Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2005-06-29

 

Fedon virker

To innrømmelser:Kanskje fyren er en geni, kanskje han er en bløff. Hvis det han prediker er genialt, vil det bli ganske så klart i løpet av en fem til til års tid. Hvis ikke vil hans lære komme i samme kategori som askeavkok. Foreløpig avventer jeg situasjonen og blir stadig mer irritert over hvordan navnet og trynet hans sprer seg.

I går jeg ganske så sulten da jeg syklet hjem fra Huk. På Majorstuen er det en Burger King. Jeg syklet bort for å sjekke om det var mye kø. Men før jeg kom så langt, ble jeg fysisk og mentalt stoppet av en plakat på fortauet med gliset til Fedon Lindberg. Jeg mistet lysten.

McDonald's var det for mye kø til at magen min orket å vente. Jeg syklet videre hjemover. Man kan vel si at takket være doktor Fedon Lindberg så levde jeg littegranne sunnere i går!?

 

Tøff, eller bare barnslig?

Et av mine mer velbrukte prinsipper, er at hvis jeg sykler ned til Huk, så skal jeg bade! I går fikk jeg endelig tatt en årets første sykkeltur ned til Huk. Jeg trodde liksom at været skulle bli bra; jeg tok feil.Men jeg hadde ikke lyst til å sykle hjem uten å ha badet. Så jeg tvang meg selv til årets første utebad. Det var forfriskende, ja. Og jeg følte meg litt tøff etterpå. At jeg følte meg dessto mer barnslig, får så være :-)

PS: Jeg bør være glad for at det var overskyet. Jeg lå vel bare og halvsov der et par timers tid. Nok til at jeg i dag er solbrent. Hadde været blitt det jeg hadde håpet på, ville jeg vel nå vært lagt inn på en eller annen brannskadeavdeling.

2005-06-28

 

Forskjell på åpen standard og ingen standard

En positiv artikkel i COMPUTERWORLD; Vil presse Microsoft:
Regjeringen vil tvinge gjennom bruk av åpne standarder i hele offentlig sektor. Moderniseringsministeren vil stanse avhengigheten av Microsoft.
Ministeren viser positiv vilje til selvkritikk:
- I det digitale Norge er det utåtelig å gjøre folk avhengige av én teknologiplattform, sa Meyer som innledet med å poengtere at dette var siste gang han la fram en it-plan som bare kunne sees på web via Windows Media Player.
Kanskje en tide å ta en titt på http://norge.no/? W3.org har en herlig tjeneste for å validere både HTML- og CSS-kode. Norges offisielle sider stryker på begge testene:Og hva betyr så det? Det behøver ikke bety så mye.Det å ha validerbare sider, bør ses på som et vektøy for å få frem gode sider. Og er Norge-sidene gode? Nei! Skjermdumpen viser hva som skjer hvis man prøver å øke tekststørrelsen i Firefox. Virker som om de har satt av fast plass til tekstene, uten tanke på at f.eks. svaksynte kan ha behov for større fonter. Akk, når skal designerne lære at det er forskjell på trykksaker og webpublikasjoner!?

2005-06-27

 

I det minste én fordel med den kalde sommeren i år

Hvert år får alle leiligheter i borettslaget mitt en julestjerne. Får og får? Vi vet vel alle hvem som egentlig betaler for dette. Uansett, det er jo litt trivelig. Oppgangskontakten får en sosial unskyldning for å ringe på hos alle naboene. Selv prøver jeg å se hvor lenge jeg klarer å holde liv i disse plantene.

Bildet til venstre er fra i dag, over et halvt år etter juleaften. Er det lov å antyde at jeg kanskje har litt grønne fingre? :-)

Og oppskriften for å holde liv i denne planten? Mye vann og lave temperaturer! Julestjerna har hele tiden stått på vinduskarmen på kjøkkenet. Vinduet er ofte oppe, og jeg har ikke slått på ovnen der en eneste gang i år.

PS: Men hva med alle de andre julestjernene som kjøpes inn til jula? Hva skjer når høytiden er over, og plantene ikke lenger er så små og søte? Akk, da ender mange opp i søpla. Hvis det ikke er fullt så kaldt, kanskje også litt fuktig vær, kan disse plantene overleve i dagesvis før lidelsene endelig tar slutt!

