Send As SMS

BLOGG; Rune Henning Johansen

2005-04-30

 

Vi er ikke like mye verdt

I fjor skrev jeg om hvordan noen er likere enn andre. Hvorfor skal noen stemmer teller mer enn andre? Tabellen viser verdien av stemmer ved kommende valg til Stortinget.

En velger i Finnmark anses altså å være verdt mer enn dobbelt så mye som en velger i de seks fylkene på bunnen. Hvorfor?

Historiske årsaker er nok en av grunnene. Delegatene fra nord rakk ikke frem til grunnlovsforsamlingen på Eidsvoll. (Stemmer det at de havna på fylla i Trondhjem?) Jo lenger vekt fra maktens sentrum, dess flere representanter fikk et fylke. Den gang var det nok et poeng med slik fordeling. Men nå?Har jeg noen større innflytelse enn folk i Finnmark fordi jeg kan sykle ned til Stortinget i stedet for å måtte ta et fly? Det føles ikke slik.

Så grunnen til at noen får mer makt enn andre, er vel fordi det bare er slik. Flertallet på Stortinget har blitt valgt inn på grunn av slike regler. Hvis flertallet vedtar demokratiske regler, vil de ikke lenger være et flertall. Altså blir fordelingen skjevere og skjevere.


 

Blåskjær, blåskjær, vekk med det

I en tidligere artikkel fortalte jeg om problemet med blåskjær i et 10 X zooma bilde av Holmenkollbakken. Jan, på Færøyene, forklarte meg hva jeg kunne gjøre. Han sendte også eksempler på hva han fikk til. Her er bildet før og etter hans behandling:

Meget bra; spesielt med tanke på utgangspunktet var den dårlige skjermdumpen som jeg hadde lagt ut. Selv prøvde jeg nå å følge forklaringen hans så langt jeg klarte. Med utgangspunkt i originalen fikk jeg følgende resultat:

Men jeg brukte noe så primitivt som Microsoft Photo Editor 3.0. Må innrømme at jeg har ikke hatt nok orkevilje til å ta i bruk verktøy som f.eks. Photoshop. Men hvis andre vil prøve seg, med andre verktøy, har jeg lagt ut originalen!


 

Dugnadsfangst

Dugnad på golfbanen i dag, lørdag 30/4-2005. Trivelig! Kan kanskje kalles årets største sosiale hendelse i klubben?

Min første oppgave var å plukke søppel ved det første hullet. Litt irriterende var det å måtte plukke opp søpla etter pøbler. Typisk nok: jo lenger vekk fra Rommen skole jeg kom, dess mindre søppel. Men det hjalp selvsagt på motivasjonen at det blant søpla lå en femtilapp :-)

Etter hvert fant jeg også syv golfballer. Jeg oppdaget også en fordel med å plukke søppel i en skråning: man slipper å bøye seg så langt ned mot bakken!

Det siste jeg gjorde, var å dokumentere at noen andre prøvde å løsne en stor stein som stakk opp. Denne steinen var tydeligvis større enn de først antok. Men ingen av dugnadistene ville gi seg. Etter mye slit og strev og latter, fikk de til slutt løsnet den. Stolt kunne de posere rundt byttet.
PS: Jeg har selvsagt en egen side med alle bildene fra dugnaden.


2005-04-29

 

Prøver på ny med kommentarer

Tidligere har jeg skrevet om hvordan jeg kutta ut mulighet for kommentarer. Gjør et lite forsøk med å tillate kommentarer igjen :-)


 

Osho & favicon

For minst 1½ år siden, fikk jeg et tips jeg nå har tatt til følge. Det gjaldt ikonet til venstre for webadressen til FRI-Norge hos seriøse nettelesere som f.eks. Firefox og Opera. Det gamle ikonet vakte kanskje litt uheldige assosiasjoner. Her er den gamle og nye ikonet i dobbel størrelse:
Hvorfor somlet jeg slik? Jo, for først i dag hadde jeg behov for og tid til å gjøre til noe mer på sidene. Dvs.:

Men det meste av jobben hadde å gjøre med at jeg måtte lage en helt nye side i forbindelse med en sak som har dukket opp den siste tiden:
http://fri-norge.org/mystic_mountain.html
Jo flere som leser den siden, dess flere kan kanskje hjelpe?


