Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2005-09-30

 

Litt mer om §12

På nyhetene på radioen i dag er det mer om §12 i grunnloven. Bl.a. P4: Refser regjeringens kristen-krav; sitat:
Den norske grunnloven bryter mot menneskerettighetene når den krever at over halvparten av statsrådene er medlemmer av statskirken.
Kanskje på tide å lese hva som faktisk står i den parafen? Den beste oversikten fant jeg på sidene til Håkon Wium Lie; Norges Riges Grundlov; sitat:
... Af Statsraadets Medlemmer skulle over det halve Antal bekjende sig til Statens offentlige Religion. ...
Jeg klarer ikke helt å se hvordan bekjende sig betyr at man nødvendigvis må være medlem av Statens offentlige Religion. Det kunne vært morsomt om en eller annen journalist kunne spurt nye (og gamle) statsråder om de virkelig bekjenner seg til evangelisk-lutherske Religion.

PS: Da kunne de samtidig spurt dem om de virkelig oppdrar barna sine i denne religionen. Sitat fra §1:
... De Indvaanere, der bekjende sig til den, ere forpligtede til at opdrage deres Børn i samme.
Så det holder ikke at f.eks. Kristin Halvorsen er medlem av statskirken slik hun hevder hun allerede er. Hun må bekjenne seg til religionen, og hun er i følge grunnloven dermed forpliktet til å oppdra sine barn til det samme! Og det må hun vel også gjøre selv om hun ikke sitter i regjeringen!?


 

Litt kritikk til SV

Åtte dager uten bil, og jeg begynner allerede å blogge ros til SV!? På tide med litt kritikk!

Noen som husker bråket i forbindelse med at Nancy Reagan rådførte seg med en astrolog? Nå var hun heldigvis bare gift med en politiker. Hva skjer den dagen politikere begynner å la horoskopene styre?

En sak er at det allerede har skjedd, også i nyere tid. Det var da ikke så lenge siden det kom frem at CIA sendte datamaskiner til diverse utenlandske politikere. Dette var visstnok en meget enkel og rimelig metode for å påvirke overtroiske politikere som brukte de spesiallagde horoskopprogrammene.

I så måte er det skremmende å lese diverse aviser i forbindelse med regjeringsforhandlingene:Kanskje på tide med sikkerhetsklarering av VGs horoskopforfatter?

 

Litt ros til SV

Jeg har tidligere blogget om grunnlovens §12. Dagsavisen skriver om dette; SV vil endre grunnloven. Sitat fra Kristin Halvorsen:
– SVs syn på dette er helt klart: Vi er enig i at det er feil å kreve at statsråder skal være medlemmer av statskirken.
Bra er det! Verre er det Jens Stoltenberg kommer med; sitat:
Men han påpeker at dette er naturlig konsekvens av den norske statskirkeordningen.
Så han mener det er naturlig at nyutnevnte statsråder fortsatt skal melde seg inn i et religiøst samfunn for å beholde jobben!?

PS: Det som det egentlig er snakk om, er vel det absurde forholdet mellom Ap og kirken:Kanskje på tide at noen i den norske kirke tar en kikk i Bibelen, Matteus 6:24? Sitat:
Ingen kan tjene to herrer. Han vil hate den ene og elske den andre, eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon.

2005-09-29

 

Ta en vits og la den vandre

Skjermdump fra rec.humor.funny:
17 dager senere dukket denne opp no.kultur.humor:
En god illustrasjon på norsk kultur!?

 

Opera; tja?

Opera har jeg blogget om før. Tenkte å komme med litt flere erfaringer nå. Men først ville jeg oppgradere fra 8.02 til 8.05. Det gikk ikke.

Jeg valgte først hvordan jeg ville laste ned den nye versjonen:
Følgende vindu spratt opp:
Og like etter fikk jeg dette:
Hva skjedde? Vet ikke! Kan nevnes at jeg kjørte Windows 2000. Fikk også samme feil fra andre servere.

Jeg kunne alltids sendt en forespørsel til dem. Men det virker visst ikke som om de ønsker at hvem-som-helst kan sende dem ordinære eposter. Greit nok det. Jeg tviler på om jeg er den eneste i verden med akkurat dette problemet :-)

2005-09-28

 

Fordelen med en tendenser til en veldig svak forkjølelse

I dag var det som om jeg hadde en åttendedels forkjølelse liggende på nede i halsen. Ikke syk, men heller ikke i form til noen joggetur i marka. I stedet ble det en rolig rusletur rundt Stenbruvann med kamera i sekken.

Det vil si at akkurat rundt vannet hadde jeg kameraet stort sett hengende rundt halsen. Fikk dermed tatt noen bilder.

Og her har jeg lagt ut de 17 beste bildene fra turen.

 

CSI i veien

Eirik Newth har blogget om CSI på verandaen. Selv har jeg funnet diverse flate dyr i på grusveier her og der.

Bildet til venstre er fra Hurdal 5/9-2005. Tydeligvis en frosk. Bildet til høyre tok jeg i Lillomarka i dag.
Frosk det også?

PS: Har tidligere lagt ut bilder av en litt mer levende frosk.

 

Fortsatt et mysterium

For ca. 170 år siden kom Honoré de Balzac med sine Skjemtsomme historier. Morsomme, og i hvert fall et sted meget interessant! Sitat fra Ludvig den ellevte morer seg:
Dermed forsvant Nicolle Beaupertuys sammen med den andre damen, for damer kan jo aldri gå på det vist sted alene. Grunnen til det skal jeg fortelle en annen gang.
Men kom forfatteren noensinne med grunnen? Ikke det jeg har sett!

Kan det være at han rett og slett lot som om han hadde en forklaring; et sleipt triks for å få halvparten av befolkingen til desperat å kjøpe og lese alle hans senere verker!?

 

Når best ikke nødvendigvis er best

Aftenposten har en artikkel med følgende overdrevne overskrift:
Niåring best av 24.000 amatører
Sitat:
Ni år gamle Charley Hull har spilt golf siden hun var to år. Denne uken var hun best av 24.000 spillere fra 1300 britiske klubber.
Så leser man litt videre, og finner:
I sterk vind på Turnberry i Skottland scoret niåringen 28 stablefordpoeng.
Det som journalisten ikke har fått med seg, eventuelt velger å overse, er at poenget med stablefordpoeng er at alle spillere har fordeler tilsvarende sine ferdigheter. Det er da handikapet kommer inn i bildet. Jo lavere handikap man har, dess færre slag må man bruke for å slå en som har høyere handikap.

Siden jenta hadde handikap på 26, ville hun grovt sett kunne bruke 26 ekstra slag på 18 hull i motsetning til en med 0 i handikap.

Men at en ni år gammel jente har 26 i handikap, er jeg derimot mer imponert over. At hun med slikt handikap klarte 28 poeng, er ikke så imponerende. Spiller man i henhold til sitt handikap, vil man klare 36 poeng. Gjør man det bedre, vil man senke handikapet. Én eller flere runder med betraktelig dårligere resultat, gjør at man kan eller skal skrive opp sitt handikap.

