende føre, kryss i sporet

Sol i Lillomarka sist tirsdag. Dermed ble det vekslende føre. Til venstre et bilde av en bakke som lå i solhellingen. Dermed ble det plutselig kladdeføre. Det var det flere som hadde slitt med.

På toppen var det flere spor av folk som hadde brukt kryssteknikken for å fjerne kladden.

Den myke og løse sneen medførte også andre problemer. Litt lenger oppe møtte jeg en fyr med sne over stort sett hele seg. Han hadde prøvd å ploge, men det skar seg (bokstavelig talt)!

Men sneen var så myk at det var bare stoltheten hans som var skadet. Dvs. han tok det med godt humør, lo av seg selv og hadde ikke det minste i mot at jeg tok et par bilder av ham.

Irriterende å tenke på hva slags bildeserie jeg kunne ha fått om jeg hadde vært til stede med kameraet da han falt!

PS: Fyren var slettes ikke dum. Etter å ha sjekket at ingen ben og armer var knekt, tok han også en sjekk i lommene for å se om bl.a. nøklene fortsatt lå der.

Det kan jo nevnes at jeg har satt opp et par lapper om klokka jeg fant i forrige uke. To telefoner har jeg fått så langt. Trivelige folk! Trist at jeg måtte skuffe dem begge. Det var ikke noen av deres klokker jeg hadde funnet. Det betyr at i løpet av den siste tiden er det minst tre stykker som har mistet et armbåndsur i Lillomarka :-(

2006-02-09

 

42 er ikke meningen med livet

Jeg studerte baksiden av esken til til DVD'n The Hitch Hiker's Guide To The Galaxy. Der stod det noe om at meningen med livet var 42. Dette finner vi også i en beskrivelse på nettet; sitat om Arthur Dent:
På veien finner han meningen med livet, ...
Nå vet jeg ikke hvordan dette er fremstilt i filmen. Men i boka er 42 slettes ikke meningen med livet. 42 er derimot svaret på spørsmålet om life, universe and everything. Mye av handlingen dreier seg om derfor jakten på dette spørsmålet.

Det er først når man får vite hva spørsmålet konkret er, at man vil skjønne betydningen av svaret som altså er 42 :-)

 

Når VG linker videre

VG har en artikkel: Trakk seg etter bordellnekt. Kort fortalt:Artikkelen i seg selv er ganske så morsom. Interessant er det også å studere linkene videre. Her en skjermdump:
Den første linken er til en side i norsk Wikipedia om kommunen Orgon i Frankrike:
Fra den siden henvises det til den norske artikkelen om Wilhelm Reich. Men VG har i stedet valgt å henvise til den nynorske siden. Hvorfor!?

 

Om å kle av seg for penger

Rogalands avis skriver om at Aetat stoppet nakenannonse. I det opprinnelige avslaget fra Aetat stod det:
I våre retningslinjer står det også at vi ikke kan ta inn annonser der jobben innebærer nakenhet. Vi kan derfor ikke ta inn deres annonse i vår stillingsbase.
Nå gikk de tilbake på det, og elevene på kunstskolen kan allerede nå tegne både det ene og det andre; Aktmodell på plass allerede. Men det er litt morsomt å lese argumentasjonen til rektoren:
Aktmodeller er en jobb som har vi har brukt i vårt fag i mer enn tusen år.
Hvis alder på et yrke er relevant for seriøsiteten, hva da med verdens aller eldste yrke!?

 

Telenor i tåka

Bildet til høyre er fra Lillomarka 1/2-2005. Nede i tåkehavet et sted ligger Telenor. Jeg syntes det kan være en passende illustrasjon på nyheten i Aftenposten om at Telenor skifter logo.