2005-04-27

 

Jeg vil takke posten

Fikk et interessant brev i dag. Navnet mitt var håndskrevet, og bra var det. Hvis ikke er det tvilsomt om postmannen ville klart se hvem dette brevet var til.

Hvis man banket litt på konvolutten, kom etterhvert både maskinskrevet navn og veiadresse frem. Men som oftest var det bare mulig å lese navn og NORGE. Nederst på konvolutten var det nemlig en brett som gjorde at papiret låste seg i en litt gal posisjon.

Nå er jeg ikke 100% sikker på hvem det var som banket frem navnet mitt og skrev det på konvolutten. Uansett så er det bra av Posten å kunne levere et slikt brev til rette person. En  takk til dem for det :-)


 

Én prislapp; to farger

Spontankjøp av en brukt golfkølle på Rommen i dag. Vel hjemme prøvde jeg å ta et par bilder. På det første bildet ble bakgrunnen skarp, på den andre fikk jeg fokusert på køllehodet:
Men hvorfor fikk prislappen så forskjellige farger?


 

Fra Smartcall til Telio

Jeg må innrømme at jeg er litt sur på Smartcall. I fjor kutta de ut News uten å gi hverken beskjed eller prisreduksjon. Tidligere har de gitt meg høyere hastighet på bredbåndet med tilhørende prispåslag. Hvis jeg vil ha nedgradering av hastigheten, må jeg ut med 150,- kroner.

Men teknisk fungerer det greit. Den siste tiden har det vært meget få problemer. Men hva kan jeg bruke all denne båndbredden til? Kanskje telefoni?

Vinteren 1998 fikk jeg betalt installasjon av ISDN her hjemme av en ny arbeidsgiver. (Begrunnelsen var at jeg skulle bruke det til hjemmearbeid med en PC jeg aldri fikk.) Og siden da har jeg betalt for en ekstra linje jeg har hatt mindre og mindre bruk for. Etter å ha pratet med to som har gått over til Telio, tok jeg sjansen på slik bredbåndstelefoni. Jeg fikk meget god hjelp ved den mildt sagt kompliserte konfigureringen av ruteren min. Resultatet kan testes ved å ringe to telefonumrene jeg nå har hjem til meg selv:Av en eller annen grunn virket ikke det tredje nummeret nå, 22253234. Et fjerde nummer, 21688954, har jeg visst også fått tildelt. Men det har aldri virket. Litt irriterende er det at jeg heller aldri har fått svar på spørsmål om:Det siste gjør at jeg for tiden kun kan bruke én telefon. Men ellers har dette fungert stort sett greit. Også her har jeg gleden av spesifiserte samtaler, både ut, inn og tapte anrop. Telefonsvarer her jeg også fått med på kjøpet. Bravo! :-) Det er ikke alltid systemet virker 100% som det skal, men det har aldri vært noen store problemer. At jeg måtte kjøpe en ny telefon fordi de gamle var for gamle, er greit nok. De var gamle!

Men kan jeg anbefale andre å ta i bruk Telio? Nei! :-(

Like etter at jeg tok i bruk Telio, ringte jeg nemlig med en fyr på Færøyene. Dette er utvilsomt i Vest-Europa. Så jeg lot praten gå.

Men da jeg fikk min første regning, var den på mer enn jeg hadde forventet. Grunnen var en utenlandsamtale på 35 minutter til kr. 69,30. Dette kunne kanskje stemme overens med samtalen til Førøyene? Det var jo den eneste telefonen jeg ikke fant i samtalespesifikasjonen på nettet.

