Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2006-01-31

 

Ikke spesielt troverdig tidsangivelse

I dag, 31/1-2006, gikk jeg inn på hjemmesidene til SEIKO. Norsk tid var da 16:43. År, måned og minutter er korrekt. 3 av 5 er kanskje ikke så verst!?

 

Ikke akkurat verdens beste bru

Jeg prøvde en litt alternativ rute i Lillomarka i dag.

Kom over en bru som virket litt merkelig.

Men jeg kom over, tross alt :-)

 

Også nordmenn er ærlige

I boken The World's Strangest Crimes er det en forklaring på hvorfor nazi-Tyskland var dømt til å mislykkes med planen om å ødelegge britenes økonomi ved falske pengesedler. Britene var rett og slett for ærlige!

Beviset var hvordan det var mulig å ha unnattended street newspaper-stand ... (which is to be seen nowhere else in the world.)

I så måte var det positivt å besøke et serveringsted i Lillomarka i dag. Siden det var hverdag, var det stengt. Men de hadde åpna døra til en varmestue. Der var det en kaffeautomat med myntinnkast. De hadde også solbærtoddy med en litt mer primitiv betalingsløsning.

Ser ut som det fungerte greit. Selv tok jeg en kaffe. Men siden jeg ikke hadde noen tyvekroninger, måtte jeg veksle en femtilapp. Jeg telte nøye over for å være sikker på et jeg hverken lurte dem eller meg selv :-)

 

Et tegn på at jeg kanskje er deprimert

Fant en klokke i Lillomarka i dag. Da har jeg en god unnskyldning for enda en skitur snart. Må jo henge opp plakater om at armbåndsur funnet; leveres til rette eier som kan beskrive den!

Men i ettertid ble jeg litt bekymret. Jeg fant den på en meget trafikkert skiløype. Den var delvis skjult av sneen, men synlig nok til at jeg kunne se at det lå noe spennende der. Men hvordan skal jeg tolke det at jeg var den første som så den? Det kan selvsagt være at klokka var nylig mistet. Men, nei, jeg tror ikke det. Den lå litt for dypt nede i sneen.

Kan det være at alle de andre skiløperne ser opp mot fugler og blå himmel når de går på ski. Og at jeg er den eneste som er deprimert nok til å gå med blikket ned i bakken hele tiden? Jeg føler meg ikke deppa. Men kanskje jeg bør gjøre noe med holdningen min? - Rett opp ryggen din, gutt!

PS: Tydeligvis et kvalitetsur. Tikker gjør den ikke, men den går og går. Det å miste klokker i sneen, er visst noe av det verste man kan gjøre mot dem. Men bare man får fjernet litt skismurning, burde den være brukbar nok :-)

2006-01-30

 

Smokk fullt på Sinober

Bildet er fra Sinober i går, søndag. Der var det fullt. Fullt var det også på Linderudkollen. Utvilsomt sesongens største utfartsdag så langt.

Litt morsomt på vei opp mot Sinober fra Solemskogen. Skiene begynte å bli bakglatte. På toppen av en bakke stoppet vi opp for å smøre skiene. Og det gjorde absolutt alle andre som kom oppover. Det var som om vi gikk fra silkeføre til klisterføre i løpet av noen hundre meter.

I dag hørte jeg på radioen at det hadde vært store temperaturforskjeller i marka denne dagen. I lavlandet kaldt, og bare litt høyere oppe, mye varmere.

Klister hadde vi ikke med. Det ble derfor mye skøyting i de få oppoverbakkene på veien tilbake :-)

 

Utviklingen av et bilde

På torsdag blogget jeg om en bråstopp i Lillomarka for å ta et bilde. I ettertid irriterte jeg meg over at jeg ikke brukte mer tid på det motivet. Lørdag tok jeg med et litt bedre kamera for å ta et litt bedre bilde. Jeg kom også frem litt tidligere på dagen, og dermed var lysforholdene litt bedre. Og jeg fikk til et bilde hvor jeg var fornøyd med både vinkel, lysforhold og motiv:
Men, akk, med normal størrelse viser det seg at bildet var altfor uskarpt:
Jeg prøvde også et uten noen folk i lysåpningen:
Og det ble som jeg fryktet. Hele bildet ble liksom dødt. Altså var det bare å vente på at det skulle komme noen flere skiløpere. Jeg ble kald og litt lei. Men jeg fikk da til ett bilde som både var noenlunde skarpt og hadde med minst én skiløper:
I ettertid er jeg usikker på om jeg setter pris på den andre skiløperen til høyre. Uansett så fikk jeg da med bildet som nummer 155 i den bildekavalkaden som jeg blogget om tidligere.

Jeg skulle gjerne blitt der lenger. Men jeg begynte å fryse. Da jeg kom frem til Sinober, merket jeg at jeg var for kald og sliten til å gå lenger innover i marka. Så da ble det nok en gang at jeg snudde der :-(

PS: Æres den som æres bør. Inspirasjonen til disse bildene har jeg utvilsomt fått fra W. Eugene Smiths The Walk to Paradise Garden:
Fyren var tidligere krigsfotograf. Jeg mener å ha lest at han i 1946 var deprimert over alt han hadde sett og fotografert under 2. verdenskrig. Men så en dag så han dette motivet med barna sine. Bildet gav ham livslysten tilbake. Kanskje en legende? Uansett så var han i stand til å se motivet, og klikket seg deretter til velfortjent berømmelse.

