2005-09-24

Et aldri så lite forsøk på svindel

Til høyre skjermdump av en spam jeg fikk tilsendt. Nå er jeg ikke så spesielt god i tysk. Men lenger nede i eposten fant jeg følgende knapp:
Trykker man der, kommer man til http://postepank.info/. Pussig at en tysk bank skal ha en slik adresse? Og hvem er det som står bak det doménet? Man gjør et WhoIs-søk, og får opp noe fra Kanada med bl.a. dette:
Admin Name: Louise Anna Szaszvari
Om ikke etternavnet er nigeriansk, så får jeg i det minste visse afrikanske assosiasjoner. Og helt på slutten:
Name Server: NS3.18SEXYTEENS.COM
Konklusjon? Svindel!

PS: Jeg tror jeg sender en epost til okokrim@okokrim.no med link til denne artikkelen!? Om det er noen vits, er en annen sak. Jeg har aldri fått noen respons når jeg har tipset dem tidligere.

Kommentarer:
Skumle saker. Men jeg opplevde noe her om måneden som var vel så tvilsomt: da jeg skulle kjøpe nettbilletter på filmweb.no, ble jeg spurt om å taste inn PIN-koden på VISA-kortet mitt i tillegg til kontonummeret. Har ikke opplevd det før, og Jorunn, som tok bestillingen istedenfor meg, opplevde det heller ikke.
 
Legg inn en kommentar



Koblinger til dette innlegget:

Opprett en kobling



<< Start

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Abonner på Innlegg [Atom]