I forbindelse med at selskapet skiftet navn og logo i 1995, hadde jeg på forhånd et innlegg i internavisen med spørsmål om hvorfor det var nødvendig. Og det kom et svar fra ledelsen. Det eneste jeg husker nå, var argumentet om at man kunne ikke være et verk siden selskapet nå ble privatisert. (Hva da med private kraftverk?) Ellers var det mye av de samme man leser nå, og som jeg hverken skjønte da eller nå:
Én ting har jeg lært av New Age: når det er snakk om energier, er det som oftest snakk om vrøvl! Og legg merke til diskusjonen om kostnadene:
Ganske så utrolig at de kan sette i gang noe slikt uten å ha noen oversikt over kostnadene!? Jeg er også temmelig sikker på at de uansett har glemt en ting i sine beregninger: verdier investert i den gamle logoen!

Det er nå millioner av mennesker som kjenner til den gamle logoen. Kostnadene ved å få til en slik gjenkjennelighet er i minst hundremillionersklassen. Det er antageligvis også en god del millioner mennesker som fortsatt gjenkjenner den logoen fra før 1995. Verdien av dette, kastet de bort den gangen; akkurat som de nå kaster bort verdien i gjenkjennelsen av den 11 år gamle nyere logoen.

 

Marka er for alle

Silkeføre i Lillomarka på mandag. Av de dager man slettes ikke vil ta med seg MP3-spiller på tur. Det er så mye herligere høre wiiisjjj-ingen av skiene bortover de strøkne sporene. Forholdene var så perfekte at jeg ikke klarte å bli sur over han eller hun som konsekvent valgte å sabotere sporene med sin spasering. Marka er for alle!

Jeg møtte en fyr, vi nikket til hverandre og han kom med kommentaren:Det ble til at jeg bråstoppa for å få en forklaring. Han lo og jeg skjønte at jeg var blitt lurt. Såpass får man tåle :-)

Borte ved Solemskogen tok jeg igjen jeg to damer som gikk i hvert sitt spor mens de jakketi-jakketi-pratet høyt slik som damer så ofte gjør. Akkurat i det jeg går forbi mellom dem, sier den ene høyt til den andre:Nok en gang ble jeg så forfjamset at jeg snudde meg og gav henne et muligens uhøflig hva-er-det-hun-sier-blikk. Men jeg tok meg sammen og gikk videre. Da jeg var sånn omtrent 50 meter foran dem, hørte jeg en høy latter bak meg. Det var vel da de skjønte hva det var jeg hadde hørt.

Resten av turen ble jeg gående og lure på hva slags steder på hva slags kropper de diskuterte. Men jeg har også en mistanke av at dette kan være av de ting jeg helst ikke vil vite om.

PS: Ingen sol. Men takket være skyene, var det konstant temperatur hele tiden. Dermed perfekte ski hele tiden. Sol får man forhåpentligvis nok av senere i år.

2006-02-08

 

Hvilken dag er det i dag?

De siste 10 årene har jeg forgjeves prøvd å slutte med kaffe. Jeg har i det minste fått litt større forståelse for hvordan folk flest faktisk kan være avhengig av andre laster som tobakk, alkohol, TV & religion.

Det jeg har gjort de siste årene, er å drikke stadig svakere kaffe. Folk som er på besøk hos meg, har lært seg å forsterke møkkavannet mitt med pulverkaffe. Men hva gjør jeg når jeg er på besøk hos andre?

Sist mandag var jeg på besøk et slikt besøk. Der fikk servert bl.a. boknafisk. Fisk er fisk og fisk blir man lett sigen av. Ved 21-tiden forsynte jeg med derfor med et par kopper svart kaffe. På den måten ble jeg i stand til å kjøre både meg selv og en annen gjest tilbake. Men det var først ved tretiden om natten av kaffen virkelig slo til. Klokken 03:30 stod jeg opp, spill våken.