 

Scientologene prøver seg via Aetat

Jeg gikk inn på stillingssøk hos Aetat og søkte etter scientologi. Tre treff:
Hvor reelle er så disse stillingene? Et hint kan man få når man leser beskrivelsen av den siste:
Muligheter for studie i Florida, Los Angeles og København. Det er hardt arbeid, lav lønn, med enorme muligheter for fremtiden og for din personlige utvikling.
Det å reklamere for lav lønn, er imponerende ærlig til den sekten å være. Men det med studier i bl.a. Florida? Man kan vel anta at det er snakk om hovedkvarteret til scientologene i Clearwater. Ikke det akkurat det sunneste sted på jord. Les mer om Deaths in Scientology's Fort Harrison Hotel :-(

 

Ingen gratis mobiltelefon

Ordtaket There’s no such thing as a free lunch gjelder også for mobiltelefoner. Nå har det nok en gang begynt å spre seg en epost med følgende innhold:
Småirriterende at noen folk faktisk tror på dette, og sprer dette videre. Nesten mer irriterende er alle advarslene som følger:
De første epostene er bare bevis på at noen folk er litt vel naive. Men advarslene vitner om at noen faktisk tror at jeg er like naiv!?

2006-01-26

 

Bilder fra Lillomarka

To turer til Lilloseter de to siste dagene. Jeg føler meg privilegert med tanke på alle de jeg kjenner som ikke hadde mulighet til slike skiturer.Jeg bør derfor kanskje være litt forsiktig med å skrive om hvor utrolig herlig det var?

Men noen bilder bør jeg vel kunne legge ut? Et bilde fra gårsdagens tur, la jeg ut i en tidligere blogging. Det bildet er også nummer 144 i den bildekavalkaden som jeg blogget om tidligere i dag.

Bildet oppe til høyre er fra i dag. Men det bør legges til at termometeret stod i sola. I skyggen var det vel én eller to minusgrader.

På vei fra Sørskogen mot Lilloseter ble det bråstopp da jeg oppdaget et fotomotiv. Nede mot et vann var det to som snakket sammen. Dessverre hadde de skilt lag akkurat i det jeg skulle til å knipse. Men jeg fikk da til et ganske så kontrastfylt bilde likevel!?

 

Gårdeieren var visst ikke så streng

Til venstre skiltet fra gårdeieren. Dette er fra den veien inn til Grorud Bilservice. Veien er trang, så jeg skjønner godt det forbudet.

Men hva skjer hvis noen prøver å stanse en bil langs husveggen? Tydeligvis bare at de måker rundt den bilen :-)

 

Stakkars postmann

Jeg skjønner ikke helt dette.

Fem postkasser, alle med samme nummer. Kun én av dem hadde en bokstav etter nummeret.

Ingen navn på noen av kassene.

Et nytt boligfelt kanskje? Nei, det virket som om kassene hadde hengt der en stund.

Dessuten skjønner jeg heller ikke hvorfor de satte B-en på den første postkassen!?

Jeg gjorde et søk på adressen og fant en drøss med telefonnumre og minst ett halvt dusin forskjellige navn.

Postmannen har min sympati!

 

Slik blir barn til voksne

En trist opplevelse i MENY-butikken på Grorud Senter i dag, 16:17. Det begynte så trivelig.

Rett ved flaskeautomaten var det satt opp en håndvask. I stedet for en kran, var det en optisk sensor. En liten jente hadde funnet ut av dette, og moret seg kostelig. Det var gøy å se hvordan hun gang på gang satte i gang vannet uten å røre noe som helst. Den lyse latteren hennes vitnet om at det fortsatt er noen som lar seg fascinere av teknologiens små mirakler.

Dessverre hadde denne jenta en mor som var voksen, både fysisk og mentalt.
- Det der er noe morsomt, sa hun med en tverr stemme.
Videre diskusjon fikk jeg ikke med meg. Men under resten av handleturen i supermarkedet kunne jeg høre den lille jenta som gråt.

Jeg vil ikke dømme denne moren sånn uten videre. Hun hadde kanskje hatt en slitsom dag; muligens med en idiot som sjef. Hun var kanskje både sulten, trøtt, sliten og lei. Jeg tviler sterkt på om jeg selv hadde klart å være i noe sprudlende humør i en slik situasjon.

Men la oss tenke oss denne lille jenta i år 2036. Kanskje hun går i en butikk med sin lille datter. Kanskje denne datteren begynner å more seg med denne fremtidens teknologiske finesser. Men vil moren kunne sette pris på datterens fascinasjon over slikt? Nei, den evnen mistet hun tretti år tidligere :-(

 

To grunner til å blogge et bilde

Andy Rubin har lagt ut et bilde av seg selvsine hjemmesider.

En ting er at det fordømt godt bilde. Hvordan klarte fotografen å få til de herlige fargene med kameraet rettet mot sola?

En annen ting er at fyren utvilsomt har sans for selvironi. Bare se på tittelen å bildet man får opp hvis man holder musa over bildet noen sekunder :-)

 

Kathrine og Jonny er blitt W-kjendiser

Det finnes A-kjendiser og det finnes B-kjendiser. Og takket være meg, er Kathrine og Jonny nå blitt W-kjendiser. Kravet for å oppnå en slik status, er f.eks. å få et bilde av seg selv med navn i f.eks. Nettavisens kavalkade over turbilder i januar.

Finner man frem til bilde nummer 124, kan man se bildet til høyre med følgende undertekst:
 

 
Nå vet jeg at litt mer ambisiøse og seriøse fotografer ser ned på slike konkurranser. De har kanskje litt rett i at dette en sleip måte å få tak i masse bildestoff bortimot gratis? Og det er kanskje ikke verdens største prestasjon å få med bildet sitt blant 147 andre. Det ikke jo akkurat som om ledelsen i Louvre setter Mona Lisa i kjelleren for å få plass til bildet mitt. Men en liten oppmuntring var det. Da kom bildet litt lenger enn bare å bli stuet vekk på harddisken min :-)

2006-01-25

 

Når justering faktisk er lik rasering

Aftenposten skriver om politikere som vil Vil åpne for å bryte Markagrensen. Jeg skal nøye meg med å sitere varaordfører i Oslo, Svenn Kristiansen fra FrP:
- Jeg er svært glad for at Høyre nå i det minste vil diskutere dette med oss, sier Kristiansen, som forsikrer at Fr.p. ikke er ute etter å rasere Marka.
- Vi skal ikke ødelegge hverken for idrett eller friluftsliv. Det vi snakker om, er å justere grensene på enkelte plasser som vi vet aldri blir brukt til friluftsliv. Gjør vi ikke det, må vi før eller siden spise av de grønne lungene i byen.
Mye feil der:Det siste argumentet hans skjønner jeg rett og slett ikke. Han hevder at hvis vi ikke bygger i marka så må vi før eller siden spise av de grønne lungene i byen. Ikke skjønner jeg hvorfor Oslo og områdene rundt absolutt må vokse i all fremtid? Hvis så er tilfelle, hvilket jeg betviler, vil uansett både marka og de grønne lungene i byen før eller siden måtte forsvinne!