PS1: Det at hun vant med 28 poeng, tyder på at forholdene var vanskelige. Den sterke vinden kan ha vært en fordel for henne. F.eks. kan det lønne seg med korte slag på slike dager.

PS2: Men ikke skjønner jeg hvordan  23.998 spillere endte opp med maksimalt 27 poeng. Det tyder vel på at den siste konkurransen var en finale med begrenset antall spillere?

PS3: Det kom i artikkelen frem at konkurransen kun var for jenter/kvinner. Men siden det er snakk om stableford, så er vel akkurat det irrelevant!?

2005-09-27

 

Moskau, Moskau; del II

Jeg bladde gjennom en reklame fra Lørenskog Storsenter. Der dukket det opp ei jente som poserte i en stilling jeg mente jeg hadde sett før.

Jo, det var akkurat slik de dansa i den videoen jeg blogga om tidligere!
- Russland ist ein schönes Land; ho ho ho ho ho; hey :-)
PS: Burde det ikke stått: Bildet kan avvike?

 

Falsk reklame som grunn til byggestopp?

Veidekke bygger noe på Grorud; muligens under falske forutsetninger.

Til venstre plakaten de reklamerer for. Til høyre slik det så ut i dag. Jeg får ikke disse to til å stemme overens.
Tegning og virkelighet passer ikke sammen, hverken med antall etasjer eller form. Kan det være at blokka de har satt opp, vil ligge bak de som er på tegningen? Men hvordan kan det komme blokker foran som skjuler blokka bak og likevel ikke skjuler tretoppene som er på tegningen.

For de er vel ikke så sleipe at de prøver gå et falskt inntrykk av blokkene blir lavere enn i virkeligheten!?

 

Jentelek

Jeg skjønner meg ikke helt på jenter; ikke kvinner heller. Stort sett alt som har å gjøre med feminine homonoider, er et mysterium for meg. Se bare på det som skjedde på Stovner bibliotek i dag!

I avisrommet satt jeg og to andre menn og passet våre saker. Vi satt ved hvert vårt bord. Dermed var det fem ledige bord igjen. Inn fra selve biblioteket kom en fem-seks jenter.
- Bla, bla, bla, høylytt gjennom avisrommet og inn på lesesalen. Og der forsatte de: - Bla, bla, bla, ha, ha, ha!
Det så ut som de alle var i godt humør. Ei jente kom så inn i avisrommet, bort til fyren foran meg og spurte om hun kunne sitte ved siden av ham. Og det fikk hun selvsagt lov til. Hun ble sittende der noen minutter og lese det som tilfeldigvis lå bordet. De andre jentene tydeligvis syntes tydeligvis dette var veeeeldig morsomt:
- Bla, bla, bla, knise, knise, knise, ha, ha, ha, bla, bla, bla!
Så reiste hun seg opp, og forsvant sammen med de andre. Hva skjedde? Et slags rituale? En kvinndomsprøve? Et veddemål på om hun tørte å sette seg ved siden av en vilt fremmed mann? Og hvordan skal jeg tolke det bitre faktum at hun valgte en noget eldre gråhåret fyr fremfor meg!?


 

Det kalles visst phishing

Nettavisen skriver om en norsk versjon av det jeg blogget om tidligereBankkunder avslørte svindel. Takk for det; da lærte jeg meg at dette kalles phising!

Selv fikk jeg en tilsvarende spam i går med tema:
Please confirm your eBay internet banking identity
Hele eposten bestod av et bilde:
 parrish.GIF
Men klikket man på bildet, kom man ikke til eBay. I stedet kom det opp en side som lignet veldig på innloggingssiden deres. Så lik var den at man der kunne se følgende:
Og den adressen man så på toppen, begynte slettes ikke med dette. Men hvor mange er det som faktisk leser og følger slike anbefalinger!?

PS
: Svindelsiden er ikke lenger tilgjengelig. Tyder på at noen andre har fulgt opp!

 

Svogeren min vant én million euro

Dvs. han fikk en epost om at han hadde vunnet én million euro. Og han hadde en aldri så liten mistanke om at det kanskje var for godt til å være sant. Det ser nok ut som om mistanken ikke var helt grunnløs.

Avsenderadressen var italiensk:
promotionstaatsloterij@virgilio.it
Men i følge innholdet, var dette et nederlandsk lotteri:
FROM: THE PROMOTION DIRECTOR, INTERNATIONAL PROMOTIONS DEPT.
Website: www.staatsloterij.nl
Et nederlandsk lotteri med en epost fra Italia!? Og litt lenger nede finner man følgende:
NOTE: All winnings must be Winners are to cover the legal charges for the notarization of the claims form and the acquisition of the certificate of award not STAATSLOTERIJ.
Jepp! For at min svoger skal få de penga, må han nok først betale littegranne, og kanskje mer. Men, bevares, hvis andre vil prøve seg, er det bare kontakte:
Name;Mr.MARK JEFFERSON
TEL: +31-643- 522-754
Fax: +31-847-220-937,
Fax: +31-847-566-395.
Email:staatswinclaim@walla.com
Det med +31 tyder i det minste på Nederland. Men på walla.com finner jeg stort sett bare dette her:
Sign up for a free 3G mail account.
Ikke spesielt troverdig! I det minst var det positivt at svogeren min videresendte eposten fra sin arbeidsplass. Jeg tolker det som at han ikke har sagt opp jobben.

2005-09-26

 

Hvor er kulehullet?

Nettavisen skriver om Nelsons gammel undertøy; sitat:
Admiral Horatio Nelson, bedre kjent som Lord Nelson, brukte denne understrøyen da han bekjempet Napoleon under slaget på Trafalgar 21. oktober 1805.
Men legg merke til disse to skjermdumpene! Det til venstre er fra Nettavisens artikkel. Bildet til høyre er fra National Marine Museum; Vice-Admiral's undress coat worn by Nelson at the Battle of Trafalgar, 1805:
På bildet til høyre kan vi se hvor den dødbringende kula traff Nelsons venstre skulder. Men hvor er det tilsvarende hullet på bildet til venstre?

PS: Og var han admiral eller viseadmiral?

 

Defragmentering uten synlig forskjell

Slik ser det ut etter at jeg har prøvd å defragmentere en FAT32-partisjon på min bærbare.

Blått er sammenhengende filer; rødt er for filer som er spredt rundt omkring.

Ikke kan jeg se noen forskjell på før og etter!?

 

Når neandertalere blir for menneskelige

I Aftenpostens artikkel om neandertaleren er det et bilde av en rekonstruert naken neandertaler? Men kanskje ikke helt naken. Over et sentralt område er det temmelig svart. Flere forklaringer er mulig:Det er nok det siste som er korrekt. Rekonstruksjonen ble gjort i USA :-)

 

Neandertaliske fondseiere?

Til venstre utsnitt fra Aftenpostens forside sist fredag.

Tre elementer! Folk flest slår sammen de to med mørk bakgrunn. Og dermed får man et pussig inntrykk av hvordan avisen ser på fondseiere.

PS: Men med tanke på den kommende regjeringen, er man kanskje  litt neandertalisk hvis man fortsatt investerer i fonds? :-)


 

Ikke så lett å holde rede på alle de tidsperiodene

I går blogget jeg om gal bruk av illustrasjonsbilde. Kanskje på tide å lese selve artikkelen? Anbefales!