2005-06-24

 

En passelig imponatoreffekt

Sitat fra siste Natt&Dag; artikkelen 48 timer i San Fransisco:
I Atlanta beundret en ung tjenestemann hologrammene på mitt flunkende nye EU-pass i flere minutter, smilte bredt, gjorde honnør og sa at det var det kuleste passet han hadde sett i hele sitt liv.
Jeg er ikke beroliget mhp. sikkerheten. Betyr dette at man kan komme ganske så langt her i verden med falske pass, bare de ser imponerende ut? Hvis EU kommer med nye pass, burde de ikke informere divere tjenestemenn og -kvinner rundt omkring i verden?
- Det er slik vår nye pass ser ut; må ikke forveksles med noe en tenåring eller gal terrorist har laget med litt klipping, liming og laminering!
PS: Bildet er av passet jeg brukte under Romsås Cup. Ingen ble lurt, men mange hadde lyst på lignende til neste år. Da bør jeg kanskje bruke mer enn bare fem minutter for å litt større imponatoreffekt :-)

 

Ny ISP

På onsdag og torsdag var det litt tull med websidene mine, bl.a. denne bloggen. Epost til rhj@rhj.info kom heller ikke frem. Grunnen var at jeg rota litt da jeg bytta webhotell.

For tre år begynte jeg med egne domener. Selve domenene bestilte jeg først hos GANDI. For webhotell valgte jeg det billigste jeg fant på nettet: 2MHost. Der valgte jeg senere også full pakke, dvs. både domener og webhotell. Men så begynte det å bli komplisert:Tidligere kunne jeg kontakte support vha. ordinære eposter. Men i fjor var det slutt på det. Da måtte jeg logge meg på med brukernavn og passord. (Selvsagt helt andre brukernavn og passord enn det jeg brukte for å oppdatere websidene.) Det ble rett og slett vanskelig. (Når jeg sender og mottar epost, får jeg kopier av alle meldingene lokalt. Jeg kan også kjøre spellcheck før jeg sender brev.) Og det er også litt mildt sagt vanskelig å spørre om hjelp til å logge meg på systemet for å kunne sende forespørsel om dette.

Ny leverandør ble valgt: ZestHost. Det at denne bloggingen kom frem, tyder på at jeg har fått det meste til å fungere nå :-)

PS:
Men hva er egentlig definisjonen av en ISP? Der jeg bestiller domener, og/eller der jeg har websidene?

2005-06-21

 

Ikke akkurat tortur, men slitsomt nok

I nyhetene på NrK 05:00 i dag var det noe om en eller annen fyr som hadde samtykket i varetekt etter ni timers avhør. Jeg skulle likt å vite litt mer om dette avhøret. Fikk fyren mat? Kaffe? Gå på do? Hadde politifolka spist mye hvitløk? Jeg tror jeg ville ha samtykket i hva-som-helst hvis jeg måtte sitte i et hvilket-som-helst møte i mer enn et par timer. Noen timer senere ble dette lagt ut på nettet: Godtar varetekt i Tordenskjold-saken; sitat:
Etter ni timer i avhør mandag hos Økokrim samtykket Stuve, ifølge politiadvokat Anne Haugmoen Karlsen, i varetektsfengsling, skriver Bergens Tidende.
Man sjekker hva som står hos Bergens Tidende: To uker i varetekt; sitat:
Tordenskjold-rederen Tor Johan Stuve blir i dag varetektsfengslet for to uker. Mandag satt han nesten ni timer i avhør hos Økokrim.
NrK valgte tydeligvis å ikke ta med ordet nesten!?

PS: Dette var altså noe jeg hørte på nyhetene ved fem-tiden om morgenen. NrK publiserer slikt på nettet noen timer senere:
Publisert 21.06.2005 08:16.
De henviser til Bergens Tidende. Men der har de datert artikkelen med:
Publisert: 21. jun. 2005, 06:00 Oppdatert: 21. jun. 2005, 07:07
Så hvordan kan NrK henvise til et oppslag i Bergens Tidende en time før den blir publisert? Kanskje de har hatt tilgang til en papirutgave hvor dette ble trykt enda tidligere?