Dette berører vel også et av de dummeste argumentene for utbygging i marka: det økonomiske!Men boligprisene vil ikke gå ned av den grunn, tvert i mot! Grunnen til høye boligpriser i Oslo, er fordi det er mange folk som bor her.Det går rett og slett ikke an å bygge seg ut av boligkriser i storbyer. De høyeste boligprisene i verden, finner man jo også i de største byene. Og hvor finner man de laveste boligpriser i Norge? I distriktene! Mange hus står og forfaller. I så måte vil den beste distriktspolitikk i Norge kanskje være nettopp varig vern av marka!?

 

Bilde av planeten jorden

I forrige artikkel tok jeg med et bilde av Venus. Her er bilde fra planeten jorden.

Dette ble tatt sist høst, 25/11. Det hadde snedd litt; noe hadde muligens smeltet.

På østsiden av blokka mi' er det en gressplen. Den er ikke så veldig godt planert. Altså er det duket for interessante mønstre med moderate mengder sne :-)

PS: Lenger oppe tok jeg med en link til Wikipedias artikkel om jorden. Noen har reist spørsmål om nøytraliteten i den. Se diskusjonssiden for mer om dette. Litt artig lesing! Dvs. det ut som artig lesing. Jeg nøyde meg med å skrolle nedover!

 

Venus

I tilfelle det er flere enn meg som lurer på hvilket planet eller stjerne man kan se i øst like før sola står opp; Jeg tror det er Venus!

Den var så svak at jeg hadde mistanke om at det kunne være snakk om Merkur. Jeg har sett Merkur en gang, men aldri fotografert.

I dag tok jeg derfor noen bilder før sjekket på webben. Litt småskuffet måtte jeg konstatere at det bare var snakk om Venus.

Men bildet ble da litt kult likevel!? (Tatt fra Romsås, utsikt over Groruddalen, 25/1-2006, 07:28.)

2006-01-24

 

Likheten mellom SV og Nixon

Det er en legende om at da Eiffel-tårnet ble ferdig, var det en mann som hver dag kom opp i tårnet for å spise middag. Dette gjorde han over så lang tid, at ansatte la merke til ham. De spurte det var noen spesiell grunn til at han likte tårnet så godt.
- Liker det? Nei, jeg hater det!
Så hvorfor spiste han middag der hver dag?
- Dette er det eneste stedet i Paris hvor jeg slipper å se dette fordømte tårnet!
Noe av det samme lå kanskje bak Nixons selvironiske kommentar om hvorfor han var den eneste som kunne dratt til Kina:
- En hver annen ville blitt kritisert av Nixon!
Nå må jeg innrømme at jeg har ikke lest hele Innstilling fra Arbeidsgruppa for frigjøring av offentlige midler som nå er lagt ut på SVs hjemmesider. Men jeg fikk i det minste med meg følgende fra side 38-39:
I internasjonal sammenheng er det likevel et økende krav fra fattige land å få markedsadgang for landbruksvarer i rike land. Utvalget mener at SV bør vurdere om norsk landbrukspolitikk bør legges om. Den direkte støtten til jordbruket bør bygges ned og tollsatsene bør reduseres. Fattige lands krav om markedsadgang er rettferdig og godt begrunnet.
Jeg fikk også med meg oppslaget i Aftenpostens oppslag: - SV angriper velferdsstaten; sitat:
Høyres finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner, mener SVs kuttliste viser et alvorlig angrep på velferdsstaten.
Tja? Ikke klarer jeg å hisse meg opp, hverken i den ene eller andre retningen.Sanner burde vel i stedet være glad for at noe av Høyres politikk faktisk kan bli gjennomført. At det er noen andre gjør det, burde vel ikke spille noen rolle? Et råd til ham kan være å trøste seg med mantraet: - Nixon dro til Kina; Nixon dro til Kina! :-)

 

Spor av sneplog

På vei opp til Røverkollen i dag la jeg merke til to streker langsmed fjellveggene. Tydeligvis et resultat av snerydding!?
Litt lenger oppe så jeg tilsvarende spor. Men her var det snakk om at sneen var skyflet vekk fra trærne:
Men det var stort sett bare på avstand at det siste var synlig.

 

Smart jente

Min niese fikk en mobiltelefon til jul, med kamera! Men hun viste ikke helt hvilken type. Jeg foreslo at hun kunne ta et bilde av den og sende meg en MMS. Men da trengte hun først å låne en annen telefon. Ved å bruke et speil, kunne hun selvsagt bruke sin egen telefon for å ta bilde av den samme telefonen. Men siden kameraet var på baksiden av telefonen, ville jeg da kun få bilde av baksiden.
- Hva med å bruke to speil? foreslo jeg uten helt å vite hvordan det skulle gjøres.
Heldigvis forstod hun det, og jeg fikk en MMS med det vedlagte bildet. Men jeg skjønner fortsatt ikke helt hvordan hun fikk det til!?

PS: Kan det være en Nokia 3220?

 

Teknisk feil med teknisk feil

NrK selger T-skjorter med VI BEKLAGER TEKNISK FEIL! Snakk om å skape profitt av gamle tabber!

Men plakaten er gjengitt feil! På TV-skjermen gikk hovedteksten på skrå nedover. En vannrett presentasjon ødelegger mye av dynamikken fra originalen.

Eller kan det være snakk om en slags metahumor? Teknisk feil med den tekniske feilen?