I går, tirsdag, begynte jeg naturlig nok å bli litt sigen utover ettermiddagen. Litt før 18-tiden la jeg meg nedpå litt. Ambisjonene var å sove bare litt. Men da jeg våkna 01:45 i dag, skjønte jeg at jeg hadde overdrevet den søvnen en smule. Så nå har jeg stått opp 02:00 og er en smule forvirret mhp. hvilken dag der er. Jeg vet det er onsdag. Men kroppen min er liksom ikke helt enig. For den er det fortsatt tirsdag kveld.

I utgangspunktet er ikke dette noe stort problem. Jeg er våken, og prøver å få gjort noe fornuftig til jeg blir søvnig igjen. (Er usikker på om jeg kan definere blogging som spesielt fornuftig.) Men klokka 20:00 i kveld er det fotballtrening. Jeg har lovet å stille opp. (Vi bør være minst 6 stykker, og i følge påmeldingstjenesten er vi nå akkurat det.) Får bare håpe at kroppen min ikke insisterer på at det vil være natti-natti-tid akkurat da :-(

PS1: Det å sove åtte timer med kontaktlinser, anbefales ikke. Linsene er ute, men det føles ut som om både øynene og øyelokkene liksom fortsatt sover.

PS2: Det er en litt pussig opplevelse å være i en blokk og ikke høre én lyd fra naboene. Eneste bevegelser ute, er en og annen brøytebil med blinkene lys.

2006-02-07

 

Ikke alltid man gidder å ta telefonen

Klokken 07:45:25 i dag satt jeg i en lenestol med en bærbar PC på en laminatplate. Jeg var dypt, dypt inne i et problem. Da ringte telefonen!

Den bærbare telefonen stod i laderen i et annet rom. Det fristet ikke å klappe igjen PC'n, fjerne plata, reise meg opp og løpe inn for å ta telefonen. Jeg lot den ringe.

Litt senere fikk jeg rotet meg opp for å se hvem det var som ringte. Dvs. jeg fant nummeret. Men jeg kom ikke så mye lenger ved søk på nettet :-(

PS: Nå fant jeg etter hvert ut hvem det var som ringte. (Via omveier.) Et lite tips til firmaer som har flere numre, kan være å legge alle numrene ut på sine hjemmesider. Da blir det faktisk mulig å søke seg til hvem det er som ringer!

2006-02-05

 

Retten til å fornærme

I disse karikaturtider passer det kanskje å henvise til et 15 år gammelt tegneserieblad, Jesus Kristus & Co, nr. 3. Der finner vi tegninger av bl.a. Jesus, Gud og Moses:
Så veldig morsomt er kanskje ikke dette bladet. Men det dukker opp noen svært gode poenger her og der. Spesielt likte jeg følgende:
Bytter man ut kristendom og bibel med islam og koranen, blir dette ganske så aktuelt og tankevekkende. Enda mer aktuelt er intervjuet med Ayaan Hirsi Ali i Dagsavisen: Forsvarer den totale ytringsfriheten. Vel verdt å lese!

 

En kanskje ikke helt rettferdig sammenligning

Aftenposten skriver om Superbowl XL. I den forbindelse har de tatt med bilder fra ett dusin spillere på hvert lag. Bildene er små, og ikke spesielt gode.

For meg virker det mer som arkivbilder i forbindelse med en eller annen litt større straffesak her i Norge!?

 

Hellas-kroken nok en gang

Jeg har tidligere blogget om eiendomsmeglere som har gjenbruk av skyer. Jeg nevnte i den forbindelse en sky som lignet litt på Hellas. Likheten er nok ikke så veldig stor. Men nok til at jeg lettere gjenkjenner den.

Bl.a. dukket den nå opp som en gjenganger i Nettavisens: Himmelen er alltid blå hos DnB :-)

 

Romsås som et sort hull

Manglende belysning på veien opp til Romsås sist tirsdag, 31/1-2006, 18:43.

Fikk følelsen av å bo i et sort hull.

Skulle gjerne tatt flere bilder, men jeg hadde avtalt å møte noen på Grorud klokken. 18:50.