 

En strek for å ta et forbehold

Skermdump fra Aftenposten, 21/6-2005Skjermutklippet til høyre er fra Aftenposten i dag. Legg merke til strekene foran overskriftene!

Så vidt jeg skjønner, er det dermed snakk om sitater. Er det slik avisene dermed kan komme med sensasjonelle titler på artiklene? Det at de kan vise til at det er snakk om sitater, gjør at det behøver ikke være sant det de skriver. Men det er jo litt pussig med disse artiklene:
- Påvirker yrkesvalg
- Uskyldig dømt til 12 år
Jeg finner ikke igjen disse sitatene i selve artiklene!?

2005-06-20

 

Positivt og negativt om Mandriva

Tidligere Mandrake Linux er nå blitt til Mandriva. Jeg deler ikke Eiriks påstand om at navnet er fjollete. Uansett er navn på operativsystemer omtrent like relevant som farger på biler. Hva med teknologien?

Jeg lastet ned og brente tre CD-er. (Mandriva Linux Limited Edition 2005; mer enn nok for de aller fleste.) Installasjonen på min bærbare gikk som en drøm. Det jeg sliter med hos andre Linux-er, ble her enten gjort automatisk, eller jeg fikk spørsmål om hvordan jeg ønsket det. Nydelig! Så langt er dette den beste Linux-en jeg har prøvd.

Men så over til problemene.De tre siste tingene er nok noe jeg kan fikse på egenhånd. Kanksje også den første? Men hvordan? Tja, så langt har jeg aldri kommet. Litt latskap kanskje? Det burde f.eks. ikke være noe problem å fikse den rare m-en jeg får opp i Thunderbird. Men jeg sitter liksom igjen med det ubesvarte spørsmålet om hvorfor jeg, og andre, skal slite med ting som burde vært fikset på forhånd? Et mulig svar er kanskje fordi det er gøy?

Konklusjon:
På en rask stasjonær, er dette godt nok til at selv nybegynnere både kan installere og ha glede av Linux. Selv har jeg følelsen av at Linux snart er der hvor Linux skal være :-)

 

Jeg avgjorde Romsås Cup 2005

For to uker siden ble Romsås Cup arrangert. Jeg var speaker, men ikke hele tiden. Jeg fikk også tid til å fotografere litt. Her er bildene mine, og her er bildene til Grøtting & Co. Andre ikke-fotografiske minner fra disse tre dagene? Og det med at jeg avgjorde Romsås Cup? Jo, det var damefinalen. Nei, jeg spilte ikke. På slutten av kampen var stillingen 2-1. Jeg hadde begynt nedtellingen:
- Det er nå et halv minutt igjen av kampen.
- Det er nå femten sekunder igjen av kampen.
Noen av jentene på det ledende laget begyne å gratulere hverandre. Så fikk det andre laget frispark fra sånn ca. 18 meter. Jeg hadde lært av tabben tidligere. Så denne gang opplyste jeg over høyttalerne at jeg ville la frisparket gå før jeg blåste av. Frisparket gikk rett i mål!

Dermed ble det ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. Og det var det andre laget som til slutt gikk av med seieren. Da poengene ble regnet ut, var det denne kampen som var avgjørende for hvilket borettslag som fikk den store pokalen.

 

Når golf er gøy

Bildet til venstre er av Gautam på lørdag. Muligens var det dette (feil)slaget som avgjorde den matchen. Men han fortjener å bli husket for noe annet fra denne runden.

I en match spiller man om ett poeng per hull. Den som har færrest slag, får poenget. Har man forskjellige handicap, kan en spiller få ett (eller flere) ekstra slag på enkelte hull. Slik var det bl.a. på det sjette hullet i går.

Jeg slo ut først, og fikk endelig til et utslag den dagen. Ballen gikk høyt og rett og la seg på greenen; ca. to meter fra hullet.

Gautam hadde også et herlig utslag. Ballen hans havnet også på greenen, men i utkanten. Han ball ble liggende ca. fire meter fra hullet.

Jeg så frem til en herlig putteduell. Gautam hadde ett slag mer enn meg på dette hullet, men ballen hans lå altså dobbelt så langt fra hullet. Jeg mente jeg burde klare å dra i land minst et halvt poeng.