PS: Virkelig morsomt hadde det vært om de i stedet hadde solgt luer eller underbukser med slike beklagelser :-)

2006-01-23

 

En kostbar skrivefeil

I desember 2004 fant jeg ut at jeg trengte å registrere et enkeltpersonforetak. Jeg slet litt med å fylle ut epostadresse og spesielt webadresse. (Jeg klarte aldri å finne ut av om jeg skulle ha med http:// eller ikke.) Men bare jeg lærte meg å fylle ut minst mulig, gikk det greit. (Det forklarer kanskje hvorfor det er så få epostadresser og link til hjemmesider i dette registeret?) Men jeg klarte det, og var godt fornøyd med servicen fra Brønnøysundregistrene i den forbindelse.

Foretaket ble registrert, og jeg kunne sende fakturaer. En bivirkning var selvsagt enda mer reklame i postkassa. I likhet med alle andre, krysset selvsagt jeg også av for at Enheten har reservert seg mot bruk av de registrerte opplysningene til direkte reklame. Og selvsagt er det vel ingen som tar hensyn til slikt?

Før jul fikk jeg enda en liten reklame i postkassen. Jeg stusset litt over at de hadde skrevet Rjh i stedet for Rhj.
- Har de kopiert inn navnet på bedriften manuelt? tenke jeg.
Så var det en annen ekkel tanke slo meg:
- Kan det være at jeg registrerte firmaet med gale initialer?
Jeg sjekket ut siden for organisasjonsnummer 987634510. Og, ja, det var jeg som hadde skrevet feil. En skrivefeil jeg brukte ca. ett år på å oppdage! Sløvt? Ja! :-(

I dag kom jeg endelig så langt at jeg prøve å finne ut av hvordan jeg kunne rette opp den feilen. Jeg fikk raskt et godt, presist og trivelig svar fra Brønnøysundregistrene på spørsmålet mitt om dette. Å skifte navn er enkelt. Men det koster! Prisen for Endring av foretaksnavn er 2.500,- kroner. (I henhold til Gebyr for registrering og tinglysing.) Så helt urimelig er ikke det. Sløvhet koster, og det er like greit at de sløve selv må betale for det sløve de gjør.

Men så vidt jeg skjønner er det gratis å slette en registrering. Det er også gratis å registrere seg. For meg vil dermed være betraktelig billigere å slette den gamle registreringen for så å registrere meg på nytt med et annet navn. Litt mer bryderi vil det kanskje være, men godt betalt med tanke på alternativet.

Men dette må da totalt sett medføre mye mer arbeid og kostnader for andre Brønnøysundregistrene? Kan det være at jeg er sleip? Eller at jeg er samvittighetsløs? Eller at jeg rett og slett har misforstått et eller annet?

2006-01-21

 

Som sne fra klar himmel

Lillomarka i dag. Knallblå himmel. Og det snedde!

Hvor kom sneen fra? Vet ikke! Et sted må det jo ha vært noen skyer som slapp den ned. Men de skyene så ikke vi.Men det merkelige er at det snedde stort sett under hele turen! Ikke blåste det særlig mye heller.

PS: Jeg gikk sammen med et par som skulle rekke en visning. Dermed ble det tid til kun et par fotostopp. Kanskje like greit? Skulle jeg ha stoppet opp for å ta alle bildene jeg ville ta, hadde jeg kanskje fortsatt vært der ute :-)

 

Moskau; del III

Jeg har tidligere blogget om Moskau, del I & II. Nå kom jeg over en blogging med henvisning til en absurd video. Gjett én gang hvilken låt de (mis)bruker der :-)

Av de ting som får meg til å tenke på sitatet fra en herlig parodi: - Don't even try to dance; You're a guy for godsake!

 

Av og til gir man bare opp

I går blogget jeg litt om PHP, med sitat av både kode og kjøring. I dag fant jeg en liten skrivefeil som jeg rettet. Dermed ble både koden og kjøringen reformatert.

Det er det samme reformateringsstyret jeg balet med i den forrige bloggen min. Jeg gav opp, og fjernet artikkelen :-(

 

Når streken mangler

Ikke vet jeg hva man kallen en strek som brukes i stedet for ordet til. Men det kan lett bli komisk når den streken mangler. Skjermdumpen er fra Aftenpostens artikkel "Vandreren er i område!", oppdatert 20. januar 2006 kl. 17:40.

2006-01-19

 

Gøy med PHP

Jeg prøver å logge aktivitetene til Romsås Old Boys. Hver gang noen nevnes, prøver jeg å ta med en link til den personen. (Ikke alltid jeg klarer å huske hvem som er hvem.) Men det ble etter hvert slitsomt å ha med link i forbindelse med hvert eneste navn.

Jeg kunne selvsagt kuttet det ut. En annen mulighet var å automatisere det. PHP var svaret! Her skjermdump fra index.html-fila:
Den tilsvarende index.php-fila leser denne html-fila og legger til linker hver gang et navn dukker opp i referatene:
Jeg har spesifisert til serveren at kall på http://rhj.info/fotball/ skal resultere i at PHP-fila blir levert. Og, vips, har jeg fått det akkurat slik jeg ønsket. Ah, jeg synes fortsatt at data er gøy :-)

 

Mulig å drikke blod?

Skjermdump fra i Aftenpostens Makaber drapssak ryster Sverige:
- Han har drukket blod fra begge og spist av en, sier aktor Christer Sammens til Aftonbladet.
Er det så sikkert? I Richard Herrmanns bok Seks skudd ved stengetid ble det også omtalt en påstand om bloddrikking. Det var i forbindelse med rettsaken mot John George Haigh. I et forsøk på å unngå galgen, hevdet Haigh at han hadde drukket blodet til et av ofrene. Hvis juryen hadde akseptert dette, ville de også være mer tilbøyelig til å anse fyren som gal.

Aktoratet klarte visstnok å dokumentere at det ikke er mulig å drikke blod i de mengder Haigh påstod. (Visstnok bare en kopp.) Ikke vet jeg, ikke har jeg tenkt å prøve heller.