Jeg sendte spørsmål om dette til Telio, og fikk raskt et svar tilbake. (Og all ære til dem for det!) Men de hevdet der at jeg hadde ringt en mobiltelefon på Færøyene. Jeg dokumenterte at så ikke var tilfelle. Jeg et nytt svar; sitat:
Beklager, Færøyene;Utland står det i mine lister såvidt jeg kan se. Du har helt rett angående fasttelefon. Men det er ikke gratis til Færøyene. Står ikke under gruppe 1 på www.telio.no
Jeg kan jo ikke bli så veldig sur når de innrømmer at jeg har rett. Men er ikke Færøyene i Vest-Europa? Tydeligvis ikke. Først når man klikker seg videre fra startsiden, finner man ut av at taksmessig har de plassert denne øygruppa på samme side som Aserbajdsjan og Komorene. (Du kan jo selv se hvor lett du finner frem til den siden hvor dette er spesifisert!?)

Men jeg ringte til en fasttelefon i Vest-Europa fordi det på startsiden står at slike samtaler er 100% gratis. Jeg tenkte ikke på at jeg først måtte klikke meg gjennom alle websidene for å se etter mulige unntak. Jeg føler meg lurt.

Nå har jeg lært at slik er det visst hos de fleste teleoperatørene. Så jeg vet ikke om jeg gidder å bytte til noen andre for så å oppleve lignende problemer. Men jeg kan ikke anbefale andre å bytte til Telio, dessverre!

PS: Og jeg har litt dårlig samvittighet fordi jeg tidligere rakk å overtale en kamerat å bytte til Telio :-(


 

Fra NetCom til Mobyson

For litt over to år siden kjøpte jeg meg en Nokia 3510i. Telefonen byttet jeg ut i januar i fjor. (Har siden da lånt den ut til to X-kollegaer. For tiden er den hos en fyr fra OldBoys-fotballen.) Men jeg fortsatte likevel med å bruke Netcom selv etter at bindingstiden gikk ut. (Litt grunnet latskap og litt grunnet håpløs kundebehandling hos Tele2.) Alt i alt var jeg fornøyd med Netcom. Alt virket som det skulle, og jeg kunne sende 30 (?) SMS gratis hver måned fra nettsidene dere. Men jeg hadde følelsen av at jeg betalte litt for mye. (Hvilket Aftenposten bekrefter.)

Søndag 27/2-2005 satte jeg meg ned ved PC'n for å bytte leverandør. I første omgang valgte jeg Chess. Men der og da skjønte jeg ikke hvorfor de måtte ha personlige opplysninger som f.eks. både personnummer og yrkesstatus. Jeg surfet videre og endte opp med Mobyson. Først i ettertid skjønte jeg hvorfor de ikke krevde så mange personopplysninger; abonnementet er forhåndsbetalt!

Vel, greit nok det. Det blir opp til meg å fylle opp kontoen hos dem vha. nettbanken. Mister jeg telefonen, vet jeg at ingen kan ringe for mer enn det jeg har inne. Teknisk sett har alt så langt fungert utmerket. En ekstra positiv overraskelse var det at jeg kunne få opp samtalespesifikasjon på webben. Bravo! Det å kunne følge med sine egne samtaler, er av de ting man setter pris på i ettertid.

Noe negativt? Kun småting:The image “http://mobyson.no/userimages/Mobyson_PMS299_212x43_trsp.gif” cannot be displayed, because it contains errors.Men dette er altså småting. Kan jeg anbefale andre å bruke Mobyson? Ja, så absolutt! :-)

 

Hvor mange golfballer ser du her?

Min datalærer fra gymnaset hadde en hund som likte å finne baller. Jeg traff nylig denne læreren i Lillomarka, og han spurte meg om jeg var interessert i noen golfballer.Og det var jeg jo selvsagt :-)

Siden dette var golfballer med røde striper, var det snakk om baller som kun skal brukes på en driving range. Dvs. de ballene som folk leier for å slå ut på et jorde. Disse ballene blir samlet inn og vasket. Så kan folk betale å slå ut ballene en gang til.