PS: Jeg rakk frem i tide. Men klokken 18:49:55 fikk jeg telefon fra de jeg skulle treffe. De kunne vel ha sagt fra litt tidligere om at de ble forsinket? :-(

 

Når man leser hva som faktisk står i annonsen

I forbindelse med bloggingen av min nye gamle bil skrev jeg bl.a. litt om en bilforhandler i Lørenskog. De har senere utgitt en fargerik 4-siders reklame. Der kan man bl.a. lese følgende:Det virker i utgangspunktet generøst. Men legg merke til det første lille ordet: Inntil!

Det de dermed sier, er at uansett stand på dine gamle bil, vil du aldri få mer enn tjue tusen kroner for den!?

2006-02-04

 

O Lord, won't you buy me a Mercedes Benz

For en måned siden blogga jeg om bilen jeg kjøpte. Det virker som den skal, og jeg kommer dit jeg vil. Men da jeg kjørte inn i garasjehuset i går, kom jeg over en Mercedes med et skilt i vinduet om at den var til salgs. Jeg ble nysgjerrig, og jeg ble fristet.

Den finnes nok av grunner til at jeg ikke bør kjøpe noe slikt. Økonomien er en ting. Dyre biler er dyrere, basta!

En annen ting er at en slik bil vil være fordømt upraktisk. Jeg sliter da nok allerede med å få på plass den lille bilen i garasjehuset. Dessuten kom jeg fra en skitur hvor jeg tok med en kamerat. Skistativ? Nei, det var bare å slå ned et baksete i kombi'n og slenge skiene og stavene hans oppå mine. Jeg tviler på om slikt går i en slik mæsje. Jeg har rett og slett ikke bruk for en slik bil. Skulle jeg kjøpt denne, betyr det også at jeg må styre og mase med å selge den andre bilen min.

Men jeg fant da frem til annonsen på nettet. Listen over alt utstyret, gjorde at jeg begynte å finne argumenter for kjøpe bilen. Jeg har da råd til det. Dessuten mister jeg jo ikke penga om jeg kjøper en dyrere bil. Man kan vel si at jeg bare flytter verdier fra bank til garasje? Jeg vil også leve tryggere i en slik bil. (Skjer det noe når man kjører en gammel bil, har man visst 20 ganger så stor dødsrisiko som med en ny!)

Men alle disse argumentene er vel bare noe jeg kommer på for å rettferdiggjøre min barnslige lyst på en tilsynelatende dyr og fin bil. Eller, huff og gru, er det kanskje middelalderskrisen som begynner å gjøre seg gjeldende? :-)

 

Round, round, get around

Kom over en pussig gren i går som gjorde at jeg fikk en låt fra Beach Boys i hodet mitt. Hva har skjedd?Det var forresten ikke den originale teksten som begynne å surre i hodet mitt. Nevronene mine valgte i stedet en parodi:
Round, round, big and round
She's big and round
Round, round, big and round
She's half the town
Irriterende; spesielt med tanke på at jeg kun kan disse fire linjene :-(

 

Gjenbruk av skilt

Gårsdagens skitur var i Fjerdingby. Langs en skogbilvei kom vi over et merkelig skilt. Vet ikke helt hvordan det skal tolkes.

Det å holde til høyre, var selvsagt en god idé. Til venstre var det bare skog.