Gautam puttet og ballen gikk rett i koppen. Birdie! Jeg hadde tapt hullet før jeg fikk sjansen til å putte. Men jeg klarte ikke være i dårlig humør av den grunn. Det var noe med at Gautam hadde spillt herlig, og han fortjente utvilsomt det poenget. Kort sagt: gøy! :-)

PS: Det bør legges til at Gautam begge dager hadde et stort handicap som han ikke fikk noen ekstra slag for. Grunnet turneringer på banen begge dager, måtte vi gå ut før åtte. Jeg er A-menneske; det er ikke han.

2005-06-17

 

Røre, men ikke se

I 8. klasse hadde jeg valgfaget bruk av skrivemaskin. Dessverre var dette manuelle maskiner som var temmelige tunge å bruke. Jeg lærte aldri å bruke lillefingrene. Og det har jeg fortsatt med :-(

Men jeg likte idéen med fargekodete taster. Skulle vi finne ut hvor en bokstav var plassert, måtte vi se opp på en plansje. Selv prøvde jeg i '98 å sette klistrelapper over alle bokstavene på tastaturet til den nye PC'n min. Det fungerte kun sånn noenlunde. Jeg hadde litt for mange diverse besøkende som bare skulle låne maskinen litt. Ja, ja, ja, de sa de skulle sette tilbake klistrelappene. Gjorde de det? Nei, nei & nei!

Dette kom jeg på da jeg leste en artikkel i digi.no: Mer effektivt med blankt tastatur. Alt det tekniske ble litt for teknisk for meg. Men jeg likte tanken på et tastatur som tvinger øynene opp på skjermen. Man ser ikke skrivefeilene man gjør hvis man har blikket ned på tastaturet. Se opp! Tastatur med slitte taster. Det å fjerne alle bokstavene, er kanskje litt drastisk. Men hva med å klistre over én tast i uka? I løpet av et halvt år, vet man hvor alle bokstavene er. Før året er omme, er alle tastene blanke.

Eller man kan gjøre det jeg har gjort med tastaturet på min bærbare. Jeg liker å taste med neglene. Disse neglene har tydeligvis skrapt bort de hvite markeringene. Det smågeniale med dette oppsettet, er at det kun er de flittigst brukte tastene som har blitt blanke :-)

 

Skypelig oppdatering av telefonnumre

Hvis jeg vil ha en oversikt over tidligere naboer i oppgangen min, er telefonkatalogen.no et glimrende hjelpemiddel. Jeg søker på adressen min, ber om om mobiltelefonnumre, og får opp side én og to med bl.a. diverse folk som har flytta ut for lengst. Det at noen nåværende naboer også er ført opp med mange numre, tyder kanskje også på at det er så som så med oppdateringer?

I forbindelse med en fotballkamp på Kolbotn, fant jeg i går ut at jeg skulle sende en SMS til en jevnaldrende sønn av en kusine. Jeg hadde ikke sett ham på minst en kvart århundre, men fant raskt frem til at han fortsatt bodde der ute. Jeg tok frem mobiltelefonen, satte på kvitteringer og sendte ham en tekstmelding. Meldingen ble ikke lest :-(

Senere på kvelden lekte jeg meg litt med Skype. For moro skyld søkte jeg etter denne fyren også der. Og der var han, registrert med et annet mobilnummer. En ny SMS til dette mobilnummret ble sendt, og lest :-)

 

Hvor møll og rust tærer II

Lagring på balkongSer ut som jeg har klart å fikse bloggen min igjen. Dvs. slik at jeg igjen kan blogge ved å sende epost. Altså et nytt forsøk på å blogge den artikkelen jeg ikke klarte å blogge den 11/5-2005:

Et av mine mange ubrukte prinsipper, er at man ikke skal bruke balkonger som lagringsplass. For noen uker siden klarte jeg faktisk å rydde balkongen min slik at den ble trivelig.

Men så i forrige uke fikk jeg besøk. Gjesterommet måtte ryddes. Og dermed kom alt skrotet ut på balkongen igjen. Irriterende å oppdage at jeg egentlig bare flytter rotet frem og tilbake.

Kanskje på tide å kaste noe!?