Men kan det være at den svenske aktoren har litt for stor tiltro til tiltaltes forklaringer?

 

Svekket troverdighet hos RING

I dagens Aftenposten kom jeg over følgende helsides annonse fra Ring Eiendomsmegling AS.:

Jeg ble nysgjerrig på om de også, tross fagre løfter, legger inn falske skyer slik jeg har blogget om tidligere.

Jo, da, en rask titt på noen av prospektene, viste flere annonser hvor den samme himmelen ble brukt om igjen og om igjen:

Det var også et bilde hvor de brukte en speilvendt versjon av den samme himmelen. Dvs. det kan jo være at det er de tre andre som er speilvendte?

Eposten er sendt!

PS: Jeg kom også over bildet til venstre hvor de bruker den samme himmelen som fra et prospekt fra DnBNor til høyre:

Jeg kjente igjen Hellas-kroken fra den tidligere bloggingen om det samme :-)

 

Lukeparkering

Nysne på veiene i Oslo i går. Dermed fikk jeg dokumentert ikke bare at jeg klarte å lukeparkere, men også hvordan jeg klarte å lukeparkere.

Jo, jo, jeg kunne ha kommet nærmere fortauet. Og luken var stor.

Men uansett var jeg fornøyd.

Bare se hvordan sporene vitner om at her er det en som virkelig kan lukeparkere :-)

2006-01-18

 

Et aldri så lite tegn på at man bruker for mye tid foran PC'n

For ti minutter siden satt jeg og leste i en fysisk bok. Jeg lurte på hva klokka var. På armen hadde jeg ingen klokke. Hvor var det jeg da tenkte at jeg kunne se etter en klokke? Jo, nederst til høyre i boka jeg hadde oppslått.

Nå tror jeg ikke at jeg kom så langt til å faktisk flytte blikket mitt ned mot høyre. Men tanken var der! Kanskje et tegn på at jeg tilbringer litt for mye tid med PC'n!?

PS: Ca. 1985 gikk jeg en tur i Lillomarka. Jeg studerte ledningene mellom to lyktestolper og begynte å lure på hva slags algoritme de hadde brukt for å tegne de linjene. Av og til har jeg godt av å komme meg ut i marka!

 

Ikke alltid like praktisk med boikott

SV ønsker en forbruksboikott av Israel. Selv om jeg ikke er enig i SVs syn på Israel, står partiets medlemmer selvsagt fritt i å boikotte hvem de vil. Men jeg synes dette minner litt om Studentsamskipnaden på Blindern på åttetallet. Butikken deres boikottet varer fra Israel. Det ble stilt spørsmål om hvorfor de ikke også boikottet varer fra USA. (Dette var mens Reagan var president der borte.) En representant fra samskipnaden innrømmet at det burde de nok gjort. Men det var ikke praktisk mulig!

Er det kanskje de samme praktiske årsaker som gjør at SV ikke vil ha boikott av kinesiske varer? For det er vel ingen tvil om at Kina den dag i dag okkuperer Tibet!?

Til SVs forsvar bør det nevnes at de har har en klar mening om Kinas okkupasjon av Tibet. Men de bryr seg utvilsomt mer om det som skjer i Midt-Østen:Men hva hvis Tibets frigjøringsorganisasjon hadde vist et Tibet-kart som også dekket hele det nåværende Kina? De ville nok ha mistet en god del av min sympati.


 

Direktevalg på statsminister i Israel

Jeg trodde jeg fant en feil hos mylder.no; dvs. på siden om Sharon:
Selv mener jeg å huske at de hadde slike direktevalg også på tampen av det forrige årtusenet. Dette fikk jeg bekreftet i Wikipedia; siden om Elections in Israel:
Kjepphøyt sendte jeg inn en kommentar til forumet, og fikk raskt et svar om at den norske versjonen av Wikipedia hadde en side om Sharon som motsa meg:
Det virker som om det er en feil minst ett sted. Men ikke tør jeg å rette feilen før jeg er sikker på hvor feilen er. At jeg mener den engelske versjonen er korrekt, er ikke godt nok :-(

PS: På Sharon-siden hos mylder.no har de med linker både til den engelske og norske versjon av Wikipedia. Men de burde vel ha presisert også hvor de hadde hentet sitatet fra!?

2006-01-17

 

Hvis man er lei av plakater overalt

Bildet er fra en plakat i byen sist lørdag. Hadde jeg hatt en tusj i hånda da, kunne det vært fristende å komme med et par mulige svar:Eller kanskje man kunne bruke bilder av disse på fyren i midten!?

Så kan man lure på hva som ville vært poenget. En ting er det i seg selv kanskje/kanskje-ikke ville vært morsomt. Og humor trenger vel ikke noen videre begrunnelse?

Men hvis det virkelig var noen som syntes slikt var moro, så kunne dette kanskje vært del i en kampanje mot reklameplakater overalt? Hver nye plakat medfører noen tillegg som latterliggjør alle plakatene!?

 

Trett golf

Lyktene på VW Golf har fått noe som ligner øyelokk. Ikke skjønner jeg hvorfor. En ting er at dette må da medføre tynge bil, flere deler og mer som kan gå i stykker!?

En annen sak er at bilen rett og slett ser trett ut?

 

Et par detaljer jeg ikke har sett tidligere

I byen sist fredag ble det til at jeg studerte Krogh-statuen fra baksiden. Oppdaget da et par detaljer jeg ikke har sett tidligere. Tydeligvis snakk om noen malesaker!

Det er slettes ikke så urimelig at fyren er avstatuert mens han maler. Jeg har bare ikke tenkt eller oppfattet det slikt før.

Dermed fikk jeg et litt annet syn på den statuen :-)

 

Norsk ordsjekk i Thunderbird

Jeg har tidligere skrytt av hvor lett det er for meg å blogge; behøver bare å sende en epost. Men det ble ofte litt tungvindt likevel. For å fjerne de verste skrivefeilene, måtte jeg kopiere teksten inn i Word og sjekke den der. Slitsomt!