Men i teksten, under et bilde, var det et par pussige feil; sitat:
RAMMET AV METEORITT: Dette området på Mars - Eos Chasma - ble rammet av en meteoritt for 17 millioner år siden, den nådde jorden 13 000 år senere. De lærde strides fortsatt om det inni denne meteoritten finnes fossile bevis for at det har vært liv på Mars.
En ting er at i Wikipedia står det 15 millioner år i stedet for 17. Verre er det med slutten av den første setningen:
…, den nådde jorden 13 000 år senere.
Feil! Det var ikke den meteoritten som nådde jorden. Det var stenen ALH84001 som man mener ble slynget ut fra Mars da meteoritten traff planeten. Og denne stenen traff ikke jorden tretten tusen år senere. Det var først for tretten tusen år siden at den kom hit.

PS: Alle tidsperioder er meget omtrentlige. Først gang man leste om dette, var i 1996. Skulle man tolket tidsangivelsene bokstavelig, ville man nå skrevet om tidsperioder på 15.000.009 og 13.009 år :-)

2005-09-25

 

Ikke så lett å holde rede på alle de planetene

Til venstre en skjermdump fra forsiden til VG, 25/9, 21:02.

Artikkelen er om Mars.

Bildet er av Saturn.

 

Urettferdighet ved siste valg

Jeg har to forslag til neste kommunevalg i Oslo:
Absurd? Ja! Men det er de samme prinsipper, satt på spissen, som ligger bak reglene til valg på Stortinget.

For det første har tynt befolkede fylker et arealtillegg. For argumenter vises det til debatten i Stortinget 26/5-2003. Legg merke til at KrF tydeligvis stemte for en ordning som åpnet for det som Bondevik ble sur for etter valget! (Det at FrP/H/V/KrF fikk mindretall på Stortinget selv om de hadde flere stemmer enn Sp/A/SV.) Uansett skjønner jeg fortsatt ikke hvorfor noen mennesker skal ha mer makt fordi de har større areal rundt seg.

Og det med at en ektefelles stemme kan telle dobbelt hvis partneren holder seg hjemme? Greit, det er satt veldig på spissen. Men mandatfordelingen til hvert fylke er ikke bestemt av hvor mange som stemmer, men hvor mange som kunne stemt. Hvorfor ikke innføre regler om at mandatene fordeles etter hvor mange som stemmer i hvert fylke? Valgdeltagelsen ville kanskje øke på den måten? Folk ville ha egeninteresse av at naboen deltar i valget. Og arealtilskuddet kunne forsvares med en slik regel. Jo mer spredt befolkningen er, dess lenge vei er det til valglokalene.

Grafen oppe til til høyre viser antall mandater i forhold til avgitte stemmer i hvert fylke. (Dvs. antall representanter for 100.000 avgitte stemmer) En stemme i Finnmark telte 2,48 ganger mer enn en stemme avgitt i Vestfold. Er det demokratisk!?

 

Flere erfaringer med Telio

For fem måneder siden blogga jeg om hvordan jeg tok i bruk Telio. Kanskje på tide med litt en liten oppsummering?

Først det negative:Så det positive:Jeg kan jo ta med at jeg i dag har prøvd å ta i bruk SoftPhone. Når jeg først sitter med PC’n på fanget, kan det være like greit å bruke det programmet i stedet for den bærbare telefonen som jeg som oftest har lagt et helt annet sted. Spennende!

Så kan jeg anbefale andre å bytte til Telio? Svaret er fortsatt nei! Har du en telefonforbindelse som virker, kan det være smart å fortsette med den. Lever du f.eks. av oppdrag, kan et bytte til Telio koste deg dyrt. Dessuten føler jeg meg fortsatt lurt av det med Færøyene. At øygruppa ikke var en del av gratissonen for Vest-Europa opplyste de kun om ved hjelp av en fotnote dypt, dypt, dypt nede på websidene :-(

2005-09-24

 

Et aldri så lite forsøk på svindel

Til høyre skjermdump av en spam jeg fikk tilsendt. Nå er jeg ikke så spesielt god i tysk. Men lenger nede i eposten fant jeg følgende knapp:
Trykker man der, kommer man til http://postepank.info/. Pussig at en tysk bank skal ha en slik adresse? Og hvem er det som står bak det doménet? Man gjør et WhoIs-søk, og får opp noe fra Kanada med bl.a. dette:
Admin Name: Louise Anna Szaszvari
Om ikke etternavnet er nigeriansk, så får jeg i det minste visse afrikanske assosiasjoner. Og helt på slutten:
Name Server: NS3.18SEXYTEENS.COM
Konklusjon? Svindel!

PS: Jeg tror jeg sender en epost til okokrim@okokrim.no med link til denne artikkelen!? Om det er noen vits, er en annen sak. Jeg har aldri fått noen respons når jeg har tipset dem tidligere.

2005-09-23

 

Ja, da har jeg prøvd automatisk musehopp

I Windows 2000 har jeg den siste tiden prøvd meg med at musa hopper automatisk til det meste sannsynlige stedet.

I ut­gangs­punk­tet var det en god idé, spes­ielt på min bær­bare når jeg har den på fan­get. Men jeg opp­dag­et nå en stor ulempe.

Prøver jeg å kopi­ere over flere filer, tar det kan­skje litt tid før maski­nen kommer i gang. Jeg vil kan­skje set­te i gang en an­nen ope­ra­sjon. Men ak­ku­rat i det jeg klik­ker med musa, kommer vinduet til høyre opp; med musa plassert direkte på knappen for kansellering.

Jeg har nå fjerna fluebeinet i menyen oppe til venstre :-(

 

Ros til Vesta

Jeg fant ut at jeg burde melde fra til forsikringsselskapet om at jeg hadde solgt bilen min. Men det var ingen respons på det 8-siffrede nummeret jeg hadde notert. Jeg gikk inn på websidene til Vesta. Der var det et 5-siffret nummer. Ikke ett ord om hvor dyrt det ville være ringe dit. Og hvor lenge måtte jeg vente i køen?

Men så oppdaget jeg linken for at de kunne ringe meg opp.Det gikk ikke mange sekundene før jeg ble oppringt. Bra!

Bra var også servicen jeg fikk. Rask, presis, god og med klare svar.  Jeg kommer nok til å fortsette med dette kundeforholdet :-)

2005-09-22

 

Sentimentale x-bileiere

Det å kvitte seg med gamle biler, er ikke bare-bare. Jeg har hørt om to tilfeller hvor damene gikk inn og slo på radioen. Dermed slapp de å høre den gamle bilen kjøre av gårde etter salget.

Selv kom jeg på en historie min mor fortalte. En gang i Oslo sentrum så hun en bil hun mente hun kjente igjen. Det lignet på den gamle Moskwitch-en hun og min far hadde brukt i mange år.

Hun tok en nærmere titt, og oppdaget på baksetet en flekk etter min storesøster den gang hun sølte et-eller-annet. Det var utvilsomt den gamle bilen! Der og da fikk min mor problemer med å holde tårene tilbake.