Greit nok; jeg kan være enig i at dette virker litt absurd. Selv skjønte jeg ikke poenget med dette før jeg selv begynte å spille golf.

Uansett: dette er baller som folk høyst sansynligvis har stjålet fra en eller annen golfbane. Og siden disse ballene ble plukket opp på eller i nærheten av Romsås, kan man anta at det er baller som tilhører Groruddalen Golfklubb.

Jeg spurte klubben om det var greit at jeg tok med meg ballene for å slå dem ut fra driving rangen. Det var greit for dem; og det var greit for meg. De får tilbake ballene, og jeg sparer bittelittegranne penger.

Så er spørsmålet: hvor mange golfballer er det snakk om? Jeg tok to raske opptellinger i går og kom frem til henholdsvis 201 og 189. Jeg tok så et bilde i tilfelle jeg senere har lyst til å bruke tid for å finne ut det riktige antallet.


 

10 x optisk zoom

Jeg har tidligere nevnt mine problemer med et litt for avansert kamera. Men jeg tror jeg har funnet løsningen: sørg for at jeg alltid har stillt inn på AUTO!

Det var i det jeg gjorde i går, 26/4-2005. Jeg tok en sykkeltur opp på Røverkollen og zooma inn på Holmenkollen. Til høyre er utsnitt av det bildet jeg da fikk. Gøy :-)

Noen som har gode tips om hvordan man får justert vekk blåskjæret?


2005-04-26

 

En slags kjønnsdiskriminering?

I VG kan man lese om at en Ny lov pålegger spanske menn å gjøre husarbeid. Men det er et smutthull i den loven: det finnes ikke redskaper for at menn kan gjøre husarbeid!

Bildet til venstre er av en dobørste etter at jeg brukte det jeg anså som normal kraft. Til høyre det sørgelige resultatet etter at jeg skulle ha litt honning på ei brødskive. Småirriterende :-(

Kan det være at redskaper for husarbeid kun designes med tanke på at det er kvinner som bruker slike?


 

DD-MM-ÅÅÅÅ eller MM-DD-ÅÅÅÅ

Jeg har fått et brev fra en offentlig etat med beskjed om at jeg har penger til gode fra:

03-01-2005
Men betyr dette 3. januar eller 1. mars? Det er ikke så helt urimelig å anta at det er snakk om 1. mars. Annen informasjon i brevet kan også tolkes slik. Men selve brevet er datert:
14-04-2005
Dette kan bare tolkes som 14. april, dvs. DD-MM-ÅÅÅÅ. Og med basis i den standarden kan 03-01-2005 kun tolkes som 3. januar, og dermed over tredve tusen kroner mer til meg. For det er vel ingen som bruker to forskjellige standarder for datoer i et brev? :-)


 

Nærmest jordens sentrum

Nettavisen har en artikkel om Dykkerekord på Nordpolen. Man ser hvem som klarer å komme lengst ned i vannet akkurat på 90 grader nord. Ikke fatter jeg helt poenget med slike rekorder. Men en morsom ting er det med denne rekorden: man blir samtidig verdens mest sentrale menneske!

Vår klode er jo flatklemt ved polene. Ved å dykke ned i vannet der, er det mulig å komme nærmere jordens sentrum enn noen andre steder på kloden. Men om nordmannen Kristijan «Kike» Curavic har satt en verdensrekord i så måte med sine 55 meter, er derimot litt tvilsomt. Antageligvis tilhører verdensrekorden en eller annen fyr i en eller annen ubåt som har krysset polpunktet!?


2005-04-25

 

Sekter og friskoler

I forrige uke fikk jeg et tips om en artikkel i Dagbladet: Nødrop fra sektbarna. Der omtales en rapport fra Redd Barna. Den bør leses! (Selv om utskriften ikke blir særlig leselig hvis man ikke har en fargeskriver.)