Derfor er det ganske så positivt at Thunderbird nå har kommet med mulighet for norsk ordsjekking. Bare jeg faktisk leste instruksene, gikk greit å installere den muligheten.

Perfekt er det selvsagt ikke. Mange ord mangler.

Men etter bare et par dager, merker jeg at jeg får oppdatert lista med de fleste av ordene jeg bruker. Jeg har kanskje ikke så stort ordforråd? :-)

2006-01-15

 

Silkeføret forsvant

Lillomarka sist lørdag. Den siste uka har det har vært varmt og kaldt om hverandre. Silkeføret er blitt til stålis med symbolske skiløyper.

Litt lenger innover var det noe jord eller dritt som var slengt på løypene. Det var i og for seg greit nok. Dette var et av de få stedene i marka hvor det var noenlunde trygt å gå.

Ellers var det glatt, meget glatt. Jogging er umulig; å gå på ski er umulig; å sykle er galskap. Kanskje man skal rote frem noen skøyter i stedet? Det virket som om isen på veien var sterk nok til slikt :-)

2006-01-12

 

Posten har bestemt seg

Skjermdumpen til venstre er fra postens hjemmeside; skal bygge står det der. Da er det kanskje ikke så farlig at pressen skriver om saken som om dette ennå ikke var avgjort!?

Skjermdumpen til høyre er fra Groruddalen 4. januar. Senere har de kommet med en artikkel om hvordan Lørenskog Høyre går i mot postterminal på Robsrud. Og NrK Østlandssendingen meldte tidligere i uka om at Flertallet i planutvalget ... sa nei til Postens nye brevsenter på Robsrud.

Skal bli spennende å se hvor lenge posten skriver at om de skal bygge den terminalen. Og vil de eventuelt legge ut informasjon om at de ikke skal bygge? Eller vil de bare fjerne oppslaget i all stillhet?

 

På tide å kvitte seg med diverse

Jeg har tidligere blogget om at jeg samler på litt for mye skrot.

Denne uka begynte jeg å går gjennom noen gamle klær.

I lomma på en fullt brukbar jakke kom jeg over 12 år gamle rutetider.

Den jakka havnet i en av tøyboksene til Fretex :-)

2006-01-08

 

Merkelige tekststørrelser

En mulig arbeids- og eller oppdragsgiver vil teste om jeg behersker bl.a. PHP og MySQL. En av oppgavene var å lage online påmelding til et møte.Det fungerte, og jeg fikk mange meget gode tilbakemeldinger. En tilbakemelding var at en fyr ikke fikk opp siden fordi brannmuren ikke tillot bruk av port 88.

En annen meldte fra at bokstavene ble så små at de var uleselige. Han fikk opp noe à la det til høyre.

Etter litt frem og tilbake over telefonen, fant vi ut av det. I M$IE hadde han definert ønske om redusert tekststørrelse:

Problemet ble løst ved å velge normal størrelse. Men hvorfor var ikke dette et problem tidligere? Jo, det hadde vært et problem tidligere. Men kun på noen sider. De fleste  websider gir blaffen i om brukerne har bedt om større eller mindre tekst.

Men hvorfor ble teksten på siden min ble så altfor liten? Det er av de ting jeg må finne ut av senere :-(

 

Nok en fargeløs årstid

For 13 måneder siden blogga jeg om en Fargeløs årstid. Siden da har jeg lært litt mer om bildebehandling. Det var med tanke på dette at jeg i går tok et bilde av Aurevann opp mot Lilloseter. Her et forminsket utsnitt av originalen:
Originalen
Jeg prøvde så å fjerne blåskjæret, men likevel behandle det som et fargebilde:
Redigert fargebilde
Jeg gikk så tilbake til det første bildet og lagret det som et sort/hvitt-bilde:
Sort hvitt
Helt identisk er det ikke. Men så veldig mange fargers forskjell er det ikke.

PS
: Og skituren? Silkeføre, null sol, ikke spesielt kaldt, litt surt. Snudde ved Sinober.

2006-01-04

 

Stereoanlegg i bil

For første gang i mitt liv har jeg kjøpt en bil hvor det ikke var et stereoanlegg. Det er selvsagt helt uaktuelt å kjøre alene, over lengre strekninger, uten noe slikt. Altså må jeg skaffe meg noe slikt! Antenne og høyttalere er visstnok på plass allerede. Da er det vel bare å kjøpe noe og plugge inn!? Kanskje jeg også endelig kan få meg en CD-spiller i bilen?

Eller kan man kynisk og pessimistisk anta at standarden for slikt har endret seg de atten årene? Selv har jeg null peiling.

PS: Bredde 18 cm; høyde 5 cm; dybde 14 cm!

 

Krav uten kontroll

Adresseavisa i Trondhjem har et oppslag om at Nettpirater ødelegger for TV. Denne er fulgt opp av en diskusjon.

Legg merke til kravet om at Innlegg må undertegnes med fullt navn!

Sjekk så noen av navnene som er brukt!

Virker ikke som om avisa har særlig kontroll på disse noen av disse navnene!?

 

Husker du slimålen?

En gang drev Nitimen og kåret Norges nasjonalditt og nasjonaldatt. Sånn ca. 1983 var tiden inne for å kåre Norges nasjonalfisk. Folk ble bedt om å sende inn sine stemmer. Selv i tiden før overtakserte tekstmeldinger, deltok folk i slikt. Alt lå til rette for en hyggelig avstemning mellom torsk, laks og kanskje sild. Men så kom en fyr med navn Per Hafslund på banen.

Han foreslo at Norges nasjonalfisk skulle være slimålen. Han hadde mange gode grunner for at den fisken (?) var den beste representanten for nasjonen Norge. Det ble arrangert underskriftskampanjer, og det er ingen tvil om at det var slimålen som fikk flest stemmer.