PS: Og hva gjør jeg hvis jeg ser den gamle bilen min en gang til? Vel, man er da mann!? Brist hjerte; men gråt ei!

 

Solgt etter 7.296 dager

Til høyre er det siste glimtet jeg hadde av min gamle Mazda 323 GLX. Først gang registrert 1. oktober 1985. Solgt etter 7.296 dager.

Sist jeg sjekket, hadde det vært 808 visninger på annonsen min. I dag fikk jeg så besøk av en trivelig fyr. Han så på bilen, kommenterte det som var dårlig og roste det som var bra. Selv prøvde jeg å være så ærlig som mulig. (Håper jeg ikke glemte noe!)

Han pruta ned prisen, og vi ble enige om bytte av både bil og penger. Og så var det farvel til den bilen. Det er en grunn til at bildet ble litt uskarpt. Jeg var nok litt skjelvende på hånda akkurat der og da. Men jeg er glad tross alt:At han er real, skjønte jeg da han både brukte blinklys og tilbød meg å låne bilen et par uker til. Men jeg takket høflig nei til det generøse tilbudet. Hva skulle vi gjort hvis det skjedde noe med bilen da? Solgt er solgt; gjenstår bare ønske ham og bilen lykke til videre :-)

 

WinMX virker ikke lenger

I går virket ikke lenger WinMX. Forklaringen fant jeg i nå i IT-Avisen, artikkelen eDonkey, BearShare og WinMX stengt; sitat:
I skrivende stund ser det amerikanske nettstedet til WinMx ut til å være stengt, mens den britiske utgaven fortsatt er oppe. Både eDonkey og BearShare ser ut til å fungere som normalt.
Og nå er http://www.winmx.com/ nede :-(

 

Bibelske risikoer

Sitat fra VG; Bibelen på 100 minutter:
En ny lettversjon av Bibelen, som skal kunne leses på 100 minutter, ble lansert i Storbritannia onsdag.
Sitat fra bibelen.no, Johannes’ åpenbaring, kapittel 22, tredje- og fjerde siste vers:
18 Jeg sier til enhver som hører ordene i denne profetiske bok: Om noen legger noe til, skal Gud legge på ham de plager som det er skrevet om i denne bok; 19 og om noen tar bort noe av ordene i denne profetiske bok, da skal Gud ta fra ham hans del i livets tre og i den hellige by, som det er skrevet om i denne bok.
Har du en Bibel liggende?Hva finner man ofte finner der? Jo: Tillegg!?

 

Litt ros til Senterpartiet

I forrige artikkel lovte jeg å sende en epost til ragnar.kvaale@senterpartiet.no. Det er gjort! I den forbindelse ble jeg litt i tvil om etternavnet hans er Kvaale eller Kvåle? Jeg synes det er litt høfligere å ta med navn; ikke bare epostadresser:
Og som skjermdumpen viser, så heter han faktisk Kvåle. Og godt er det!

Før i tiden ble alle æ/ø/å endret til ae/oe/aa hvis man ikke klarte å skrive de særnorske tegnene. Men så begynte folk å bruke e/o/a i stedet. Hvorfor?

En X-kollega ble forbannet over å bli tvangsdøpt på den måten da han ble tvangstildelt en epostadresse hvor de hadde fulgt den nye praksisen.

Herved ros til Senterpartiet for at de spanderte en ekstra a :-)

PS: Og hva med Se & Hør? Jo, jo, det er kanskje ikke direkte upassende med webadressen: http://www.seoghor.no/

 

Hvordan beskytte egne arbeidsplasser

Nettavisen har en artikkel om at Sp krever 6000 ut av Oslo; sitat:
Sp vil stå hardt på kravet om at 6000 statlige arbeidsplasser skal flyttes ut av Oslo når partiet møter til regjeringsforhandlinger.
Litt lenger nede er Sp-leder Åslaug Haga sitert med følgende:
- Vi må se på hva som er praktisk og hensiktsmessig. Noen instanser som for eksempel Storting og regjering må ligge i Oslo, sier hun.
Må? Ikke klarer jeg å se hvorfor Storting og regjering absolutt må ligge i Oslo. Hvorfor fulgte ikke journalisten opp med spørsmål om hun kunne begrunne dette -et? For er det noen arbeidsplasser som det faktisk vil innebære reelle fordeler med å flytte ut i distriktene, så er det jo nettopp disse! (Dette har jeg blogget om tidligere.)

PS: På websidene til Sp fant jeg linken til venstre. Klikker man på den, får man opp adressen ragnar.kvaale@senterpartiet.no. Epost med link til denne artikkelen vil bli sendt. Eventuelle svar blir blogget; hvis da ikke noen i partiet velger å kommentere direkte. De oppfordres herved til det :-)

 

Ikke bare på Stovner

Jeg har tidligere blogga om syklistene på Stovner. Sist lørdag besøkte jeg en onkel på Tøyen. Jeg viste ham noen sykler utenfor blokka hans.
Er de låst fast til stativet spurte jeg.
- Ja, sa han.
- Sikker?
Det ble en kort pause.
- Nei, så f..n!
Får håpe tyvene ikke er fullt så observante :-)

2005-09-21

 

Dine Penger glemte Hval sjokolade

Mulig etisk konflikt i denne artikkelenDine Penger har en oversikt over fabrikkutsalg i Norge. Men de glemte den til Hval sjokoladefabrikk!

Selv har jeg hamstret et par ganger der på vei til familie sørpå. Både jeg og sjokoladen har blitt tatt vel i mot :-)

PS: Jeg har ikke tatt med link til sjokoladefabrikkens startside. Den er med lydeffekter!

 

Hvem bør kjøpe aksjer?

Dagens Næringsliv skriver om hvordan Psykopater lykkes på børsen. Det er vel ingen som vet om man selv er psykopat? I så måte var denne artikkelen litt betryggende.

Uansett hva man gjør på børsen, så angrer man. Går det dårlig med en aksje man har kjøpt, angrer man selvsagt på det. Går det bra, angrer man på at man ikke kjøpte flere aksjer i det selskapet. Av og til skulle jeg ønske at jeg hadde psykopatens evne til å bare gi faen i det som har skjedd. Det er nemlig det man bør gjøre hvis man skal lykkes. Tapt er tapt og ferdig med det, liksom.

Og en ting er sikkert:Bare se på meg selv! For to måneder siden kjøpte jeg aksjer i fem forskjellige selskaper; omtrent samme beløp hvert sted. Til høyre er en oversikt over den prosentvise utviklingen siden da. Jeg er jo selv litt småstolt over å ha fått prikket inn fire av fem gode kjøp. Men hva er det jeg klarer å irritere med over? Jo, selvsagt, det ene selskapet med negativ utvikling.

OBS: Det bør legges til at både tap og gevinst er urealiserte så langt. Ikke rart at jeg sover dårlig for tiden :-)

 

Kanskje på tide å være litt etisk?