2005-06-16

 

Venstre vil vel aldri bli for lite

Et tankevekkende sitat fra en tidligere artikkel i Nettavisen:
- Så lenge det er borgerlig flertall bør Høyre bør stå alene i regjering hvis KrF og Venstre får så liten oppslutning at de ikke vil sitte i regjering, sier Peter S. Gitmark, fylkesleder i Vest-Agder.
Er det mulig å tenke seg at noen i Venstre noen gang vil miste denne regjeringsviljen; uansett hvor liten oppslutningen blir?

PS: Det kan jo nevnes at i de to siste stortingperioder har Venstre hatt så liten oppslutning at i utgangspunktet var maktesløse. Dvs. så lenge de andre partiene stemte samlet i blokker, ville Venstres representanter aldri kunne blitt avgjørende. Så hvorfor har de likevel kommet med i regjeringer? Kan det være at Bondevik & Co rett og slett ikke har skjønt maktfordelingen på Stortinget!?

2005-06-06

 

Absurde nyheter

Nyhetene på NrK P1 i dag, mandag 6/6-2005, kl.: 08:00; et av innslagene var at noen svensker hevdet at Det svenske kongehuset bør erstattes av republikk etter kong Carl Gustafs kongetid. Argumentene de kom med, var ikke dumme. Innslaget rett etter, var så om hvor stor fisk den norske kongen hadde fått i en eller annen elv.

Godt mulig jeg ble utsatt for litt manipulasjon. For akkuat der og da følte jeg mer ganske så republikansk. Men så tenkte jeg litt over hvilke presidentkandidater vi har i Norge. En fiskelystmorder er kanskje ikke et så spesielt dårlig alternativ!?

2005-06-03

 

Kameraer i busser

Dagsavisen hadde en morsom artikkel: Kameraene må ned, bussbransjen raser. Bussfører Gunnar H. Melby kom der med et forsvar for videoovervåking. Han hadde mange gode argumenter om hvordan kameraer kan øke sikkerheten både for ansatte og passasjerer.

Men hvis sikkerheten skal prioriteres, hvorfor nøye seg med overvåking kun av passasjerene? Slike kameraer kan også rettes mot sjåførene. Dette vil bidra til å begrense mobilsamtaler uten handsfree og farlige forbikjøringer. Sjåførene vil også kunne straffes hvis de bryter fartsgrenser eller unnlater å bruke blinklys. Det ville kanskje også bli slutt med at sjåførene lar bekjente bli stående fremme for å slå av en prat.

For det er vel ikke bare alle de andre som Melby og hans kollegaer ønsker å overvåke?

2005-06-02

 

Den nakne sannhet

I VG kunne man lese at Pastor Robert Wright vil holde guddstjenester for nudister i Australia. Man behøver ikke store profetiske evner for at skjønne at det ikke vil bli noen stor suksess; i hvert fall ikke økonomisk.

En naken menighet, er en menighet uten klær; altså ingen lommer og dermed heller ingen kollekt :-)

 

Phonzo; bravo

Phonzo var en del av gårdagens nyhetbilde:Selv har jeg vært med på å teste ut dette. Etter lanseringen i går, tok jeg derfor villig frem kredittkortet og kjøpte meg ringetid for hundre kroner. Gøy!

Men jeg må jo innrømme at uansett hvor jeg ringer, så ringer jeg billigere med Telio. På den annen side, hvis jeg først har PC'n på fanget i gyngestolen på balkongen, så er det behagelig å ringe via datamaskinen. Da har jeg også frie hender takket være hodesettet jeg fikk av Phonzo for testingen :-)

Og, forresten, jeg har jo tidligere fortalt om problemene med Telio. På kveldstid har jeg også opplevd problemer med å ringe. Lyden blir borte flere sekunder, av og til blir det også umulig å oppnå forbindelse. Neste gang det skjer, er det bare å legge på og phonzoere meg ut.

PS: Hvis noen vil prøve å ringe til PC'n min, så er mitt Phonzo-nummer: 85 39 20 61.

 

Bloggen er igjen bloggbar via epost

Etter tre uker fra bloggen, så jeg nå på hvorfor BLOGGER ikke godtok epostene Java-programmet mitt sendte. Det var ikke store problemet. Men det tok meg altså tre uker å komme i gang med bruke den ene timen for å finne og rette feilen. Det sier kanskje noe om meg selv? :-)

Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?