Selv har jeg stor forståelse for argumentene mot friskoler. Slike skoler kan lett føre til at barna blir enda mer isolert i sekter. Men da må man vel også legge forholdene til rette for at slike barn kan gå i offentlige skoler!?

Slik det nå er, risikerer barn fra sekter og andre trossamfunn  å bli møtt med massiv mobbing. De ser ofte annerledes ut, de oppfører annerledes og de har ikke de samme interessene som de såkalte normale barna. Man kan jo selv tenke seg hva dette gjør med enkelte barn:Så kommer de på skolen, og opplever at det faktisk er slik. Så valget er kanskje ikke mellom hjernevask og mobbing, men mellom hjernevask i friskoler og mobbing med forsterket hjernevask i offentlige skoler?


 

En ikke helt bra lagerplass for næringsmidler

Sist fredag var jeg innom et nyåpnet utested i Oslo. Trivelig! Lydnivået var også såpass lavt at vi ikke behøvde å skrike så altfor høyt når vi skulle kommunisere. Men lagerplassen for drikkevarene var litt betenkelig.

Men det var imponerende at ingen av merkelappene var blitt fjernet. Slike steder pleier jo ellers å være ganske så utsatt for hærverk?

Uansett tviler jeg om dette stedet vil holde oppe så veldig lenge. Grunnen til min pessimisme? Røykeloven! Eller for å si det på en annen måte: respekt for røykeloven.

Dette utestedet holder til i en boligblokk. (Hvilket kanskje forklarer det relativt lave støynivået?) Men hva hjelper det med lavt støynivå inne, når halvparten av gjestene står på utsiden og røyker? Jo varmere det blir utover sommeren, dess lengre vil røykerne stå der ute. Og det er der ute de vil krangle og slåss, uten innblanding fra påpasselige vakter. Døra til utstedet vil også åpnes og lukkes ekstra mange ganger for å slippe røykerne ut og inn.

Bydelen har allerede fått inn en støyklage fra en av naboene.


 

Gal ord del ing

Et skilt fra Kaldbakken i Oslo:

Minst én gal orddeling. Og hva med ordet DIRTEKTE!?


2005-04-20

 

Opera, opera

Nettleseren Opera har jeg et visst forhold til. Firmaet ble staret av noen meget gode og visjonære kollegaer. Dessuten vet jeg at så sent som sommeren '98 var det min egen C++-kode som var minst en av basisklassene i programmet. Men det bør samtidig nevnes at

Uansett så følte jeg meg programforpliktet til å i det minste prøve ut versjon 8.0 som nå kan lastes ned. Og hva er inntrykket så langt etter en halvtimes test? Mye positivt:Litt problemer hadde jeg i begynelsen med resize. Men det har ikke gjentatt seg. Et annet lite problem, har med min CSS-kode å gjøre. På min ofte-side, blir horisontale linjer presentert slik i andre nettlesere:
I Opera blir de tykkere:
Intent stort problem; kun litt småirriterende. Verre er det med avslutningen av artikler i bloggen min. I Firefox og Explorer, vises dette slik:
I Opera får jeg dette:
Og dette er utvilsomt irriterende, og mer enn det. Kilden til problement har selvsagt noe å gjøre med de negative verdiene jeg brukte for å fikse det tullet som Blogger legger inn automatisk når jeg blogger via epost.  Men hvordan jeg skal fikse dette, vet jeg ikke.

En pussighet er at et par artikler ender opp med det samme, både i Firefox, Explorer og Opera:
Av de små CSS-detaljer jeg kan bruke både timer og dager på å finne ut av. Det blir i hvert fall ikke i dag!

PS:
Det bør legges til at jeg kjører gratisversjonen av Opera. Jeg har på grensen til dårlig samvittighet over det. Spesielt siden Privoxy fungerer greit også i Opera. Reklamebanneret forsvinner ikke, men innholdet blir heller ikke fornyet.