Herved introduseres symbolet til høyre. Hver gang jeg blogger noe jeg har egeninteresse av, har jeg tenkt å legge ved et slikt symbol. Dermed har jeg gjort det klart at min nøytralitet kan betviles. Etisk Nå er det vel sjelden man blogger noe man ikke er interessert i. Så hvordan definere slik egeninteresse? Herved et forsøk på en definisjon:Hovedregelen blir at hvis jeg er i tvil om symbolet skal brukes, så bruker jeg det!

PS1: Mulig jeg tar en runde på bloggen min og legger til symbolet på eldre artikler.

PS2: Fullt lovlig for andre også å bruke symbolet. Gjerne med en link hit til denne artikkelen :-)

2005-09-20

 

En alternativ måte å løpe på

Har du lagt merke til at alle joggere er sure? Det er en grunn til det. Det å jogge er slitsomt, og det gjør vondt.

For noen uker siden traff jeg på min datalærer fra gymnaset. (Ja, han med golfballene!) Han tipset med om The Pose Method. Så vidt jeg skjønner, har det noe med at man ikke setter hælene ned i bakken når man løper. Jeg mener å huske at Ingrid Kristiansen løp kun på tåballene. Og fotballspillere løper visst ofte på den måten. Men her er det visst snakk om noe annet; noe med at foten kun skal være nede i bakken et veldig kort tidsrom. (Og altså ikke hælen.)

Kanskje verdt å prøve ut? Selv liker jeg best å løpe i oppoverbakker. Da får jeg brukt kreftene uten så altfor mye smerte. Nedoverbakkene bruker jeg som påskudd for å kunne rusle litt.

Tipset er herved videresendt. Fint hvis noen kan lære seg dette, for så å vise meg hva det egentlig er snakk om :-)

 

Og jeg som trodde maskinen min var sikker

Denne dukket opp på skjermen min i dag. Jeg mener å ha sett den et par ganger det siste året.

Første gang jeg fikk den opp, trodde jeg det var en ekte advarsel. Men et lite søk på nettet viser at dette er spionvare.

Jeg fant bl.a. frem til et sted som reklamerer med; sitat:
Remove CasaleMedia Spyware with XoftSpy!
Men jeg vet ikke om jeg har så veldig lyst til å laste ned og installere noe derfra. Hvordan vet jeg at det ikke de samme folka som også står bak det jeg fikk opp i  første omgang!?

 

Fra Pondus til Wikipedia

En av grunnene til at jeg liker Pondus, er at jeg faktisk forstår poengene. (Tror jeg!) Men på Dagbladets tegneserieside var det ei stripe jeg ikke helt forstod poenget med. Hva er egentlig et Glasgow-Kiss?

Ti sekunders søk med Google førte ikke frem. Jeg prøvde så Wikipedia, og fant svaret. Man bruker rett og slett hodet som et slagvåpen.

Nå, ja, så veldig morsomt var vel ikke det poenget!?

2005-09-19

 

Nr. 41 & 42 i Hong Kong

Sist fredag blogget jeg om hjemmesnekra Sudoku. Dagen etter var det noen som via netnavigator i Hong Kong surfet til et av brettene mine. Kallet hadde kommet via Yahoo! i Hong Kong.

Søkte man etter sudoko der, kom to av brettene mine opp som nummer 41 og 42. I hvert fall gjorde var det slik i begynnelsen av helgen.

PS1: Søker man etter både sudoku og rhj.info, er bloggpostingen nummer én. Så merkelig var kanskje ikke det!? Men, jo, det er litt rart å tenke på at en maskin i Asia følger med hva jeg gjør.

PS2: Oppdaget nå at jeg enkelte steder har brukt sudoko i stedet for sudoku. Det kan kanskje forklare den (u)hederlige plasseringen i Hong Kong?

2005-09-17

 

Riktig orddeling

Matte legenderTil venstre en overskrift som jeg først leste som mattelegender. Man kan vel si at dette er konsekvensen av all gal orddeling. Man forventer slike feil!?

PS: Eksempelet er fra forsiden til VG Nett, 17/9-2005. Og her er anmeldelsen.

2005-09-16

 

Hvilken fremgang?

HØYRE - Fortsatt fremgang!Bildet til venstre er fra Høyres hjemmeside, 16/9-2005. Dette er altså etter at partiet gikk kraftig tilbake i valget og vi kan se frem til en rød-grønn regjering.

Hvilken fremgang er det de forventer skal fortsette?

 

Kommentarer om www.kommentar.no

Et nytt nettsted:
http://www.kommentar.no/
Den ene redaktøren, Carl Johan Berg, var ukjent for meg. Men han andre, Carsten O. Five, har man hørt om før. I så måte er det ikke overraskende at mange av artiklene har en aldri så liten Høyre-vri.

Så langt har det vært morsomt å følge med på dette nettstedet. Noen små tekniske feil her og der, vitner om et stedet er nytt.

Ganske så positivt er det at søkefunksjonen virker. Selv søkte jeg etter hvil deg, og fikk opp artikkelen med det herlige sitatet:
HVIL DEG VALGERD - DET HAR VI FORTJENT
Men, obs, det anbefales ikke å slå opp på den siden uten et god reklamefjerner. Det er særdeles dårlig nettvett å legge ut sider med uvelkomne lydeffekter!

PS: Det er et par morsomme skrivefeil på den siden. Dessuten er det et merkelige ekstra mellomrom foran siste linje i innledningen!?

 

Mistenkelig lave priser

EtiskHer er bilen min til salgsfinn.no. Det blir ikke bli lett å selge den når man ser hvilke priser som settes for betraktelig nyere biler.

Skrivefeil? Godt mulig! Men det kan også være at noen velger å spare litt penger. Hvis prisen er under 50.000-, koster annonsen 149,-. For dyrere biler er prisen 399,-.

Godt å se at det finnes folk som er gjerrigere enn meg :-)

 

Hjemmesnekra sudoku

Tidligere har jeg blogget min frustrasjon over aviser som publiserer sudoku med flere løsninger: Og siden man ikke kan stole på avisene, får man lage sine egne brett. Og det gjør man vha. Java!

Jeg har følgende kravspesifikasjon for oppgaver som blir generert:Det siste kravet gjør at hvis man fjerner et hvilket som helst tall, vil brettet ha minst to løsninger. Oppgavene har jeg lagt ut her:Kan jeg garantere at alle brettene tilfredsstiller disse kravene? Jeg tror det! Men, bevares, det hender jeg koder feil av og til. Men brettet oppe til høyre, kan jeg (nesten) garantere. Det har jeg løst manuelt. Jeg var småsulten da jeg satte meg ned, og jeg var storsulten da jeg kunne reise meg opp igjen. Og, vips, da hadde irriterende mye av den kvelden forsvunnet.

Jeg har lagt ut løsninger for alle brettene. For eksempel finner man den ene 2x2-oppgaven her:Tilsvarende løsning har en tallkode i adressen:Kodene for andre brett sendes høystbydende :-)

2005-09-15

 

Marerittet kanskje over

Heldigvis var ikke situasjonen fullt så ille som jeg trodde da jeg la inn i forrige artikkel. Antall publiserte artikler, var bare ca. hundre. Og ved å kjøre flere vinduer om gangen i Firefox, kunne jeg fjerne flere artikler samtidig.

Hva gikk galt? Vet ikke!