Så kom dagen hvor resultatet skulle offentliggjøres. Jeg mener å huske at det var en lørdag, sånn midtveis i programmet.Vissnok var det torsken som vant. Slimålen ble ikke nevnt.

Programlederen ble spurt om alle stemmene på slimålen, og fyren svarte irritert at disse var ikke seriøse. Denne programlederen, hans navn være glemt, ble senere utnevnt til Norges nasjonaldemokrat. Siden da har ikke Nitimen våget seg på å kåre flere nasjonal ditter eller -datter.

Hvorfor nevner jeg dette? Kun fordi forskning.no har et oppslag om slimålen; Sprettent slim blir supersilke.

2006-01-03

 

Jeg tror jeg satser på skiturer i stedet

Det er morsomt å bla gjennom annonsekataloger. Se bare på denne reklamen for et slankemiddel! Selv blir jeg skeptisk når de skriver om:
Dokumentert virkning!
Troverdigheten ville vært større hvis de også kunne skrive litt om hvor man kan finne denne dokumentasjonen. Der var det også tre bilder som viste hvordan en rumpestump tilsynelatende ble mindre i løpet av tre uker. En så rask slanking ville i seg selv være bortimot livsfarlig. Heldigvis er det tydeligvis snakk om noe juks. Se bare på de tre endene slik de ble presentert:
Med unntak av breddene, viker det som om det meste er identisk; skygger, posisjoner og farger. Her er de samme tre bildene en gang til, hvor den tykke stumpen er krympet, og den slanke tilsvarende forstørret:
Det passer kanskje å sette en ende for artikkelen nå? :-)

 

Elkjøp = Lefdal

Mener å ha lest at Elkjøp kjøpte opp Lefdal; eller noe sånt. En viss kobling er det uansett. Her er skjermdump fra et forsøk på å surfe til websiden for en bærbar PC hos Elkjøp:
En tilsvarende hos Lefdal:
Problemet var midlertidig; det kom og forsvant noenlunde samtidig, begge steder.

2006-01-02

 

VG ikke spesielt oppdatert

For over to år siden blogget jeg om hvordan Norge ble beste nasjon under de olympiske leker i Salt Lake City, 2002. Nå finner man følgende på en side hos VG:
Tyskerne vant foran Norge og vertsnasjon USA i Salt Lake City-OL i 2002. Tyskland hadde da 12 gull, 16 sølv og 7 bronsemedaljer.
Avisa har ennå ikke fått med seg at Norge nå har 13 gull! Skjermdumpen er fra IOCs egen medaljestatistikk.

PS: Aftenposten har ennå ikke oppdatert sin medaljestatistikk :-(

 

Vanskeligere å kommentere bloggen min

Fikk følgende kommentar til den forrige artikkelen min:
Ikke særlig troverdig melding. Den er fjernet! Uansett følte jeg at det var på tide å på et par hindre. Aller først ordverifikasjon:
Deretter vil jeg moderere nye kommentarer:
Det betyr at folk som vil kommentere, blir møtt med følgende beskjed:
De må også taste inn et forvrengt ord à la dette:
Dessverre, dessverre :-(

 

Litt ris til Vesta

Tidligere skrøt jeg av Vesta i forbindelse med salget av den gamle bilen min. Nå måtte jeg ta ny kontakt i forbindelse med at jeg i går kjøpte en bil. Ikke alt var så bra denne gangen.

Jeg prøvde nok en gang tjenesten Ring meg opp. Men etter ca. 23 sekunder fikk jeg opp feilmeldingen til høyre. Som lystkverulant, valgte jeg deretter tjenesten Skriv Melding. Jeg fylte ut skjemaet, sendte det inn. Deretter fikk jeg følgende i Firefox:
Tabbe! Det utviklerne deres ikke har fått med seg, er at noen er lei av tjenester hvor vinduer spretter opp overalt. I hvert fall er jeg lei av det, og har fått ordnet det slik at jeg ikke får opp nye vinduer. Knappen med Lukk vindu, virket derfor ikke.

Jeg ringte deretter 04040 og fikk raskt kontakt med en talemaskin. Etter litt tasting hit og dit, fikk jeg beskjed om hvor jeg lå i køen. Jeg fikk også tilbud om at jeg kunne be dem ringe meg opp. Jeg gjorde så, og måtte da taste inn telefonnummeret mitt en ekstra gang. Det hadde vært bedre om de i stedet begge ganger hadde spurt om de kunne bruke det nummeret jeg ringte fra. Da ville jeg sluppet unna med én tasting for å bekrefte dette.

PS: Dette har jeg skrevet mens jeg venter på at de skal ringe tilbake. Men jeg fikk jo beskjed om at det var stor trafikk. Og det er tross alt årets først hverdag etter en helg med mye snefall.

PS, 10:10: Jeg ble oppringt. Ble spurt om registreringsnummer og kilometerstand. Måtte innrømme at bilen hverken hadde airbag eller alarm. Godtok at jeg ikke ville ha noen brukere under 23 år. Maksimal kjørelengde 8.000 km. Kun ansvarsforsikring. Koster meg 1.790.- i året. Alt i alt meget rask og effektiv service; jeg er fortsatt godt fornøyd med Vesta! Og, he, he, takk pris det var en mann jeg snakket med; fikk dermed ikke spørsmål om farge på bilen :-)

 

Spamfrustrasjon

Jeg er slettes ikke den eneste som er irritert over spam. Og jeg har jo tross alt verktøy som fjerner det aller meste. Men jeg blir sur når en server i Korea rett før jul begynte å pøse på med stort sett identiske eposter.

Nå klarer filteret mitt fortsatt å fjerne disse. Det at de er så like, gjør det også enkelt. Men mengden av slike, gjør at programmet snart får problemer med å luke ut all dritten.

Så kan man selvsagt lure på hva som er poenget med å sende ut slikt? Skape et hat mot koreanere?