 

Webkamera hjemmefra

Utsnitt fra skjermdump fra webkameraetDen siste uka har jeg lekt meg litt mer webkameraer. F.eks. har jeg fått til en egen webside:

http://rhj.info/kamera.html
Der har jeg lekt meg med både JavaScript og Java. Litt behagelig å ha full kontroll på den måten. Da kan jeg legge til egne norske tekster! Jeg prøvde også å legge ut bilder fortløpende her i bloggen. Men da fikk jeg følgende beskjed:
Your HTML cannot be accepted: Tag is not allowed: <script type="text/javascript" language="JavaScript">
Ikke av de problemer jeg akter å ergre meg så altfor mye over :-)


2005-04-19

 

Beckham har penger nok

Det er én grunn til at jeg boikotter alt som Gillette. Han heter David Beckham.

Jeg orker bare ikke tanken på at mine penger skal finansiere noe som helst som har med den personen å gjøre. Altså bruker jeg i stedet barbermaskiner eller engangshøvler fra Max20.

Men hva hjelper vel det all den tid man får servert trynet hans slått opp i gigantformat midt i Oslo sentrum. På fredag kunne man se plakaten hans på ikke lenger fullt så ærverdige Grand Hotell.

Og den andre reklameplakaten? Nei, den filmen kommer jeg i hvert fall ikke til å se. Men kanskje jeg på ren trass laster ned en piratkopi? :-)


 

URL, URL, overalt

Det er litt morsomt å se hvordan webadresser dukker opp på stadig flere steder. Følgende er fra en is jeg kjøpte i Sverige, 9/3-2005:
Ispinne med URL
Hva blir det neste?
 
PS;20/4-2005: Jeg har fått en streng hilsen fra en selvoppnevnt ayatollah Jochannan abu Sayyaf på Færøyene. Sitat:

www.diplom-is.com er host-navn som viser til 195.159.151.200.
Men URL'en er http://www.diplom-is.com/
Jeg skammer meg!


 

Mislykket propaganda

Følgende bilde er fra en linjal jeg fant henslengt på baksiden av blokka:
Linjal
Propaganda mot forsøpling er altså brukt til slik forsøpling!? Nå, ja, jeg fikk meg i det minste en fullt brukbar linjal på den måten :-)


 

Pavevalget

Fra DagbladetDagbladet har gjort en god jobb mhp. å informere om pavevalget. En artikkel de har ute på nettet, har på nåværende tidspunkt følgende datering:

Tirsdag 19.04.2005, 17:54
oppdatert 18:44
Men skjermdumpen til høyre, viser at de noen kanskje har gått litt for fort frem. I det første avsnittet  skrives det om den tradisjonelle klokkeringingen. I det neste avsnittet fortelles det at det var den forrige paven som hadde innført dette.

PS: Hører akkurat nå på radioen at den nye paven taler. Dette er vel et aldri så lite historisk øyeblikk!?


 

Det klør enda en gang

Utslett; høyre ringfingerJeg har tidligere blogga om en merkelig kløe. I går morges, 18/2-2005, hadde jeg en tilsvarende kløe på nøyaktig samme sted. Dvs. ved roten av høyre ringfinger.

Med to slike tilfeller kan det kanskje være grunnlag for å finne en felles faktor? Hva gjorde jeg i februar som jeg også gjorde nå i april? Jeg fant én sammenheng. Begge ganger hadde jeg vært barnevakt to dager tidligere; på det samme stedet med de samme barna!

Kan det være at jeg er småallergisk mot barn? Kanskje bare allergisk mot en eller flere av akkurat disse barna? Tvilsomt! Jeg har da besøkt disse mange ganger før uten å merke slik kløe. Det kan selvsagt være at jeg som barnevakt måtte ta meg av minstemannen mer enn jeg pleier å gjøre når jeg er på besøk. Når han først våkner og setter i gang med å gråte, tar det ikke slutt for minst en av foreldrene er til stede.