Jeg har sjekket Java-koden, men finner ingen feil. Men en gjennomgang av koden skader aldri. Jeg fikk luka ut et par småting. Og jeg har nå lagt inn sporing slik at jeg kan finne ut av hva som skjer neste gang det samme eventuelt inntreffer.

Men tør jeg å blogge fra andre maskiner senere? Jeg har tidligere sittet på hytta og blogget via dette programmet på maskinen hjemme. Hva skjer hvis samme feilen oppstår en gang til? Det er en del andre maskiner rundt omkring som kan få problemer hvis programmet begynner med en evig bloggløkke.

Tja, det er jo uansett dyrt å koble seg til nettet over en 9600-forbindelse via mobilen. Jeg kan jo spare et par kroner med å vente til jeg kommer hjem :-)

2005-09-13

 

Mareritt

Programmet jeg bruker for å blogge fra epost, gikk inn i ei evig løkke. Før jeg oppdaget dette, rakk den å blogge den samme artikkelen 3.277 ganger. Å fjerne én artikkel tar ca. 20 sekunder. I verste fall må jeg bruke over 18 timer foran PC'n for å rydde opp! Og hva med diverse RSS-feed som andre har? Det kan være at noen er eller blir svært forbanna på meg :-(

 

Valget var ikke så helt urettferdig

At vi nå får et flertall på Stortinget basert på et mindretall av velgerne, er ikke så merkelig. Bl.a. har jeg tidligere blogget om hvordan noen velgere er mer verdt enn andre. Det eneste nye er at denne gang har pressen gjort en sak ut av det:Dessuten er det ikke helt riktig å si at den nye regjeringen har et mindretall av velgerne bak seg. Det stemmer at A/SV/Sp kun fikk 1.485.498 mot 1.507.874 til FrP/H/KrF/V. Det er de partiene som nå blir representert på Stortinget. Men tar vi med småpartier med klare preferanser, får vi følgende tall:Det kan alltids diskuteres hvilke av småpartiene man skal ta med i slike beregninger. Men alt i alt må man vel kunne si at det var et flertall blant velgerne for et regjeringsskifte. En viss rettferdighet; tross alt!?

PS: Grunnlaget for tallene har jeg hentet fra VGs valgside etter at 100% av stemmene var telt opp.


 

Valget var ikke så helt urettferdig

At vi nå får et flertall på Stortinget basert på et mindretall av velgerne, er ikke så merkelig. Bl.a. har jeg tidligere blogget om hvordan noen velgere er mer verdt enn andre. Det eneste nye er at denne gang har pressen gjort en sak ut av det:Dessuten er det ikke helt riktig å si at den nye regjeringen har et mindretall av velgerne bak seg. Det stemmer at A/SV/Sp kun fikk 1.485.498 mot 1.507.874 til FrP/H/KrF/V. Det er de partiene som nå blir representert på Stortinget. Men tar vi med småpartier med klare preferanser, får vi følgende tall:Det kan alltids diskuteres hvilke av småpartiene man skal ta med i slike beregninger. Men alt i alt må man vel kunne si at det var et flertall blant velgerne for et regjeringsskifte. En viss rettferdighet; tross alt!?

PS: Grunnlaget for tallene har jeg hentet fra VGs valgside etter at 100% av stemmene var telt opp.


 

Ord Deling

Bildet er fra en bil jeg fikk sitte på med sist lørdag. Ikke bare er orddelingen feil. Men Ur i stedet for ur!?

For mer blogging om gal orddeling, vises det til en artikkel fra bloggen til Eirik Newth. Selv har jeg tenkt bruke min egen artikkel som søknadsgrunnlag for å bli sjef i Astronomer mot orddeling. (Valgkampsak: eget AMO-doméne!)

PS
: Dessverre var dette en bil som ristet litt opp og ned da jeg tok bildet. Det kommer derfor ikke så godt frem at for antall sekunder var det brukt et kommategn. For temperaturen var det et punktum :-(

 

Når er en familie en familie?

Utenfor Elkjøp på Lørenskog var det satt av tre parkeringsplasser for FAMILIER MED BARN.

Men hva definerer en familie? De mener vel ikke bokstavelig at det må være:Holder det med mor og sønn? Og hvor ung må den sønnen være for at det likevel er en familie?

Fasiten er vel flauhetsfaktoren!? Hvis noen synes det er flaut å parkere der, så gjør de ikke det. Tror uansett ikke betjeningen prioriterer å bortvise folk som parkerer der uten å være familie.

 

Høyres trøst

Jeg lovte i en tidligere blogging å komme med maktfaktoranalyser av valget i går. Slik ser det ut som om Stortinget blir i perioden 2005-2009 hvis man kun ser på partifordelingen:
Men hvis og dersom Ap, SV & Sp klarer å samarbeide, blir resultatet  ganske så oversiktlig:
Spennende blir det først hvis de ikke klarer å samarbeide. Ap vil sikre flertall kun med støtte fra FrP eller H. Med støtte kun fra SV, stiller de andre partiene på lik linje.
Dvs. Ap og SV trenger støtte fra kun ett annet parti. Litt mer komplisert blir det hvis Ap og Sp skal samarbeide:
De må da ha støtte fra ett av partiene Frp, H eller SV. Eventuelt må de ha støtte fra både KrF og V.

Trøsten for H får være at de har like stor makt selv om de har 15 representanter færre enn Frp!?

 

Sofapartiet ble nummer to

Oppmøteprosenten i gårsdagens valg var 76,1. Dvs. 23,9% valgte å ikke velge.

Arbeiderpartiet fikk en oppslutning på 32,8% av de som stemte. Tar vi med alle stemmeberettigede, fikk de en oppslutning på 24,9%. Fortsatt størst!

2005-09-12

 

Når idrett blir politikk

The image “http://lpga.com/content/photos/FLAGHEADERtext.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Tenk deg at du er en idrettsutøver fra Mexico eller Kanada. Du blir tatt ut for å representere Amerika i en konkurranse mot Europa. Ville du da likt å spilt under flagget til USA?

Nylig deltok norske Suzann Pettersen i Solheim Cup. Hun representerte Europa i denne golfturneringen mot USA. Stort sett alt som var av grafisk reklame viste EU-flagget sammen med USAs flagg. Men Norge er da ikke med i EU? Og EU er da ikke det samme som Europa?

Irrelevant? Vel, jeg liker det ikke :-(

 

Ikke bare-bare med .info

Jeg har tidligere blogget om problemer med min .info-adresse. Her enda et eksempel fra hvordan det gikk da jeg sa opp mitt abonnement Illustrert Vitenskap.

Jeg fylte ut følgende:
Da fikk jeg dette:
Jeg endret epostadressen:
Og fikk da opp dette:
Hvorfor gikk det med rhj@c2i.net, men ikke rhj@rhj.info? Enkelt og greit fordi info har fire bokstaver, net kun tre. Her utdrag fra kildekoden til websiden:
function validateEmail (emailStr) {
   ...
    if (domArr[domArr.length-1].length<2
    ||  domArr[domArr.length-1].length>3) {
        return false
    }
   ...
}
Kanskje det er noe slikt som forklarer hvorfor jeg ikke får sendt noen epost opp til en X-kollega på NTNU!?