2006-01-01

 

Biljakten er over

I høst blogget jeg om hvordan jeg kvittet meg med min 20 år gamle Mazda 323. Siden da har flere enn meg blitt småirritert over at jeg brukte så lang tid på å få meg en ny(ere) bil. Men nå, på årets første dag, er jeg igjen blitt en bileier. Bildet er fra plassen min i den mørke fellesgarasjen på Romsås, klokken 14:52 i dag.

På tampen av romjula surfet jeg etter bruktbiler og kom ganske så tilfeldigvis over en 18 år gammel Mazda 323. Det bare slo meg at der hadde jeg en bil jeg kunne tørre å kjøpe privat. Den var såpass billig at jeg ikke ville risikere så mye. Jeg kjenner jo godt til denne biltypen, så jeg tror jeg også vet hvilke svakheter jeg skulle se etter.

I dag tok jeg en rusletur bort for å se på bilen. Han som stod for salget, var både ærlig og trivelig. Han fortalte åpent om både positive og negative ting. Vi tok en prøvetur, og jeg fikk følelsen av at dette var en bil jeg kunne trives med. Null prestisje, selvsagt, men også null bekymring mhp. alt som følger med å ha en dyr bil.

Etter turen hadde vi en symbolsk forhandlingsrunde, og jeg fikk det symbolske avslaget. (Jeg kunne kanskje ha pressa prisen lenger nedover? Men jeg følte liksom at dette tross alt var en riktig pris.) Det bør også legges til at jeg under prøvekjøringen fikk et meget verdifullt råd. Selgeren påpekte at jeg hadde uvanen med å hvile venstrefoten på clutchen. Og det kan kanskje forklare hvorfor clutchen på min gamle bil var så røten? Det er ikke mulig å hvile foten på en pedal uten samtidig å presse den litt ned. Dette tipset kan i lengden vise seg å være mer verdt enn alt hva jeg kunne ha klart å prute meg til i prisavslag.

Så for prisen av en litt ny og heftig bærbar PC, ble jeg nok en gang eier av en eldgammel Mazda 323. Før hadde jeg en GLX, nå har jeg kun en LX. Men det skal jeg nok klare å leve med.

PS1: Men hvorfor ble det ikke til at jeg kjøpte en betraktelig nyere bil slik jeg hadde planlagt? Det var ingen mangel på tilbud og muligheter. Flere grunner:Det siste punktet har å gjøre med bruktbilselgere. Men, obs, la meg først presisere at jeg har snakket med mange trivelige og tilsynelatende seriøse selgere. Men dette er folk som tross alt lever av å presse prisene oppover. Sist onsdag var jeg og så på flere biler, bl.a. en Kia Shuma og en Chrysler Stratus. Herlige biler begge to; selgerne virket også reale. Men litt surfing i ettertid viser at jeg muligens kunne få tilsvarende biler betraktelig billigere hos en forhandler i Lørenskog.Men, selvsagt, jeg kunne nok ha jobbet litt hardere for å få pratet med noen. Men min egen latskap var jo nettopp et av punktene lenger oppe.

Jeg prøvekjørte også en Nissan Almera som fristet meg sterkt. Men på det samme stedet hadde de også en Elantra som egentlig fristet meg mer. Før jul fikk jeg vite at den akkurat da var utplassert i en annen avdeling. I romjula fikk jeg beskjed om at den var solgt. Men hvorfor har de den fortsatt liggende til salgs på Ensjø? Forklaringen kan selvsagt være noe så enkelt som at den ansvarlige for å oppdatere websidene er på ferie? Men noe er uansett litt galt. Og denne nagende følelse av litt galt, gjør at jeg også blir litt skeptisk til å kjøpe bruktbil hos dem. Kjøp og salg av biler har utvilsomt mest med følelser å gjøre :-)

PS2: Dette betyr ikke at jeg helt har gitt opp å kjøpe en betraktelig nyere bil. Når det blir vår og varmt, blir jeg kanskje nok en gang fristet til å ha en bil med klimaanlegg. Så hvis det er noe selgere som har leser denne bloggen, er det bare å ta kontakt senere: rhj@rhj.info.

PS3: Kun én feil oppdaget jeg med min nye gamle bil i ettertid: kupélyset virket ikke! Men dette er noe jeg bør klare å fikse selv. Dessuten, noen feil og mangler må man neste forvente ved slike kjøp. Og er det ikke verre enn dette, er jeg godt fornøyd!

 

Snylteren meg

I går var jeg en trippelsnylter.De to første punktene medførte en viss skyldfølelse hos meg, men ikke det siste. Det er helt i orden for meg at andre mennesker bruker hundrevis og tusenvis av kroner på å skyte opp raketter.Alt i alt har jeg et ganske så avslappet forhold til dette. En gang om året får jeg utfordringen med å bilder i mørket.
Og hva hvis alle de andre en gang blir lei av at jeg snylter på dem?Helt i orden, bare nekt dere! Skjønt jeg tviler på om det er så veldig mange som blir med på en slik kampanje. Dessuten, jeg er vel ikke den eneste snylteren når det gjelder dette? :-)

 

Skremmende lavt fly

Grorud i går, nyttårsaften, klokken 11:40 på formiddagen. Det var et meget lavt skydekke. Jeg hørte et fly, fikk lokalisert det, og klarte å ta to bilder før det forsvant bak trærne.

Grunnen til at jeg tok bildene? Rent instinkt! Flyet fløy så lavt at jeg hadde mistanke om store problemer. Nå gikk det tydeligvis greit. Ingen melding om ulykker i nyhetene. Alle overlevde, og jeg slapp bryderiet med å prøve selge de siste bildene av flyet. Kanskje jeg engstet meg uten grunn!?

Men det slo meg senere at hvis flyet hadde fløyet noen hundre meter lenger til venstre, ville det ha passert Røverkollen. Dvs. kanskje mer at det ikke ville ha passert Røverkollen; det fløy muligens for lavt til det.

Jo, jeg er litt bekymret. Det er jo også diverse boligblokker her på Romsås. Jeg har sett, og hørt, mye annen merkelig flyving her oppe.


Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?