Kanskje kløingen bare kom av ren og skjær søvnmangel? :-)


2005-04-18

 

Slutt på kommentarer

Tidligere i dag så jeg at bloggen min ble lest også i Portugal. Det kan ha sammenheng med en spamkommentar fra det samme landet omtrent på samme tid. Det at kommentaren (muligens) ble sjekket manuelt, kan tyde på at spammen også ble lagt inn manuelt. Men for sikkerhets skyld har jeg nå sperret for flere kommentarer; dessverre :-(

Det teite er at spammen var en så åpenbart spam, at et hvilket-som-helst spamfilter ville ha stoppet den. Men slik er visst ikke implementert for bloggen min.

PS: Hvis noen fortsatt ønsker å  kommentere, er det bare å sende meg en epost:
rhj@rhj.info
Jeg kan alltids legge inn kommentarer manuelt :-)


 

Filmopptak på Grorud

11/4-2005 var det filmopptak på Grorud:

Det holdt visst på stort sett hele dagen, og ettermiddagen. De brukte en kran for kamera og en annen kran for å styre og reflektere lys. Hvor mange biler de hadde, vet jeg ikke. Men den ene jeg så, var mer som en lastebil.

Hvis noen ser denne eller disse scenene på TV eller kino, kunne det vært morsomt å vite hvor mange minutter dette resulterer i.


 

Et lite ekorn satt

For en uke siden prøvde jeg et kamera jeg har fått låne. Digitalt, speilrefleks med 10 ganger optisk zoom! Endelig burde jeg kunne jeg ta de bildene jeg så gjerne vil ta. Dessverre var nok kameraet litt for avansert for meg.

F.eks. så jeg et ekorn hoppende over veien og opp i et tre. Jeg tok frem kameraet, zoomet inn og klikket akkurat i det dyret vendte hodet mot meg. Men jeg fikk visst ikke helt til det å fokusere. Akk; brist hjerte, men gråt ei!?

Men noe fikk jeg da til. Bildet til venstre er fra Stenbruvann. Av de bilder jeg selv er fornøyd med!

Men det ble mange uklare bilder. Andre bilder ble overeksponert. Kameraet er også for stort til å få plass i en jakkelommene.

For bloggbilder blir det nok fortsatt mest til at jeg bruker min snart to år gamle Olympus µ[mju:] 300 Digital.


 

Kanskje på tide å blogge litt igjen?

Det ble litt bloggprat på byen sist fredag. Jeg ble inspirert til å se på CSS-problemet igjen. I går prøvde jeg følgende kode for å fjerne det irriterende ekstra mellomrommet som automatisk ble lagt til:

   .mobile-post
{
margin-top:-5px;
margin-bottom: -5px;
}
Ikke spesielt vakkert, men godt nok til at jeg muligens kan styre designen slik jeg selv ønsker og gidder :-)

PS: Så spørs det hvor lang tid det tar før det jeg sender inn blir lagt ut i bloggen. Denne eposten sender jeg mandag morgen,18/4-2005, klokken 08:50.


2005-04-17

 

Enda en test, søndag 17/4-2005

Kun en liten test :-)

PS: Regnbuebildet til venstre er fra Romsås mot Stovner, torsdag 13/4-2005. Flybildet til høyre er også fra Romsås; litt senere på kvelden.

OBS: Dette forutsetter at jeg har klart å fikse en tidligere feil! (Det var ikke alltid at koden min klarte å hente ut de riktige bildene fra epostene jeg sendte til bloggen.)


Arkiver

2005-02   2005-03   2005-04   2005-05   2005-06   2005-07   2005-08   2005-09   2005-10   2005-11   2005-12   2006-01   2006-02   2006-03   2006-04   2006-05   2006-06   2006-07   2006-08   2006-09   2006-10   2006-11   2006-12   2007-01  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?