 

Og pressen lar seg villig bruke

Aftenposten har en artikkel om Jens Stoltenberg; sitat:Tull! Hvis man drar i Nordmarka for å samle krefter, så sier man ikke fra til pressen om det. Og hvem er det som går tur rundt Sognsvann i slike skjorter?

Kort sagt, hvis man vil drive valgkamp, så tar man med seg minst en journalist og minst en fotograf. Man beholder skjorta, men ruller opp ermene. (Husk å ta av klokka samtidig!) En dongeribukse er passelige folkelig. Når man blir fotografert, så går man ikke på en grå og kjedelig sti. Da passer det bedre at man krysser en gressplen. (Ut fra mine kjennskaper om terrenget der, så er Jens ikke på tur rundt Sognsvann når han krysset den plenen.)
 
Men det er jo klart at en journalist som skriver slikt, han eller hun får ikke eksklusive invitasjoner til flere slike såkalte turer!?

2005-09-10

 

Noe for T-banen?

Har du hørt om svensken som hamstret frimerker? Han hadde hørt at portoen skulle økes!

Den vitsen blir nå foreldet med de nye frimerkene fra posten. Bra! Selv irriterer jeg meg over stadig måtte sette på ekstra frimerker fordi fjorårets ikke lenger er nok.

Så er det bare å håpe at også Oslo Sporveier kan følge opp denne idéen. Slik det nå er, risikerer jeg bot hvis jeg på reiser med Flexi-kort jeg kjøpte før siste prisstigning :-(

 

Skjønner ikke helt FrP

Hvordan skape varemangel? Maksimalpriser! Politikerne kan godt bestemme at ny Rolls Royce skal koste maksimalt 100.000,- kroner. Men det er vel ikke mange som vil selge slike biler til den prisen.

I den siste stortingsperioden gikk FrP med på maksimalpriser i barnehager. Intensjonene var sikkert gode. Men resultatet? Noen må jo faktisk betale det koster. Enkelte barnehager har kuttet ut søskenmoderasjoner. Andre barnehager blir mer avhengig av offentlig støtte. Og, selvsagt, har man en barnehage som ikke får lov å ta betalt hva det koster, og heller ikke får annen støtte, så vil den heller ikke kunne drives. Maksimalpris vil dermed kunne medføre mangel på barnehageplasser. Slik er de økonomiske lovene!

Og nå går FrP ut med bl.a. følgende løfte:
Bensinprisen skal ligge stabilt på rundt 8,- kroner pr. liter.
Hvordan har de tenkt å få til det?

Skal ikke bensinforhandlere få lov til å ta mer betalt? Det blir mange konkurser av slikt.

Skal bensinen bli subsidiert? Dermed kan forhandlerne kunne håve inn nesten hva de vil, eller så må det opprettes et kostbart og tungvindt kontrollsystem.

Selvsagt vil prisen raskt komme ned til åtte kroner og under hvis man fjerner  noen offentlige avgifter. Men å prøve fastsette en pris på en vare? Nei, det rimer ikke med et fritt næringsliv. Jeg skjønner det rett og slett ikke!?

2005-09-08

 

Uheldige navn på popgrupper

For fire år siden fikk gruppa Anthrax litt uheldig reklame.

Og nå? Katrina and the Waves!

2005-09-07

 

Rask oversikt over epost

Jeg har for tiden 16 kontoer for epost. Heldigvis har jeg et filterprogram som sjekker 14 av disse kontoene jevnlig. Alt som ikke anses som spam, blir så videresendt til de 2 andre hemmelige kontoene. Men intet program er perfekt, ei heller mitt eget. Det hender at viktige eposter blir bedømt som spam. Altså er det en fordel med enda et program som gir oversikt over all epost jeg har liggende ulest.

Et slik lagde jeg høsten '99. Har hatt stor glede av det senere. Men i alle disse årene har jeg irritert meg over at programmet sjekket én og én konto sekvensielt. Hadde det ikke være smartere om:I helgen fikk jeg endelig kodet inn dette. Og dermed får jeg opp resultatet minst ti ganger så raskt :-)

PS: Hvis noen andre har lyst på å bruke programmet, er det alltids lov å spørre: rhj@rhj.info

2005-09-06

 

Valgresultat på forhånd

Hører på nyhetene nå noe om at den neste regjeringen vil få så-og-så mange milliarder ekstra til oljefondet.

Den neste regjeringen!?

Betyr det at det er sikkert at den nåværende regjeringen blir byttet ut?

 

Thunderbird er ikke perfekt

Jeg har, med god grunn, skrytt mye av Mozilla Thunderbird. Men ikke alt er perfekt. Ofte så detter bilder ut når jeg legger dem inn i selve epostene. Dermed risikerer jeg å blogge artikler uten tilhørende bilder. En annen irriterende ting er at hvis jeg vil ha plassert et bilde til høyre, så må jeg velge at teksten skal være Wrap to the left.

Det er ikke teksten jeg vil ha til venstre. Det er bildet jeg vil ha til høyre :-(

Nå, programmet er gratis, og uansett bedre enn noe annet jeg har prøvd ut.

PS: Jo forresten enda en irriterende ting. Hver gang jeg får inn en epost, kan jeg velge å få den automatisk plassert i ønsket folder. Men hver gang jeg sender ut noe, blir det liggende i folderen Sent. Resultatet er at jeg nå har 1939 eposter jeg har sendt som alle ligger fortløpende i denne folderen.

2005-09-05

 

Litt mer om flytting av statlige institusjoner

Hører nå på nyhetene om at Senterpartiet vil flytte kulturinstitusjoner ut av Oslo. Mange kulturdirektører blir intervjuet, og de kommer med gode argumenter for hvorfor ikke akkurat det er noen god idé.

Men dette er de nøyaktig samme argumentene som kom frem tidligere da andre statlige institusjoner ble foreslått og vedtatt flyttet. Noe som hørte noe fra disse kulturdirektørene da?

Nesten så man får følelsen av først tok de jødene ... !?

PS1: Nei, ikke én av disse kulturfolka nevnte noe om frykten for manglende rødvinstilbud  i distriktene.

PS2: Jeg fikk tilsendt en liten frustrasjon fra en ansatt i Post- og Teletilsynet:
Våre kunder, i første rekke operatørene, er i all vesentlighet lokalisert i  Osloområdet. Det vil utvilsomt bli dyrere, og neppe fungere like bra, når kundene plutselig befinner seg 300 km unna. Denne ekstrakostnaden må noen betale for ... i siste instans, mannen i gata.
Og mannen i gata? Det 50% sannsynlighet for at det er deg det!

2005-09-04

 

Sandsirkler

Man er og bader. Når magen begynner å rumle, ruller man sammen madrassen og tar den med hjem.

Vel hjemme setter man madrassen på høykant i gangen.

Dagen etter tar man den bort, og - vips - sandsirkler på gulvet i entréen :-)

 

Provisorisk trafikkregulering

Litt deilig da jeg kjørte opp til hytta i dag. Sauegrinda var borte. Altså var det  bare å kjøre rett opp uten først å stoppe bilen - ut av bilen - åpne grinda - inn i bilen - kjøre fem meter fremover - stoppe bilen - ut av bilen - lukke grinda - og inn i bilen før jeg kunne kjøre den siste halvkilometeren.