Innkjøring forbudt? Jo, kanskje.Jeg antar skiltet var satt opp for å hindre farlige situasjoner. Den nye hvitmalingen var litt mer holdbar enn den røde :-)

2006-02-03

 

Ve dem i Det Norske Bibelselskap

I dag bladde jeg litt i en nyere versjon av Bibelen. Jeg ble ikke spesielt begeistret over det lille jeg leste; det virket som om språket var stivt og oppkonstruert. Men noe var ved det gamle; f.eks. på slutten av Johannes Åpenbaring, den siste boka i Bibelen:
Helt på slutten var det likevel ikke. Man blar frem en side til, og finner:
Hvis det faktisk er sant det som står i DEN HELLIGE SKRIFT, vil de ansvarlige i Det Norske Bibelselskap ligge tynt an på dommens dag :-)

 

5*20=100, ikke 50

Småstress med å en rekommandert sending i går. Dypt ned i skrivebordskuffene for å finne frimerker for 55,- kroner. Nytt raid i skuffene for å finne lim til frimerkene. Så et par bilder for å dokumentere både innhold og konvolutt:
Rett før jeg skal dra, kontrollregner jeg verdien av frimerkene. Det er da jeg oppdager at 5*20=100, ikke 50 slik jeg først trodde. Frem med saks, ny konvolutt og nytt bilde:
Litt irritert var jeg fordi jeg nå kom opp i 56,- kroner, dvs. én kroner mer enn nødvendig. Men skulle jeg retta på det, ville jeg trengt enda en konvolutt som koster ca. én krone.

I så måte var den nesten positivt at brevet ble for tungt. (Kontrollen på posten viste ca. 22 gram.) Jeg måtte punge ut med to kroner til for ekstra frimerker :-)

 

Termometre i sola

Fullt av folk på Sinober sist søndag, betraktelig færre midt i uka, sist onsdag.

Når man sitter der i solsteiken, blir det selvsagt snakk om både vær og føreforhold. En fyr kommenterte det pussige at alle serveringssteder henger opp termometrene i sola. De er jo fine å se på, men målingene blir lett litt gale. Pila stod faktisk og pekte på WATER. - Tid for vannski, var en av kommentarene :-)

PS: Men hvorfor har de engelsk tekst på termometrene fra norske SWIX?

2006-02-02

 

Reklame virker

I gårsdagens Aftenposten var det en flere helsiders reklame for åpning av expertStovner Senter. Ingen av tilbudene virket så veldig fristende, men jeg tenkte jeg kunne ta en tur. Det var uansett på tide med en tur på biblioteket.

Det første som møtte meg, var en enorm kø. Dette var ca. 10 minutter etter åpningen. Jeg gikk en tur på biblioteket, handla litt, tok en lunch, og kom tilbake. Fortsatt like mye folk, kanskje flere.

Ingen tvil om at reklame faktisk virker. Men fikk de solgt noe? Tja, ikke til meg. Jeg hater å stå i kø :-)

 

Aftenposten er en kald avis

Søndag 8. januar satt det antageligvis en fyr og leste dagens Aftenposten på en benk i Lillomarka. Han lot avisen bli liggende, og der lå den i går, 24 dager senere.

Siden da har det vært kald og varmt om hverandre. Det har snedd, muligens også regnet.

Etter hvert fikk avisen en helt annen måte å være på. En slags del av naturen. Kunne kanskje vært en idé til en fotoserie? Legg ut en avis i naturen og ta et bilde av den hver dag :-)

 

Gal bruk av genetiv hos Dagbladet

Genitivapostrofen er ukritisk på vei inn fra engelsk. Her er eksempel på en annen bruk av apostrof som jeg mener er feil, hentet fra forsiden til dagens Dagbladet.

På norsk kan man bruke apostrof som tegn på at noe er utelatt. F.eks:Dermed mener jeg det blir galt når avisen skriver om SMS'er. Enten skal man ha apostrof for å vise at et tegn er utelatt. F.eks.:Eller man bruker en bindestrek:Og det er lov å skrive kun SMSer, vet jeg rett og slett ikke.

 

Rådet Dagbladet glemte

Dagbladet kom 24/1-2006 med 50 tips for bedre økonomi. To helsider med gode forslag.

Men jeg savnet det 51. rådet: - Ikke kjøp en løssalgsavis hver dag!

Det tipset er verdt over fire tusen kroner i året :-)

Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?