2005-12-02

Lydspam

Til venstre en skjermdump fra søkevinduet til P2P-programmet LimeWire. Tidligere har jeg sett at det har vært lagt ut mange mp3-filer som var altfor små. I dag var jeg så sløv at jeg lastet ned og hørte på en slik fil. Innholdet var kun noe reklame.

Jeg gjorde deretter et forsøk med å søke etter Fiktiv tittel. Og, jo, jeg fikk flere treff på flere små filer med det navnet og tilsynelatende høy kvalitet.

Et eller annet sted er det altså noen som har programmert minst én server til å se hva folk søker etter. Serveren later deretter som om den har akkurat den fila, og tilbyr så gjerne mulighet for nedlasting.

Frekt? Ja! Men man må jo innrømme at det ligger en viss snedighet bak slik koding. Hadde de bare brukt disse evnene til noe positivt!?

PS: Det gikk ikke an å velge Browse Host; men fullt mulig i stedet med Block Host. Hvor i verden finner man så maskinen eller maskinene med følgende adresser?Kanskje det bare er snakk om fiktive adresser?

Kommentarer:
63.20.92.225 US
63.211.19.85 US
67.70.85.172 CA
67.163.248.56 US
68.34.231.12 US
68.52.113.126 US
69.156.113.126 CA
82.181.163.47 FI
83.27.60.142 PL
119.252.124.18
144.223.11.155 US
134.152.42.140 US
165.37.78.146 US
213.105.71.148 GB
 
Det vil si fiktive? Selv om jeg ikke helt skjønner hvordan de fikset slikt.

PS: Hvordan fant du de landskodene?
 
http://www.maxmind.com/app/lookup

Pussig at de bruker ISO GB i stedet for internett UK ?
 
Legg inn en kommentar



Koblinger til dette innlegget:

Opprett en kobling



<< Start

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Innlegg [Atom]