Men litt lenger oppi bakken var det en provisorisk anordning. Nå er ståltråd vanskelig å fotografere; heller ikke alltid like synlig. Noen bønder hadde derfor satt opp et par kvister i veisperringen.  Altså var jeg likevel nødt for å stoppe bilen - ut av bilen ... osv.

Ikke lenge etter kom sauene. De stoppet opp da de så meg i min grelle grilldress. Bak kom noen bønder som bad meg gå på den andre siden av gjerdet. Jeg gjorde så, og da følte sauene seg plutselig mye sikrere. De travet forbi, og jeg fikk tatt et bilde.

Men jeg må si jeg sitter igjen med følelsen av at sauer er urteite dyr!?


2005-09-02

 

Årets siste bad

I går, 1, september, kom jeg meg til Huk. Fikk der tatt det jeg antar kan ha vært årets siste bad. Litt kaldt var det å gå uti. Men når legemet var vel senket ned i det klare vannet, var det bare herlig :-)

Og i dag våknet jeg opp til styrtregn. Skal vi si at høsten nå ha kommet?

 

Litt vel mange levende statuer

Flere enn meg som begynner å bli lei av alle de levende statuene i Oslo sentrum?

Den første, Mister Gold, var sjarmerende. Han var (for meg) original, hadde stil, stod fordømt stille og han klarte seg med et enkelt nikk hver gang han fikk penger.

Men nå må man nesten gå/sykle slalom mellom alle figurene. Ikke er de morsomme, og ikke er de gode. Man behøver ikke se på dem mange sekunder før man skjønner at det er snakk om mennesker bak maskene.

Likevel ble jeg litt sjarmert av figuren foran Stortinget i går. Fuglene rundt og på ham var utvilsomt levende. En statue tilsynelatende så ekte at fuglene lot seg lure?

Nei, trikset var at fyren hadde en forsyning av fuglefrø han lot dyra forsyne seg av. Ja, jeg ble lurt :-)

PS: Han burde hatt lyddemping i pengeboksen. Hver gang noen slang oppi penger, ble fuglene skremt.

 

Det var min sykkel likevel

Fikk et lite minisjokk da jeg skulle låse opp sykkelen min nede i Oslo sentrum i går. Der stod det en annen sykkel; min sykkel hadde jo ikke et gulfarget hjul!?

Det tok ca. 2,5 sekunder før jeg skjønte sammenhengen. Hjulet hadde fått farge fra en plakat i nærheten :-)

 

Politisperring på Dælenenga

I går, torsdag, var det en politisperring på Dælenenga. Menn i hvitt tydet på et mistenkelig dødsfall, hvilket både VG, Aftenposten og Nettavisen skrev om senere.

Virket som om både fotografene respekterte sperringene. Men med slike telelinser, er det vel intet problem om man må stå et stykke unna!?

PS: Dårlig gjort av meg å legge ut bilder av fotografer på den måten? Vel, de fotograferte folk som gjorde jobben sin. De gjorde jeg også!

2005-09-01

 

Den originale Bender

Siste artikkel om gamle Grand Prix grupper i kveld; jeg lover!

Vil bare kort fortelle at Steve Bender var en medlemmene i gruppa Dschinghis Khan. Jeg kom over ei japansk side med bl.a. et bilde av omslaget på ei plate han gav ut i '82. Dette må da være et av tidenes aller teiteste plateomslag?

Låtene hans er ikke av de ting jeg kommer til å søke etter i WinMX :-(


 

Verden ble skapt av spaghetti

I USA er det deprimerende mange som vil at skapelse skal undervises på lik linje med utviklingsteorien. Men hvis man først skal ha inn en uvitenskapelige teroi, hvorfor ikke flere!?

Kanskje vi ble skapt av et flygende spaghettimonster? Teorien er lansert. Les mer i Wikipedia!

PS: Teorien har visst en egen webside. Men den får jeg ikke opp nå.

 

Moskau, moskau

I en tidligere artikkel skrev jeg om en god gammel Grand Prix låt. Jeg ble litt nysgjerrig på denne, og søkte litt mer om Dschinghis Khan. Mye morsomt fant jeg da:Med tanke på kostymene, er det kanskje ikke så veldig overraskende at den tyske Wikipedia-siden kan fortelle at frontfiguren senere døde som følge av AIDS!?

PS: Hvorfor får jeg en følelse av Harry Potter når jeg ser bildet til venstre?

 

Trist å kaste

Som en del av oppussingen av leiligheten min, må jeg kaste mye gammelt skrot. Den 13/4 klarte jeg endelig å kvitte meg med en klesrulle som hadde stått på gulvet i boden min siden jeg flyttet inn høsten '87.

Naboen som hjalp meg å bære den ut, syntes det var trist å kaste noe så fint. Men han var ikke interessert i å overta den selv.

En annen nabo undret seg over at jeg ville kaste noe slikt.

 - Vil du ha den? spurte jeg.
 - Nei!

I ettertid angrer jeg litt på at jeg ikke prøvde finn.no. På den annen side er det vel ikke uten grunn at slike klesruller kalles for loppemarkeders skrekk!?

 

Jakten på et bakgrunnsbilde

I den nordøstre endren av Hurdalsjøen er det en herlig badestrand; hard og fin sand, langgrunt og med forfriskende klart og kaldt vann:Da jeg badet der 7/7 i år, måtte jeg bare fotografere de herlige mønstrene som sola og småbølgene laget på sandbunnen. Bildet til høyre er resultatet av en aldri så liten fargemanipulasjon. Det er slik jeg husker at det var :-)


Kan kanskje brukes som bakgrunnsbilde på dataskjermen?

PS1
: Ved St. Hans for ca. ti år siden var ekstremt varmt i lufta. Mange hurdølinger hadde dratt til denne stranden. Det var litt komisk å se alle de svette kroppene som så gjerne ville avkjøle seg. Problemet var at det hadde vært en meget snerik vinter. Og fortsatt var det mye smeltevann som rant ut i nordenden av sjøen. Gjentatte ganger kunne vi se folk som prøvde å bade. De kom såpass langt ut at de kanskje klarte å fukte tåneglene. Men de kom ikke lenger ut i det iskalde vannet. Selv klarte jeg å bade ved å ta spurtfart en tjue meter før vannet. Da jeg kom til vannkanten, og merket hvor kaldt det egentlig var, klarte jeg ikke å stoppe før jeg faktisk var uti. Kaldt, men utrolig herlig!

PS2: Et annet gammelt minne fra stranden som dukket opp nå. På vei opp til hytta passet det med et morgenbad. På stranden var det noen indere (?) som forberedte et slags treff. Mens vi lå og plasket i vannet en seksti-sytti meter fra stranden, begynte noen av mennene å synge en eller annen sang med diverse halvtoner. Vannet bar sangen godt utover. Norsk natur, indisk musikk! Alt i alt ble det en av de opplevelser jeg antageligvis vil huske resten av livet.

Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?